73. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Nem ​vagyok sorozatgyilkos – A teljes trilógia (John Cleaver 1-3.) 158 csillagozás

Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos – A teljes trilógia

John Wayne Cleavernek hívnak.
15 éves vagyok, és a hullák a hobbim.
A terapeutám szerint szociopata vagyok.
De nem vagyok sorozatgyilkos.

John veszélyes, és ezt ő is tudja magáról. Megszállottan érdeklődik a sorozatgyilkosok iránt, de nem szeretne hozzájuk hasonlóvá válni. Pedig óriási a kísértés…

Mivel gyerekkora óta a családja által üzemeltetett halottasházban segédkezik, hozzászokott a holttestek látványához és meg is kedvelte őket. Azok legalább az élőktől eltérően nem kérnek számon rajta minduntalan emberi érzéseket.
Amikor egy brutális sorozatgyilkos elkezdi áldozatait szedni a kisvárosban, John kénytelen felülírni a maga számára alkotott szabályokat, amelyekkel eddig kordában tartotta a benne lakozó sötétséget. Nyomozni kezd a tettes után, akiről egyre inkább az a benyomása: emberfeletti képességekkel bír.

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Fumax, Budapest, 2016
824 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155514814

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

John Wayne Cleaver


Kedvencelte 52

Most olvassa 20

Várólistára tette 81

Kívánságlistára tette 130

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Gothic01>!
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos – A teljes trilógia

Amikor az ember több kötetet is elolvas egy sorozatból, akkor szinte akaratlanul versenybe állítja egymás ellen a részeket, ki akarja választani közülük a kedvencet, a maradékot meg megfelelő sorba állítani mögé, miután végeztem a Nem akarlak megölni-vel, én is ezt akartam tenni. Feltételes módban, mert valahányszor találtam egy érvet, hogy miért a Nem vagyok sorozatgyilkos a kedvencem, rögtön gyarapodott eggyel a Nem akarlak megölni és a Szörnyeteg úr érveinek a kupaca is, majd változó sorrendben… de az előbb felvázolt állapotok megismétlődtek. A választásra való képtelenségem oka kereshető abban is, hogy hatalmas kedvencemmé nőtte ki magát Dan Wells, de nem az ilyen esetekben gyakori elfogultság beszél belőlem, ez a pasas tényleg minden könyvével képes megugrani azt a mércét, amit az előzővel felállított. Azonban a lecsupaszított valóság egyszerűen az, hogy ezek a kötetek olyanok, mint egy lépcsőnek a fokai, amik bár jól elkülöníthető történeteket alkotnak, egy-egy létfontosságú szakaszt John életében, mégis tömören összetartoznak, az utolérhetetlen nagy egészet az testesíti meg, amit ezek hárman együtt nyújtanak. Azok a folyamatszálak, amik önmagukban is kiemelkedők, de akkor a legcsodálatosabbak, ha összeérnek, gondolok itt arra, ahogy a bukdácsoló szociopatából valaki olyan lett, aki komoly tervek szerint cselekszik, akiben már azért megvan a tartás, felismerte a saját erejét és nem állandóan azon görcsöl, hogy mi lesz, ha rájönnek, hogy ő nem olyan, mint az átlag, vagy arra, hogy mennyire ígéretes szárnyra kapott az a természetfeletti töltet, amit rengetegen az első részben még kicsit sztori-idegennek tartottak.

Teljes értékeléseim:
Nem vagyok sorozatgyilkos:
https://goodbye-agony.blogspot.com/2017/04/dan-wells-i-…
Szörnyeteg úr:
https://goodbye-agony.blogspot.com/2018/03/dan-wells-mr…
Nem akarlak megölni:
https://goodbye-agony.blogspot.com/2018/10/dan-wells-i-…

5 hozzászólás
Nikymeria P>!
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos – A teljes trilógia

Erre az értékelésre aludnom kell párat…

Két és fél hónap után ráveszem magam egy értékelésírásra, ami nem is lesz hosszú.

Üssetek, vágjátok, nekem ezzel a könyvvel pont az a bajom, ami. Ugyanakkor mégsem. A fülszöveget olvasva nem jutott el a tudatomig, hogy lesznek spoiler a könyvben. Így aztán csak pislogtam és pislogtam és nagyon csalódott voltam. Ne már! Ez most komoly? Aztán túltettem magam rajta. Jól van, Nikolett, hülye vagy, ülj le, egyes.
Rájöttem, hogy egész jó ez, meglepett a dolgok alakulása. Aztan a harmadik résznél megint csak pislogtam és pislogtam. És úgy döntöttem, hogy hiába van folytatás, nem akarom olvasni. Nekem ez – csodával határos módon – elég.
Cleavert bírom, valahol mélyen rokonlelkek vagyunk.

>!
Fumax, Budapest, 2016
824 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155514814
3 hozzászólás
Coffee I>!
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos – A teljes trilógia

Még nem fejeztem be. Mivel a trilógia három részét egy kötetben olvasom, úgy döntöttem, az értékelés is három részletben lesz megírva, hogy átláthatóbb legyen.

Azért az szuper, hogy egyben ki lett adva, így elég egy könyvet cipelnem magammal, és arra sem kell várnom, hogy mikor tudom megvenni a folytatást nem beszélve arról, hogy nem három könyv árát kell kicsengetni érte, hanem kicsivel többet, mint egy átlagos könyv ára, mégis a kezünkbe vehetünk egy egész trilógiát.

Nem vagyok sorozatgyilkos
Dan Wellsben nem csalódtam. Már az első könyv letehetetlen volt számomra, és az is tény, rég nem vettem már a kezembe olyan könyvet, ahol ennyire jól ki volt dolgozva a főhős. Együtt rezdültem és éreztem vele minden pillanatban, néha szerettem, néha sajnáltam, akadt, amikor dühös voltam rá, és lebeszéltem volna a dolgokról, vagy más útra tereltem volna. Nem tudtam elszakadni ettől a történettől.
Csupán attól tartok kicsit, hogy a második és harmadik kötet nem fog tudni felérni az elsőhöz, és nem fogom ennyire élvezni őket. Felülmúlni pedig szerintem végképp nem lehet.

Szörnyeteg úr
Mielőtt ebbe belekezdtem volna, olvastam pár értékelést róla. Sokan azt írták, hogy nem tudott az elsőhöz felérni. Nos, nálam igen, és uhh… Így a befejezés utáni percekben nem is találom a szavakat. Néha hátborzongató, néha gyomorforgató, mégis sokszor szerethető. Az utolsó pár sor pedig… szinte serpenyő az olvasó arcába.

Nem akarlak megölni
Wááááhhh…

brygusz>!
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos – A teljes trilógia

Bajban vagyok.
Kellett egy kis „vérfrissítés" és úgy gondoltam ez a könyv tökéletes lesz, de …. tetszett is meg nem is.
Az elején nagyon tetszett, ahogy beállította a gonoszt démonok képében, a második résznél pedig a vége húúú, de a harmadik rész?!
Maradjunk annyiban, hogy érdekes volt… Majd kifejtem bővebben is de egyenlőre csak ennyire futotta :D

CaptainV IP>!
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos – A teljes trilógia

Minden résszel egyre jobb a kínálat.
A korábban olvasott első rész határozottan tetszett, de annyira nem, hogy rögtön meg akarjam ismerni a folytatást, most viszont, a harmadik etap után határozottan akarom őket.
John Cleaver, még ha bénán is hangzik, egy karakteres karakter. Ezt úgy értem, hogy az antiszoc viselkedése és a furasága miatt a legkézenfekvőbb az lett volna, ha valami epik lúzernek van megírva, akinek több a szerencséje, mint az esze, hogy ő legyen a hátrányokkal küzdő, csetlő-botló hős, de az első részben is meglepett, majd a továbbiakban kifejezetten gyönyörködtem benne, hogy nagyon penge a srác, hogy milyen kis szemtelen, milyen jól ismeri önmagát, mennyire egyenes magával, aztán, ha adott a pillanat, másokkal szemben is. Ez nem tudom, miért lep meg majdnem minden fejezetben, de emiatt szerettem olvasni ezt a három részt, és emiatt van most nagyobb bizalmam az egész sorozathoz, mint anno volt.

josageszter>!
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos – A teljes trilógia

Birtam John, ahogyan viaskodott magával, es ahogyan próbált jobb ember lenni. Tálalt persze kiskaput magának, amivel kiélhette vágyait és mégsem ártott a társadalomnak. Nagyon érdekes volt nézni, hogy egy pszichopatában milyen érzések alakulnak ki, ha barátnője lesz es hogyan kezeli a helyzetet, hogyan randizik. A hullahazas jelenetek es leírások eleg részletesek, nem is véletlen a horror címke. A sztorinak viszont a legszebb és a legfontosabb eleme az anya-fia kapcsolat. spoiler

Pompi>!
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos – A teljes trilógia

Amikor befejeztem a trilógiát mindenkinek áradoztam róla, ajánlgattam hogy tessék elolvasni, hiszen annyira jó könyv.
Nagyon, nagyon szeretem az írásmódját az írónak. Zseniális. Nem véletlen, hogy kaptam a lapokat. Jó volt hogy egyben volt a három kötet, hiszen így nem bolondultam bele, hogy kell a folytatás.

kivimango>!
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos – A teljes trilógia

Örülök, hogy kiadták egyben a három könyvet, mert egyrészt így jóval olcsóbban be tudtam szerezni, másrészt így bele mertem vágni a sorozatba, külön-külön még lehet halogattam volna. A könyv is jó minőségű lett, hiába vastag, bátran ki mertem nyitni, nem tört meg, nem éreztem úgy, hogy szét fog esni.
A borító kár, hogy nem lett teljesen új, független a három kiadott könyvtől. Így túlságosan az első dominál. Ez nem tetszik annyira.
A nem vagyok sorozatgyilkos nagyon tetszett, bár ezen a démonosdin meglepődtem kicsit. Valószínűleg ismét figyelmetlen voltam és azt hittem, hogy ez a könyv kb. csak egy tini Dexter lesz. Viszont ennyi démon még belefért, nem tántorított el. John karaktere viszont fantasztikusan viszi az egész történetet, a hátterét, családját is imádtam. 4,5 csillagot adnék rá.
Szörnyeteg úr már kevésbé tetszett. Nem tűnt olyan kidolgozottnak és az „új gonosz” sem volt a kedvencem. Bár az biztos, hogy a legdurvább a három közül. Viszont a képessége, brutalitásai szerintem kicsit nagyobb hangsúlyt kaphattak volna. 4 csillag.
Nem akarlak megölni tetszett mindhárom közül a legjobban. Izgalmas, tetszik a gonosz,John végre emberibb lesz kicsit, de önmagát mégsem adja fel, sorolhatnám még, de tulajdonképpen itt minden az ízlésemnek megfelelő volt. Öngyilkos vonal nekem elég egyértelmű volt az elejétől. 5 csillagot érdemel véleményem szerint.
Érdemes volt belevágni ebbe a sorozatba. :) Dan Wells zseniális! :)

diamondfox P>!
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos – A teljes trilógia

Három kötet egybe. Egyrészt istenien néz ki, jó érzés lapozgatni és végig meg volt az a kellemes új könyv illata! Másrészt tényleg tök jó így egybe ez a három kötet, de például az egyes új részeknél én betettem volna legalább fekete-fehérben a borítót a srácoktól, mert így, hogy csak az első rész dominálja az egészet, szerintem picit félrevezető.

Na de a történet! Zseniális. Jók a csavarok, és számomra az a legjobb, hogy ami elrugaszkodásnak számít a való világtól az is teljesen normálisnak tűnik. spoiler
John személye nekem kicsit visszás. Persze, az egésznek az a magyarázata, hogy szociopata – akikről rengeteget megtudunk, és a sorozatgyilkosokról is (valós példákat hoz fel sorban) – de mégis kicsit túl csapongó volt nekem a hangulata és sokszor ezért vontatott volt nekem. Ezért járt a fél pont levonás, még egyszer köszönet a kölcsönadásért @Nikii_Kiss :3 ♥

Naniii>!
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos – A teljes trilógia

Érdekes könyv. Egy biztos, soha nem olvastam még hasonlót.
Tetszett is meg nem is. Lekötött de sokszor fárasztott.
Az elején mikor előkerült a balzsamozás gondolkodtam azon, hogy leteszem. Szegény srác. Sorozat gyilkosról nevezték el halottas házba lakik, apja lelépett és azon csodálkozunk, hogy kattant?
Örültem neki, hogy egyben el tudtam olvasni a három részt. Nem számítottam fantasztikus démoni gyilkosra. Kicsit itt csalódtam is.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Puska>!

– Itthon van apukád?
– Nincs.
– Mikor jön haza?
– Én kilenc éve gondolkodom ezen.

696. oldal

RVivi P>!

Két randink volt, de sajnos mindkétszer találtunk egy hullát, és ez megzavarta az idillt.

518. oldal

Könyveskuckó_reblog>!

Az igazi félelmet nem a hatalmas szörnyetegek szülik, hanem az ártatlan külsejű kisemberek.

Puska>!

– Bárcsak tudnám, miért!
– Mit miért?
– Miért vagy a sorozatgyilkosok megszállottja.
– Mindenkinek van valami hobbija.

34. oldal

Lilian_Council>!

A nevem John Cleaver. Clayton megyében élek, egy kisváros szélén, egy halottasházban. Ott van nekem anya, a nővérem és a nagynéném. 16 éves vagyok. Szeretek olvasni és főzni, és szeretek egy lányt, Brooke-ot. Szeretem mindig is azt tenni, ami helyes, bármi történjék is. Jó ember akarok lenni.

De ez csak az érem egyik oldala.

A nevem Szörnyeteg úr. Több tucatnyi figyelmeztető jelét mutatom annak, hogy sorozatgyilkos hajlamaim vannak, és gyakran fantáziálok erőszakról és halálról. Jobban érzem magam a hullák, mint az élők között. Megöltem egy démont, és minden egyes nap újra ölni vágyom, olyan ez a vágyam, mint egy feneketlen kút a lelkemben.

Szörnyeteg úr, 475 - 476

Kapcsolódó szócikkek: John Wayne Cleaver
Izzy_B>!

– Egyetlen családtagunk büszkélkedhet normális párkapcsolattal, az is szociopata.

390. oldal

Puska>!

Nem érdekes, mások mit gondolnak, ha tudod, hogy igazad van.

48. oldal

_ada >!

A gondolataimnak talán nem vagyok ura, de a tetteimnek igen.

379. oldal, Szörnyeteg úr

kissüti>!

– Valakinek pedig vállalnia kell ezt is. Valakinek fel kell vennie a harcot, és el kell bánnia a sötétséggel, vagy sosem szűnik meg.

556. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Wayne Cleaver
szkvera>!

– Hogyan lehetne valami egyszerre normális és klassz?

504. oldal, 22. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: John Wayne Cleaver

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Libba Bray: The Diviners – A Látók
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Barry Lyga: Gyilkosokra vadászom
Chuck Wendig: Halálmadarak
Stephen King: A halálsoron
Robert McCammon: Egy fiú élete
Anne Rice: Interjú a vámpírral
Stephen King: A Setét Torony – A harcos
Madeleine Roux: Sanctum – A rejtélyes társulat