Új ​Pompeji 4 csillagozás

Daniel Godfrey: Új Pompeji

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​megújuló energiaforrások hadrendbe állításáért folytatott verseny során az egyik óriáscég véletlenül belebotlik egy forradalmi új technológiába: lehetségessé válik az anyagátvitel, méghozzá a történelmi múltból a jelen felé.
Nick Houghton, a PhD-jére készülő történészhallgató szóhoz sem jut, amikor a Novus Particles cég tanácsadói állást kínál neki. De vajon miért kell nekik egy harmadrangú egyetem nevenincs doktorandusza? És mi történhetett Nick elődjével? Nos, a barátjának, Ronnie-nak mindenre van egy meggyőzően csengő összeesküvés-elmélete. És a Novus Particles jó néhányban főszerepet játszik. Olyanokban, amelyek eltűnt emberekről szólnak.
A cég új projektje minden eddiginél nagyobb és titkosabb: élő embereket akarnak átemelni a biztos pusztulás előtt álló, római kori Pompejiből. Nick pedig fontos feladatot kaphat ebben a tervben. Ha az összeesküvés-elméletek igaznak nem bizonyulnak.

A fiatal angol szerzőben már első könyvének megjelenése után sokan… (tovább)

Eredeti mű: Daniel Godfrey: New Pompeii

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Metropolis Media, Budapest, 2018
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155628412 · Fordította: Oszlánszky Zsolt

Most olvassa 3

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Praetorianus P
Daniel Godfrey: Új Pompeji

Előre jelezném, hogy még erősen a könyv hatása alatt állok, így bármit is írok, az kicsit elfogult lesz. Ez bizony brutálisan jó volt! Nem vagyok nagy sci-fi fan, igazából az elmúlt tíz évben alig olvastam ilyesmit, régen viszont nagyon szerettem. A nagy kedvenc ebben a stílusban Fonyódi Katedrálisa, az első megjelenése óta, kb 20 éve. Így nem is volt kérdéses, hogy megveszek-e egy olyan könyvet, amiben Pompeji és az időutazás együtt szerepel. És a fülszöveg ezúttal nem hazudott. Ha már Crichtont emlegették, kicsit el is gondolkodtam a dolgon, és bizony mondanivalóban erős párhuzamot véltem felfedezni a Jurassic Parkkal. Az ember kezében lévő technika fantasztikus dolgokra képes, és a felfedezés és újdonság varázsa bizony vakká tesz minket, ha a felfedezésünk következményeiről van szó. És az a fránya felfedezés néha bizony visszaüt…
Ez a regény lényegében arról szól, hogy három ember felfedez egy fantasztikus technológiát, és hárman három különböző aljas spoiler célra (és persze pénzszerzésre) akarják azt felhasználni. Hogy ebben milyen szerepe van kedvenc városom reinkarnációjának, abba nem mennék bele, nehogy valaki akaratlanul is lelője magának a poént. Tessék szépen elolvasni. A könyv felépítése is bejövős, mindig szerettem a több nézőpontú, az időben ide-oda ugráló sztorikat. A szálak persze a végén találkoznak, és okoznak is némi fejtörést. Hamar, lényegében két nap alatt ledaráltam a könyvet, és néha volt olyan érzésem, hogy elvesztem valahol okok és okozatok között. Mivel nagyon tetszett, úgy tervezem, hogy még idén beiktatok egy újraolvasást, hátha minden mozaik teljesen a helyére kerül. Az utószóban olvasható remek hírt pedig gyorsan elspoilerezem Nektek: a folytatás máris elkészült :)
Fogyasszátok, megéri!

5 hozzászólás
>!
Inmelius_Mudri_Jolcsi
Daniel Godfrey: Új Pompeji

Még csak az 1/3-án vagyok túl, de keresem az időt, hogy tovább olvassam. Néhol még nem értem az egyik csaj felbukkanásának lényegét, de nagyon izgat, hogy MIVAN….


Népszerű idézetek

>!
Praetorianus P

Ne pazaroljon túl sok időt a múltra! (…) Az igazi művészet azt kitalálni, mit rejt a jövő!

249. oldal

>!
Praetorianus P

– … azt hiszen, eltévedtem.
– Nem így vagyunk ezzel mind? Erről szól az élet!

94. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Simmons: Hyperion
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Douglas Adams: Galaxis Útikalauz stopposoknak – A világ leghosszabb trilógiája öt részben
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Fonyódi Tibor: Katedrális
Isaac Asimov: A halhatatlanság halála
Kurt Vonnegut: Az ötös számú vágóhíd
Harrison Fawcett: Hosszú út a trónig, bébi
Brandon Hackett: Az időutazás tegnapja
Michael Crichton: A Gömb