Válj ​eggyé az Erővel! 3 csillagozás

Daniel M. Jones – Theresa Cheung: Válj eggyé az Erővel!

Egy kihagyhatatlan könyv minden Star Wars-rajongónak!
A VIII. epizód bemutatásához igazítva, az angol könyvpremierrel egy időben, magyarul is megjelenik a Jedista Egyház első és egyetlen Bibliája, az alapító Daniel M. Jones tollából.
A 2001-es népszámláláson világszerte százezrek vallották magukat Jedi-hívőnek. Daniel ezen felbuzdulva alapította meg a Jedista Egyházat, amelynek ma már több mint 500 000 tagja van. Könyvében elmeséli saját lebilincselő spirituális utazását, lefekteti a STAR WARS eszméi által ihletett jedista hitvallás alapjait, és részletes gyakorlati útmutatót nyújt ahhoz, hogyan használhatjuk az Erőt a mindennapokban.
A kötetben olyan nálunk is népszerű jedisták vallomásai is helyet kaptak, mint Theresa Cheung (Angyali segítség) vagy Brooks Palmer (Rakj rendet az életedben!). Ők már mind lelkes hívei a jedizmusnak! Tudd meg miért, és válj eggyé te is az Erővel!

>!
Kiskapu, Budapest, 2017
300 oldal · ISBN: 9786155644061 · Fordította: Rézműves László

Enciklopédia 49


Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Saileach P>!
Daniel M. Jones – Theresa Cheung: Válj eggyé az Erővel!

Nem is akkora hülyeség ez a könyv, mint ahogy talán első látásra tűnik. Mert sok rajongó úgy van vele, jó-jó beleélem magam, na de hogy vallást csináljak belőle – az azért kicsit már túlzás. Ám e kötetben ilyen szinten semmi túlzás sincs, sőt még vallás se nagyon, az alapítója a sokkal jobban kifejező „spirituális mozgalom” névvel illeti egyházát. És ez így rendben is van.
Ami pedig külön érdekessé vagy hitelessé teszi, az, hogy az ún.jedista (jediist) egyház alapítója, a könyv írója, Daniel maga Asperger-szindrómás (az autizmus egy enyhébb vállfaja), és miközben az alapelveket fejtegeti, párhuzamosan az ő élettörténetét is olvashatjuk és küzdelmét ezzel a „betegséggel” (mentális eltéréssel). Tulajdonképpen számára a Star Wars és a Jedik által képviselt elvek és gyakorlatok adtak egyfajta menekülést az akkor még diagnosztizálatlan állapotából (csak 26 éves korában jöttek rá, mi is a baja), addig ide-oda küldözgették orvostól terapeutáig és vissza. A fő problémáira: a felgyorsult és abbahagyhatatlan gondolkodásra, a mintakeresésre mindenben, a nehézkes szociális interakciókra és az indokolatlan dühkitörésekre, az Erővel való kapcsolatban és annak háttérmagyarázataiban találta meg a megoldást. Miközben leírja, a saját buktatóit is, és hogy hol rontott el dolgokat, mi az amit ma már másképp csinálna, közben végigtanulmányozta a világvallások alapműveit ugyanúgy, mint a New Age-seket, megkeresve és összekötve a közös szálakat alkotta meg a saját alapelveit, amelyhez rengetegen csatlakoztak világszerte. Talán legmeghatóbb az a rész ahol ő mint Aspergeres magyarázza el, hogy az Erő és a szeretet ugyanaz végső soron….
Szerintem a spirituálisabb beálltottságú Star Wars rajongóknak mindenképp ajánlható, mert a kedvenc világukon alapuló, de egy egyedi világlátást kapnak, amely talán továbbgondolkodásra ösztönzi őket.

Borító 4,5*

2 hozzászólás
RoyStephen>!
Daniel M. Jones – Theresa Cheung: Válj eggyé az Erővel!

Az a srác írta, akit annak idején kidobtak a Tescóból, mert a jedi-hitére hivatkozva nem volt hajlandó levenni a csuklyáját. Azóta sokat fejlődött… Kiderült, hogy tök értelmes fazon. Tetszik a szemlélete, hasznos tanácsokat ad, és többek között egy csomó érdekes könyvet ajánl további olvasmánynak. Akit érdekelnek a spirituális-ezoterikus filozófiai irányzatok, és még Star Wars-rajongó is (és szimpatizál a „Valld magad a népszámláláson jedinek!” és hasonló mozgalmakkal), annak feltétlenül érdemes elolvasnia.


Népszerű idézetek

Saileach P>!

Minél többet tanulunk, annál jobban tudjuk, hogy mennyi mindent nem tudunk még.
/Yoda/

Kapcsolódó szócikkek: tanulás · tudás · Yoda
Saileach P>!

A félelem a sötét oldal kapuja. A félelem indulatot szül, az indulat gyűlöletet, az pedig szenvedést.
/Yoda, Star Wars I. rész: Baljós árnyak/

55. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Baljós árnyak · félelem · gyűlölet · szenvedés · Yoda
4 hozzászólás
RoyStephen>!

A buddhizmus szerint a valóság, amit érzékelsz, azt tükrözi vissza, amit az elméd kivetít. „Gondolkodom, tehát vagyok.” Vagy, hogy ismét Qui-Gon Jinn Jedi-mester szavait idézzem a Baljós árnyak-ból: „Te határozod meg a világodat.” Ez lényegében azt jelenti, hogy a világmindenség a te létezésed és a te gondolataid miatt létezik. Gondolkodj el ezen! Amikor alszol, honnan tudhatod, hogy a világ létezik? Sehonnan. A világot csak az ébrenléten és a gondolataidon keresztül érzékeled. Fontos láncszem vagy: nélküled a világ, amelyben élsz, nem is létezne.

70. oldal, 2. fejezet - Válj eggyé az Erővel! (Kiskapu, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: Baljós árnyak · buddhizmus · érzékelés · Qui-Gon Jinn · valóság
Saileach P>!

Nem a fegyverek nyerik meg a csatákat. Az elme: az rejti az erőt.
/Yoda, Star Wars: A klónok háborúja (I. évad, 1. rész: Csapda)/

190. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csata · elme · fegyver · Star Wars: A klónok háborúja · Yoda
Saileach P>!

Mint minden utazás, ez is egyetlen lépéssel kezdődik, és ez az első lépés az elme megregulázása. Ha nem vállalsz felelősséget a gondolataidért, eluralkodhat rajtad a félelem, márpedig ha a félelem ural téged, akkor vonzani fogod a negatív helyzeteket, élményeket és embereket.

56. oldal

Kapcsolódó szócikkek: elme · félelem · gondolat
Saileach P>!

Ha most halálra sújtasz, nagyobb lesz az erőm, mint azt el tudnád képzelni.
/Obi-van Kenobi, Star Wars IV. rész: Új remény/

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi
Saileach P>!

A szeretteljes élet gyakran nem sorsfordító eseményekről, hanem a nevetés, a szerelem, és az életet ragyogóvá tevő fény becses pillanatairól szól.

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · fény · nevetés · szerelem · szeretet
Saileach P>!

Tudd, hogy ha két embert a szeretet köteléke köt össze, a halál megszűnik létezni, mert a szeretet örökkévaló. Ha egy szeretted eltávozik, gyászold meg a porhüvelyének halálát, de ahogy Mary Frye jól ismert, és a jedisták által nagyra tartott verse mondja: ne hullass kömnyeket a sírjánál! Szeretted nincs ott. Hisz el sem ment. Ott van most is az arcodat simogató szélben, a szállingózó hópelyhekben, a lágyan kopogó esőben. Ott van az érő kalászban és a színpompás virágokban. Ott van a kelő és nyugvó nap sugataiban, a vonuló felhőkben, a Hold fényében. Ott van a hunyorgó csillagokban. A madarak énekében. A hajnal csendjében. Mindenben, ami kedves és szívből jön. Ne zokogj hát a sírjánál! Szeretted nincs ott, és nem ment el. Eggyé vált az Erővel, és az Erő örökké él benned és körülötted.

104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: az Erő · halál · szeretet
Saileach P>!

Ha igazán szeretsz valamit, akkir a teljes lényedet neki szenteled, és nem számít, milyen nehézségeken mész keresztül, vagy milyen kevés támogatást kapsz az emberektől. Nem adod fel, hanem a végsőkig kitartasz mellette.

121. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Millman: A békés harcos bölcsessége
Richard Bach: Minden és mindenki EGY
Lee Carroll: Hazatérés
Richard Bach: Híd az örökkévalóságon át
Gillian Anderson – Jennifer Nadel: Mi nők
Michael A. Singer: Az elengedés szabadsága
Dan Millman: A titkos iskola
James Redfield: Shambhala titka
Mark Helprin: Téli mese
James Redfield: A tizedik felismerés