Ruins (Partials 3.) 12 csillagozás

Dan Wells: Ruins

Kira, ​Samm, and Marcus fight to prevent a final war between Partials and humans in the gripping final installment of the blockbuster Partials Sequence.

Our time is almost up.

As the clock ticks closer and closer to the final Partial expiration date, humans and Partials stand on the brink of war. Caught in the middle, thousands of miles apart, are Samm and Kira: Samm, who is trapped on the far side of the continent beyond the vast toxic wasteland of the American Midwest; and Kira, now in the hands of Dr. Morgan, who is hell-bent on saving what's left of the Partials, even if she has to destroy Kira to do it.

The only hope lies in the hands of the scattered people of both races who seek a way to prevent the rapidly escalating conflict. But in their midst appears a mysterious figure, neither human nor Partial, with solemn warnings of the new apocalypse-one that none of them may be able to avert.

The last book in the Partials Sequence is a thrill ride… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Balzer + Bray, US, 2014
352 oldal · ISBN: 9780062071101

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

angelmanna>!
Dan Wells: Ruins

Nagyszerű sorozat, abszolút kedvenc lett.
Ebben a részben lelassultak az események, a szerző igyekezett minden szálat elvarrni, és a sorozatban felvetetődött számos kérdést, és rejtvényt majdnem sikerült is megválaszolnia. A hangsúly inkább a morális kérdéseken vannak, komoly témákat feszegetve, és dilemmákat felvetve.
Nincs már az az őrült rohanás, ami az első két részben, de kapunk akciót, fordulatot és Kira sem hazudtolja meg önmagát. Marcuson megint jókat szórakoztam, és sokszor elvette a komoly helyzetek élét. Üdítő volt a poénkodásait olvasni. Samm sajnos nem szerepelt annyit a könyvben, mint szerettem volna, de a végén megkaptam amire vágytam.
Összességében ez egy nagyon jó sorozat. Komoly, és elgondolkodtató kérdéseket vet fel és érzékeny témákat feszeget. Örült, fordulatos, akció dús, tele tudományos, és emberiséggel kapcsolatos dilemmával.

Sanja>!
Dan Wells: Ruins

Egyik részt sem jelöltem kedvencnek, de attól még egyik kedvenc trilógiám lett ez a sorozat. Tetszett, hogy a szerelmi szál nagyon finoman és szinte láthatatlanul benne volt a soraiban. Nagyon megszerettem Samm-et és végig neki drukkoltam ;)
Csak pozitív dolgokat tudok mondani erről a könyvről, akik szeretik a trilógiákat és a disztópiákat azok minél előbb olvassák el!!! :) :) ;)

Andrea_Kristóf>!
Dan Wells: Ruins

Imádtam minden egyes sorát. Nem gondoltam, hogy ennyire jó lesz. Volt benne minden, ami kell :)

Károly_Pál>!
Dan Wells: Ruins

Rég nem olvastam ennyire jó poszt apokaliptikus valamit. Na, ez most egy nap alatt megvolt, angolul. Jó koncepció, kellően sok kétségbeesés és kilátástalanság… aztán egy relative egyszerű végkifejlet.

huf>!
Dan Wells: Ruins

Dan Wells most sem okozott csalódást, bár a három kötetből szerintem ez sikerült a leggyengébbre. Ettől függetlenül, nem volt egyáltalán rossz vagy unalmas, csak eléggé kiszámítható. (Kivéve egy kis „bombameglepetést”-t:).)
Az író gondosan ügyelt arra, hogy elvarrjon minden megkezdett, s félbehagyott szálat, ami majdnem teljesen sikerült is neki. Van egy olyan érzésem, hogy a kiadó siettethette a befejezéssel, egyébként részletesebb kifejtést is kaphattunk volna néhány kérdésben, és a regény végén a katarzis-élmény is lehetett volna kidolgozottabb, nem olyan egyszerű mint a faék. Vagy, az is lehet, hogy Dan bácsi már egyszerűen csak unta az egészet:) Bárhogy is legyen, ez nem jelentett nála igénytelenséget – így is kellő figyelmet fordított a részletekre. (Bárcsak mások lennének ennyire gondos írók – Hallassz, Veronica Roth?:).)

Jó kis trilógia ez, na! Ugyan nem az évtized disztópiája, de igazán remek, a téma iránt érdeklődőknek kötelezően ajánlott olvasmány!

(Justin Cronin, most már csak a tiédet várom, és remélem, nem hiába!:D)

Bartalos_Nikoletta>!
Dan Wells: Ruins

Az én ízlésemnek túl YA lett ez a kötet. Legfőbb problémának azt tudnám mondani, hogy a különböző történetszálakat meglehetősen nagyvonalúan kezeli a szerző, emiatt összecsapottnak érződik a történet. Kár érte.


Népszerű idézetek

Sanja>!

„Love is when you find something so great,so… necessary, that it becomes more important to you than your own goals, than your own life- not because your life has no meaning without it, but because it gives your life a meaning it never had before.”

Sanja>!

„If I have the chance to save even one life, and I don't do it, am I a killer? If I have the chance to save the enthire world and I let it die, how much worse am i?”

Sanja>!

„There might be buildings, or plastic resuide, or something to say that we existed, but nothing to say why. Nothing to say what made us worth remembering.”

Sanja>!

„Why make a person, and then take away everything that makes them a person?”

Maldicion_de_la_Luna>!

“You’ll have to shoot me again to stop me.”
Heron fingered the butt of her semiautomatic.
“Same leg, or the other one this time?”


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: World After
James Dashner: The Maze Runner
Lauren Oliver: Delirium (angol)
Kresley Cole: Poison Princess
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Justin Cronin: The Passage
Marie Lu: Legend
Amie Kaufman – Meagan Spooner: These Broken Stars
Julianna Baggott: Fuse