Szörnyeteg ​úr (John Cleaver 2.) 832 csillagozás

Dan Wells: Szörnyeteg úr

A ​Nem vagyok sorozatgyilkosban John Wayne Cleaver megmentette a városát egy olyan hidegvérű mészárostól, aki még az általa bálványozott sorozatgyilkosoknál is rettenetesebb tetteket vitt végbe.
De úgy tűnik, a démon nem volt egyedül, és az eltűnése egy új fenevadat hozott Clayton megyébe. Lassan újra gyűlni kezdenek az áldozatok a hullaházban, és John egy új rejtéllyel találja szemben magát, amely megoldásra vár.
John azonban már megízlelte a gyilkolás ízét, és lehet, hogy a sötétebbik oldala, amit eddig fegyverként használt a harcban – az a rémisztő alteregó, akit csak Szörnyeteg úrként emleget – most átveszi az uralmat.
Claytonban senki nincs biztonságban, amíg John le nem győzi két legádázabb ellenfelét: az ismeretlen démont, akit meg kell ölnie, és a belső démonját, aki elől nem menekülhet.
Ez a díjnyertes kötet még több borzongást és izgalmat ígér, mint a trilógia előző része. Dan Wells előre is bocsánatot kér a rémálmokért.

Dan Wells hazánkban… (tovább)

Dan Wells: Mr. Monster

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

>!
Fumax, Budapest, 2014
240 oldal · ISBN: 9789639861930 · Fordította: Szebegyinszki Szilvia
>!
Fumax, Budapest, 2013
268 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639861510 · Fordította: Szebegyinszki Szilvia

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

John Wayne Cleaver · Mary Jensen · Brooke Watson · April Cleaver · Clark Forman · Maxwell Bowen


Kedvencelte 135

Most olvassa 26

Várólistára tette 166

Kívánságlistára tette 282

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

oldmoviegirl01>!
Dan Wells: Szörnyeteg úr

A sok romantikus történet közé igazán illendő néha beiktatni valami teljesen mást. Jól választottam.
Kicsit lassan indult, és a könyv első fele leginkább John Szörnyeteg úrral kapcsolatos gondolatairól szólt, illetve, hogy az első rész eseményei hogyan hatottak a fiú szociopata énjére, kapcsolataira. Az itt-ott elejtett visszautalásokkal könnyű volt újra belehelyezkedni Clayton város életébe. Ám, ahogy újra holttestek bukkantak fel a városkában, John saját vágyától hajtva egyre közelebb került a gyilkosságokhoz, a feszültség fokozódott és a könyv második fele már letehetetlen volt.
Ebben a részben kiemelt fontossága van az érzelmeknek: szomorúság, félelem, düh, közöny, szeretet; azok hatásainak és befolyásolásának. Nagyon érdekes és egyben félelmetes volt ezt ’végigélni’.

Egyszerűen elképesztő, ahogy a 16 éves John tűpontosan feltérképezi a saját elméjét, pszichéjét, tettei mozgatórugóit. Hátborzongató élmény belelátni egy olyan fiatal fiú elméjébe, akiben egyszerre él a jó és a gonosz, örök párharcot vívva egymással. Borzasztó erő és akarat kellhet, ehhez a harchoz Szörnyeteg Úrral, a szabályok betartásához. Továbbra is nagyon kíváncsi vagyok John, a hős történetére, szorítok érte.

5 hozzászólás
elge76>!
Dan Wells: Szörnyeteg úr

A jó életbe, mi volt ez!
Az első rész után nem tudtam, hogy Wells hogyan fogja folytatni a történetet, de úgy látszik bejön az ott pedzegetett tippem, az utolsó pár sornál pedig már biztosra vettem, hogy valami ilyesmi irányt fog felvenni a történet. A poén az benne, hogy kellő fantáziával, ez a sorozat még nagyon sok részen keresztül fent tudja tartani a kellő érdeklődést és izgalmat.

Wells nagyon ügyesen terelte el a lehetőségeket, amikor gyanakodtam valakire, akkor jól megmutatta, hogy igen, jók a tippjeim, aztán pár fejezettel később kiderült, hogy végig az orromnál fogva vezetett.
Aztán amikor kiderült, hogy ki a rossz fiú, hát nem hittem volna, hogy pont ő lesz az. Annál az ominózus párbeszédnél már gyanítható volt, és be is jött a tippem. De jó ég, annak az elmepárbajnak a leírása… hát azt bizony tanítani kellene!

A könyv első felében kicsit aggódtam, amikor John szerelmi élete került középpontba, hogy akkor most megy át a történet egy tiniregénybe, de közben voltak ezek az újabb gyilkosságok, szóval annyira nem volt ez szép és rózsaszín. A történet végén pedig meg is értettem, hogy miért is volt szükség erre, ugyanis hősünk most egy spoiler ellen kellett hogy felvegye a harcot, ehhez pedig elengedhetetlen volt John és Brooke bimbózó kapcsolata is.
A 14.-ik fejezettől pedig teljesen más irányt vesz fel a sztori, konkrétan átmegy spoiler Ott azért már rendesen aggódtam kedvenc szociopatámért, de okos srác ez a John, megoldja.
Elképesztően tetszett ez a kötet is, az előző részhez képest teljesen más irányból közelítette meg a témát, itt most tipikusan a „máshogy volt jó” esetét láthattuk. Jöhet a folytatás. :)

.

A szöveggondozási hibák aránya egész jó, 1 kezemen meg tudtam számolni őket, tényleg nem lehetett több. Nem tökéletes, de bárcsak soha ne lenne rosszabb.

4 hozzászólás
MissFortune>!
Dan Wells: Szörnyeteg úr

Nem nagyon volt időm sajnos olvasni a héten.
Az eleje elég nehezen indul. Aztán egyre jobban magába szippantott. A vége nagyon érdekes, pörgős volt. Kíváncsi vagyok, mit hoz a következő rész. Főleg, hogy már a spoiler
Örülök továbbá, hogy próbál nem engedni Szörnyetegúrnak. Az is tetszett, amikor Brookeval randizni mentek.

AniTiger P>!
Dan Wells: Szörnyeteg úr

Az biztos, hogy jól épült fel és érdekes Szörnyeteg úr térnyerésének elmesélése. Imádtam John eszmefuttatásait az érem két oldaláról, arról, hogy melyik az igazi arca, milyen szerepeket játszik és mit látnak az emberek, ha ránéznek! Kicsit kevés volt a halottasházas rész, de jók voltak a humoros párbeszédek.

De szerintem egy leheletnyit gyengébb lett ez a történet. Valahogy kevesebbnek tűnik, pedig legalább annyira fordulatos, épp annyira beteg és majdnem ugyanannyira borzalmas. Más szempontból több is, mint az előző, ugyanis felerősödtek a pszichopata vonások. Jó? Rossz? Leginkább gusztustalan. Szerettem logikus-Johnt az első részben.

Sokkoló gusztustalanság: bogarak. Miért?! Konkrétan rosszul voltam annál a résznél. Anyám borogass! Persze John már előtte elvesztette a szimpátiámat a macskás-ügy miatt.

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/04/dan-wells-j…

2 hozzászólás
Riszperidon P>!
Dan Wells: Szörnyeteg úr

Ó, John Wayne Cleaver, te ártatlan, beteg elméjű hős szörnyeteg. Nem gondoltam, hogy ennyire hiányoztál. Most, amikor egyik könyvről repülök a másikra, és semmi sem megy, téged megint kivégeztelek 2 nap alatt.
Sokkal jobban tetszett, mint az előző, és nagyon bánom, hogy nincs kezemben a harmadik kötet. Ez is pörgős volt, visszatetsző, beteg. Azt hittem tudom ki lesz a gyilkos, de aztán nagyot csattantam. Szerencsére. Mert ha ráéreztem volna, az kicsit kiábrándított volna.
Nagyon várom a további kötetek kézbevételét, remélem azok sem veszítenek a lendületből és a hangulatból.
Szerencsére most már annyi elírás sem volt benne, de azért egy kedvenc mondatom volt ebből kifolyólag az egyik oldalon (Most meg nem találom. Hogy miért nem jelöltem meg!), ami szerint az emberek nagy tömegben sok őrölt dolgot képesek csinálni. Ja, néha borsot, néha paprikát. :D

NewL P>!
Dan Wells: Szörnyeteg úr

Ez a sorozat egyre betegebb, és emellett egyre izgalmasabb. Nagyon tetszik, ahogy a regény alatt egyre többet tudunk meg a főszereplőről, és arról, ahogyan változik az eseményekkel együtt.
A borító meg csodálatos.

Lisie87>!
Dan Wells: Szörnyeteg úr

Szeretem, ahogy Wells ír. Gördülékenyen és élvezhetően. Sokszor alig bírtam letenni és csak az álmosság miatt kellett az utolsó 20-30 oldalt áttolni reggelre! :D
Az első fele olyan nyugis volt, John éli az életét, felbukkan pár hulla, próbál önmagával és másokkal zöld ágra vergődni. Érdekes volt látni egy szociopata hogyan alkalmazkodik, vagy próbál alkalmazkodni a többi emberhez, mennyire kontrollálja magát.
Aztán hirtelen pálfordulás történt a könyvben és úgy begyorsultak és durvultak az események, hogy csak kapkodtam a fejem. Innentől már nem egy leányregény volt.
John végül egész jól helyt állt, és lehet, hogy a többiek számára hős lett, de azért az olvasóval érzékelte az író, hogy John lehet, hogy jót tett, és segített, de legbelül még ott van benne a késztetés, hogy fájdalmat okozzon és gyilkoljon. Egyelőre a jobbik énje győzött, kíváncsi leszek, hogy fordul e majd a kocka.

2 hozzászólás
ViraMors P>!
Dan Wells: Szörnyeteg úr

Mennyi éjszakát töltöttem ott a falak mellett osonva, az ablakon át leskelődve a prédám után! Hiányzott az az érzés – fizikailag, mint csonkolás után a viszkető fantomfájdalom.

Az első, amit egy holttesten ellenőriz az ember, hogy tényleg halott-e.

Nagyon akartam szeretni ezt a részt, de valahogy nem sikerült igazán összecsiszolódnunk. Az elején túl sok volt előző rész tartalmában illetve az amit Johnról feltétlenül tudni kell jellegű összefoglalás, utána meg úgy éreztem, túl sokszor mondja el saját magáról ugyanazt, amit már ezerszer elmondott. „Ne csak mondd, mutasd” akartam javasolni. Az sem segített, hogy annyira egyértelműen próbált gyanúba keverni valakit, hogy olvasói szemmel bosszantóan világos volt, hogy már csak ezért sem lehet ő a gyilkos. A végére azért csak megmutatta, mit tud, ott volt pár ügyes húzás is. A második fele sokkal jobban tetszett, mint az indítás.
Azért alapvetően kellemes olvasmány volt. Gördülékeny stílussal, jobbára pörgős cselekménnyel. A démon-vonal kifejezetten tetszik, kíváncsi leszek, merre viszi tovább.
Fél csillag levonás, mert már a második hullánál elhangzik, hogy nyugodtan mondhatjuk sorozatgyilkosnak. Nem. Kettőnél még nem. Csak háromnál, és ha valaki ennyire szakértő sorozatgyilkos témakörben, akkor ezt nagyon kéne tudnia…

8 hozzászólás
Navi P>!
Dan Wells: Szörnyeteg úr

A fél csillag levonás a tegyünk-úgy-mintha-normálisak-lennénk részekért jár. Az nekem valahogy teljesen történetidegen volt. A tettesre más tippem volt, de így, ez sokkal nagyobbat szólt. S a végén, a Gyere és kapj el … Nagyon várom a folytatásokat :)

Rodwin>!
Dan Wells: Szörnyeteg úr

Annyira nem ütött mint az első, de remek folytatás volt!
Jól döntött Wells és hallgatott azokra akik ösztönözték, hogy trilógia legyen a könyvekből.
A történet pár hónappal az előző rész után játszódik, kapunk új rejtélyt, új sorozatgyilkost, John nem nagyon tudja hova tenni, rengeteg hasonlósággal szembesül az előző esetekből. Mi is csak a sötétben tapogatózunk. Felér egy állon vágással a csavar, mikor megtudunk mindent.

A benne rejlő szörnyeteg úrról még mindig nagyon jó olvasni, sokszor előtör, de legtöbbször sikerül visszafojtania.
A balzsamozós részek továbbra sem a kedvenceim, részletes bepillantást nyerhetünk mi is történik ilyenkor. Persze biztos rengeteg munka van emögött, de e részeknél nem én voltam a célközönség. :)
A mellékszereplők közül John anyját kedveltem a legjobban. Csak egy anya tud feltétel nélkül szeretni, még ha a fia egy szociopata akkor is.

Összességében jó kis olvasmány volt, sikerült tartani a színvonalat, amit sok írónak nem mindig tud megvalósítani.
A könyv vége több kérdést vet fel, mint amire választ kapunk, hamarosan folytatnom kell!
A borító meg remekül eltalált, akik olvasták biztos értik. :)
Akinek tetszett az első rész, ebben sem fog csalódni.


Népszerű idézetek

Viktória_Erdei P>!

– Ma csupa jó dologra fogok gondolni, és mindenkire rámosolygok, akivel találkozom.

16. oldal, 1. fejezet

10 hozzászólás
Szilmariel>!

– Egyetlen családtagunk büszkélkedhet normális párkapcsolattal, az is szociopata.

150. oldal

2 hozzászólás
Nita_Könyvgalaxis>!

Néha azért nehéz beszélni, mert nincs mit mondani, néha azért, mert túl sok a mondanivaló.

265. oldal, 22. fejezet

Nita_Könyvgalaxis>!

– Lehet, hogy csak szeretnék egy kicsit több időt tölteni a fiammal – ráncolta a homlokát, amit eddigi tapasztalataim alapján humorosnak szánt. – Ez eszedbe sem jutott?
Komolyan néztem rá.
– A testüreg-lecsapolás a kedvenc családi programom. És neked?

72. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Wayne Cleaver
2 hozzászólás
No_Exist>!

Ijesztő, hogy mennyire nem ismernek az emberek.

101. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Wayne Cleaver
Chillingó>!

Elég nagy sokk, amikor rájössz, hogy egyedül a pszichopata gyilkosokkal tudsz azonosulni.

22. oldal

lapkasajt>!

– Nagyon csinos vagy ma – bókoltam.
– Rám se néztél, mióta bekapcsoltad a tévét.
– Nem őszintének kell lennem, csak kedvesnek.

Kapcsolódó szócikkek: John Wayne Cleaver
AniTiger P>!

– Szuper! Vagy hogy is mondják oroszul? Szputnyik.
Nevetett.
– Szputnyik?
– Így mondják oroszul, hogy szuper – feleltem. – A műholdat is véletlenül nevezték így, de tényleg. Megépítették, ránéztek, és felkiáltottak: Szputnyik! Aztán rajta ragadt. Azóta is szégyellik.

159. oldal, 13. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: John Wayne Cleaver
AniTiger P>!

– Szépen vagyunk – mondta anya. Belépett a lépcsőfordulóból, és becsukta az ajtót. – Egyetlen családtagunk büszkélkedhet normális párkapcsolattal, az is szociopata. – Erőtlenül nevetett, aztán leült a kanapéra.

150. oldal, 12. fejezet

Nocharity>!

Néha így rúg szájba az irónia.

3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: John Wayne Cleaver

A sorozat következő kötete

John Cleaver sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Kim Harrington: Clarity – A tisztánlátó
Robert McCammon: Egy fiú élete
Robert Beatty: Szerafina és a Fekete Köpeny
Aimee Agresti: Megbűvölve
Csóti Lili: Hetedvérig
Neil Gaiman: A temető könyve
Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály
Victoria Schwab: Egy sötét duett