66. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján
82. legjobb gyermekkönyv könyv a molyok értékelése alapján

Egy ​kupac kufli (Kuflik 1.) 163 csillagozás

Dániel András: Egy kupac kufli Dániel András: Egy kupac kufli Dániel András: Egy kupac kufli

„Nem is kifli. Nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Van kicsi, van nagy. Van kövér és van sovány. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova…” Ők tehát a kuflik, akik a könyv első meséjében letelepednek egy elhagyatott réten, egy se nem túl kemény, se nem túl puha, éppen megfelelő kupacban. Szeretnek például hempergőzni és futkorászni, csakúgy nézni a naplementét és heverészni – és a vadmarcipánt sem vetik meg!
Dániel András bumfordian humoros és kedves meséit az ovisoknak ajánljuk, de a szüleik is jókat fognak kuncogni olvasás közben!

Eredeti megjelenés éve: 2013

Kiadói ajánlás: 3 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Pagony, Budapest, 2018
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155291999 · Illusztrálta: Dániel András
>!
Pagony, Budapest, 2017
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155291999 · Illusztrálta: Dániel András
>!
Pagony, Budapest, 2013
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155291999 · Illusztrálta: Dániel András

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Bélabá · Titusz · Fityirc · Hilda · Pofánka · Valér · Zödön


Kedvencelte 4

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Dániel András: Egy kupac kufli

Ebben a kötetben megtudtam, hogyan kerültek a kuflik az Elhagyatott rétre, hogyan nézték ki maguknak a kupacot állandó lakóhelynek, és hogyan készítették el a kuflilyukakat, mert egy zsebásó azért mindig van a kufliknál. Lehet, hogy a zsebük üres és összes élelmük egy nagy szem krumpli, de a zsebásó az nélkülözhetetlen eleme a kufliéletnek. Miután megásták a kufliüregeket, részletes kiképzést kaphattunk az ajtóknak szánt falevelek kiválasztási szempontjairól. Sőt, a kaktuszbanánbokor létezéséről is tudomást szereztem, ami egyszerűen fantasztikus!

A könyv másik története a Sose együnk gombát reggelire című vicces kis írás, amelyben Pofánka elindult élelmet keresni, és beleharapott – annak minden figyelmeztetése ellenére – egy szép színes kalapú varázsgombába.
És bizony mókus alakú léggömbbé változott! Azt hiszem ezt a gombát sokan kipróbálnánk, hogy repkedhessünk egy kicsit a levegőben. Végülis Pofánka léggömbbé válása sem volt haszontalan, mert igen szükséges dolgokat fedezett fel a levegőből szemlélve, az összes kufli nagy örömére.
Kuflik még itt: http://konyvutca.blogspot.nl/2016/08/daniel-andras-egy-…

>!
Goofry P
Dániel András: Egy kupac kufli

Minden különösebb hókuszpókusz nélkül betekintést nyerünk a kuflik cukipofi világába, és megismerhetjük a kis populáció heterogén kis egyedeinek érdekes humanoid természetrajzi jellegzetességeit. A kötetben olvasható két történetes ágyazat remekül emeli látókörünkbe a sajátosan önfeledt közösségi élmény fontosságát, és az „animális” egyedek altruizmussal határos jellemvonásait. A könyv szövege mellett detektálható illusztrációk plasztikusan jelenítik meg előttünk a kisközösségi-, külalaki-, élőhelyi-, és a táplálékkal kapcsolatos attribútumokat, valamint az ezekkel összefüggésbe hozható egyéb lélektani tulajdonságokat. A megkapó mégis zárványszerű fabula univerzuma a dánielandrási pályán egyfajta tömegvonzással hasonló fogva tartással rögzíti a 0-tól egészen a 99 éves korban járó olvasók érdeklődését.
Következésképpen, szerintem mindenki legyen Kufli. De ez már egy másik történet lesz…

7 hozzászólás
>!
Simiréka I
Dániel András: Egy kupac kufli

Egy könyvimádó majdnem két és fél évessel nem lehet packázni. Ha ő azt mondja, a kuflikat szeretni kell, akkor az úgy is van. Fityirc és Béla bá nálunk mindent visz. Igaz, mi már beoltott Dániel András-rajongók vagyunk Matild és Margaréta óta, időközben Jakab is beköltözött hozzánk, és most elérkezett a nagy kufli-időszak is. A történetek kedvesek, frappánsak, rövidek, és utánozhatatlanul egyediek.
A következtetést pedig már nagyon rég levontuk: Dániel András mesekönyveit nem lehet nem szeretni, úgyhogy ezentúl legyen mindenki kufli!

>!
ziara P
Dániel András: Egy kupac kufli

Ez egy nagyon helyes könyv. Már korábban kihoztuk a könyvtárból Adélkával, kicsit irányított választással persze:))) Ő azt hiszem nem igazán tudja hova tenni ezeket a különös lényeket, de én teljesen a szívembe zártam őket. Édes pofák, kedves történet és rajzok.

>!
Juci P
Dániel András: Egy kupac kufli

Hát én nagyon szívesen lennék kufli. Csak enném a vadmarcipánt meg a vadrépát két pofára, aztán elégedett szuszogással meg fűben való fetrengéssel tölteném a nap hátralevő részét. És ha esetleg egy kis kalandra vágynék, csak megkóstolnék egy színes kalapú gombát…
(Ilyet [is] kérünk még!)

12 hozzászólás
>!
krlany I+SMP
Dániel András: Egy kupac kufli

Szeretnék egy elhagyatott rétet a házam mellé, rajta egy kupaccal, amiben kuflik laknak.
Bélabával egyetemben szeretném megtudni, hogy hol élnek a szivárványszínű varázsgombák, mert egy kuflimókus-léggömb a világ legmenőbb dolga, és én szeretnék egy olyat. Meg egy rét közepe táblát, csak úgy iránymutatásképpen, ha eltévelyednék itt a betondzsungelben.
https://kulturleny.wordpress.com/2015/02/03/egy-kupac-kufli/

1 hozzászólás
>!
Rodwin
Dániel András: Egy kupac kufli

Hallottál már a kuflikról, a csúf kopasz kuflikról? Nos én ez idáig nem, bár már egy ideje szemezgettem ezzel a mesekönyvvel, kicsit azért tartottam is tőle. Így elolvasva mondhatom, hogy a felnőtteknek is remek szórakozás. Annyira absztrakt, elborult rajzok vannak benne a jó értelemben. Senki nem látott még pipafát szerintem, vagy réti kancsalkát, nos itt fog, és jót nevet majd rajtuk.
A szereplők aranyosak, és a történet is ötletes. Akár már a kicsiknek is kedvence lehet, mert annyira részletgazdagak a rajzok, hogy bőven lehet arról is beszélni.
Biztos, hogy beszerzős lesz az összes rész!

>!
Pagony, Budapest, 2013
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155291999 · Illusztrálta: Dániel András
4 hozzászólás
>!
clarisssa P
Dániel András: Egy kupac kufli

Végre én is megismerkedtem a kuflikkal, miután már annyi jót hallottam róluk. Rögtön a rajongójuk lettem, hiszen náluk kuflisabb mesehősökkel még sosem találkoztam! Hihetetlenül aranyos és jópofa a történet, a rajzokra pedig szavakat is alig találok.
Ismerkedjetek meg velük ti is, én pedig most megyek, Pofánka térképének segítségével megkeresem a vadmarcipánfák lelőhelyét…

>!
Pagony, Budapest, 2013
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155291999 · Illusztrálta: Dániel András
3 hozzászólás
>!
Sippancs P
Dániel András: Egy kupac kufli

Nem is tudom… Első találkozásom a kuflikkal, naivan azt gondoltam, hogy humoros és jópofa lesz, de most, hogy vége, igazán nem tudom hova tenni. Se a humort, se a jópofaságot nem találtam meg, és inkább húzogattam a számat olvasás közben, mint mosolyogtam volna.
Ha az első nem tetszett, van értelme folytatnom a következőkkel? (Egyszerre három részt is kihoztam a könyvtárból…)

7 hozzászólás
>!
Boglárka_Madar P
Dániel András: Egy kupac kufli

2016. június
Ha már személyesen Dórinak dedikálta Dániel András, akkor muszáj volt most el is olvasni neki is. Mármint én olvastam fel Dórinak. A mese még ennyire nem kötötte le, de a rajzokat imádja. Megpróbálta kisimogatni a könyvből némelyiket – (az ő szemszögéből) sajnos sikertelenül. :D A lapozás még nem megy tökéletesen, úgyhogy néha a könyv épsége veszélyben forgott, de eddig sikerült megmenteni. Az meg hogy meg is csócsálta már szinte említésre sem méltó – egyelőre minden könyvet így tesztel első körben. :P
Azt hiszem nem lesz gond a kufli-rajongóvá neveléssel. :)


Népszerű idézetek

>!
Uzsonna

Pompás nyári reggel volt. Az égen, mint egy óriási, jókedvű sütemény mosolygott a nap.

Közepe tája

>!
Jeffi P

Nem is kifli. Nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Van kicsi, van nagy. Van kövér és van sovány. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova…

(első mondatok)

>!
Pozsonyi_Pagony KU

Alig ugrándozott egy keveset, Pofánka máris észrevett a fűben néhány gyönyörű, színes kalapú gombát.
– Jaj, de jó! – kiáltott boldogan, és már nyúlt is volna az egyikért, hogy leszedje.
– Vigyázz velem! – szólalt meg ekkor a gomba. Pofánka nagyot ugrott ijedtében. – Varázsgomba vagyok. Ha eszel belőlem, mókus alakú léggömbbé változol!
– Nem hiszem – mondta Pofánka.
– Próbáld ki! – vonta meg a vállát a gomba.
A gombáknak nincs is válluk – gondolta Pofánka, azzal beleharapott a gomba kalapjába.

Kapcsolódó szócikkek: Pofánka
>!
BZsofi +SP

Mert ebben a kupacban hét kufli lakik. Zödön, Pofánka, Titusz, Hilda, Valér, Bélabá meg Fityirc – így hívják őket.
Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb, mert annak is lennie kell valakinek.

Kapcsolódó szócikkek: Bélabá · Fityirc · Hilda · Pofánka · Titusz · Valér · Zödön
>!
Trudiz 

Nem volt kérdés, hogy egész nap ez lesz a program: heverészés meg szuszogás.

>!
Trudiz 

Egy kuflinál mindig kell, hogy legyen zsebásó, amivel szükség esetén kufliüreget tud ásni magának.

>!
Véda MP

Egykoron a kupac üres volt, nem lakott benne egyetlen kufli sem. Körben a réten dúsan nőtt a vadzab, a vadsóska, a vadspenót, a vadmarcipán, a vadkavics, a vadradír, meg más hasonló növények.

>!
Véda MP

Ez az egy dolog volt náluk: egy jó nagy krumpli, semmi egyéb.


A sorozat következő kötete

Kuflik sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Harcos Bálint: A csupaszín oroszlán
Aino Havukainen – Sami Toivonen: Tatu és Patu az óvodában
William Steig: Shrek
Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan
Harcos Bálint: Szofi lufija
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás
Kertész Balázs: Pufi, a háziszellem
Bende Nelly: Papírfül kapitány
Walt Disney – Az Oroszlánkirály 3.