A ​kuflik és az elveszett folt (Kuflik 15.) 76 csillagozás

Dániel András: A kuflik és az elveszett folt

Világszenzáció! A kuflitörténelemben először: egyetlen izgalmas egybefüggő történet két részben! Továbbá soha nem látott lények megismételhetetlen vendégszereplése az elhagyatott réten!
Zödön egy tavaszi reggelen épp lehajol a kedvenc virágjáért, amikor egyszer csak RECCS! – kiszakad a nadrágja! Most mi lesz? A kuflik azonnal törni kezdik a fejüket a megoldáson. Természetesen rengeteg ötletük van, de valahogy egyik sem az igazi, és a nagy próbálkozásban egyszer csak Zödön szeretett rózsaszín foltja is eltűnik! Csakhogy folt nélkül Zödön úgy érzi magát, mint… mint… mint vadsóska levél nélkül! Nincs más hátra, a kuflik elindulnak, hogy foltravalót keressenek valahol az elhagyatott réten…
Segíts Zödönnek megkeresni az elveszett foltot, és nézd meg a legnagyobb kuflirajongók rajzait a legújabb részben!

Eredeti megjelenés éve: 2020

Kiadói ajánlás: 3 éves kortól · Tagok ajánlása: 4 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2020
52 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634106685 · Illusztrálta: Dániel András

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 2

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Uzsonna>!
Dániel András: A kuflik és az elveszett folt

Ismét jól szórakoztam, egyrészt a foltkereső kalandokkal spoiler, másrészt a részleteken kuncogtam nagyokat. Pl. mindjárt az első tavaszi oldalon egy Berzsenyi Dániel fejű négylábú lény szavalja a költő tavaszi versét! Fityirc zsebrádión Neurotic számot hallgat… és a használtcikk kereskedésben H. Moore szobor is kapható!
És jó látni, hogy utánpótlás is van ebben a műfajban, vicces kreálmányaik bármelyik kuflikönyvbe beillenek. Kedvencem a Bárgyúrma szeklény volt!

5 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Dániel András: A kuflik és az elveszett folt

A kufliktól és Dániel Andrástól megszokott lehetetlen események, a lehetetlen eseményekből következő őrült ötletek, és az őrült ötletek megvalósítása után indult kuflikalandok.

A szokásosan zakkant, vicces, lehetetlen történet, nem is mondok róla többet. Jókat nevetgéltem, mint mindig.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2020/11/szuper-konyvek-gy…

Porcsinrózsa>!
Dániel András: A kuflik és az elveszett folt

Az unokáim ismerik és szeretik a kuflikat. Amikor a könyvtárban megláttam ezt a könyvet, gondoltam, nem árt, ha én is ismerkedem velük, hogy „képben legyek”, ha szóba kerülnek.
A beszélő neveket már az elején megszerettem. Zödön, Fityirc és Pofánka a kedvenceim lettek. Nagyon szépek a kötet színei, gazdagon rajzolt oldalakat lapozhattam. De maguk a figurák az én elvárásomat nem ütik meg, eléggé torzra sikeredtek. Hosszúkás, ronda fejek, alaktalan testek, torz vigyorok. Nem az én világom.
Igaz, nem is idősödő felnőtteknek rajzolta a szerző. Mégis, úgy gondolom, felelősek vagyunk felnőttként a gyerekek ízlésvilágának alakításában. Ehhez hozzájárul egy – egy gyerekkönyv képi világa, színei, szereplőinek megjelenítése is. Hol vannak már Füzesi Zsuzsa vagy K. Lukáts Kató bájos alakjai ?

ziara>!
Dániel András: A kuflik és az elveszett folt

Jaj, de hiányoztak!!! Jó volt újra a kuflikról olvasni. Imádjuk őket. Most már, azt hiszem, ez örökre szól!!

Zsuzsanna_Makai>!
Dániel András: A kuflik és az elveszett folt

Hozta a szokásos színvonalat képi világban is sztorikban is, nagyon tetszettek a külsős rajzok is, de legjobban, mikor ettek. Rém cukik voltak!

krlany I>!
Dániel András: A kuflik és az elveszett folt

Úgy tűnik, hogy én a kuflikat sosem unom meg!:)
Ez most egy hosszabb történet, amit két részben kapunk meg. A történet egyszerű, Zödön szétszakadt nadrágja rózsaszín foltot kíván, úgyhogy kuflijaink össznépileg a keresésére indulnak, miközben nyilván sok mókás dolog történik velük. A melléklények megint csak zseniálisak, és most vannak még a belíveken gyerekrajzok is. És ez az egyik legkirályabb dolog, hogy ez a mese a bumfordi, kiszámíthatatlan megjelenésű lényeivel (pl. négylábú csiga lépcső alakú házzal), olyan fantáziát ad a gyerkőcöknek, amely amellett, hogy mesei, tele van humorral is. A rajzaik alapján ezek a mini kuflirajongók sem a savanyú felnőttek táborát gyarapítják majd húsz év múlva… És megint, mint mindig, a felnőttekhez is szól. Az elrejtett szöveges poénok a popkult utalásaikkal (Neurotic, barátom, Neurotic egy kuflikönyvben! elég underground!:D), a jó helyre bedobott szarkazmusukkal kellően fűszerezik a gyerekeknek szóló történetet. Megint jól szórakoztam. Egy kuflitörténet után a ború is arrébb áll.

5 hozzászólás
worsi P>!
Dániel András: A kuflik és az elveszett folt

Ezer éve nem olvastam kuflikat. (Na jó, csak kettő.) Egészen el is felejtettem, hogy micsoda élővilág és kalandok várnak arra, aki az elhagyatott rétre téved. Ahogy az egyik szereplő kérdezte: „Miért van az, hogy soha de soha nem tud itt semmi normális dolog történni?” Igaz is, mikor beírtam a keresőbe, hogy kuflik furcsa (úgy emlékeztem, hogy A kuflik és a furcsa árnyék volt az első, amit nem olvastam, aztán kiderült, hogy jobban le vagyok maradva), elgondolkodtam picit, hogy elég lett volna annyi, hogy „kuflik”, hiszen náluk minden furcsa.
De azért jó, hogy a sok furcsaság között akadnak fix pontok az elhagyatott réten is, mint például Fityirc lila gombja. És hogy vannak kikacsintások másik mesékre is. És hogy végre kiderült, hogy spoiler.

Mariann_Czenema P>!
Dániel András: A kuflik és az elveszett folt

Egyetlen hosszabb történet a kötet, amely Zödön nadrágjáról, vagyis inkább identitásáról szól.
(ő egyféle kinézettel érzi önazonosnak magát)
Jópofa rész volt, most kicsit komolyabb hangvételű, de nekem tetszett :))

Nyctea P>!
Dániel András: A kuflik és az elveszett folt

Őszintén szólva jól meglettem volna a részben ruhátlan kuflik látványa nélkül is… O_O
De ezt leszámítva remek kis történet, hozza a szokásos színvonalat. Viccesek a rajzok, és azért akadt fetrengve röhögős poén is benne. Én pedig minden újabb kufli-könyv elolvasása után felteszem magamnak a kérdést, hogy vajon mit szívhat Dániel András, és hogyan lehetne ahhoz a cucchoz hozzájutni. :D

9 hozzászólás
lenne P>!
Dániel András: A kuflik és az elveszett folt

Azt hiszem, az én írói munkásságomban is volt az a pont spoiler, ami most Dániel András életében… „zseb-favágószekerce”? Igen! Még a kuflik is tudnak idegesek lenni! Ez valahol megnyugtató, a kufli is ember… Vagyis nem.
Mindenesetre szívesen megkóstolnám a lepénybokor-kérget vadradírdzsemmel.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

pável>!

– Miért van az, hogy soha de soha nem tud itt semmi normális dolog történni?

Dün P>!

A Nap, mint egy fáradt narancs, gurult a fák koronája felett.

Uzsonna>!

Miután felfedezték az Egyetlen Málnást, az Egyetlen Szedrest és az Egyetlen Retkest is, a kuflik nagy sokára rábukkantak az Egyetlen Szamócásra.
– Túl sok egyetlen dolog van ezen a réten! – méltatlankodott Pofánka.
– Még szerencse! – legyintett fáradtan Hilda. – Ha mindenből sok volna, sose tudnánk eldönteni, melyiket is keressük közülük.

lenne P>!

– Lehetőleg még világosban induljunk! – figyelmeztette társait Hilda, miközben gondosan megkent vadradírdzsemmel egy darab lepénybokor-kérget.

Ancsúr>!

Afféle ilyen sem, olyan sem idő volt az elhagyatott réten. Távolról éppúgy nézhette volna bárki télnek, mint tavasznak, ám közelről nézve azért mégis inkább az utóbbira hasonlított.

2 hozzászólás
Ancsúr>!

– Micsoda? Itt már nincs szükség hófelhőkre?
– Sajnos így járt, kolléga.

1 hozzászólás
Ancsúr>!

[…] – Nadrágot kell szereznünk Zödönnek! Van valakinek használható ötlete?
– Miért, egy ötlet nadrágként is használható? – kérdezte Zödön, de Hilda leintette.


A sorozat következő kötete

Kuflik sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Harcos Bálint: A csupaszín oroszlán
Catherine Emmett: A mocsár királya
Aino Havukainen – Sami Toivonen: Tatu és Patu az óvodában
William Steig: Shrek
Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás
Melovics Konrád: Meló, a büdibogár
Bodor Attila: A ló, aki édességet tüsszentett
Farkasházi Réka: Életmesék
Vibók Ildi: Sibi újabb meséi
Kertész Balázs: Pufi, a háziszellem