Ruins ​– Romok (Részlegesek 3.) 429 csillagozás

Dan Wells: Ruins – Romok

A ​legjobb döntést a legnehezebb meghozni.

Ahogy a Részlegesek végső lejárati ideje vészesen közeledik, a túlélők sorsát eldöntő háború immár elkerülhetetlennek látszik. Mindkét fél elszánta magát a végső pusztításra, abban a biztos tudatban, hogy birtokában van a fegyver, amellyel megsemmisítheti a másikat.
Samm és Kira Walker a két háborúban álló fél között ragadt, egymástól ezer mérföldnyi távolságra. Samm a kontinens túlsó végén az amerikai közép-nyugat hatalmas mérgező pusztaságain túl, Kira pedig dr. Morgan markában, akinek eltökélt szándéka megmenteni a még megmaradt Részlegeseket, akár Kira élete árán is. Ekkor egy rejtélyes lény bukkan fel, sem ember, sem Részleges, és komoran figyelmezteti a harcoló feleket egy újabb apokalipszisre.
Kirának egyetlen esélye van, hogy megmentse mindkét fajt és velük együtt a világot. De lehet, hogy ez az életébe kerül…

A Részlegesek sorozat befejező része epikus izgalmakat ígér, amelyben a bolygó utolsó megmaradt… (tovább)

Dan Wells: Ruins

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Fumax, Budapest, 2014
496 oldal · ISBN: 9786155514104 · Fordította: Bayer Antal
>!
Fumax, Budapest, 2014
438 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639861763 · Fordította: Bayer Antal

Enciklopédia 35

Szereplők népszerűség szerint

Samm · Kira Walker · Marcus Valencio · Heron · Xochi Kessler · Calix · Green · Haru Sato · Woolf parancsnok · Green · Nandita · Owen Tovar · Vinci · Arwen Sato · Dr. Cronus Vale · Gorman · Isolde · Kessler · Madison Sato · McKenna Morgan

Helyszínek népszerűség szerint

East Meadow · Long Island


Kedvencelte 73

Most olvassa 13

Várólistára tette 164

Kívánságlistára tette 205

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Dan Wells: Ruins – Romok

Szerettem ezt a részt olvasni, nagyon megkedveltem a karaktereket. A leginkább Marcusról és Heronról változott meg a véleményem. Marcus egy tesze-tosza szobatudósból egy tényleg vicces és szerethető, aktív karakterré nőtte ki magát. Mármint nem tudott túl sokat hozzátenni semmihez, de legalább, ha megszólalt, akkor mosolyogtam, egy jót néhány kemény helyzet közben és nem csak idegesített a jelenléte. Heron már más tészta – őt igazán a kiegészítő regénye miatt kezdtem el kedvelni, de a részben az út- és értelem keresés kifejezetten jól állt neki. (Meg marhára szórakoztatott, ahogyan Samm képtelen feldolgozni Heron mélységeit. :D)

Jó volt, nagyon jó lett az egész trilógia. A történet néhol ijesztő, néha kétségbeejtő, néhol túl véres és néha kegyetlen, de zseniális.

Az én kedvenceim: Samm. Kira. Marcus szövegei. Heron.

Blog:
http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/01/dan-wells-r…

10 hozzászólás
kellyolvas P>!
Dan Wells: Ruins – Romok

Ez a legjobb disztópia sorozat, amit eddig olvastam.
A szereplők szétszóródtak, és nekem ez nagyon tetszett. Több szálon folyt a cselekmény és milyen jó volt olvasni, amikor összetalálkoztak. Minden úgy történt, ahogy annak lennie kellett, még akkor is, ha fájdalmas, sőt kegyetlen volt némelyik rész.
Ha most egy kicsit félreteszem a tudományos részét a könyvnek, nekem félelmetesen valóságos volt ez a járvány és háború utáni időszak. Az elhagyott városok, a mindennapi küzdelem. Ez meg fog történni. Előbb vagy utóbb az emberiség elpusztítja magát, mert ameddig a pénz diktál, addig nem lesz igazi környezetvédelem vagy bármi komolyabb erőfeszítés a világ megmentéséért. Ehhez katasztrófa kell, és akkor már ki is futottunk az időből.

2 hozzászólás
_Eriii>!
Dan Wells: Ruins – Romok

Vége egy szuper sorozatnak. Nagyon szerettem, nem vont le semmit a varázsából, hogy ezt a sorozatot én már olvastam. Végre mindenre fény derül az utolsó részben, de nagyon hosszú az út odáig. Mindvégig izgalmas maradt, mindvégig drukkoltam mindkét félnek. Nagyon ajánlom…

Lisie87>!
Dan Wells: Ruins – Romok

Lehet, hogy mostanában amolyan „olvasási válság”-ban szenvedek, vagy legalábbis valamelyik alfajában! :D Sajnos ez a rész most nem igazán jött be, sokszor idegesített is a könyv, és már nagyon a végére akartam érni. Pedig az első két rész nagyon bejött!
Talán az volt a legnagyobb bajom, hogy ment mindenki ide-oda, ölték egymást, közben egy csomó új fenyegetés bukkant fel spoiler , és csak nagyobb lett a káosz. Nem láttam a lehetőséget, hogy végére minden jóra forduljon… A másik, ami kicsit idegesített, Kira belső vívódása, tudom, hogy erkölcsileg és morálisan és mindenféle dolognak akart felelni, és a helyes utat járni, de most ez is nagyon irritált. A másik ez a minden áron célja kell hogy legyen az életének, és megmenteni mindenkit…közben meg a saját életét sem tudja rendesen kezelni. WTF volt, amikor spoiler spoiler
Aztán a nagy káosz után a vége felé kezdtek a szálak összefutni és hogy meglegyen a „happy end” spoiler Ennek örültem, mert spoiler viszont kíváncsi lennék, hogy vajon spoiler Heron karaktere változott a legjobban és spoiler
Hát valahogy így lesz egy kedvenc sorozat vége…kevésbé kedvenc. Sajnálom, de mint írtam az elején, lehet, hogy csak velem van most baj.

7 hozzászólás
Lanore P>!
Dan Wells: Ruins – Romok

Már a Sorozatgyilkos trilógiában is úgy éreztem, hogy Wells a befejező kötetekre fekteti a legnagyobb hangsúlyt, és az is sikerült neki a legjobban. Ez most is így volt, még akkor is ezt gondolom, ha „csak” 4 csillagot ért el nálam a könyv. Imádtam, ahogy pörögtek az események, hogy több szálon futnak a dolgok egyszerre, és végig izgultam, mikor lesz már „kapcsolat”, mikor találkoznak újra a szereplőim, ki éli túl, kiben fogok még csalódni, és ki fog végérvényesen a szívemhez nőni. Tetszett Kira, a gondolatai, az ereje, a kitartása, még a bizonytalansága is. Samm már az elejétől fogva kedvenc, így nem kérdés, hogy érte teljesen odavoltam most is. Sőt, ebben a részben még Marcust is megkedveltem, új oldaláról mutatkozott be, ami kifejezetten jól állt neki. De a maga módján minden karakter okozott némi meglepetést, ki negatívan, ki pozitívan, nekem tetszett, hogy senki sem volt 100%-osan kiszámítható. És hogy miért vontam le mégis az 1 csillagot? A vége miatt. A könyv során volt pár furcsa meglepetés, új irányvonal, amiből már sejteni lehetett a „megoldást”, de nekem ez túl rózsaszín egyszerű volt, valami katarzis-szerűbb élményre vártam. Egy picit kevésnek éreztem, mintha az utolsó fejezetekre nem maradt volna elég ideje az írónak, értelmetlenné téve az eddig történteket, a háborút, az ellenállást, mindent. Pedig nem volt ez így sem rossz, sőt, teljesen aktuális üzenetet is hordoznak magukban a lapok: mi magunk pusztítjuk leginkább a Földünket, és a hatalomvágy elképesztő méreteket képes ölteni, de közben mi vagyunk azok is, akik megmenthetik a bolygót, és az emberiséget. Megpróbálom így felfogni a sorozat befejezését :)

ViveEe P>!
Dan Wells: Ruins – Romok

Annyira nem tetszett, mint az előző rész, de nagyon szerettem ezt is. Kedvenc lett a sorozat.
Ott folytatjuk, ahol az előző rész abbamaradt. Ellenségeskedés, harcok, és kétségbeesett versenyfutás az idővel.
Tetszett, hogy annyi szálon voltunk. Mindenkié érdekes volt. Szerettem a karaktereket, Marcus abszolút kedvenccé nőtte ki magát, amit az elején nem gondoltam volna.
A Tröszt minden tagjával megtudjuk mi lett, és a legtöbb elképesztő. spoiler
Nagyon izgalmas, rettenetes és brutális történet volt ez, ami során számtalanszor fel lehet tenni a kérdést, hogy valóban érdemes-e az emberiség a túlélésre.
Nagyon jó volt!

ncsn87>!
Dan Wells: Ruins – Romok

Nagyon nagyon mini spoilert tartalmaz, ezért nem akartam kirakni, hogy Cselekményleírást tartalmaz. De nem akarok senkit sem becsapni. :)

Hát ez… ez… ez egyszerűen fantasztikus lezárása volt a sorozatnak! A biológiai oldala még mindig zseniálisan van kitalálva! Imádtam! *.* A könyv kulcsmondata: „Háborúzni könnyű volt, békét kötni lesz a legnehezebb.". Sajnos elgondolkodtató a mi világunkat tekintve is, mert nagyon erre haladunk, amit ez a könyv részben lefestett…
Kira a példa arra, hogy igenis bárki képes bármire, ha tényleg elhatározza magát. Hiszen a korlátainkat mi állítjuk magunknak, senki más. Ahogy végignézem miken ment át a három könyv alatt…
Kezdjük azzal, hogy ebben a részben jöttem rá valamire, mondhatni megvilágosodtam. :) Mindig az volt a bajom a disztópiákkal, hogy néhol vontatottak, unalmasak, egyik kevésbé, másik jobban. És most rájöttem, hogy ez nem is lehet másképp. Hiszen annyira összetettek, koplexek ezek a világok, hogy ezt nem is lehet rövidebben felépíteni. Ezek nem egy sima romantikus sztorik, amik arról szólnak, hogyan talál egymásra két ember. Sokkal, de sokkal többek. Szóval köszönet a Ruinsnak, mert általa jöttem rá erre. :)
Aztán pár szereplőre rátérve, hogy a könyvről is többet beszéljek. :) Heron volt a legnagyobb meglepetés a számomra. Már az elején is tudtam, hogy egy nagyon összetett katakterrel van dolgunk, de mégis meglepett itt a végén és részben szomorú is vagyok miatta… Aztán ott van Armin, Kira apja… Utálom azt az embert, már ha lehet annak nevezni egy ilyen genyláda irányításmániást… Ahogy Kira is mondja a könyvben Armin-nak: „A biológia szintjén akartad eltörölni a rasszizmust, egyszer s mindenkorra." :S Marcust továbbra is szeretem, a humora semmit sem változott és ez egy ilyen világban nagy felüdülés. :) Sammet imádom!!! *.* Bár sajnálom, hogy keveset szerepelt. Kira meg… Kira. Fantasztikus lény! Példát vehetnénk róla több szempontból is… És persze a szerelmük… *.* A romantikus lelkem örül és elégedett. :)
A lezáras meg állati fordulatos volt!!!! Dan Wells érti a dolgát, az biztos! Abszolút kedvenc lett! :)
Minden disztópia rajongónak ajánlom, mert szerintem ez az egyik legjobb a műfajban. :)

2 hozzászólás
Elhaym>!
Dan Wells: Ruins – Romok

A Részlegesek trilógia a legjobb poszt-apokaliptikus disztópia regény, amivel eddig találkoztam. Fordulatokban gazdag, a világ tökéletesen kidolgozott, a karakterek összetettek, az események megrázóak, fájdalmasak, kegyetlenek. A morális dilemmák és etikai kérdések miatt meg nagyon tanulságos. Imádtam.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2014/11/18/dan-wells-ruins-romok/

perpetua P>!
Dan Wells: Ruins – Romok

Nem kellett csalódnom, nagyon jól sikerült a befejezés. :)
Megmaradt a sok cselekményszál, ennek kifejezetten örültem. Végig drukkoltam, hogy mikor találkoznak már újra a szereplőink, hogy megosszák egymással a külön külön kiderített dolgokat. Már eddig is bonyolult volt az RM körüli rejtély és még most is kaptunk újabb kérdéseket, hogy ne unatkozzunk. :)
Továbbra is a kiszámíthatatlanságot tartom a sorozat legnagyobb erősségének. Én most is nagyon sokszor meglepődtem az események alakulásán és főleg a végén. Nagyon tetszett ez a lezárás, egyedül talán egy rövid epilógusnak örültem volna, hogy tényleg jól vannak továbbra is a szereplőink.
Heron nagyot nőtt a szememben cselekedetével. Igazán nem szimpatizáltam eddig vele, de szerencsére megemberelte magát, akkor amikor igazán szükséges volt. Kira talpraesettsége és önfeláldozó készsége újra és újra lenyűgözött. De igazából minden főbb karaktert nagyon megszerettem. :)
Örülök, hogy nem halogattam tovább és mégis elolvastam ezt a remek trilógiát. :)

Bea_Könyvutca P>!
Dan Wells: Ruins – Romok

Az első rész még nem fogott meg annyira, a másodikat egy pillanat alatt elolvastam.
Nagy izgalommal vártam a harmadik részt, ami nagyon jól sikerült. Több szereplő útját kísérhetjük párhuzamosan végig, és olyan dolgok történtek, hogy csak kapkodtam a fejem. Akkor is, amikor újabb és újabb teremtmények bukkantak fel. A szereplőket kedveltem, már akik nem voltak gonoszak, de mindenképpen közel éreztem őket magamhoz, tehát eltűnt az a problémám, ami az első részben volt. A nehézségeket nagyon jól oldotta meg az író, és a gyógymód is nagyon tetszett, logikusnak tűnt. Amiért nem adok tíz pontot a könyvnek, az a befejezés volt. A befejezés rövidsége, túl hamar kerültek helyükre a dolgok, egy egészen kicsikét lehetett volna részletesebb is. Vagy egy epilógus is jól jött volna a végére. Csak azért, hogy örüljön a lelkem, és ne maradjak kétségek között. Vagyis nem maradtam, mert egyértelmű a vége, de akkor is kellett volna oda még nekem valami. De amúgy egészen jó kis sorozat volt.:)

Http://konyvutca.blogspot.hu/2015/10/dan-wells-ruinsromok.html


Népszerű idézetek

Fumax KU>!

– Csak a testemen keresztül! Gyerünk, próbálják csak meg! De figyelmeztetem magukat, hogy valószínűleg sírni fogok, ha fájdalmat okoznak nekem, és emiatt majd később nagyon rosszul fogják érezni magukat.
Vinci ránézett.
– Ezt nevezi maga kemény kiállásnak?
– Így nyomom – mondta Marcus. – És még mennyi hasztalan hősködés van a tarsolyomban.

118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marcus Valencio
Fumax KU>!

Heron egy pillanatig csendben nézte Sammet, mielőtt halkan válaszolt.
– Tényleg meg akarod ölni?
– Nem.
– Akkor miért beszélünk erről egyáltalán?
– Mert talán most nem az számít, hogy mit akarok. Lehet, hogy a legjobb döntést a legnehezebb meghozni.

Kapcsolódó szócikkek: Heron · Samm
Vany>!

A szerelem nem mérlegeli a lehetőségeket, nem a legjobb megoldásokat keresi, hanem egyszerűen csak akar valamit, nem is tudja, hogy miért, nem is érdekli, hogy miért, mert a szerelemre a szerelem az egyetlen magyarázat.

433. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marcus Valencio · Samm
Fumax KU>!

Az élet ilyen, gondolta Heron. Az élet nem békeszerződés, nem egy idealista álom, hanem a halál és a túlélés komor tánca. Az erős életben marad, míg a gyenge, aki túl kicsi vagy túl ostoba ahhoz, hogy megvédje magát, véresen agonizálva hal meg. Kira egy olyan világot akar, amelyben mindenki boldog nyúlként húzza meg magát a nyúltelep biztonságában, mit sem törődve a valósággal, csakhogy a való világ az, ami itt van. Egy vadász a hóban. Az élet egy magányos farkas, aki foggal, karommal, kőkemény szívvel végez egy másik élőlénnyel.

Kapcsolódó szócikkek: Heron
mrsp>!

Ezt a könyvet mindazoknak ajánlom, akiket gyűlölsz. Sajnálom. Néha ilyen az élet.

1 hozzászólás
tmezo P>!

Háborúzni könnyű volt, békét kötni lesz a legnehezebb.

381. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kira Walker
mrsp>!

Nem elég megmenteni minket. Érdemesnek is kell bizonyulnunk a megmentésre.

123. oldal

mrsp>!

Ha már mindenhol kerestük a választ, és nem találtuk meg, akkor az a válasz egyszerűen nem létezik.

75. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Cronus Vale
Fumax KU>!

– Egyszer már megpróbáltak megölni – fakadt ki Skousen. – Tizenhárom évvel ezelőtt, amikor egy egész kórháznyi RM-áldozattal kellett foglalkoznom. Erre mondja, hogy rossz? – intett vadul a haldokló Részlegesek felé, öreg keze remegett a dühtől. – Ha majd olyan magas kupacban fekszenek egymáson a holttestek ebben a teremben, hogy a halottakra kell lépnie ahhoz, hogy hozzáférjen a haldoklókhoz, majd akkor mondhatja azt, hogy súlyos a helyzet. Majd akkor mondhatja nekem, hogy túl keményen dolgozom, és pihennem kellene. Akkor majd meglátja, milyen érzés nézni, ahogy egy láthatatlan szörnyeteg mindenkit megöl, akit valaha szeretett, feltéve, hogy maguk képesek egyáltalán szeretni bármit is.

BubbleTea>!

Ha mindenhol kerestük a megoldást, és nem találtuk meg, az azt jelenti, hogy nem kerestük még mindenhol.

76. oldal, 8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Cronus Vale · Kira Walker

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Scarlet
Amy Tintera: Rebel – Az új kezdet
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Lauren Oliver: Delírium
Martin Kay: Titkok útvesztője
Tahereh Mafi: Ne hazudj
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Cecelia Ahern: A Vétkes
Veronica Roth: Elválaszt a sors
Estelle Brightmore: 13. napon