Értékelések 2

Popovicsp87 P>!
Daniel M. Bodo: A Viharűző és a Démonlovagok

Szerencsém van a FB-os promóciókkal. Idén már okoztak kellemes csalódást a kezdő/elsőkönyves írók, és ez a könyv sem kivétel.
A Viharűző és a Démonlovagok egy igen jó magyar fantasy regény.

Quyr világa jól fel lett építve, látszik, hogy odafigyeléssel készült. Külön plusz, hogy a kötetben található térkép is, így be tudjuk tájolni a helyszíneket, távolságokat.
Fajok, és kasztok tekintetében majdnem a klasszikusokat kapjuk. Vannak törpök, tündék, valamint harcosok, mágusok. Itt vannak még a suurok, démonok és csatlósaik, akik színt visznek a világba.

A címszereplő Viharűzők egy lovagrend, céljuk a béke megőrzése és az egyensúly fenntartása. Ennek érdekében mindenre kiképzik őket, értenek a kardforgatáshoz, az íjászathoz és a mágiához is.
Külön tetszett Nüan ázsiai ihletésű népe, felfogásuk és a filozófiájuk.

Egyedül a karakterekkel nem tudtam megbarátkozni, valahogy nem hittem el az emberi kapcsolatokat.
Egyedül, amikor két-két szereplő volt együtt hosszabb ideig, akkor éreztem köztük a kémiát. Crusis, Allyran és Kichirou jól működtek.

A történet, bár pár sablont felhasznál (ezért néhány fordulatot sikerült előre kitalálnom), végig érdekes maradt, a harcjelenetek jók, és a lore-t sem tuszkolja le a torkunkon egybe, hanem érdekesen adagolja spoiler.

Mérges is vagyok, mert bárdok keveset szerepeltek. :(
Remélem a következő részben megismerhetek párat.

>!
422 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630872812
inci81 P>!
Daniel M. Bodo: A Viharűző és a Démonlovagok

Kezdem azt hinni, hogy nem én találok véletlenül a könyvekre, hanem azok találnak rám. Ismét egy magyar szerző regényét olvashattam, ami egy kivételes fantazy történet.

Elsőként a borító az, ami szembetűnik, ahol egy titokzatos lovag látható viharos égbolttal a háttérben. Nem egy apró könyvről van szó, mert igen termetes darab, én mégis hordtam magammal munkába menet, hazafelé jövet, hogy amikor van pár percem olvashassam. Imádtam, hogy van könyvjelzője, amit praktikus és kényelmes, mert nem veszítettem el véletlenül sem, és nem zavart olvasás közben, hiszen csupán egy egészen vékony zsinórról van szó.
Mindezek után jött a sejtelmes cím, ami szinte azonnal gondolkodásra késztettet, roppant módon érdekelni kezdett, hogy kik lehetnek azok a Viharűzők.? Azt éreztem, hogy nekem muszáj ezt a könyvet elolvasnom, egyszerűen tudnom kell, milyen események bújnak meg a lapokon.

Nagyon megragadott az az aprólékos gondossággal kidolgozott világ, ami elém tárult. Egy vérbeli fantazy világba csöppentem bele olvasás közben, ami minden részletében tökéletesen kidolgozott. Néhol kicsit félelmetesebbre sikeredett, de egész végig izgalmasan követik egymást az események.

Az ember azt hinné, hogy ezt a regényt bújva csupán egy lebilincselő sztorit kap, ami így is van, de ennél több az, amit a könyv lapjain barangolva megismerhetünk. Mivel olyan kérdéseket jár körbe ez a kötet, mint a barátság, szerelem, hűség, árulás, kitartás, helyes cselekedet, önzés. Bravúrosan bújtatja meg ezeket a témaköröket a szerző az érdekfeszítő mű fordulatos krónikája mögött. Egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató.

Amikor a történet végére értem, az a kérdés járt az eszemben, hogy: Hé! Hol a többi? Tudni akarom hogyan alakulnak az események a továbbiakban. Most türelmetlenül várom a folytatást!

Hirdetés