Next ​of Kin (John Cleaver 3,5) 28 csillagozás

Dan Wells: Next of Kin

We call them demons, for lack of a better word, but the truth is something much more mysterious. In the „I am not a Serial Killer” trilogy, the young sociopath John Cleaver killed three of them to protect his family, but he has no idea what horrors he's stirred up.

Elijah Sexton was a god of the ancient world. Now he drives a hearse in a Midwest town and keeps his head down. He avoids the world as much as he can, drinking dead memories while his own mind drifts slowly toward oblivion. But when the memories he drains reveal the presence of another fallen god, Elijah is drawn back into a war between humans and monsters--a war that threatens the woman he doesn't dare to love.

„Next of Kin” is the introduction to an all-new John Cleaver trilogy, beginning in 2015 with „The Devil's Only Friend.”

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
44 oldal · ASIN: B00LEZ92RM
>!
Smashwords, Los Gatos, 2014
44 oldal · ISBN: 9781311085559

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

John Wayne Cleaver · Elijah Saxton


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

agi89>!
Dan Wells: Next of Kin

Tökéletes átvezető ez a novella az alap-trilógiáról az „új” trilógiára.

AniTiger P>!
Dan Wells: Next of Kin

Nem voltam maradéktalanul elégedett a lezárással, mert abszolút folytathatónak éreztem. Emiatt is álltam neki ennek a regénynek, ami igazából a bevezetője a következő adagnyi John Cleaver-történetnek!

Íme, egy Elijah nevű férfi, aki a hullaházban dolgozik és a halottak emlékeit issza magába. Fincsi, hm? Ő lenne a főszereplője ennek a novellának, ami által a démonok szemszögét is megismerhetjük. Ő „Gifted”-ként aposztrofálja a fajukat, ami Ajándékozottat, Áldottat jelenthetne, ha nem lenne átok számára emléktől-emlékig élni.
spoiler

Stílusában és történetvezetésében tökéletesen beleillik a sémába, de kifejezetten tetszett, hogy az előző történetelemeket is belekeveri, szóval nem egyedi egyetlen eset sem. Nincs új a nap alatt – pláne, ha ennyi ezer évet éltek már ezek a lények…

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/04/dan-wells-j…

gab001 P>!
Dan Wells: Next of Kin

Amikor rájöttem, hogy létezik ez a kiegészítő kötet, rögtön olvasni akartam. Nem bántam meg ezt a döntésem, mert még inkább kedvet kaptam a sorozat folytatásához. A történet középpontjában egy démon áll, az ő szemszögét olvashatjuk. Megismerhetjük az életét, ami mások ellopott emlékeiből áll, vagyis már ő maga sem emlékszik, hogy ki is valójában. Érdekes elgondolás, rengeteg érzelem. Nehéz volt belegondolni, hogy ő a rosszfiú. Aztán megjelent John Cleaver és összeálltak a dolgok. Én pedig alig várom, hogy a kezembe vegyem végre az oly sokat halogatott következő részt. Kíváncsi vagyok a további eseményekre.

>!
Smashwords, Los Gatos, 2014
44 oldal · ISBN: 9781311085559
littlelinda>!
Dan Wells: Next of Kin

Nem tudnám megmondani, hogy megjelent-e ez a kis átvezető történet a magyar kötetekben, mert a nevek nagyon ismerősek voltak, de a történetre nem emlékeztem. Ha jól gondolom, a következő rész konkrétan ott folytatódik, ahol ennek vége, újra John szemszögéből, ezért lehetett ismerős Elijah és Rosie neve. Nagyon tetszett egyébként a történet, tökéletesen illik a két hármas trilógia közé, nem csak azért, mert tökéletesen felvezeti a következő könyveket és azok szerkezetét, hanem mert kivételesen egy démon szemszögéből követhetjük az eseményeket, megismerhetjük a gondolatait és az élethez valós viszonyulását – ami könnyen egy kisebb egzisztenciális krízisbe sodorhat minket, ha nem vigyázunk. Kedveltem Elijaht és nagyon tetszett az ereje is, kifejezetten érdekes volt, hogy még az ilyen ősi démon istenek között is vannak erősebbek és gyengébben, attól függően mint adtak fel az életükből.

1 hozzászólás
RVivi P>!
Dan Wells: Next of Kin

Amikor nem tudsz aludni, ezért elolvasod ezt a könyvet/novellát…
Meglepően jó volt, mondhatni elég ütős. Nagyon érdekes volt egy démon szemszögéből olvasni, bírtam Elijah-t. Akinek ki is tudom mondani a nevét, muhaha. :D Kisebb rajongási roham is elkapott, mikor megjelent John. Olyan jó volt így külsős szemmel is látni őt egy könyvben és nem a fejében lenni. *-*
Nem fogok hosszabb értékelést írni, mint maga a könyv. A lényeg, hogy szuper volt és kihagyhatatlan, ha tetszett a sorozat, főleg a Csak a holttesteden áthoz van köze.

Marcsika74>!
Dan Wells: Next of Kin

Húúú…hát ez valami szuper jó volt! főleg, hogy egy démon szemszögéből láthattuk a történéseket. Végre megtudhattunk részleteket róluk is. Köztük is vannak jók és rosszak egyaránt, akárcsak az emberek között. Elijah Sexton vagy valódi nevén Meshara, a bölcsesség, az álmok, rémálmok és emlékek istene, akinek nevét az emberek az ősi világ első tüzei körül meztelenül táncolva kántálták. Most viszont rejtőzködni kényszerül. Nagyon tetszett, ahogy bevillantak az emlékképek a különböző korokból. Még, még, még. Jó lenne még többet tudni róluk.
Rendesen megdöbbentem, amikor kiderült, hogy miért is látogatta az öreget az otthonban olyan lelkiismeretesen…és az a függővég…

Perly>!
Dan Wells: Next of Kin

Alig vártam, hogy olvashassam! Tetszett, hogy egy Sorvadt szemszögéből is láthattuk azokat az eseményeket, amelyeket már Johnéból megismertünk. Nem semmi, hogy mindketten ennyire szimpatikusnak tartották a másikat. Ez olyan szívet melengető! <3 A végét egy kicsit összecsapottnak éreztem, simán lehetett volna még folytatni… Ezek miatt vontam le egy fél csillagot.

Szücsi >!
Dan Wells: Next of Kin

Húha..hát ez hihetetlen!
Olyan szuper volt,főleg hogy most nem az egyik kedvenc könyvem főszereplőjének John Cleaver szemszögéből hanem egy démon szemszögéből olvashattam.Bár egy kicsit lassan haladtam a könyvel mert végig egy szótár mellet ülve olvastam, de ennek ellenére nagyon nagyon tetszett.
Eddig azt hittem a démonok gonosz rémek. Azon sosem gondolkodtam volna el hogy vannak az ugymond gonosz démonokon kívül jó démonok is.(Egyáltalán vannak e démonok?) Érdekes volt az elgondolás hogy egy démon jó is lehet…Egy démon aki él. Egy démon aki barátként viselkedik és gondoskodik valakiről.Egy démon aki szeret. Egy démon akinek egyáltalán vannak érzései…
Dan Wells ismét megcsinálta. Egy új világot mutat neked amivel nem tudsz majd betelni.
Ezek után biztos másképp fogok tekinteni a démonokra…lehet ők nem is rémisztgetni akarnak minket…talán csak egy kis szeretetre vágynak…

2 hozzászólás
FitzwilliamDarcy667>!
Dan Wells: Next of Kin

Amilyen rövid pont olyan jó is. Érdekes a másik odlalról olvasni a dolgokat. Elijah rövid kis története nagyon jól mutatja, hogy a démonok hogyan gondolkoznak, mit éreznek és végre ki is derül, hogy kik voltak, hogyan lettek és miért vannak. Konkrétumok még mindig nem derültek ki, de így legalább megmarad a rejtély és az izgalom. Az ereje is nagyon jó és rengeteg féle képpen fel lehet használni, mint ahogy a könyvben is lehetett látni. Igaz, hogy nincs leírva de ki lehet találni, hogy ő mit adott fel az örök életért, és irónikus hogy pont annak lett az „istene” a vége pedig előkészíti a következő részeket John történetében.


Népszerű idézetek

Marcsika74>!

“I am Meshara, the god of dreams and nightmares and memory.”

horsegirl>!

A life has meaning when it means something to someone else, and it can never do that on its own. It means something to me. To you. When that life is gone, it hurts us and it changes us and it feels sometimes like we’re tearing apart, but no matter where that life goes, or if it even goes anywhere at all, the things that it meant are still there because it meant them to you. And as long as you hold that inside of you, it’s not just meant, in the past tense, but meaning, in the present. Right now. You asked if making connections was worth it, and I promise you: it’s the only worthwhile thing in the world.

2 hozzászólás
SchizoVampire P>!

“My name’s John Cleaver,” said the boy, and his dead eyes lit up with the hollow outlines of a smile. “Professional psychopath.”

Kapcsolódó szócikkek: John Wayne Cleaver
Szücsi >!

„I closed my eyes, and dreamed of death”

Kapcsolódó szócikkek: Elijah Saxton
Marcsika74>!

Meshara—they used to worship you. The god of wisdom, the god of beginnings, the god of dreams. They chanted your name in the darkness, dancing naked around the first fires of the ancient world, and now you’re here, hiding and tired and worthless, as scared of living as you are of dying.”

AniTiger P>!

“So is it worth it?”
For the second time in our short conversation, his question stopped me cold. I looked at the boy in surprise. “Is what worth it?”
“Coming here,” he said. “Caring about a man who doesn’t care about you – who couldn’t care about you if he tried. Making connections with people who are only going to disappear.”

Part Seven

AniTiger P>!

“Is it worth it?” I asked suddenly. I couldn’t get that boy’s words out of my mind. “We spend our whole lives making connections with people who are inevitably, every time and without fail, going to leave us. Unless we leave them first, which might actually be worse. We’re building a foundation that cannot last, with materials that will never hold, and time goes on and mountains crumble and everybody dies, everyone and everything that ever was, and I . . . I am so old.”

Part Eight

AniTiger P>!

“You’re one of us.”
“In name only,” I said, echoing their description of Agarin. “I’ve always been closer to the humans than to you, even since the beginning.” I looked up. “You keep yourselves apart from them, but I can’t. I know them too well – I’ve been them more than I’ve been myself.”

Part Six

galanm>!

Meaning is different. A life has meaning when it means something to someone else, and it can never do that on its own. It means something to me. To you. When that life is gone, it hurts us and it changes us and it feels sometimes like we're tearing apart, but no matter where that life goes, or if it even goes anywhere at all, the things that it meant are still there because it meant them to you. And as long as you hold that inside of you, it's not just meant, in the past tense, but meaning, in the present.


A sorozat következő kötete

John Cleaver sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Simon Kurt Unsworth: The Devil's Detective
Victoria Schwab: Our Dark Duet
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer
Chuck Wendig: Thunderbird
Anya Allyn: Paper Dolls
Danielle Trussoni: Angelopolis
Tosca Lee: The Progeny
Patrick Lee: The Breach
Kate Brian: Shadowlands
Kelley Armstrong: Visions