Mr. ​Sebastian és a Fekete Mágus 54 csillagozás

Daniel Wallace: Mr. Sebastian és a Fekete Mágus

Valahol az amerikai délen a huszadik század közepén egy vándorcirkusz kétes dicsőséggel büszkélkedhet: fekete mágusa van, akinek titokzatos története mindenkit lázba hoz. Henry Walker életének meséje azonban sokkal különösebb, mint ahogy azt eltünése napján barátai gondolnak. Kalandjai akkor kezdődnek, amikor kisgyermekként szövetséget köt az ördöggel, s cserébe a varázslás képességét kapja. Csakhogy meddig tart a valóság és hol kezdődik a képzelet? Egy dolog biztos Henry életében: semmi sem az, aminek látszik.

>!
Jaffa, Budapest, 2007
296 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639604407 · Fordította: Szécsi Noémi

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Fakutya


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

hencsa06>!
Daniel Wallace: Mr. Sebastian és a Fekete Mágus

Megvolt a könyv sajátos varázslatos hangulata, mégha szomorú történet is. Valóság keveredik a mesével , mi az igaz és mi illuzió ki tudja. Jól megírt történet egy emberéletről , több ember beszámolójából áll össze. Olyan ez, mint az életben hallok valakiről valamit vagy látok , aztán eldönthetem igaz- e vagy nem. És ez a döntés nagyon fontos sokminden múlhat rajta még az ember élete is. Ezeket a gondolatokat mind mind megtaláljuk a könyvben egy kis varázslattal átszőve. Nagxszerű olvasmány.

mandika>!
Daniel Wallace: Mr. Sebastian és a Fekete Mágus

Pár éve minden cirkusz témájú könyvet elolvastam, ami csak a kezembe került. Talán jobb lett volna ha akkoriban olvasom el ezt is, de így is jól elszórakoztatott és elszomorított ezen az esős novemberi napon. Szerintem ezt a regényt. úgy kell olvasni, ahogy egy bűvész előadást néz meg az ember. Hagyni kell magunkat elvarázsolni és engedni, hogy az író/varázsló az orrunknál fogva vezessen minket.

kicsiboszi P>!
Daniel Wallace: Mr. Sebastian és a Fekete Mágus

Henry Walker egykor jobb napokat látott mágus volt, lassan, de biztosan csúszik le a lejtőn, pedig még csak harminc múlt. Egy utazó cirkusz tagja, ahol mindenki máshogy tudja, máshogy látja a történetét. Henry maga is máshogy ismeri a történetét, mint ahogy valójában megestek a dolgok. Csak ugye varázslattal minden jobb. Könnyebb elviselni a rossz dolgokat is. Ez a könyv azoknak szól, akik szeretnek a színfalak mögé pillantani.

Batus>!
Daniel Wallace: Mr. Sebastian és a Fekete Mágus

Egy mese egy mesélőről; egy ember (szívszorító) sorsának alakulása… mindez tele fordulatokkal és csattanóval. Le sem lehetne tagadni, hogy a Nagy hal írójának tollából származik. Fantasztikus.

Sheila>!
Daniel Wallace: Mr. Sebastian és a Fekete Mágus

Érdekes volt és elgondolkodtatott. Egy történetet hányféleképpen tudunk elmesélni és hányféleképpen tudunk továbbadni? Egy szimpla történet mit jelent számomra és mit jelent a másik számára? Vajon ugyanúgy látjuk a dolgokat, vagy teljesen más, különböző szemszögből? Ha én jónak és ártatlannak tartalak, te biztos hogy jó és ártatlan vagy, vagy csak beléd látok valamit? Vajon mi a tényleges valóság és mi a képzelet?
A könyv nem kifejezetten könnyű eset – az emberben nagyon sok kérdés merülhet fel a végén. A történetet több szemszögből olvashatjuk, és csak a végére áll össze a kép néhány darabja. Nagyon sok utána-gondolás szükségeltetik a regényhez, mivel sok mindenre nem kapunk pontos választ.
Ezen a regényen gondolkodni KELL. Nem a történet a lényeg önmagában, hanem a kérdések, amiket fölvet.

Sziszil>!
Daniel Wallace: Mr. Sebastian és a Fekete Mágus

A történet arról szól,hogyan lesz Henryből fekete mágus,illetve az eltűnéséről. Az életéről több szemszögből, különböző nézőpontokból olvashatunk. Egyértelmű válaszokat nem igazán kapunk,ez kevésbé tetszett.

julcseee P>!
Daniel Wallace: Mr. Sebastian és a Fekete Mágus

Talán egy 3-ast kap tőlem. Nem volt egy nagy „szám”. Olvasam már sokkal de sokkal jobb regényeket is. A vége is fura volt… biztosan nem olvasom el újra.

Tripsánszki>!
Daniel Wallace: Mr. Sebastian és a Fekete Mágus

Nagyon érdekes könyv volt, ilyen felépítéssel még nem találtam, az új szereplők egymás után szépen vitték a történet szálát közben még erős utalásokat, előzményeket tartalmaztak. Elgondolkodtató az egész történet. Az elején még egészen humorosnak éreztem de aztát egyre komorabbá vált az egész légkör. A Henryvel kapcsolatos történeteket mindenki egészen máshogy adta elő, mindenkinek más volt a fontos az élettörténetéből, ez is egészen közel áll a realitáshoz csak itt a mesélők mind különösek, különlegesek voltak. Az egész olyan emberi és sorsszerű, szerintem érdemes lesz újraolvasni, lehet egészen mást fog adni mint elsőre. Születésnapomra kaptam a könyvet, nem is hallottam róla azelőtt.

Eszter_04>!
Daniel Wallace: Mr. Sebastian és a Fekete Mágus

Furcsa egy könyv az biztos, de egyáltalán nem rossz. A stílusa és felépítése elég egyedülálló, pedig a történet elég hétköznapi. Voltak benne érdekes fordulatok így 4 csillagot kapott. Nem vártam ettől a könyvtől túl sokat, így elég sokat kaptam.

Viki77>!
Daniel Wallace: Mr. Sebastian és a Fekete Mágus

Végigolvastam az értékeléseket, és szerintem @Csilla_Beke nagyon jól rátapintott a könyv mondanivalójára.
Nem a mágia a lényeg (nincs is benne annyi, mint ahogy azt elsőre képzeljük), hanem az emberi sorsok alakulása, legfőképpen Henry Walkeré. Habár több nézőpontból ismerhettem meg az életét, még a végén sem láttam teljesen tisztán a részleteket.
Szomorú, különleges atmoszférájú történet, értékes és elgondolkodtató mondanivalóval.


Népszerű idézetek

Batus>!

Időnként könnyebb az emberek elvárásaihoz alkalmazkodni, mint szembesíteni őket azzal, milyen is vagyok valójában.

232. oldal

Batus>!

Hannah egy „úgy-néz-ki-rajtakaptak” pillantást vetett rám. Ezt a pillantást tizennyolc nyelven ismerem.

269. oldal

1 hozzászólás
Batus>!

Véleményem szerint a miért értelmezhetetlensége vezetett oda, hogy az emberek kitalálták maguknak az isteneket.

250. oldal

Batus>!

Az emberek úgy éltek a világban, mintha a világ olyan hely lenne, ahol élniük kell.

294. oldal

1 hozzászólás
Batus>!

Senki sem tudja a másikat megmenteni; mindenkinek saját magát kell megmentenie.

213. oldal

bürök>!

Ha az ördög létezik, szerintem az utóbbi ezer évben felfüggesztette a tevékenységét. Azt hiszem, úgy képzeli, magunk is jól elboldogulunk.

279. oldal

ppayter>!

– Jó estét, Mr. Walker. – Letettem a söröket az asztalra. – Van itt egy szabad hely?
A sörökre nézett és megvonta a vállát.
– Ja. Akár kettő is.
Elrúgott egy széket az asztaltól. Leültem. Ez látszólag nem különösebben hatotta meg. Felém se nézett.
– Ez az ital az öné – mondtam.
– Ital? – mondta és mosolygott. – Ez túl nagy szó.
– Mulvaney -mondtam. Carson Mulvaney. Magánnyomozó vagyok.
– Á – mondta. Olyan volt, mintha várt volna rám. Egy húzásra kiitta az összes sörét. Aztán az enyémre nézett.
– Nem különösebben szeretem a sört.
– Én sem – mondta.
Megitta az enyémet is.

249. oldal

2 hozzászólás
Batus>!

Megvan az oka, hogy a bűvészek miért alkalmaznak legveszélyesebb mutatványaikban kövér hölgyeket és javíthatatlan agglegényeket: ha valami bajuk esik, utánuk senki sem sír… Ne ítéljenek el ezért a megjegyzésért, még a hátsó sorban ülő kövér hölgy is nevetett rajta.

51. oldal

zakkant>!

Mi hiányzott Henry életéből? Hát, szinte minden. Szinte minden, ami hiányozni tud a világon. De minden más előtt és legfőképpen: a csoda. A lehetőség.
Varázslat. Létezik egyáltalán bármi, amire nagyobb szükségünk van?

53. oldal

Viki77>!

Jelentős különbség van a között, amit teszünk, és amit tennünk kellene.

86. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Darren Shan: Gyilkos születik
Colleen Houck: A tigris átka
Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák
Neil Patrick Harris: A különc varázsló
Petőcz András: Óbudai Mágusképző
Darren Shan: A vámpír inasa
Benyák Zoltán: Az idő bolondjai
A. O. Esther: Frigg rokkája V.