Ma, ​holnap, most és mindjárt 24 csillagozás

Daniela Prusse: Ma, holnap, most és mindjárt

A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötete az idő fogalmával ismerteti meg az apróságokat. A gyerekek számára ismerős élethelyzeteket bemutatva érzékelteti, hogy a különböző időtartamot kifejező szavak mit is jelentenek. A kisgyermekek megtudhatják, hogy milyen napszakok, napok, hónapok és évszakok váltják egymást, példákat láthatnak arra, mi a különbség a most és a mindjárt között, és milyen tevékenységek mennek gyorsan, mi tart sokáig.

Ismerjük meg a világot, lépésről lépésre – együtt, minden nap. A Mit? Miért? Hogyan? Mini sorozat a legkisebbekkel ismerteti meg környezetünk titkait. Kötetei egyszerű és szemléletes válaszokat adnak a kicsik kérdéseire. A játékos elemek, a kedves rajzok, a kinyitható ablakok és a kornak megfelelő magyarázatok a könyv minden oldalát élvezetessé teszik. A praktikus és „strapabíró” könyvet kétéves kortól ajánljuk.

Kiadói ajánlás: 2 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Scolar Mini – Mit? Miért? Hogyan? Scolar

>!
Scolar, Budapest, 2017
16 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632447070 · Fordította: Tihor Szilvia · Illusztrálta: Susanne Szesny

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

lenne P>!
Daniela Prusse: Ma, holnap, most és mindjárt

Azt hiszem, nem sokára ki fog folyni a zagyam ettől a sok kinyitható füles ismeretterjesztő könyvtől. Úgy képzelem a dolgot, hogy elkezdem olvasni a gyerekeknek és egyszer csak a könyvre csöppen „valami”. Csöpp-csöpp…én pedig hagyom, hogy azon vitatkozzanak, ki nyitotta ki a legutóbbi ablakot és kijön és már nem is érdekes, hogy mit olvasok, hangom csak egy monoton zajjá válik, ők pedig közben verekednek.
Jó, hát amúgy nem rossz.

2 hozzászólás
H_Andi>!
Daniela Prusse: Ma, holnap, most és mindjárt

Nagyon jó feldolgozása az idő fogalmának. Nálunk épp most aktuális, de sajnos a fiamat nem érdekelte mélyebbre menően. Sajnálom, pedig tényleg jól magyarázza el az évszakokat, heteket, hónapokat, napokat stb. Valamiért már nem annyira érdeklik őt ennek a sorozatnak a részei, talán megunta a100. ilyen koncepciójú könyvet. + A megszokott Ravensburger minőség.

PTJulia P>!
Daniela Prusse: Ma, holnap, most és mindjárt

A gyermek ismeretterjesztő műfajban remek kis könyv született. Az ovis korosztály számára érthetően, lényegretörően mutatja be az idő kérdéskörét.

Millázs>!
Daniela Prusse: Ma, holnap, most és mindjárt

Hasznos ismeretterjesztő könyv kihajtható ablakokkal. Minden benne van, ami kell az alap időbeli tájékozódás kialakulásának vizuális támogatásához.

Pennmenelien P>!
Daniela Prusse: Ma, holnap, most és mindjárt

Nagyon jó kis tanulós könyv (ahogyan szerintem az egész sorozat is az). Ebben a kötetben az idő fogalmát tanulhatják a gyerekek, mindenképpen segítséggel. Jól értelmezhető rendszerben közli az információkat, a nagyobb időtartamoktól a kisebbekig. Jó ötlet, hogy tevékenységeket is köt az időtartamokhoz, így könnyebben értelmezhető a gyerekek számára.

Renkou P>!
Daniela Prusse: Ma, holnap, most és mindjárt

Sokat forgattuk ezt is, mint általában a sorozat többi kötetét.
Nem érzem a legjobbnak azok közül, amit olvastunk, de igazából szépen bemutatja az idő múlását úgy, hogy kicsik is megértsék.

Brigi007>!
Daniela Prusse: Ma, holnap, most és mindjárt

És ez a másik a sorozatból, ami valahogy szintén nem nyert, annak ellenére sem, hogy ez a téma is nagyon érdekes. Talán teszünk majd vele még egy próbát, de most így nem ütött.

loz>!
Daniela Prusse: Ma, holnap, most és mindjárt

Nagyon szeretjük, századjára is érdekes, tartalmas. Életközeli a gyereknek és tele van új információkkal sokadik olvasásra is. Mikor mi ragad meg. Már 2x hosszabbítottuk, mert könyvtári, lehet kell majd egy saját, ebből megéri.
Nem vonok le csillagot, de jaj anyám, hogy ma már nem lehet szarvashibák nélkül kiadni 30 soros könyveket sem. „… ráérnek, hogy Lilivel és Palkóval játszanak játsszanak.”


Népszerű idézetek

Kek P>!

Előfordul, hogy nincs idő piszmogni és a könyveket nézegetni.

2. oldal, Mikor kell sietni?

2 hozzászólás
Ingryd>!

Minden évben ugyanabban a hónapban van egy különleges nap: a születésnapod. Minden születésnapoddal egy évvel idősebb leszel.

10. oldal

Kek P>!

Amikor azt mondjuk: „holnap”, a következő napra gondolunk. Vagyis a holnaphoz egyet kell aludni.

6. oldal

Kek P>!

Ági építőkockákból tornyot rak. Mit gondolsz, mi fog történni mindjárt?

12. oldal

Kek P>!

A kuglófsütés elég sokáig tart. De van néhány dolog, ami egész gyorsan megy. Nézd meg, mi mindent csinálnak a gyerekek. Te is meg tudod csinálni ezeket? Gyorsan vagy lassan?

14. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Katie Daynes: Nézd meg, mi az a baci!
Louie Stowell: Milyen a tested?
Emily Bone: Kukkants bele, milyen egy vonat
Minden, ami tenger
Christian Caumon – Pierre Ferrari – Cathia de Léone: A hangok csodálatos világa
Deborah Heiligman: A fiú, aki imádta a matekot
Schmidt Egon: A lombkorona élővilága
Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül
Emma Dodson – Sarah Horne: Az igazán undi testkönyv
Bartos Erika: Buda tornyai