Stolen ​Songbird (Malediction Trilogy 1.) 4 csillagozás

Danielle L. Jensen: Stolen Songbird Danielle L. Jensen: Stolen Songbird

For ​those who have loved Seraphina and Graceling comes another truly fabulous fantasy…

For five centuries, a witch’s curse has bound the trolls to their city beneath the ruins of Forsaken Mountain. Time enough for their dark and nefarious magic to fade from human memory and into myth. But a prophesy has been spoken of a union with the power to set the trolls free, and when Cécile de Troyes is kidnapped and taken beneath the mountain, she learns there is far more to the myth of the trolls than she could have imagined.

Cécile has only one thing on her mind after she is brought to Trollus: escape. Only the trolls are clever, fast, and inhumanly strong. She will have to bide her time, wait for the perfect opportunity.

But something unexpected happens while she’s waiting – she begins to fall for the enigmatic troll prince to whom she has been bonded and married. She begins to make friends. And she begins to see that she may be the only hope for the half-bloods –… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
CLA, 2020
434 oldal · ASIN: B08BZXNMJB
>!
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9798654461315
>!
436 oldal · ISBN: 9781908844965

1 további kiadás


Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Szinna>!
Danielle L. Jensen: Stolen Songbird

A történet elég hullámzó. Hol izgalmas, és szerethető szereplőkkel, hol ezek a szereplők a bosszantóan hülye kategóriába fordulnak pár bekezdés erejéig. A két főhős kapcsolatát idegörlőnek találtam, ezzel az állandó, „nem bízom benned, ezért a sötétben tartlak” hozzáállással. Ráadásul az életkoruk nagyon nem passzolt a gondolkodásukhoz. Majdnem 10 évet hozzá kellene adni, hogy hihető legyen a főhős felelősségteljes gondolkodása és politikai manipulációi. A világ érdekes volt, és ha mesét keresünk akkor ez a könyv tökéletes. Ha kicsit bele szeretnénk látni a politikába és a mindfuckba amit minden fontos szereplő mesteri szinten űz, akkor kicsit kevés. Ettől függetlenül még a jobb YA fantasyk közül való történet.

Luki>!
Danielle L. Jensen: Stolen Songbird

Vigyázat, ez (is) trilógia! :-)
Miután a könyv fülszövege két általam nagyon is kedvelt könyvre hivatkozik, gondoltam miért is ne, de bár egyáltalán nem gagyi, sajnos nyomába sem ér a Seraphinának vagy a Gracelingnek.

Igazából bajban vagyok ezzel a könyvvel, mert kb. a feléig kifejezetten tetszett, aztán az utolsó egyharmadában már a fejemet akartam verni a falba tőle. Ennek fő oka a szerelmi szál túlburjánzása lehetett a könyv vége felé – nincs insta-láv, és az elején nagyon szépen építi a két főszereplő kapcsolatát (bár eléggé összemossa a nemi vágyat és a szerelmet), de amint úgy istenigazából szerelembe esnek főhőseink, az olyan (addig meglévő) apróságok, mint pl. a kötelesség- és felelősségtudat, igazságérzet és józan paraszti ész, huss, ki az ablakon. Konkrétan meghülyül az addig egész korrektül megírt két főszereplő.
Pedig Tristant és Cécilet is lehet kedvelni (legalábbis egy darabig), mert értelmesek, talpraesettek, viccesek, és fejlődőképesek – bár néha hibáznak, tanulnak belőle. Mindkettejük szemszögéből kapunk fejezeteket, de túlnyomó részben Cécile nézőpontjából látjuk a történéseket.

Ami miatt egy kicsit átverve éreztem magam olvasás közben, az a „troll” kérdés. Nyilván volt valami előzetes elképzelésem a trollokról, és sejtettem, hogy nem lesznek teljesen szörnyetegek, de a könyvben végig utalásokat tesz az írónő, bár sosem mondja ki konkrétan, hogy a trollok igazából nem is trollok, hanem egy másik, a YA fantasy könyvekben sokkal populárisabb fajhoz tartoznak. Erről még nem tudtam eldönteni, hogy olcsó vagy zseniális húzás…
Továbbá odáig teljesen logikusan vannak felépítve, hogy akiben több az emberi vér, azoknak gyenge vagy nincs is mágiája, és az emberekre hasonlítanak jobban; a „tisztavérűek” viszont nagyon erősek, de belterjesek, és emiatt gyakoriak a deformitások. Ehhez képest Tristan, aki elvileg a második legerősebb a király után (aki elég deformált, a királynő szintén), a világ legeslegesleghelyesebb pasija. Váj, ó, váj. Nem azt mondom, hogy a könyvnek mindenképpen a „Szépség és a Szörnyeteg” vonalon kellett volna maradnia, de azért elég túlzás, hogy Tristan maga a tökély.

Amit pozitívumként kiemelnék, az a háttérben zajló konfliktus komplexitása – jóval bonyolultabb, mint hogy „szegény trollok be vannak zárva a hegy alá / gonosz trollok de jó, hogy be vannak zárva a hegy alá”. Épp ezért nagyon kár, hogy a végén teljesen elnyomja a LÁV.
Minden hibája ellenére érdekel annyira a világ és a történet, hogy elolvassam a következő részt is, bár kivételesen nem bánom, hogy jövőre jön csak ki :-)

3 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Malediction Trilogy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

C. L. Wilson: Lord of the Fading Lands
David Eddings: The Seeress of Kell
David Eddings: The Tamuli
Roshani Chokshi: A Crown of Wishes
Alex Lidell: Mistake of Magic
J. R. R. Tolkien: The Lord of the Rings
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
Amber Lough: The Blind Wish
J. R. R. Tolkien: The Return of the Shadow
Kylie Quillinan: Fey