A ​legszebb ajándék 55 csillagozás

Danielle Steel: A legszebb ajándék Danielle Steel: A legszebb ajándék Danielle Steel: A legszebb ajándék

Az 1950-es évek elején, a koreai háború után, amikor az élet még sokkal egyszerűbb volt Amerikában, mint manapság, az emberek még hittek az álmokban, s a család szentségét még nemigen vonta kétségbe senki.
Danielle Steel új regénye az amerikai középnyugat egy kisvárosában játszódik, ahová egy szép nyári napon megérkezik egy minden tekintetben különleges lány. Nem szándékozik maradni, csak átutazóban állt meg. Mindazonáltal jó oka van rá, hogy megszakítsa utazását.
Egy boldog otthont egy értelmetlen gyermekhalál majdnem teljesen szétbomlaszt. Egy nagyszerű házasság pedig a tönk szélére kerül. S a különleges lány, aki a kisvárosba csöppen, sokak életét döntően megváltoztatja, mielőtt továbbmegy. Ez a lány szerelmes lesz egy fiatalemberbe – és ártalmatlannak induló kapcsolatukkal segítenek egy családnak, hogy újra megvalósíthassa hőn dédelgetett álmát. Mert a lány egy olyan ajándékot tartogat a számukra, amelytől ő maga is igen nehezen válik meg, a legszebb ajándékot, amit csak adhat.

Eredeti megjelenés éve: 1994

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1998
288 oldal · ISBN: 9635488297 · Fordította: Dezsényi Katalin
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1995
288 oldal · ISBN: 9635482604 · Fordította: Dezsényi Katalin
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1995
190 oldal · ISBN: 9635481209 · Fordította: Dezsényi Katalin

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Maribeth Robertson


Kedvencelte 6

Most olvassa 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Annemary>!
Danielle Steel: A legszebb ajándék

Egy lány, aki egy nem várt gyermekáldásban részesül. Egy család, aki elvesztette a legkisebb gyermeküket, ezért szétesik az életük. A sors összehozza őket. Egymást segítve próbálják túltenni magukat az életük nehézségein. Érzelmileg felkavaró, hisz nem csak a történet megindító, de olyan olvasni, mintha én is ott lennék. Zsebkendő nélkül nem lehet kibírni. Megható.

Principino>!
Danielle Steel: A legszebb ajándék

Nagyon régi kedvencem ez a könyv. Nem szeretem Steel könyveit, de ez egyszerre tragikus és felemelő. Mindenkinek ajánlom, aki egy kis kikapcsolódásra vágyik, és könnyű olvasmányt szeretne.

skrinyar_fanni P>!
Danielle Steel: A legszebb ajándék

Az első Danielle Steel könyv, amit olvastam. Azóta is a kedvenc írónőm.
Kb. 4-5 éve olvastam először a könyvet, azóta is az egyik legnagyobb kedvenc. Ez az a könyv, mely által könyvmoly lettem.♥ Általános iskolás koromban is szerettem olvasni, de akkor még nem neveztem volna magam könyvmolynak. De miután ezt a könyvet elolvastam, azután sorra kapkodtam a kezembe a Danielle Steel könyveket, éjjel-nappal csak olvastam. És az évek során, ez semmit sem változott. Amikor csak lehet, minden pillanatot kihasználok, mikor van időm az olvasásra.
A történet hihetetlenül szomorú és tragikus, főleg az elején. Zsebkendő nélkül nem lehet kibírni. Mind az első olvasásnál, mind most is végig sírtam a könyvet.
De amilyen szomorú volt az eleje, annyira boldog lett a befejezése. ♥
Az egyszer biztos, hogy a jövőben is újra és újra el fogom olvasni a könyvet. ♥

judy100>!
Danielle Steel: A legszebb ajándék

Nem vagyok egy Danielle Steel rajongó, de ez a könyv szerintem nagyon jó volt. Kevés olyan könyvet olvastam az írónőtől, ami ennyire felkavart volna érzelmileg. Nem titok, voltak olyan részek, ahol meg is könnyeztem.

Michelle88>!
Danielle Steel: A legszebb ajándék

Nagyon tetszett a könyv, bár a végén kíváncsi lettem volna mi történik a lánnyal. Összejön-e a sráccal, elmegy-e főiskolára…

Annamária_Seres P>!
Danielle Steel: A legszebb ajándék

Jó volt egy kicsit nosztalgiázni. Véletlenül indítottam el az olvasását, mikor bejelöltem kedvenc könyvemnek. Úgy voltam vele, hogy ha már bejelöltem olvasásra, akkor előveszem és ismét elolvasom. Anno 1995-ben kaptam karácsonyra. Ez a könyv volt az, amit először önszántamból elolvastam. Ezzel elindította az olvasás iránti érdeklődésemet. Ezzel a könyvvel kezdődött a könyvgyűjtögetési mániám is (bár erre nem vagyok olyan büszke, mert nem olyan magas az olvasottsági szintem, csak gyűjtöttem a könyveket, hogy majd egyszer elolvasom).
Érdekes volt felnőtt fejjel újra ismerkedni ezzel a történettel. Most más szemszögből láttam, közel annyi idősen, mint az édesanya Liz. Vele tudtam jobban azonosulni. Gimisként persze Maribeth szemszögéből néztem inkább a történetet.
Ez a jó ebben a könyvben, hogy az ember több szempontból is tudja látni ugyan azt a történetet.
Mindenkinek ajánlani tudom, ezt a megható, gyönyörű történetet.

dynamail>!
Danielle Steel: A legszebb ajándék

Ez a könyv teljesen rendben volt. Jók voltak a karakterek, kedvesek a szereplők, semmi extra, mégis megható. :-)

moniquetm>!
Danielle Steel: A legszebb ajándék

Több Danielle Steel könyvet is olvastam már, de nekem ez a kedvencem. Emlékszem, nehezen kezdtem bele az olvasásába, de utána meg le sem bírtam tenni egészen a végéig.

Tit>!
Danielle Steel: A legszebb ajándék

Nagyon sok Steel könyvet olvastam, de ez az egyetlen, amit egy nap alatt „kivégeztem” :) Nem bírtam letetenni. Nagyon jó!


Népszerű idézetek

Niki P>!

Mintha egyesek csak azért lépnének be az életünkbe, hogy adjanak nekünk valamit, ajándékot, áldást, valami maradandót, mintha csak azért lennének itt, hogy tanuljunk tőlük.

Niki P>!

…az emberek egymásnak adják a kilincset az életünkben. … semmi sem tart örökké, de van egy láncolat az életünkben, az emberek keresztülhaladnak, aztán velünk maradnak…semmi sem állandó, semmi sem tart örökké… hanem hullámzik… mint a folyó.

Niki P>!

…az életben semmire nincs garancia, csak ígéretek vannak, elsuttogott szavak.

285. oldal

Niki P>!

…az ember mindent meg tud valósítani, ha tiszta szívből akarja és hajlandó érte komolyan megdolgozni.

9. oldal

Delena>!

Annié Whittaker szerette a karácsonyt.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Morgan: Gyere haza karácsonyra!
Emily March: Angyalszárnyak
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Guillaume Musso: Holnap
Lisa Kleypas: Karácsonyeste Friday Harborben
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem
Melody Carlson: A karácsonyi macska
Jay Asher: What Light – Micsoda fény!