A ​Viharűző és a Démonlovagok 2 csillagozás

Daniel M. Bodo: A Viharűző és a Démonlovagok

Van egy világ, melyet együtt alakítanak a mágiahasználók és a kardforgatók. A sorsot egymással karöltve formálja a mindent elsöprő mágia és a jéghideg acél.
Népek, fajok léteznek a háború és a béke vékony mezsgyéjén, szövetségek alakulnak és tűnnek el a semmibe hol egy kapzsi nagyúr, hol egy csábos leány mosolya miatt.
Fajok semmisültek meg és születtek a semmiből a hosszú, könnyekkel teli évszázadok alatt.
Számításon alapuló testvériség és őszinte harc az, amit itt talál a balga mód ide tévedő.

Ez Quyr, ahol egy biztos: a Viharűzők nemes rendje, akik az orkokkal való háború, a Tombolás véres ideje óta próbálják őrizni a törékeny békét.

De mindig van egy, aki többet akar és a szív könnyen csábul.

>!
422 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630872812

Kedvencelte 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Popovicsp87 P>!
Daniel M. Bodo: A Viharűző és a Démonlovagok

Szerencsém van a FB-os promóciókkal. Idén már okoztak kellemes csalódást a kezdő/elsőkönyves írók, és ez a könyv sem kivétel.
A Viharűző és a Démonlovagok egy igen jó magyar fantasy regény.

Quyr világa jól fel lett építve, látszik, hogy odafigyeléssel készült. Külön plusz, hogy a kötetben található térkép is, így be tudjuk tájolni a helyszíneket, távolságokat.
Fajok, és kasztok tekintetében majdnem a klasszikusokat kapjuk. Vannak törpök, tündék, valamint harcosok, mágusok. Itt vannak még a suurok, démonok és csatlósaik, akik színt visznek a világba.

A címszereplő Viharűzők egy lovagrend, céljuk a béke megőrzése és az egyensúly fenntartása. Ennek érdekében mindenre kiképzik őket, értenek a kardforgatáshoz, az íjászathoz és a mágiához is.
Külön tetszett Nüan ázsiai ihletésű népe, felfogásuk és a filozófiájuk.

Egyedül a karakterekkel nem tudtam megbarátkozni, valahogy nem hittem el az emberi kapcsolatokat.
Egyedül, amikor két-két szereplő volt együtt hosszabb ideig, akkor éreztem köztük a kémiát. Crusis, Allyran és Kichirou jól működtek.

A történet, bár pár sablont felhasznál (ezért néhány fordulatot sikerült előre kitalálnom), végig érdekes maradt, a harcjelenetek jók, és a lore-t sem tuszkolja le a torkunkon egybe, hanem érdekesen adagolja spoiler.

Mérges is vagyok, mert bárdok keveset szerepeltek. :(
Remélem a következő részben megismerhetek párat.

>!
422 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630872812
inci81 P>!
Daniel M. Bodo: A Viharűző és a Démonlovagok

Kezdem azt hinni, hogy nem én találok véletlenül a könyvekre, hanem azok találnak rám. Ismét egy magyar szerző regényét olvashattam, ami egy kivételes fantazy történet.

Elsőként a borító az, ami szembetűnik, ahol egy titokzatos lovag látható viharos égbolttal a háttérben. Nem egy apró könyvről van szó, mert igen termetes darab, én mégis hordtam magammal munkába menet, hazafelé jövet, hogy amikor van pár percem olvashassam. Imádtam, hogy van könyvjelzője, amit praktikus és kényelmes, mert nem veszítettem el véletlenül sem, és nem zavart olvasás közben, hiszen csupán egy egészen vékony zsinórról van szó.
Mindezek után jött a sejtelmes cím, ami szinte azonnal gondolkodásra késztettet, roppant módon érdekelni kezdett, hogy kik lehetnek azok a Viharűzők.? Azt éreztem, hogy nekem muszáj ezt a könyvet elolvasnom, egyszerűen tudnom kell, milyen események bújnak meg a lapokon.

Nagyon megragadott az az aprólékos gondossággal kidolgozott világ, ami elém tárult. Egy vérbeli fantazy világba csöppentem bele olvasás közben, ami minden részletében tökéletesen kidolgozott. Néhol kicsit félelmetesebbre sikeredett, de egész végig izgalmasan követik egymást az események.

Az ember azt hinné, hogy ezt a regényt bújva csupán egy lebilincselő sztorit kap, ami így is van, de ennél több az, amit a könyv lapjain barangolva megismerhetünk. Mivel olyan kérdéseket jár körbe ez a kötet, mint a barátság, szerelem, hűség, árulás, kitartás, helyes cselekedet, önzés. Bravúrosan bújtatja meg ezeket a témaköröket a szerző az érdekfeszítő mű fordulatos krónikája mögött. Egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató.

Amikor a történet végére értem, az a kérdés járt az eszemben, hogy: Hé! Hol a többi? Tudni akarom hogyan alakulnak az események a továbbiakban. Most türelmetlenül várom a folytatást!


Népszerű idézetek

inci81 P>!

… semmi nincs véletlenül, mindennek oka van, és mindent okkal vezényel az utadba az Alkotó.

252. oldal

inci81 P>!

– Tudod, mi a legfontosabb az életben, fiam? – kérdezte.
… – Szeretni, és szeretve lenni.

279. oldal

inci81 P>!

Azt kell mondanod, amit szeretnél, és nem azt, amit nem akarsz. Ha azt akarod, hogy sikerrel járjunk, akkor azt mondd!

287. oldal

inci81 P>!

Fekete erdők és borotvaéles sziklák vannak ott, állatok nélkül, olyan fattyakkal, akik elkapnak és felfalnak.

20. oldal

inci81 P>!

– Nem szabad hagyni, hogy úrrá legyenek rajtunk az olyan múlandó dolgok, mint a vágy, az arany és a hozzá hasonlók, mert akkor olyan démonok jelennek meg körülöttünk, akiktől soha nem tudunk szabadulni – tapintott a lényegre a fiatal.

141. oldal

inci81 P>!

A démonok valaha köztünk élő, jószívű lények voltak, hiszen eredendően mindenki jónak születik, de eltorzult a lelkük, és ezzel párhuzamosan a testük is, a vágyaik, a hataloméhségük miatt, mert ezekért rengeteg szörnyűségre voltak képesek. Öltek, csaltak, zsaroltak, és ki tudja, mit tettek még és tesznek a mai napig. De nem vették észre, hogy átalakulnak. Így azt mondom, az Alkotó nem teremtette meg a démonokat, hanem mi magunk kreáltuk őket, és mi erősítettük meg a létezés e formáját.

144. oldal

inci81 P>!

Mindenhol játszottak lángnyelvek formájában tűz apró gyermekei, élvezték a létét, mert egyik helyről ugráltak a másikra, így beborítva az egész termet, miközben pirosra és narancssárgára festettek mindent.

46. oldal

inci81 P>!

– Nem szégyen az, ha félünk – kezdte. – Ha félsz, akkor először magadnak valld be, utána meríts erőt abból a bátorságból, hogy bevallottad. Ahhoz, hogy bátor legyél, először félni is kell. Rendezd a gondolataid, és soha nem vállalsz kudarcot, bárhogy is végződik a történeted.

273. oldal

inci81 P>!

Találd meg azt a lányt, aki meghallgat esténként, vagy aki mellé bevackolhatod magad, hogy az ő keze érintésére aludj el. Ragadd őt meg és soha ne engedd el!
– Honnan tudjam, hogy ki a megfelelő? – kérdezte Allyran.
Beszélgetőtársa a távolba nézett. Úgy bámulta a fákat, mintha keresne valamit. Elgondolkodott, és visszarepült múltja egy pillanatához.
– Ha meglátod, hevesebben kezd verni a szíved, és mindenáron meg akarod őt érinteni. Simogatni, csókolni, élvezni az együttlétet. Amikor nincs veled, a hiányáról nem tudod, mit kezd magaddal, és nem találod a helyed.
… Megosztod vele mindened, ahogy ő is veled. Átadjátok egymásnak a szívetek, hogy azután a másik őrködjön fölötte.

281. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Rick Riordan: Neptunus fia
George R. R. Martin: Kardok vihara
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Szép Zsolt: Kárpát walzer
Patrick Rothfuss: A bölcs ember félelme
Peter V. Brett: A Rovásember
J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura