A ​kastély 15 csillagozás

Danielle Steel: A kastély

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Winona ​Farmington mindig arról álmodozott, hogy az egyetem elvégzése után elköltözik otthonról, az unalmas kis michigani városkából. De az élet közbeszólt, és ő lehorgonyzott egy olyan munkahelyen, ahol kreativitását nem becsülik, és egy olyan férfi mellett, aki csak a testét szereti. Harmincnyolc évesen már kezd beletörődni, hogy az álmodozás nem neki való, és vigasztalódásképpen egy hihetetlenül népszerű tévésorozat, az 1920-as évek Angliájában játszódó Beauchamp Hall világába menekül.
Ám amikor egyetlen nap történései megszakítják életének lélekölő monotóniáját, rádöbben: itt az ideje, hogy változtasson. Egy hirtelen elhatározással elutazik abba az angol kisvárosba, amelynek kastélyában kedvenc sorozatát, a Beauchamp Hallt forgatják. Elbűvöli a hely, az ott élő emberek, és összebarátkozik a stábtagokkal is, aminek köszönhetően végre kamatoztathatja alkotó- és szervezőkészségét.
Egy kibontakozó szerelem és az ígéretes szakmai előmenetel hatására Winona sokkal tovább… (tovább)

Eredeti cím: Beauchamp Hall

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Maecenas, Budapest, 2020
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632034225

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

apwbdum>!
Danielle Steel: A kastély

Danielle Steel nagy név a romantikus írók között, és gondoltam ideje olvasnom tőle valamit. Az első, amit megtettem miután elolvastam a könyvet, hogy megnézetem az eredeti megjelenési idejét és meg döbbentem, hogy csak pár éves könyv. Az olvasás közben egyfolytában az járt a fejemben, hogy biztos jó régen írta. Még amit megtettem, meg néztem a születesi idejét és mivel Julie Garwood korban nagyon közel áll hozzá és őt ismerem párhuzamot húztam. Azt a következtetést vontam, hogy az csak hozzátesz egy könyvhöz ha az író más korosztályt képvisel és a művein is érződik.
A könyv borítója csodálatos. A történet szórakoztató. Amiért levontam egy fél csillagot az Winona volt. Értődött rajta a jelem fejlődés, kedves és segítőkész volt. De nekem valahogy nem volt színpatikus.

Angieolvas P>!
Danielle Steel: A kastély

Első Danielle Steel regényem. A stílusa olyan mese habbal. Olyan könnyed, mozgalom mentes.

Muciolvas>!
Danielle Steel: A kastély

Abszolút 5 csillag – ezért szeretem Danielle Steelt! Ez alkalommal is gyönyörű történetet írt! Egy 38 éves amerikai nőnek (Winnie-nek) látványosan rombadőlt az élete, a munkája és a párkapcsolata ugyanazon a napon szűnt meg. Ez lehetőséget biztosított számára, hogy megvalósítsa ifjúkori álmát, hogy kreatív, nagyszerű, alkotó munkája legyen, a szülővárosától távoli helyen. A karácsonyra kapott tv sorozat DVD megváltoztatta az életét – és másokét is. Angliában, a forgatás helyszínét biztosító kastélyban Winnie megtalálja élete munkáját, élete párját és élete álmát. Mindezt gyönyörű környezetben, szimpatikus szereplőkkel, akik a végén jóságukért elnyerik méltó jutalmukat. :) Picit szirupos, de néha kell az ilyen, nagyon kell! Szívmelengető volt. És nem tudok elmenni amellett, hogy mennyire szépséges a könyv borítója, egyszerűen öröm kézbe venni!

czuczy>!
Danielle Steel: A kastély

Ajándékba kaptam és az első könyvem volt az írónőtől. Azt hittem, hogy nagyon szirupos történetet kapok, de kellemesen csalódtam. Pihentető, könnyed olvasmány volt.
Megismerjük benne Winniet, akinek összeomlik az élete és mellette mániákusan beleszeret egy sorozat hangulatába, így az élete romjai között fogja magát és elutazik Angliába a forgatási helyszínre…sok jó és vegyes tapasztalatot szerez, új embereket ismer meg, új kapcsolatokat alakít ki. A vége azért picit szirupos, de annyira nem vészes.

Szilágyiné_Marcsi>!
Danielle Steel: A kastély

Nekem nagyon tetszett.
Igazi könnyed, laza kis olvasmány. Megtaláltam benne mindent, ami kikapcsol: romantikus de nem „csöpögős”, fordulatos, szimpatikus szereplőkkel, különleges világban játszódó történet.

Gyucha_Pálma>!
Danielle Steel: A kastély

Nagyon szuper könyv volt. Csodás volt a történet. Csak ajánlani tudom. Elbűvölt teljesen!

Sdedina>!
Danielle Steel: A kastély

A regény nem okoz meglepetést, cselekménye az szerzőre jellemző. Winnie egy napon elveszti munkahelyét, szerelmét, legjobb barátnőjét. Egy tévés sorozatból merít erőt, és elhatározza, hogy felkeresi a kastélyt, ahol forgatják. Itt talál munkát, barátot, szerelmet. Könnyű, olvasmányos történet, nekem tetszett.

horn_mici P>!
Danielle Steel: A kastély

Nagyon régen – lehet annak 20 éve is, hogy olvastam Danielle Steel könyvet. Azt hittem, hogy már nem fogom szeretni, de rájöttem, hogy egy nagyon nehéz és komoly könyv után olvasni igazán felemelő. Épp erre volt most szükségem.
Teljesen hagyományos történet. Egy tipikus amerikai szingli, unalmas amerikai kisvárosban, akinek tökéletes ellentéte a nővére, aki tipikus amerikai családban él. Aztán 11 év után főhősünknek egyik pillanatról a másikra megváltozik az élete egy DVD filmsorozat kapcsán. Felmond a munkahelyén, elhagyja „élete párját” – mert szerelmének nem lehet nevezni, akinek „csak szexre kellesz” felfogású pasi, és felül az első gépre, elutazik Anglia egy távoli, de annál érdekesebb és festői kisvárosába. ÉS innen már minden meseszerű, K, Fforde forgatókönyv is lehetne, de itt most D. Steel-t olvasunk, ami szintén megszokott és könyvelhető. De miért mindig a szingli nők utaznak el a történetekben, hogy álmaik pasiját megtalálják?

katih>!
Danielle Steel: A kastély

Olvasás közben folyamatosan a Downton Abbey járt a fejemben….
A regényben játszódó forgatás akár annak a forgatása is lehetett volna. DS nagyon pontosan adja vissza a korabeli hangulatot, a filmezés világát és természetesen a romantika sem maradhat ki. Folyamatosan fenntartja a figyelmet, és bár sejthető a végkifejlet, mégis van fordulat, meglepetés benne.

Zsuzsanna_Hernádi>!
Danielle Steel: A kastély

Jó volt, kellemes olvasmány, de semmi extra. Semmi szédítő magasság, semmi szédítő mélység. Volt ennél sokkal jobb regénye is már az írőnőnek, de rosszabb is. Ez igazából egy modern mese habbal.


Népszerű idézetek

horn_mici P>!

Pontosan tudta, hol van a könyv, amit évek óta nem vett a kezébe, de most épp ezt akarta. Jane Eyre. Visszasietett vele az emeletre, és mosolyogva bebújt az ágyba. Olyan érzése támadt, mintha az anyjánál járt volna látogatóban, és amikor kinyitotta az ismerős könyvet, mintha visszarepült volna a múltba. Mindig volt valami megnyugtató, valami vigasztaló abban, hogy megvannak az anyja könyvei. Szerette az ismerős tapintásukat, a szagukat.

27. oldal

horn_mici P>!

Miután Nigel elment, elvette az éjjeliszekrényéről a Havershamekről szóló könyvet, hogy el tudjon aludni. Szeretett ágyban olvasni. Könyvvel a kezében, égő lámpa mellett aludt el.

226. oldal

horn_mici P>!

– Érdekes, hogyan talál az ember véletlenül épp oda, ahol a helye van – mélázott Winnie a lassan lépdelő ló nyergében. – Sokáig szentül hittem, hogy nekem New York lesz az a hely. De a végén kiderül, hogy ez az.

277. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: A herceg
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú
Kathleen Winsor: Amber
Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Gayle Forman: Csak egy nap
Lauren Morrill: Vakrandi a végzettel
Barbara Taylor Bradford: Elizabeth