A ​könyörület éjszakája (Soraabia 4.) 8 csillagozás

Daniel Duncan Parker: A könyörület éjszakája

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Rhoda birodalmi városát, Észak-Darandon gyöngyszemét már hosszú évek óta Skybon rettegett alvilági szervezete tartja uralma alatt. Most azonban feltűnik az utcákon egy talán mindenkinél veszélyesebb ellenfél, a Hakham Baar, a Birodalom első számú orgyilkos klánja, ám Skybonnak ennél sokkal fontosabb egy gyönyörű elf lány, Folane, aki iránt szerelemre lobban, és bosszúja apja gyilkosa, Darandon királya ellen. Utóbbihoz Groa-Saant, az ork harcost akarja felhasználni. Még csak nem is sejti milyen kötelék fűzi össze az elfet és az orkot, és amikor egyik legkiválóbb harcosáról, Ehrudról kiderül, hogy a Hakham Baar beépített embere, végre rádöbben, milyen lehetetlen helyzetbe került…

Eredeti megjelenés éve: 2002

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris Könyvek Cherubion

>!
Cherubion, 2002
282 oldal · ISBN: 9639346489

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Noro >!
Daniel Duncan Parker: A könyörület éjszakája

Így visszagondolva úgy rémlik, hogy tíz-egynéhány éve mintha már olvastam volna ezt, de csak annyi maradt meg belőle, hogy olvasható, viszont eléggé érdektelen.
Második próbálkozásra sokkal rosszabbak a benyomásaim: elvileg ez egy mellékszál lenne a Soraabia-sorozathoz, ami önmagában is megállja a helyét. És ha csak a legszorosabban vett cselekményt nézzük, akkor ez igaz is. De a szerző nem tudta megállni, és rengeteg más történetszálat is hozzáköt. Sőt, ezeket meg is magyarázza: évekkel ezelőtt lord iksz összeveszett lord ipszilonnal, aki meghalt, de mégse, mert zé álnéven még mindig él, és ezek a részek kb. olyanok, mintha egy argentin szappanoperát próbálnál megérteni a műsorújságból.
De a legrosszabb, legalábbis ahogy én látom, az, hogy ezzel a sok pepecseléssel az író egy sablonos és ötlettelen fantasy világot építget.


A sorozat következő kötete

Soraabia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
George R. R. Martin: Kardok vihara
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
Stephen King: A halálsoron
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Katherine Applegate: Kívánságfa