A ​Sárga Téglás háború (Dorothynak meg kell halnia 3.) 52 csillagozás

Danielle Paige: A Sárga Téglás háború

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Dorothy nevű lány Kansasből. Úgy ismerhetitek, mint tornádólány. Ózföldén kötött ki, ahol három barátra tett szert: a Bádog Favágóra, a Madárijesztőre és a Gyáva Oroszlánra. De túl nagy volt a mágia kísértése. Megváltozott tőle. És a barátai is kifordultak önmagukból.
A varázslatos Ózfölde ma sötét, fenyegető hely.
Amy Gumm vagyok. A tornádók nyilván odavannak a kansasi lányokért, mert engem is elkapott egy. És szintén Ózföldén kötöttem ki, ahol a jók a gonoszok, és a gonoszok a jók. A gonosz boszorkányok ráébresztettek igazi hivatásomra: a gyilkolásra.
Csak egy módon akadályozható meg, hogy Dorothy elpusztítsa Ózföldét – és Kansast. Meg kell ölni. És én vagyok az egyetlen ember, aki ezt megteheti. De kudarcot vallottam. Emberek haltak meg miattam. Az én hibám, hogy portál nyílt a világok között, s most Ózfölde és Kansas is veszélyben van. Mi lesz, ha nem sikerül bezárnom?
Dorothy gondoskodni fog arról, hogy soha többé ne térhessek haza.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
GABO, Budapest, 2016
300 oldal · ISBN: 9789634064015 · Fordította: Turcsányi Jakab
>!
GABO, Budapest, 2016
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634063803 · Fordította: Turcsányi Jakab

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Dorothy Gale · Amy Gumm


Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 SP>!
Danielle Paige: A Sárga Téglás háború

„Megtanultam megbánás nélkül ölni, hogy megvédjem magam és azokat, akiket szeretek.”

Nem igazán hiszem, hogy részletes értékeléssel le tudnám írni, milyen csalódott is vagyok.
Az első részt nagyon szerettem és a kedvencek között végezte, a második már elindult a lejtőn, eléggé kiakadtam rá.
De ez a kötet még annál is lentebb végezte.
Így kell egy szuper alap ötletet elindítani a lejtőn és szépen elcseszni.
Azon kívül, hogy vontatott volt, már tényleg ott tartottam az egyetlen értékelhető karakter a fő gonosz. Elkényeztetett, rideg, hisztis….de azt adta amit vártam tőle….az, hogy a fenti idézetet választottam ki a könyvből mindent elmond.
Ezennel én befejeztem ezt a sorozatot és az íróval se nagyon szeretnék a közel jövőben „haverkodni” olvasás szintjén sem.

1 hozzászólás
wzsuzsanna P>!
Danielle Paige: A Sárga Téglás háború

Szomorú vagyok és kicsit csalódott. Tudni kell, hogy az első rész borzasztóan tetszett, annak idején még kedvencnek is jelöltem, nagyon bírtam, ahogyan a szerző a végletekig kicsavarja és eltorzítja az eredeti mesét. Valószínűleg ez a fajta újdonság volt az, ami akkor még el tudta fedni a kisebb-nagyobb hibákat, amik viszont a folytatásokat olvasva már nagyon szembetűnőek. Az a fura, hogy nem is nagyon tudom megragadni, hogy hol ment félre az egész, egyszerűen csak azt vettem észre, hogy már marhára nem köt le. A cselekményt kicsit össze-visszának érzem (amikor van egy olyan benyomásod, hogy csak azért történik valami, hogy történjen valami), a karaktereket ellentmondásosnak, és hiába vannak benne ugyanúgy jó ötletek, valahogy nem áll egybe az egész (ráadásul az is bosszant kicsit, hogy sorozatként húzódik ez is, mint a rétestészta, pedig tartalmát tekintve nyugodtan bele lehetett volna sűríteni egy könyvbe is). Szóval sajnálom, de ez most nagyon nem.:(

2 hozzászólás
kratas P>!
Danielle Paige: A Sárga Téglás háború

Hát ez nem hiányzott. Az első rész még egész jó volt, ötletes. Vagy csak ehhez képest volt egész jó? A másodikban már csak a végéért lelkesedtem. Ez meg itt most teljesen elfüstölte a halvány reménysugaramat, hogy ez egy tuti kis sorozat. Jó, a második résznél már gyanakodnom kellett volna.
Zavarodott szereplők, meghalt, de mégse, tiszta szappanopera érzésem volt, már a szerencsétlenkedést tekintve is. Így elbaltázni egy ilyen jó ötletet :(

1 hozzászólás
Biry P>!
Danielle Paige: A Sárga Téglás háború

Huhh…hát, szóhoz sem jutok…
Nagyon tettszett, továbbra is zseniális a világ kidolgozása, a karakterek is jól vannak felépítve, fantasztikus alter feldolgozás.
De: A könyv közepétől az volt az érzésem, hogy ez igy túl egyszerű lenne…
Az is volt, és ennek az érzésemnek a szereplők is hangot adtak a végén…Te látod, hogy alig van hátra a könyvből, a sztori lezártnak tűnik, de az az érzésed, hogy nem lehet így vége… spoiler és jön a brutális függővég, és rájössz, hogy igen, ennek a történetnek egyértelműen nem lehet így vége, mert nem ilyen volt az írónő! És nem is! Csak behozta a csavart a végére és itt esik le, hogy pont ezt akarta elérni, hogy pont olyan hangulatba kerüljünk, mint Amy! Simán benne éreztem magam, mintha mindent végigcsináltam volna vele, és pont ugyan úgy nem stimmelt semmi nekem sem, mint neki.
Na most megint várhatok a folytatásra… :)

Lisie87 P>!
Danielle Paige: A Sárga Téglás háború

A hibái ellenére még mindig tetszik ez a sorozat. Könnyed, jól haladós, izgalmas és szórakoztató volt ez a rész is. Persze szomorúan látom, hogy még mindig van egy befejező kötet, aminek magyarul se híre, se hamva, pedig már tényleg érdekelne, hogy mi lesz a vége! :D

ƨɔɴом P>!
Danielle Paige: A Sárga Téglás háború

https://burgesstaylor7911.files.wordpress.com/2014/09/w…
HOGY A JO ELETBE LEHET IGY VEGE?!?!?!?!?!??!
Menten kiterek a hitembol, hogy vagy tiz oldal hianyzik a konyv vegerol…
Ami magat a tortenetet illeti, nehol vontatott, unalmas, logikatlan, mashol porgos es kiszamithato. Minden egyes lapja es karaktere buzlik, es Amy badass hosnokent akar tundokolni edes kis neha ezustosen villogo cipellojeben – sajnos nem mindig sikerul neki, de usse ko meg ezt is elnezem neki, mert legalabb nem egy nyafka.
A draga kis Nox-ot meg mindig nem teljesen ertem, meg mindig buzlik es egyszeruen nem ertem a hirtelen ingadozasait. Egyszer meg a kvadranshoz hu, maskor mar Amyhez. Ideje lenne eldontenie, hogy melyik oldalon all vegre. Viszont azert Glamora szala jo huzas lett a vegere, csak sajnalom, hogy most jutottunk idaig.
A folytatas mar most is keso lenne, ha a kezemben lenne, mert mindent szeretek, de az ilyen felbehagyott dolgokat baromira nem…

Faythe P>!
Danielle Paige: A Sárga Téglás háború

Egy fokkal jobb volt, mint az előző kötet, de még mindig valami nagy zagyvaságnak tűnik az egész történet, vagy legalábbis ami a második-harmadik kötetben történt. Hihetetlenül messzinek tűnik az első kötet színvonala.
Amy hazatért, találkozott a megjavult anyjával és a pasijával, összebarátkozott Madisonnal és Dustinnal, habár ez eléggé bizarra sikeredett… Aztán megtörtént a nagy nagy csata Dorothy és Amy között. De ezzel nem lett vége. Jött egy új ellenség is. És pont ezért nem ér véget itt a történet, lesz még egy negyedik kötet is, tudtommal.
Azt viszont dicsérni tudom, hogy amikor az undorító, elvetemült és borzasztó szereplőket kellett megalkotni, az tényleg Tim Burton színvonalú. Nagyon király volt a leírásuk. :)

Mariann_Czenema P>!
Danielle Paige: A Sárga Téglás háború

Megint azzal kezdem, hogy már írtam a sorozat előző két részéről, katt a címekre: Dorothynak meg kell halnia és A Gonosz ébredése.
Ahogy már a második résznél is leírtam, továbbra sem tudom, hogy mitől nem működik a regény, miért az első kötet volt a legjobb, de az tény, hogy majd minden értékelő ezt vallja a molyon, és a goodreadsen is.

Próbálok nem nagyon spoilerezni, de talán az az egyik legnagyobb baj, hogy Amy sorsa nem úgy alakul, mégse lesz az, mint amit az előző rész utolsó pár oldala is lebegtetett, így mind ő, mind az olvasó kicsit becsapva érzi magát. De én biztosan, helyette is ;)
(bővebben itt:
http://czenema.blogspot.hu/2017/01/danielle-paige-sarga…)

Niki_>!
Danielle Paige: A Sárga Téglás háború

Megközelítőleg se tetszett a harmadik rész annyira, mint az első vagy a második, sőt.
Nem kicsit untam.
Számomra nagyon vontatott volt, nagyon lassan haladtam az olvasásával, egyszerűen nem tudott lekötni.

lettielena>!
Danielle Paige: A Sárga Téglás háború

Hát ez nem lett jobb, mint az előző rész. Tetszett, spoiler
Nem hiszem el, hogy még mindig nincs lezárva a sztori… Miért kell nyújtani a végtelenségig, mint a rétestésztát? Őszintén az első rész után már nem láttam benne ennyi potenciált. És én miért olvasom még mindig?
Szerintem az én elméletem még mindig izgalmasabb. :D spoiler

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Kovács_Cintia_2>!

– Elég lett volna rákeresni a Google-ban – mondtam nevetve.
– Nem ismerem azt a bűbájt – felelte sértetten Mombi.

Kapcsolódó szócikkek: Google
koppy>!

A legnyilvánvalóbb út nem mindig a helyes út.

244. oldal

koppy>!

Megtanultam megbánás nélkül ölni, hogy megvédjem magam és azokat, akiket szeretek.

250. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amy Gumm
koppy>!

Védteleneket ölni, ez Dorothy módszere.

250. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dorothy Gale

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Sally Green: Half Lost – Szabadság
Joseph Delaney: A Szellem inasa
Sarah Mlynowski: Melltartó és seprűnyél
Krencz Nóra: A követ
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya
Naomi Novik: Rengeteg
Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány
Christien Boomsma: Boszorkányvér
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz