Amíg ​én a csillagokkal álmodtam 56 csillagozás

Dani Atkins: Amíg én a csillagokkal álmodtam

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mi van, ha valaki más élheti meg a te boldogságodat?
Amikor Maddie felébred a kórházi ágyon, nem emlékszik rá, mi történt. A vőlegényét szeretné látni. Abban a hitben van, hogy pár nap múlva lesz az esküvője, és más örömök is várnak rá, de úgy tűnik, minden összekuszálódott, amíg kómában volt.
Maddie számára olyan, mintha csak egy napja esett volna ki, miközben hat év telt el. Hat év, amely mindenki életét gyökeresen megváltoztatta.
A díjnyertes író, Dani Atkins megindító regénye egy szívmelengető történetben mutatja be egy tragikus esemény hatásait két nő nézőpontján keresztül, akik ugyanazt a férfit szeretik.

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
574 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635702398 · Fordította: Kövesdi Miklós Gábor
>!
Álomgyár, Budapest, 2021
574 oldal · ISBN: 9789635702404

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Madeline Chambers · Bill Chambers · Chloe Turner (Chloe Barnes) · Ellen · Faye Chambers · Heidi · Hope Turner · Mitch · Ryan Turner


Kedvencelte 7

Most olvassa 8

Várólistára tette 105

Kívánságlistára tette 139


Kiemelt értékelések

Réka0128 P>!
Dani Atkins: Amíg én a csillagokkal álmodtam

„Vannak hazugságok, amelyeken túl lehet lépni. Vannak hazugságok, amelyeket sunyi módon a szőnyeg alá söpörhetsz, és vannak hazugságok, amelyek olyan hatalmasak, mint a hegyről legördülő óriási sziklák, amelyek összezúznak téged.”

Erre a kötetre legfőképp a csodaszép borítója és a címe miatt figyeltem fel. Hatalmas lelkesedéssel vetettem magam bele a sztoriba, majd az első pár fejezet után arra jutottam, hogy lehet mellényúltam. Ennek pedig az volt az oka, hogy a fülszöveg alapján én teljesen másra számítottam, és egy kicsit átverve éreztem magam. Végül győzött a kíváncsiságom, és mégis olvastam tovább, amit egyáltalán nem bántam meg, ugyanis imádtam ezt a könyvet. Az Amíg én a csillagokkal álmodtam egy igazán szívszorító és csodálatos történet, ami gyönyörűen van megírva. Dani Atkins nagyon ért ahhoz, hogyan törje apró kis darabokra az ember szívét. Magam is meglepődtem milyen sok érzelmet váltott ki belőlem. Nevettem, sírtam, dühős voltam… Spoilermentesen annyit még hozzátennék, hogy volt pár dolog a regényben, amik talán képtelenségnek, vagy túl elrugaszkodottnak tűnhetnek, de én ezektől teljes mértékben el tudtam vonatkoztatni. :)
A karakterek közül Maddie és Chloe nagyon közel kerültek hozzám, bár Chloe eleinte kifejezetten ellenszenves volt. Szerintem igazán jó döntés volt az írónő részéről, hogy kettejük szemszögéből ismerhettük meg a történéseket. Ryan-re sokszor rettentően mérges voltam, és egyáltalán nem tetszett, ahogy bizonyos helyzetekre reagált. Azt viszont sajnáltam, hogy Mitch nem kapott nagyobb szerepet, pedig ő sokkal szimpatikusabb volt, mint Ryan.
Mindenképp szeretnék még olvasni az írónőtől a jövőben, mert igencsak megtetszett a stílusa. :)

9 hozzászólás
kocybaba P>!
Dani Atkins: Amíg én a csillagokkal álmodtam

Dani Atkins rég nem ismeretlen számomra, a már korábban két megjelent könyvével beírta nevét a kedvenceim közé. Mivel specialitása a szívszorító, sorsszerű történetek, immár lelkiekben felkészülve vágtam bele ezen könyvébe, amivel azt illeti, most sem hazudtolta meg magát. Megint egy érdekes szituációt, képtelen helyzetet teremtett meg, melyet két nő, két anya szemszögébe belehelyezkedve követhetünk végig. Mert bár Ryan is hangsúlyos és kikerülhetetlen szerepet kap, ez elsősorban róluk szól és egy kislányról, a hatalmas szívű Maddieről, akivel istenesen $@!% az élet, és Chloéról, akivel nem akartam szimpatizálni, akitől el akartam zárkózni, mégis ténylegesen nehéz bármi rosszat mondani róla és távol maradni tőle. Néhol abszurd volt, de az érzelmeivel kegyetlenül leránt a földre, és olykor hatalmas kiszúrás, mégis szépséges. Kíváncsi vagyok, mi lapul még az írónő tarsolyában!

4 hozzászólás
Mariann_ P>!
Dani Atkins: Amíg én a csillagokkal álmodtam

A történet egy hosszú ideje kómában élő nő felébredésével kezdődik, illetve visszaemlékezése a balesete napjára.
A reakciói egy idő után elég ellenszenvesek voltak .
A gyermeknek hiába vér szerinti anyja valaki, az én értékrendem szerint mélységes hála és köszönet annak , aki felnevelte 6 éves koráig.
Aztán meg tudtam érteni mindhárom főszereplőnk érzéseit.
Az ,hogy egy kómában fekvő nőt éveken keresztül minden nap meglátogat valaki , órákat tölt az ágya mellett, felolvas neki, a haját befonja, a körmét reszeli és még sorolhatnám mit tettek az ágya mellett, az példaértékű.
Aztán rendeződik a két nő és a férfi kapcsolata, mindhárman szeretik a kislányt .
Újabb problémák adódnak, a betegség felülír minden ellenséges gondolatot.
Már-már jól alakul minden , amikor olyan fordulatot talál ki a könyv írója, ami a világon nincsen.
De tényleg.
Ha nem is a kedvem szerint fejeződött be, akkor sem húzom le ezért , próbáltam mindhárom felnőtt bőrébe bújni, szerintem ez egy jól megírt könyv , pedig nem sok reményt fűztem hozzá, hiszen egy pocsék könyvet olvastam tőle előzőleg.

Iloonka>!
Dani Atkins: Amíg én a csillagokkal álmodtam

Egy gyönyörű szerelmi történetre számítottam a borítóból ítélve, ehhez képest teljesen mást kaptam, és igazából csalódtam, mert bár megbarátkoztam a helyzettel, mégis elég hibát sorakoztatott fel így is a könyv. El kell mondanom ,hogy a címe és a borítója keltette fel az érdeklődésem, de főleg a cím. Még ilyen szép címmel még nem találkoztam.

Maddie-nek csodás élete van, hisz nyakán az esküvő és babát várnak a párjával, Ryannel, aztán egy nap minden megváltozik, mikor óvatlanul cselekszik és baleset éri őt. Kómába kerül és 6 év telik el, mire felébred és bár számára olyan minden, mintha tegnap lett volna, mégis minden megváltozott körülötte, amivel meg kell birkóznia.

Igazából Ryan és Chloe sem volt szimpatikus, a cselekedeteikkel, gondolataikkal és bár végig Maddie-vel szimpatizáltam a végén úgy éreztem ,mintha egy mártírt, szerencsétlen lányt faragott belőle az írónő, akivel csupa rossz dolgok történnek. És be kell valljam, hogy ez idegesített. Értem én ,hogy az írók szeretik megkínozni a karakterieket (hisz én is szoktam az enyéimet, hehe), de van egy határvonal, aminél már inkább idegesítő, mintsem szórakoztató. És dühös vagyok ,mert különben maga az írás nagyon olvasmányos, pedig mondtam ,hogy majd' 600 oldalas könyvvel el fogok lenni egy ideig, de kicsivel több, mint egy nap alatt kivégeztem. És ez mindent elárul arról, hogy amúgy mennyire élvezetes volt az írónő írása és milyen könnyen lehetett vele haladni. Még az eseményekkel sem volt problémám ,azok is szuperül meg lettek oldva. Nem, itt tényleg a karaktereket rontotta el az írónő, úgy ahogy voltak. Pedig maga a téma, ahogy leadta, tényleg minden klappolt.

Többre számítottam és az elvárásaim elég magasra lettek téve a cím és a borító által. Nem zárkózom el az írónő többi könyvétől, de ez most nem úgy jött össze.

NemesTimi P>!
Dani Atkins: Amíg én a csillagokkal álmodtam

Úgy a könyv hàromnegyedéig biztos voltam abbam, hogy egy öt csillagos olvasmányt tartok a kezemben. Aztán nekem a vége picit lehúzta. A kevesebb több lett volna ebben az esetben is.

Ács_Milán>!
Dani Atkins: Amíg én a csillagokkal álmodtam

A könyvtár egyik polcán figyeltem fel erre a regényre. Ismeretlen volt előttem az írónő, de a regény borítója valamiért megfogott, így kikölcsönöztem. Illetve a fülszöveg is kellőképpen felkorbácsolta a kíváncsiságomat.

Az olvasás megkezdése előtt egy teljesen más történet volt a gondolataimban, mint amit végül kaptam.
Tulajdonképpen nem is igazán találom a szavakat, mert Maddie története annyira szívbe és lélekbe markoló volt, hogy nem nagyon tudok mit írni.
Ami biztos, hogy nem egy laza romantikus lányregény ez.

Folyamatosan csak a miértekre kerestem a válaszokat az olvasás során. Sokszor bármennyire is nehéz volt az olvasás, mert egy-egy résznél a szívem egy darabja maradt ott és sokszor a könnyeimmel kellett küzdenem, tudni akartam minél hamarabb, hogy mi fog történni a következő oldalakon.

Maddie egy rendkívüli és különleges nő volt, aki minden élethelyzetben ember tudott maradni.
Ryannel kapcsolatban sokszor inkább dühöt éreztem, annak ellenére, hogy egy rendkívül gondoskodó társa volt Maddie-nek. Egy olyan férfi, amilyen a való életben nincs is vagy talán csak nagyon kevés ilyen ember létezik. Nem ítélem el, hogy egy idő után feladta a reményt, mert ki ne gyengülne el és veszítené el ennyi idő után a hitét, mint amin ez a férfi keresztül ment? De ettől függetlenül az elején azt gondoltam, hogy kitart a végsőkig a nagy szerelem mellett és miatt.

Az írónő zseniálisan vezeti végig az olvasót az egész történeten. Ebben a regényben nincsenek üres szavak vagy töltelék oldalak. Ennek ellenére az utolsó fejezeteknél úgy éreztem, hogy az, ami ott történt már nem hiányzott. Nem mondom, hogy vidám befejezést vártam, mert nem… az abszolút nem illett volna ide. Így viszont csak még jobban belegázolt Dani Atkins a lelkembe, ami már amúgy is szinte darabokban van.

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
574 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635702398 · Fordította: Kövesdi Miklós Gábor
4 hozzászólás
BarbyMalik0112 P>!
Dani Atkins: Amíg én a csillagokkal álmodtam

Dani Atkinstől ugyan ez volt az első regényem, de biztosan nem az utolsó. Az Amíg én a csillagokkal álmodtam egy romantikus regényként kezdődik, viszont hamar rájöhetünk, hogy sokkal több rejtőzik ám benne. Ez egy igazi történet a nehézségekről, barátságokról, családi és társadalmi szerepekről, elfogadásról, alázatról és az idő súlyáról. Mindez úgy, hogy közben megmelengeti az olvasója szívét, és talán egy-két könnycsepp is vándorútra tér.

Ajánlom azoknak, akik egy szívhez szóló, gyönyörű olvasmányélménnyel szeretnének gazdagodni, mely a mély mondanivalójával és az írónő lágy, könnyed stílusával együtt bearanyozza a napodat.

»https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2022/02/dani-atkin…

1 hozzászólás
Ananiila>!
Dani Atkins: Amíg én a csillagokkal álmodtam

Egytől az öt csillagig minden volt, amíg olvastam.
Az eleje tipikus chick-lit-nek indul, az esküvőjére készülő Maddie-vel, aztán jön a dráma, aztán még egy, aztán még egy és végül még egy, az ember csak kapkodja a fejét, hogy mi van itt kérem szépen.
Volt, hogy rettentően untam, aztán az utolsó egyharmadot élveztem. A vége nagyon hatásvadász, jól megszívatta az összes szereplőt az írónő a történet során.
Összességében szerintem ez egy közepes alkotás, ez a szép borító többet ígért.

agi_90 P>!
Dani Atkins: Amíg én a csillagokkal álmodtam

Gyönyörű, szívfájdító, érzelmekkel teli történet volt, a borító is rögtön megfogott akárcsak a fülszöveg. Az írónő ezzel a könyvével is összetörte a szívemet, ez esetben duplán is. Mikor már azt hittem most már minden rendben lesz, jött az újabb csapás. Bennem is folyamatosan a MIÉRT kérdés kavarog sok mindennel kapcsolatban. Miért kellett ennek történnie, miért nem lehetett boldog vége?
Maddiet iszonyúan sajnáltam. Boldog élete egyik pillanatról a másikra megváltozik. Vőlegényével pár nap múlva házasodtak volna, babát is vártak, aztán Maddie balesetet szenved és 6 évre kómába esik. Felébredve szembesülnie kell vele, hogy vőlegénye -aki iránt cseppet sem változtak az érzelmei, mintha minden tegnap történt volna- időközben megházasodott.
Nem tetszett, hogy 3 hónap után mondták el neki, hogy a kóma alatt megszülte a babát, és, hogy még utána is alig akarták a saját gyereke közelébe engedni.
Cloe: Megmondom őszintén utálni akartam, amiért jött és közéjük állt, sokszor nem is tetszett a viselkedése, féltékenysége Hope és Ryan miatt is. Eleinte nem is kedveltem, aztán a végére mégiscsak megkedveltem. Maddievel is jobban kijöttek már, betegségénél mellette volt, épp ezért a sajátját elhanyagolta és történt az ami.
Ryan: Eleinte imádtam, hiszen tényleg nagyon szerette Maddiet, évekig éjjel-nappal várta, hogy felébredjen. Kíváncsi lettem volna az ő szemszögére, főleg az érzéseire vonatkozóan Maddie iránt, hogy mennyit változott. Sokáig annyira szerettem volna, ha újra összejönnek, hogy még Mitch jelenléte sem tetszett, de aztán idő után letettem erről az elképzelésről, és örültem volna, ha Mitch- csel kialakul valami.
Ami a végén történt, alig hittem el, hogy ilyen nem létezik, spoiler
Elég nyitott vége maradt. Mindezek után ismét kíváncsi lettem volna a folytatásra.

Alíz_Simon>!
Dani Atkins: Amíg én a csillagokkal álmodtam

Nagyon szép történet :) Szeretem Atkins könyveit, mert mindig meg tud lepni és olyan finom megfogalmazással visz bele az emberi lélek legmélyebb rejtelmeibe, hogy szinte belebújhatok a szereplők bőrébe. Élvezet olvasni!


Népszerű idézetek

Ács_Milán>!

Semmi sem történik véletlenül. Mindennek megvan az oka.

504. oldal

Ács_Milán>!

Néha könnyebb kitalálni, mit gondol valaki abból, amit nem mond, mint abból, amit mond.

309. oldal

Iloonka>!

De mi történne, ha valami az alapokat rengetné meg, akár egy tornádó? A falak leomolhatnak, és ha ez megtörténik, marad-e elég erőnk ahhoz, hogy támogassuk egymást?

BarbyMalik0112 P>!

Csak egy gyógymódot ismertem, amivel orvosolni lehetett a sebeket. A könyveket.

181. oldal

Ács_Milán>!

Mindig emlékszel az első szerelmeskedésre azzal az emberrel, akivel le akarod élni az életed.

14. oldal

Violet_Finch_PMónika>!

Néztem, ahogy az üvegen keresztül kirajzolódik a sziluettje, a férfié, aki az enyém volt, amikor becsuktam a szemem, és valaki másé, amikor újra kinyitottam.

Kapcsolódó szócikkek: Madeline Chambers
Ács_Milán>!

Melyik szülő akarna olyat tenni vagy mondani, amiről tudja, hogy a gyermekének fájdalmat okoz?

142. oldal

SZaBiSa P>!

Mindened odaadnád, mindent megtennél, hogy segíts valakin, akit szeretsz. De tehetetlenül ülni és várni anélkül, hogy tudnánk, meddig… Ez az, ami összetörhet egy embert […]

Dóka>!

Néhány döntés,ami éjszaka jónak tűnik, reggel már közel sem tetszik annyira.

458. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Abbi Glines: Álmomban szerettelek
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Vi Keeland: Csak szex
Kennedy Ryan: Block Shot – Blokkolt dobás
L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Kozma Ani: Kezdet és vég
Kavagucsi Tosikadzu: Mielőtt a kávé kihűl
Milly Johnson: Őszi románc
Kim Holden: Bright Side