Dorothy ​Must Die (Dorothy Must Die 1.) 17 csillagozás

Danielle Paige: Dorothy Must Die

I ​didn't ask for any of this. I didn't ask to be some kind of hero.
But when your whole life gets swept up by a tornado—taking you with it—you have no choice but to go along, you know?

Sure, I've read the books. I've seen the movies. I know the song about the rainbow and the happy little blue birds. But I never expected Oz to look like this. To be a place where Good Witches can't be trusted, Wicked Witches may just be the good guys, and winged monkeys can be executed for acts of rebellion. There's still the yellow brick road, though—but even that's crumbling.

What happened?
Dorothy. They say she found a way to come back to Oz. They say she seized power and the power went to her head. And now no one is safe.

My name is Amy Gumm—and I'm the other girl from Kansas.
I've been recruited by the Revolutionary Order of the Wicked.
I've been trained to fight.
And I have a mission:
Remove the Tin Woodman's heart.
Steal the… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, London, 2014
464 oldal · ISBN: 9780062280695
>!
HarperCollins, London, 2014
432 oldal · ASIN: B00DB3D302
>!
HarperCollins, London, 2014
432 oldal · ISBN: 9780062280671

Kedvencelte 2

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

abstractelf>!
Danielle Paige: Dorothy Must Die

Sikerült éjszakába nyúlóan fent maradnom csak azért, hogy befejezzem ezt a regényt. Te jóságos ég, ez egyszerűen fantasztikus volt!
A szivárványon túl elterülő Óz birodalma kissé megváltozott, Dorothy rémuralma kezdődött és ahol kötelező a boldogság. Imádtam ezt a világot, az Óz-nak egy eltorzított verziójaként jelenik meg előttem. Fantasztikus volt – sőt, még ki is dolgozta rendesen az írónő.
A történet szuperpörgős, tele van izgalmakkal és egyáltalán nem várt fordulatokkal. A karakterek pedig… ó, darabokra törték a szívem minden egyes fejezetben.
Remek könyv, egyszerűen imádtam, és bár volt 1-2 apróbb hibácska, vagy számomra nem teljesen átérzett rész, az idei év egyik legjobb olvasmánya volt.
Csak most kérem szépen azonnali hatállyal a folytatást…

nettikeee P>!
Danielle Paige: Dorothy Must Die

Mi a tkm fsza volt ez a vég??? He??? Nem is volt vége!
Mire szép lassan beindult a sztori, a csaj párszor megölhette volna Dorothy-t, de nem, kell a végére az okoskodó Varázsló, és egy micsida? mi volt még a végén? SEMMI!
Eszem fszm megáll! Már bocs!
Okés, hogy a szereplők idegesíőek, de azt meg lehet szokni. Az, hogy Amy mindig csak félinformációkat kap, és utána még őt szidják érte, az egy dolog, de áhhhh.
Dorothy egy hlye pcsa lett, és tökéletesen megértem, miért utálja őt mindenki, de akkoris. Mi ez itt kérem?!!!
Áh. :D
Amúgy tetszett… :D

Csibike>!
Danielle Paige: Dorothy Must Die

Semmilyen téren nem érte el azt a hatást mint vártam.
Egyrészt mint nagy Óz rajongó, szerettem volna kicsit visszaidézni gyermekkorom legszebb emlékeit, és egy cseppet sem bántam azt, hogy Óz ennyire átalakult. Azt már jobban bántam, hogy annyira semmi jele nem volt a régi Óznak, hogy cseppet sem idézte vissza a mesét. Ez persze nem kifejezetten baj, csak szerintem reálisabb is lett volna, ha legalább néhol, apró pontokban emlékeztetne ez a hely a régi Ózra, hogy kicsit vissza tudjuk idézni, hogy mit veszített el Óz népe.
A szereplők kidolgozatlanok voltak. Az nincs rendben, hogy Amy a leginkább eltökélt abban, hogy segítsen visszanyerni Óznak a régi tündöklését, a többi szereplő pedig mintha ugyanezt akarná, de a gyakorlatban semmit sem tesznek érte.
Mellesleg nem éreztem úgy, hogy nem tudtam kiben bízzak. A jó karakterek rosszak lettek, a rosszak pedig jók. Ennyi. Nem éreztem a kiszámíthatatlanságot, hogy senkiben sem szabad bízni, mert igazából ki lehetett találni könnyedén, hogy kiben lehet megbízni és kiben nem.
A történet nem volt túl izgalmas. Én végig vártam egy csavart a végén, vagy valami jó szereplő nyilvánvaló árulását, de semmi ilyen nem történt. Szerintem 1-2 apróságtól eltekintve elég kiszámítható volt a történet.
Végül pedig sok volt a logikátlanság. Mindenki csak tervez, hogy hogyan kellene Dorothyt elpuszítani, de ahhoz képest, hogy mindenki csak tervez, nem értem, hogy hogyan nem tudtak összerakni együtt egy normális tervet? Nevetséges volt, az összetákolt tervek minden alkalommal több pontból véreztek, és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem véreztek el teljesen. spoiler
Szóval akadtak hiányosságok a történetben, a szereplőkben, magában a világban, plusz még a régi Óz iránt érzett kellemes nosztalgiát sem sikerült visszahoznia. Nekem ez így kevés volt.

NewL P>!
Danielle Paige: Dorothy Must Die

Egy kicsit sötét, és csak kicsit van köze ahhoz amit vártam. Amikor kicsi voltam, többször láttam az Óz, a csodák csodája filmet, majd olvastam a magyarul megjelent könyveket is.
Az írónő fogta a történetet, és folytatta, csak egy kicsit másképp. Mivel kicsit cinikus vagyok, elég hihetőnek találom az általa kitalált folytatást, bár én egy kötetben írtam volna meg. A könyv így befejezetlen, és mivel egy kicsit vontatottnak találtam néhol, ezért nem biztos, hogy most akarom folytatni, bár a történet végére kíváncsi vagyok.

Fanni_Dorottya>!
Danielle Paige: Dorothy Must Die

A történetet persze ismertem eddig is, de nem voltam nagy rajongója, kicsit bugyutának tűnt. Úgyhogy mikor megláttam, hogy valaki felpörgette a dolgokat, rögtön kíváncsi lettem.
Elég lassan indult be (igazán csak onnantól, hogy Amy megkezdte a palotai szolgálatait), utána viszont elég szépen haladtak a dolgok. Dorothy-ról még nem nagyon tudom, hogy mit gondoljak, hol egy dackorszaka közepén tartó kisgyereknek, hol meg egy különösen pszichopata zsarnoknak tűnt. Az egeres jelenettől például a hideg is kirázott, ugyanakkor az egész amiatt robbant ki, mert egy csepp körömlakk a szőnyegére ment.

A szereplők okésak, szerencsére nem lett a Pete-Nox dologból szerelmi háromszög (egyelőre). Ozma történetére rettenet kíváncsi vagyok, remélem nem húzzák már soká.
A könyvet nem olvastam és a filmet is csak félszer láttam, úgyhogy nincsenek mélyreható ismereteim Ózról, de ez alapján varázslatos hely lehetett, az írónő jól megoldotta az egész kifacsarását.

elzazi>!
Danielle Paige: Dorothy Must Die

Egyszerűen imádom! Letehetetlen! Számomra a Harry Potter után a legjobb fantasy-sorozat! Tetszik Amy Gumm karaktere, tetszik, hogy quirky, tetszenek a cliffhangerek is! Nagyon érdekes, és jól ki van dolgozva a világ (kb 3 éve olvastam már az egész sequelt + prequelt). Újraolvasni különösen érdekes, jó persze a nagyobb plot twistek már megvannak, de érdekes volt végigélni és -izgulni megint! Pláne a kisebb nüanszokat, amelyeket elfelejt az ember időközben. Máris ugrok a következő részre!
PS A Judy c. film óta tudom, hogy az eredeti neve Judy Garlandnak Frances Ethel Gumm volt! Szuperül kidolgozott fanfic-fantasy könyv! :-)

konyvlepke>!
Danielle Paige: Dorothy Must Die

Nagyon jó könyv volt. Tele volt érzelmekkel: igazalom, bánat, keserűség, félelem stb.
És közben ott volt a rengeteg pozitív szereplői tulajdonság, mint a bátorság, merészség, kitartás, intelligencia..
Szerintem a könyv rengeteg olyan dolgot közvetít, ami miatt már érdemes belelesni, s bár ezeket a dolgokat az író nem konkrétan mondja ki, de ha elég figyelmes az ember, akkor remekül átjön a lényeg.
Plusz mellette szól a fantázia dús történet is, nekem például eszembe nem jutott volna az Ózból ilyen jellegű történetet kreálni, de pont ezért olyan zseniális. Meghökkent mégis magával röpít egy csodás világba, amiről aztán kiderül nem is olyan csodás. Mindez csak a felszín semmi más.
Érdemes elolvasni!


Népszerű idézetek

Csibike>!

Maybe he spoke only one language. The truth, and nothing but.

Chapter 18

abstractelf>!

With all the magic in Oz, with all the magic the witches had taught me, there was one trick I still hadn't mastered: how to make people stay.

Chapter 37

abstractelf>!

Those who have sacrificed always have the most to lose.

NewL P>!

Forgiveness can get you places, I guess. But sometimes you need to light a fire.

145. oldal, Chapter 20

abstractelf>!

He was beautiful. He was too beautiful. It was the kind of beautiful that can almost seem ugly; the kind of beautiful you don't want to touch, because you know it might burn.

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Dorothy Must Die sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Soman Chainani: The School for Good and Evil
Naomi Novik: Uprooted
Claudia Gray: Spellcaster
Alice Hoffman: The Probable Future
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Sara Wolf: Bring Me Their Hearts