A ​sötét oldal 12 csillagozás

Danielle Steel: A sötét oldal

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​tízéves Zoe Morgan számára egy csapásra véget ér a boldog gyerekkor, amikor szeretett kishúga meghal leukémiában. Úgy érzi, nincs többé családja, mert szülei, idősebb lányukról szinte tudomást sem véve, teljesen magukba fordulnak. Zoe hamar megtanul gondoskodni magáról, a magány elől pedig a tanulásba menekül.
Gyermekorvosnak készül, de végül pályát változtat: egy olyan nonprofit szervezetnél helyezkedik el, ahol lelkileg sérült gyermekeknek segítenek. Itt ismeri meg a gyermekvédelemmel foglalkozó jó hírű ügyvédet, Austin Robertset, akit elbűvöl Zoe szépsége, intelligenciája és rátermettsége. Egymásba szeretnek, összeházasodnak, de életük akkor teljesedik ki igazán, amikor fájdalmasan sok sikertelen próbálkozás után megszületik a kislányuk, Jamie.
Zoet mindenki remek anyának tartja. Ám a féltő gondoskodás ellenére nem telik el hét, hogy ne járnák meg Jamie-vel a sürgősségi osztályt: csonttörések, ficamok, összeöltendő, vérző sebek, esések a pelenkázóról, a lépcsőről,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Maecenas, Budapest, 2021
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632034300

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Bella_Black I>!
Danielle Steel: A sötét oldal

Elég komoly témát érint a könyv, ami sajnos a valóságban is létezik. A történet vége igazán pörgős és kiszámítható volt az előzmények fényében, mégis izgalmas. Végig bíztam benne, hogy tévednek, sajnos nem így lett. Jó volt a cselekmény felépítése és tetszett, hogy Zoe szemszögéből semmi gyanús nem derült ki, csak amikor már minden bizonyítást nyert. A kedvencem egyértelműen Jamie és Cathy volt és szívesen olvastam volna arról is, hogyan dolgozták fel a történteket.

Harriet P>!
Danielle Steel: A sötét oldal

Nem rajongok az írónő könyveiért. Régebben olvastam párat, s mindegyikkel az volt a bajom, hogy keserédes szerelmi történet, s sokszor a happy end ellenére is melankólikus állapotba kerültem. Na, ez sem egy szórakoztató regény a szó szoros értelmében, de nem is romantikus, hanem thriller. Nem egy akciódús, inkább olyan lélektani… A könyv elején Zoet kislányként ismerjük meg, akinek a húga leukémiában meghal. Zoe nem csak a testvérét, de a szüleit is elveszíti, ugyanis édesanyja szinte katatón állapotba kerül a gyásztól, s erre a házassága is rámegy, az apuka hamarosan elköltözik tőlük. Főhősünk szinte egymaga nő fel, úgy érzi, senki nem szereti, s mindeközben még a tragédiával sem sikerült megbirkóznia. Borzasztóan sajnáltam szegényt. Felnőttként aztán megtalálja a szerelmet, Austin igazi társa lesz, s a férfi családja is tárt karokkal fogadja a lányt. Mikor nagy sokára megszületik a kislányuk, Jamie, úgy tűnik, Zoe végre igazán boldog lehet. De az idilli állapot kérészéletű, már a szoptatással is nehézségei adódnak a nőnek. S mivel a gyerekkori trauma miatt retteg, hogy Jamie-t is elveszíti, minden apró bajt felnagyít, azonnal orvoshoz rohan. De valóban történnek balesetek a gyerekkel, nem is kevés. Állandóan összetöri magát, s a sürgősségin már mindenki név szerint ismeri őket. Egy idő után a családtagok és mi, olvasók is elkezdünk gyanakodni, hogy itt valami nagyon nincsen rendben. S lapról lapra hatalmába kerít az érzés, hogy valami végzetes tragédia közelít felénk. A karakterek jól kidolgozottak, a főszereplő, a férj, az anyós, a gyerekorvos mind-mind olyannak lettek bemutatva, amit abszolút el tudok képzelni az életben. Szerintem remek könyv, elgondolkodtató és kissé hátborzongató.

4 hozzászólás
Enci_Fángli>!
Danielle Steel: A sötét oldal

Fiatal(abb) koromban kimondottam rajongtam DS könyveiért. Soksok jó irománya van, de hát ugye a nagy számok törvénye értelmében ez nem is meglepő.
És akkor itt van ez a könyv. A témája valami fergeteges, a főhősnőnk háttértörténete a lehetőségek tárháza, a sztori sokáig leíróan megy előre és akkor bumm. Hozza a DS-normát (vagy jó könyv, vagy vacak; középutat még nem fedeztem fel).
Véleményem szerint ez a könyv onnantól lett elkapkodva (komolyan, silány), amikortól a legjobb/legizgalmasabb lehetett volna. Kap 3 csillagot a téma és a mellékszereplők miatt, meg Austin is elég jó karakter, bár lehetne kicsit tökösebb is.
De őszinte leszek, se nem ajánlom, se nem fogom újraolvasni. Pedig annyira sok volt benne a potenciál!

katih>!
Danielle Steel: A sötét oldal

Bár a téma új, a könyv érdekes, olvasmányos, sokkal kiszámíthatóbb, mint más regényei.

Dudás_Jánosné_Ildikó>!
Danielle Steel: A sötét oldal

Sosem gondolnánk, hogy a gyermekbántalmazás ilyen is lehet.
Egy szuperanya, aki szomjazza az elismerést.
S ehhez a saját gyermekét veszélyezteti.

Pria123>!
Danielle Steel: A sötét oldal

Már legalább 40 könyvet elolvastam az írónőtől. egész fiatalon kaptam kézbe az elsőt,azóta rengeteget kiolvastam, ez több mint 20 év. Viszont nagyon meglepődtem ezen a regényen, hiszen ilyen témában, még nem olvastam az írónőtől. Érdekes könyv volt, egy olyan témából amiről még nem is hallottam. Vitt a történet magával, szombaton este 10-kor kezdem el olvasni, és olyan gyorsan telt az idő, hogy a férjem szólt, hogy nem kéne abbahagyni hajnali fél 4-kor. (sajnos a gyerekek miatt, sokszor este olvasok). Nem olvasnám újra, mert maga a történet nem megrázott, de nagyon jó könyv lett. A vége felé. ahogy írták is, kicsit túl gyorsan történtek az események. Ennek ellenére 5 csillagot adok neki.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Katherine Applegate: Kívánságfa
George R. R. Martin: Kardok vihara
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
Stephen King: A halálsoron
Karl Marlantes: Matterhorn
Kathryn Stockett: A Segítség