A ​Gonosz ébredése (Dorothynak meg kell halnia 2.) 66 csillagozás

Danielle Paige: A Gonosz ébredése

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amy ​Gumm vagyok – egy másik lány Kansasből.
Miután egy tornádó végigsöpört a lakókocsiparkunkon, Ózföldén kötöttem ki.
De ez az Ózfölde nem olyan volt, mint a könyvben és a filmben. Dorothy visszatért, és elkezdte kilopni a varázslatot a földből. A Varázsló is újra eljött.
Glindát már nem lehetett Jó Boszorkánynak nevezni. És ki maradt meg a Gonosz Boszorkányok közül? Egyesítették erőiket a Gonoszok Forradalmi Rendjében, ahová engem is be akartak sorozni.
A küldetésem? Megölni Dorothyt.
És amikor egy csapat egykori – vagy talán nem is csak egykori – gonosz boszorkány akar valamit, elég nehéz nemet mondani. Csakhogy a merénylői küldetésem nem a tervek szerint alakult. Dorothy még mindig életben van. A Rend eltűnt. És az otthonom, amelyet mindenáron magam mögött akartam hagyni, veszélybe kerülhet.
Ezen az eltorzult és megosztott helyen valahogy meg kell találnom Noxot és a Rend maradékát, megvédenem Ózfölde igazi uralkodóját, legyőznöm Dorothyt és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
GABO, Budapest, 2016
360 oldal · ISBN: 9789634063568 · Fordította: Turcsányi Jakab
>!
GABO, Budapest, 2016
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634063193 · Fordította: Turcsányi Jakab

Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 54


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Danielle Paige: A Gonosz ébredése

Csalódott vagyok.
Az első részt imádtam, de ezt inkább untam.
Bár pörögtek az események, végig azon voltam, csak legyek már túl rajta.
Túl magyarázott, helyenként értelmetlen és Amy az agyamra ment.
Egy olvasásnak megfelelt, de ezek után nem tudom, hogy mikor fogom folytatni.
Majd egyszer….

>!
Lisie87 P
Danielle Paige: A Gonosz ébredése

Nem okozott csalódást a második rész sem. Nagyon tetszett, szinte faltam az oldalakat és a történetet.
Még mindig tudott újat mutatni az írónő és úgy alakítani Amy és barátai kalandjait, hogy ne unja meg az olvasó. Kalandozhattunk Ózfölde különféle részein, és megismerhettük furcsa lakóit. Közben Amy mágiája különös fordulatot vesz. Kíváncsi leszek, hogy ez hová fog vezetni. Kicsit sajnáltam, hogy ebben a részben Dorothy kevesebbet szerepelt, de amikor volt, akkor ugyanolyan unszimpatikus kis boszi volt, mint az előző részben.
E történet után már soha nem fogok tudni úgy tekinteni Dorothyra és az Óz szereplőire, ahogy régen… :D

>!
ƨɔɴом
Danielle Paige: A Gonosz ébredése

Az elso reszt imadtam, valosaggal lenyugozott a vilag es az elgondolas miszerint ennyire kiforgatni egy klasszikust. A folytatas sem okozott csalodast, viszont sok kerdest hagyott bennem.
Voltak egesz fura megmozdulasok benne, amit nem tudok hova tenni.
Pl. Nox karaktere kifejezetten buzlik nekem, Ozmat sajnalom, de Pete fele huz a szivem, es Amy… hat valahogy tole kicsit tobbet vartam. Dorothy viszont itt is eleg utalhato karakter, viszont az Amy es az O reszeit imadom, imadom, hogy ennyire ossze tudnak csapni es meg sem. Amy viszont fog meg meglepetest tartogatni szamunkra.
Az Oroszlanos resz – noha tudom, hogy megerdemelte, mert gonosz volt :P – volt a konyv egyik melypontja szamomra. Na jo… nem igazi melypont volt, de oroszlankedvelokent akkor is rossz volt olvasni.
Osszessegeben melto folytatasa ez az elozo resznek, es a vege.. oh egek! Kivancsian varom a folytatast!

>!
Faythe P
Danielle Paige: A Gonosz ébredése

Nagyon sajnálom, hogy ez a kötet nem érte el azt a hatást és színvonalat, mint amit az első kötet nyújtott… Az egy dolog, hogy egy nap alatt átrágtam magam a könyvön, de sajnos közel sem volt ennyire izgalmas. Az események azok pörögtek, de néhol már tényleg röhejesen alakultak a dolgok, hogy szánalmas volt.. Sokszor volt olyan érzésem, hogy „mégis mi a franc volt ez a katyvasz?” Meg aztán mi volt ez Ozmával? spoiler Aztán a végén Nox annyira gyáván viselkedett, hogy nem is lehetett ráismerni.. Bakker, Amy tökösebb volt az egész kötetben, mint ő! Biztos, hogy nem lesz kedvenc könyves álompasi…
Nagyon remélem, hogy a következő kötetben Danielle Paige jobbat alakít, különben hamar le lesz húzva a „kedvenc listámról” a sorozat…

>!
wzsuzsanna P
Danielle Paige: A Gonosz ébredése

Az én szememben ennek a kötetnek rendesen fel kellett kötnie a gatyáját, mivel az első nagyon tetszett, és félő volt, hogy a folytatás nem üti meg az elvárt szintet. Nos, ez igaz is volt, meg nem is. A cselekmény nekem az első kétharmadban laposabb volt, mint vártam volna, cserébe viszont nagyobb hangsúlyt kaptak a belső folyamatok, leginkább Amy „fejlődése”. Még mindig imádom, hogy az író ennyire beteg módon fordította ki az eredeti történetet, és kíváncsian várom a folytatást.:)

>!
Niki_
Danielle Paige: A Gonosz ébredése

Nagyon tetszett a széria első része, a különlegessé tevő „fordított világ”, így szerintem ki se kell térnem arra, hogy mennyire kíváncsi voltam a Dorothynak meg kell halnia olvasása után a folytatásra. És csalódtam-e a második részben? Egyáltalán nem.
Mint ahogy az első rész, A Gonosz ébredése is nagyon olvasmányos, érdekes volt, maximálisan le tudott kötni. Végig az olvasása során éreztem a borzongást és szorítottam Amynak, hogy sikerüljön legyőznie Dorothyt.
Az egyetlen dolog ami nem tetszett, az a Pete körüli rejtély, majd a „származásának” a megoldása. Az nekem valahogy már túl sok(k) volt, túl bonyolított, de akik elolvassák a könyvet vagy már olvasták, érteni fogják, hogy mire gondoltam ezzel. ;o)
A csattanó viszont nagyon ütött, szeretem az ilyeneket, úgyhogy kalapomat emelem a szerző előtt és kíváncsian várom a befejező kötetet.
Bővebben: http://azajtom.blogspot.hu/2016/10/danielle-paige-gonos…

>!
annie55
Danielle Paige: A Gonosz ébredése

Egy icipicit sajnos elmaradt az előző rész színvonalától, de ettől függetlenül szerettem olvasni ezt a könyvet. Érdekes és izgalmas volt, bár leginkább egy átvezető kötet funkcióját töltötte be, amiben Amy jellemváltozása volt igazán hangsúlyos. Jó volt ismét Ózföldéről olvasni, a régi szereplők mellett újakat is megismerni, akik egyenesen fenomenálisra sikeredtek.
Bővebben: http://anniekonyvesblogja.blogspot.hu/2016/09/danielle-…

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog
Danielle Paige: A Gonosz ébredése

Továbbra is nagyon imádom a sorozatot, és hála az égnek, hogy a második rész sem lett gyenge. Tök jó karakterekkel operál a regény, jól használja Ózfölde mitológiáját, tele van izgalmas fordulatokkal és olyan lelki dilemmákkal, amikről érezni, hogy nehéz megbirkózni velük. Egyszerűen letehetetlen a könyv.

http://sorok-kozott.hu/2017/08/konyvritika-danielle-pai…

>!
Agatha
Danielle Paige: A Gonosz ébredése

Kicsit lankadt a lelkesedésem a sorozat iránt, aminek két oka is volt: egyrészt a történet: lassúbb, vontatottabb, ugyanakkor sokszor voltak olyan részek, amiknél valahogy több kifejtést, részletezést kívántam volna spoiler. És a szereplők is: Amy néhol beképzelt spoiler, máskor meg korosztályához „méltón” egy kis hülye p*, Nox – na őt nem tudom mit akar, a többiek mind csak epizodisták.
Az újdonság varázsa miatti rózsaszín köd nyilván már megkopik egy folytatásnál, és egy írónak jóval nagyobb meló az olvasó lenyűgözése, de úgy érzem, ez nem játszik nálam szerepet. Igenis ha lenyűgöz egy első rész, akkor ne okozzanak nekem csalódást a folytatással!
De a végkifejlet nagyon izgat, főleg ilyen befejezéssel…


Népszerű idézetek

>!
Pasztellkék

Az elmúlt órákban megpróbáltam (sikertelenül) végezni Dorothy Gale-lel, a varázslatos Ózfölde megkoronázott királyi ribancával.

Első fejezet

>!
koppy

Nehéz döntéseket kell hoznod. Lemondanod a repülésről a szabadságodért, ha úgy adódik.

>!
koppy

Furcsa milyen hamar hozzászokik az ember az eszelősséghez.

8. oldal

>!
koppy

– Ne feledd, ne légy gonosz! Csak ha tényleg muszáj.

158. oldal

>!
tizkicsikonyv

Loncillata volt a levegőnek, és vágyakozással töltött el, amikor beszívtam. Csak az út végén ismertem fel, hogy amit érzek, az a remény.

244. oldal

>!
Kovács_Cintia_2 P

– Tűnj el! – ordította, felkapott egy banánt, úgy hajította el, mint egy bumerángot, az arcomat célozva. Még éppen időben buktam le, így csak lepattant a fejemről. Hallottam róla, milyen dolgokat szeretnek hajigálni a majmok, és biztos voltam benne, hogy még olcsón megúsztam egy banánnal.


A sorozat következő kötete

Dorothynak meg kell halnia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Melissa de la Cruz: Az Elveszettek szigete
Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Terry Pratchett: Csip-csap népek
Nyulász Péter: Helka
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Philip Pullman: Az arany iránytű
Diana Wynne Jones: A másik palota
Sally Green: Half Lost – Szabadság
Joseph Delaney: A Szellem inasa