Partials (Partials 1.) 23 csillagozás

Dan Wells: Partials

The ​human race is all but extinct after a war with Partials—engineered organic beings identical to humans—has decimated the population. Reduced to tens of thousands by RM, a weaponized virus to which only a fraction of humanity is immune, the survivors in North America have huddled together on Long Island while the Partials have mysteriously retreated. The threat of the Partials is still imminent, but worse, no baby has been born immune to RM in more than a decade. Our time is running out.

Kira, a sixteen-year-old medic in training, is on the front lines of this battle, seeing RM ravage the community while mandatory pregnancy laws threaten to launch what’s left of humanity into civil war, and she’s not content to stand by and watch. But as she makes a desperate decision to save the last of her race, she will discover that the survival of humans and Partials alike rests in her attempts to uncover the connections between them—connections that humanity has forgotten, or… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, USA, 2012
352 oldal · ISBN: 9780062071040
>!
Balzer + Bray, New York, 2012
468 oldal · ISBN: 0062071068 · ASIN: B005LC1ZHE
>!
Balzer + Bray, New York, 2012
468 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780062071040

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

FairyDust P>!
Dan Wells: Partials

Tetszett is, meg nem is.

Az egész történet nagyon hullámzó. Egyszer lázban égtem, és alig akartam letenni, utána pedig szenvedtem és belehaltam az unalomba.
Az elképzelés hibátlan. Valahol a nem létező szívem csücskét a posztapokaliptikus könyvek/filmek alkotják, ezért is fektettem hatalmas reményt a sorozatba. Érdekesnek találtam az elszabadult RM vírust, felettébb foglalkoztatott a Részlegesek kérdése. Kaptam egy két csavart, amire nem gondoltam volna. spoiler
A legunalmasabb pontok a történetben az „utazások” voltak. Így nézett ki a cselekmény: spoiler Ezek a vándorlások olyan roppant egyhangúak voltak, hogy legszívesebben a székhez kötöttem volna a kezeimet, hogy ne tudjam átlapozni. De mivel nem volt kötelem, ezért inkább átlapoztam a felettébb érdekfeszítő részeket. S képzeljétek, nem maradtam le semmiről, mert 10 oldallal később ugyan úgy vándorolt a kiscsapat.
További problámám Kira személye felé irányul. Újabb 16 éves tinilány, aki felveszi a kutató orvos szerepét, és megmenti a világot. Igen, kérlek Kira állj be a sorba.
Az egész felvetés nonsense. A kormány csak parancsba adja, hogy aki lélegzik és mozog, na meg van méhe, az szüljön, ahelyett hogy komolyabb orvosokat állítanának a vírus kutatására. Mert az erőltetett populáció növekedése valóban mindent megold. :D Igen. (nem)
S akkor a 16 éves superwomen, a fejébe veszi, hogy Ő, a hiányos orvosi tudásával, meg fogja találni azt a választ, amire senki nem jött rá, több éve. spoiler
Ennyi erővel megyek és elkezdem építeni a kertben az kilövőállomásomat, és én leszek Elon Musk. A kettőnek pont ugyan annyi a valószínűsége.
A mellékszereplők szimplán bábuk. Semmi szerepük nincs, max annyi hogy Kira ne mászkáljon egyedül. :D Meghalt közülük valaki? Nem baj, van még ott, ahonnan ő jött. Egyáltalán nem tudott meghatni, olvastam tovább.

Aha, hát, nem tudom. Szenvedek a csillagozással, mert az alapötlet tényleg nagyon szívemhez szóló, néhány rész olyannyira izgalmas volt, hogy nem akartam lerakni a könyvet, de akkor is ott vannak a negatívumok, amik mellett nem tudok elmenni.

6 hozzászólás
Dorka50 P>!
Dan Wells: Partials

Huh nehezen értem a végére. Nagyon lassan indult be és amikor beindult akkor sem mondanám, hogy őrülten pörgött. Maga a sztori nagyon tetszett, de valahogy mégsem tudtam megszeretni a könyvet. Lassú volt és vontatott. Legalábbis szerintem. Olvasás közben végig arra gondoltam, hogy nem fogom végigolvasni a sorozatot és most sem tudom, hogy mi lesz. Majd az idő eldönti, hogy érdekel-e mi lesz a folytatásban…

robnor>!
Dan Wells: Partials

A téma felvetés egész izgalmas volt, de nagyon lassan jutottunk az érdekesebb részekhez. Egyedül Marcus poénos beszólásai mentették meg a kissé unalmas felvezetést. A végére sikerült izgalmassá tenni a cselekményt. Az eleje közepes, a vége nagyon jó.

Lindaaa>!
Dan Wells: Partials

Valamiért nem ragadtak magával a karakterek, egyikük sorsáért sem izgultam úgy igazán. Mindenkiben volt valami érdekes, de inkább csak körvonalazódtak a személyiségek, nekem valamiből kicsit több kellett volna. Viszont magára a cselekményre, a végkimenetelre nagyon kíváncsi voltam. A cselekmény, ami néhol már horrorba csapott át az ilyen-olyan kísérletekkel, gondoskodott róla, hogy az adrenalinszint emelkedjen. A jól kidolgozott, meglepően pontos, de értelmesen elmagyarázott biológiai háttértörténetet kifejezetten kellemes volt olvasni. Úgy összességében véve egy jól összerakott, okos regény, intelligens főhősökkel, és néhol még kissé meglepő fordulatokkal is. Mindenképpen a folytatás elolvasására ítélve.

Henczy005>!
Dan Wells: Partials

Elképesztően cselekmény dús, izgalmas történet. Beleszerettem és nem bírtam letenni. Nagyon nagy kedvenc lett. Sokszor azon kaptam magam, hogy elképzelem, én mit tettem volna abban a helyzetben és csodáltam a szereplők lélekjelenlétét. Annyira nem tudtam letenni a kötetet, hogy még éjszaka is olvastam, nem számított, hogy másnap milyen feladataim vannak, csak faltam az oldalakat. Csak ajánlani tudom.

Bettina_Nagy>!
Dan Wells: Partials

Úgy igazán az egyharmadától ragadott magával a történet, de akkor rendesen. Érdekes és összetett a történet, rengeteg olyan szállal amiről remélem többet megtudunk ahogy halad a történet. Úgy néz ki megint bejött a borító alapján választás.

heysunny>!
Dan Wells: Partials

Ejj, de lassan indult be ez a könyv.
Bevallom, az első rész háromnegyedét úgy kellett végigszenvednem, mert nem találtam izgalmasnak. Érdekes, érdekes a világfelépítés, a karakterek, a probléma, de valahogy nem szippantott magába. Na aztán végre amikor az a bizonyos valaki megjelent, onnantól kezdve az egész könyv fényévekkel jobb lett.
A végére pedig beleszerettem. Jóformán hangosak vinnyogok, amiért nem olvashatom a következő részt rögtön, mert néhány más könyvnek ígértem be előbb magam, de amint azokkal végzek, mindenképpen jöhet a második felvonás.


Népszerű idézetek

abstractelf>!

“Eleven years ago the Partials tried to destroy us, and they did a pretty damn good job. We built them to be stronger than us, faster than us, to fight for us, in the Isolation War. They won that war handily, and when they turned against us five years later it didn’t take them long to wipe us off the face of the earth, especially after they released RM. Those of us who survived came to this island with nothing—broken, fragmented, lost in despair—but we survived. We rebuilt. We set up a defensive perimeter. We found food and shelter, we created energy and government and civilization. When we discovered that RM would not stop killing children, we passed the Hope Act to maximize our chance of giving birth to a new generation of humans with RM resistance. Thanks to the act and our tireless medical force, we grow closer to realizing that dream every day.”

abstractelf>!

If there’s anything we’ve learned in the last eleven years, my friends, it is that freedom is a responsibility to be earned, not a license for recklessness and anarchy.


A sorozat következő kötete

Partials sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

James Dashner: The Kill Order
Suzanne Collins: The Hunger Games
Marie Lu: Legend
Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Karen Thompson Walker: The Age of Miracles
Alexandra Bracken: Passenger
Marissa Meyer: Cress (angol)
Stephenie Meyer: The Host
James Patterson: The Angel Experiment
Mary E. Pearson: The Adoration of Jenna Fox