A ​kuflik és a szélposta (Kuflik 10.) 101 csillagozás

Dániel András: A kuflik és a szélposta

SSZSSSFUŰŰSSHH! SSZHUSHHHŰŰŰFF! Fű, de fúj a szél az elhagyatott réten! És hogy bosszankodnak a kuflik, hogy elviszi az összes levelet! Várjunk csak! Elviszi a leveleket? Hohó! Ezen akkor érdemes elgondolkodni, igaz?
Egy másik napon Bélabá észrevesz a távolban valamit, ami olyan, mint egy… vagy nem is, inkább mint valami… Hogy igazából mi lehet, azt nem látja rendesen, de érdekesnek tűnik, az biztos! Elő is veszi a távcsövét, de sajnos kiesik és elgurul az üvege…
Főzz magadnak egy kanna orrbogyóteát, kuporodj a fotelba, és kísérd el a kuflikat ebbe a hűvös, szeles könyvbe!

Eredeti megjelenés éve: 2018

Kiadói ajánlás: 3 éves kortól · Tagok ajánlása: 3 éves kortól

Pagony, Budapest, 2020
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634106807 · Illusztrálta: Dániel András
Pagony, Budapest, 2018
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634104001 · Illusztrálta: Dániel András

meseanyu P>!
Dániel András: A kuflik és a szélposta

Ez megint irtó cuki volt. Különösen a második tetszett nagyon, tobzódott benne a fantázia. Mindenféle hülye nevek meg dolgok, és amikor azt mondják, hogy valaki ezt biztos csak kitalálja. :D Az első meg azért volt jó, mert a szélről szólt, ami jelenleg is itt tombol, ha kinézek a kertbe. Jó a szél, szeretem, még ha valószínűleg nem is annyira normális ez így február végén.

Bea_Könyvutca P>!
Dániel András: A kuflik és a szélposta

Mondhatnám azt is, hogy ez most nagyon időszerű, hiszen mikor működik a legjobban a szélposta, mint ősszel, sőt a mai napon szerintem gőzerővel dolgozik, mindenféle szelek közlekednek a mi kertünkben is.
A szélposta és könyv másik története, Béla bá távcsöve a szokásos kuflis, vidám stílusban, csak jót tudok mondani róla. :)

Lorenza_Pellegrini>!
Dániel András: A kuflik és a szélposta

Ez megint aranyos volt, kevésbé érezni rajta a kifáradást. Imádtam a lények neveit.:-)

ziara>!
Dániel András: A kuflik és a szélposta

Mi még mindig imádjuk ezeket a fura kis lényeket és Dániel Andrást, amiért megalkotta őket!

dianna76 P>!
Dániel András: A kuflik és a szélposta

Nem átallottam elmenni a könyvesboltba, hogy végre utolérjem magam a Dániel András kitüntetéshez. Így már csak az itthon meglévő Margarétás mesekönyv van vissza. Hű, és ha… Ha ezt a kötetet veszem elsőként kézbe, akkor rögtön beleszeretek a kuflikba, mert hűű, de jó is volt ez! Az első, címadó mese egy igazi őszi történet, s talán direkt időzítette mostanra ezt az ötletét a szerző. Kint is hullanak a levelek, s időnként bele belekap a szél egy-egy kupacba. Ötletességben és persze humorban nem volt hiány! Tetszett, hogy két helyen is olvasható egy-egy vers pár sora, vagy csak szava.
Eddig az volt a tapasztalatom a kuflis könyvekkel, hogy ha tetszett az egyik mese, akkor a másik nem. Ezúttal nem ez történt, mert a másikon is jót szórakoztam, ott a könyvesbolt polca előtt, állva olvasva. Most már én is kezdem úgy érezni, jó, hogy valaki egy bizonyos Dániel András kitalálta ezeket a furcsa lényeket. Lehet, hogy nem ártana egy-két általam is kedvelt kötetet beszerezni itthonra? Mindenesetre egy nénike ma begyűjtött egyet, de nem figyeltem melyik részt. Csak arra lettem figyelmes, hogy megkérdezi az eladótól, merre találja a kuflis könyveket. :D

Pagony, Budapest, 2018
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634104001 · Illusztrálta: Dániel András
Uzsonna>!
Dániel András: A kuflik és a szélposta

Ismét jól szórakoztam az elhagyatott réten, nem tudom megunni a kuflikat! A szélfútta kalandok heves lökései levettek a lábamról és Bélabá csavaros története is elszórakoztatott mind látványilag, mind szövegileg. Már az előző kötetnél is eszembe jutott, amire a jelenlegi mesék csak ráerősítettek: valakinek írni kellene egy kufli-filozófia könyvet. :-)

latinta P>!
Dániel András: A kuflik és a szélposta

Nagyjából a hetedik oldaltól szétvihogtuk a mesét, mert folyamatosan vissza-visszamondogatták az unokáim, amit ott olvastam:
ŐSZ HÚRJA ZSONG,
JAJONG, BUSONG
A TÁJON…

(Most ezzel várjuk, hogy a gyerekek anyukája hazajöjjön.)

És még az Elfújta a szél is benne van. :)

bagie P>!

Nem értem a kufli-rajongást…még most sem, de jár az 5*
Ez a két mese, ami a könyvben található, most nagyon jól esett… kikapcsolódásként két áfa-önellenőrzés benyújtása között

tschilla>!
Dániel András: A kuflik és a szélposta

Ilyen kellemes hülyeséget ritkán olvas az ember, mint például ez a történet. Őszintén szólva, irigylem a szerzőt, hogy egy ilyen szellemes, cuki dolgot ki tudott találni, mint ez a sorozat, nem csak olvasni szórakoztató, szerintem Dániel András halálra röhögi magát írás és rajzolás közben.

olvasóbarát>!

Egy őszi éjszakán nagy szél süvített át az elhagyott réten. Kócos felhők repültek vele és a búcsúzó nyár illata. Biztos nagyon sietett valahová, mert mire a holdkakukk egyet is krákoghatott volna, már nem volt sehol. Jól tette, hogy elrohant, mert a holdkakukk krákogásánál kellemetlenebb hangot még a szelek is ritkán hallanak.

Bea_Könyvutca P>!

– Néha az az érzésem, valaki kitalálja ide ezeket a furcsa lényeket – ingatta a fejét Valér, miközben leszökdécseltek a kupac oldalán.
– Ki tudja! – mondta Fityirc. – Lehet, hogy minket is csak kitaláltak ide…
– Micsoda badarság, gyerekek! – nevetgélt Bélabá. – Kitalált kuflik hogy szökdécselhetnének egy igazi réten?

latinta P>!

ŐSZ HÚRJA ZSONG,
JAJONG, BUSONG
A TÁJON…

A kuflik és a szélposta

Trudiz>!

– Igyunk egy teát, rágjunk egy kis sütit, vagy valami efféle…

Trudiz>!

Régen tanultam szélül, de mára már nem emlékszem belőle semmire.

Kuflik sorozat · Összehasonlítás