Mr. ​Monster (John Cleaver 2.) 12 csillagozás

Dan Wells: Mr. Monster Dan Wells: Mr. Monster

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

I ​killed a demon. I don’t know if it was really, technically a demon, but I do know that he was some kind of monster, with fangs and claws and the whole bit, and he killed a lot of people. So I killed him. I think it was the right thing to do. At least the killing stopped.

Well, it stopped for a while.

In I Am Not a Serial Killer, John Wayne Cleaver saved his town from a murderer even more appalling than the serial killers he obsessively studies.

But it turns out even demons have friends, and the disappearance of one has brought another to Clayton County. Soon there are new victims for John to work on at the mortuary and a new mystery to solve. But John has tasted death, and the dark nature he used as a weapon—the terrifying persona he calls “Mr. Monster”—might now be using him.

No one in Clayton is safe unless John can vanquish two nightmarish adversaries: the unknown demon he must hunt and the inner demon he can never escape.

In this… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
St. Martin's, New York, US, 2010
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780765327901
>!
Headline, London, 2010
290 oldal · ASIN: B004KZOMGY
>!
Headline, London, 2010
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780755348824

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

John Wayne Cleaver · Clark Forman


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

littlelinda P>!
Dan Wells: Mr. Monster

Nem véletlenül ez a rész a kedvencem – főleg Mr. Monster és a könyv utolsó 20%-a miatt :D Végig nagyon izgalmas, az utolsó oldalig leköti az embert, a könyv első felében John nyomozásával az új gyilkos után, és a saját harcával Mr. Monster ellen, a második felében pedig amikor minden kiderül, és Johnnak uralkodnia kell a saját démonján. Nagyon szeretem, ahogy Wells bemutatja egy-egy helyzet mindkét oldalát, és ahogy John küzd a normális életért, miközben a saját, gyilkos vágyai fojtogatják. A démon ebben a részben kifejezetten kegyetlen, ami nekem szintén nagyon tetszett – ez a több ezer éves démon-vonal, amin Wells elindult szerintem fantasztikus, a többi részekben pedig még több érdekesség derül ki róluk, ami csak még különlegesebbé teszi az egészet. Ráadásul ennek a kötetnek úgy van vége, hogy legszívesebben már olvasnám is a következő részt :))

Rémálom P>!
Dan Wells: Mr. Monster

Bár a krimiszál, ha lehet, még gyengébb, mint az első részben, sokkal jobban élveztem. Főleg, mert Brooke előtérbe kerül és még mindig imádom, ahogy Wells játszik a természetfelettivel és az emberi lélek sötét oldalával. A vége pedig egy kellemesen borzongató Különleges ügyosztály részhez hasonlított, ezért még szép, hogy kedvenc lett.

abstractelf>!
Dan Wells: Mr. Monster

Igaz az állítás – ez tényleg jobb lett, mint az első rész. De még mennyire! Nem is tudom, hol kezdjem ennek a résznek a dicséretét!
Annyi csavar volt benne, olyan események, hogy leginkább csak elkerekedett szemmel néztem a történet alakulását.
A „nyugodtabb” pillanatok szintén annyi érzelemmel árasztottak el, hogy már attól vigyorogtam, hogy olvashatom a könyvet. Egyszerűen letehetetlen, és igen, már megint éjszakába nyúlóan fent maradtam a sorozat miatt – de megérte!
Mondjuk az utolsó oldalakra teljesen kikészültem a Dan Wells nevű tökélytől, de nem bánom. Most csak a következő könyvemet sajnálom, mert ezt felülmúlni… kihívás lesz.
Kedvenc könyv, kedvenc sorozat, kedvenc író, kedvenc szereplő, kedvenc „romantika”… idei év legjobb olvasmánya eddig. Ez már mindent elárul.

patakizs>!
Dan Wells: Mr. Monster

Az első résztől egészen eltérő jellegű olvasmány volt számomra ez a könyv. Persze nagyon sok elem egyezett: ott volt John alakja, aki spoiler, ugyanúgy találkozhattunk az idegesítő anyukával és hát húgiról is kiderült, hogy nem állt kétszer sorba az észért (írom ezt úgy, hogy hála a jó égnek, spoiler. spoiler. Ez a démon egészen eltérő módon bánt áldozataival, rendesen felfordult a gyomrom többször is, még rosszat is álmodtam (jól van na, nem bírom a horrort). Abszolút az író javára írható, hogy nagyon érzékletesen tudja lefesteni a részleteket… Ami hiányzott: olyan gyors az egész, az embernek nincs ideje rendesen beparázni (persze nekem tényleg elég volt ennyi is, de az Emlékszem rád-hoz képest ez kismiska). Brooke nem igazán lopta be magát a szívembe, bár lehet, hogy a helyében én is megijedtem volna (valószínűleg az a gond, hogy már olyan régen voltam 16 éves….). Azt hiszem, számomra nem lesz ennek a sorozatnak folytatása.

3 hozzászólás
FitzwilliamDarcy667>!
Dan Wells: Mr. Monster

Teljesen jó folytatás volt. Nem mesélte újra az előző részt viszont eleget utalt vissza rá, és John is újraértékelte a történteket. Eleinte egy rossz emlék volt az egész dolog, utána Brooke apja miatt elkezdett máshogy gondolkodni, hogy ő John a hős. A végére pedig még az előző rész dámonját is más fényben látta. Ebben a részben viszont sokkal érdekesebb szituációkba kerül John. Pont a tűréshatáriáig van tolva, de valahogy mégse tudja megtörni a saját szabályait egy ideig. Amikor mégis megteszi akkor pedig próbálja racionalizálni, hogy mit miért tett és miért érzett valamit. Mr. Monster és John „dinamikája” nagyon jól van megjelenítve. Ahogy John próbálja egy teljesen különálló dologként kezelni Mr. Monstert de mégis tudja, hogy bármikor átveheti az irányítást és pár alkalommal majdnem ki is engedi Mr. Monstert. Közel ugyanúgy épül a könyv mint az első rész. Bukkannak fel az új testek, John most már tudja, hogy egy démon áll a háttérben és próbálja kitalálni, hogy hol lehet a démon, közben próbál egy normális életet élni. A végén pedig az utolsó pár fejezet annyira de annyira izgalmas lett, hogy nem tudtam letenni a könyvet. A démon „ereje” is nagyon ötletes és érdekes volt. Még Lauren történetszálát érdemes kiemelni, egy nagyon valós képet ad a bántalmazásról, és hogy ki hogyan látja ezt a dolgot. Összességében egy nagyon jó folytatás, nem kellett csalódnom.

rapchee P>!
Dan Wells: Mr. Monster

a közepéig idézgeti az előző könyv történetét, ami bosszantó, de a történet maga jó volt

Fairy_>!
Dan Wells: Mr. Monster

Magyarul olvasva élvezet volt, angolul még nagyobb! :D Dan Wells már nem tud csalódást okozni. A könyvet újraolvasni olyan volt, mintha egy régi baráttal találkoztam volna, és eltöltöttünk volna egy gyönyörű hetet a városban sétálgatva. A történetvezetés az eddigi legjobb része a John Cleaver könyveknek- egészen a végéig nem lehet tudni, ki a gyilkos, ki miatt fél egész Clayton. Amennyire gyűlöltem Crowley-t az első részben, most annál inkább érzek miatta bűntudatot, hisz egyetlen dolog miatt akart életben maradni, az pedig nem más volt, mint a szeretet.

bogárk>!
Dan Wells: Mr. Monster

Azért kezdtem el, mert olyan könyvet kerestem ami leköti a figyelmem és csábít hogy este sokáig maradjak fenn – na ezeket teljesen megtaláltam benne. :) Szombaton megyek nyelvvizsgázni, úgyhogy mindenképpen akartam még előtte egy kicsit angolozni, és ennek a könyvnek a szövege egyszerű, könnyen érthető, ráadásul – nem mellékesen – a(z egyik)kedvenc sorozatom, amit úgyis újraolvasok, így nyilván ezt láttam a legjobb választásnak. Mégjobb az előzőnél, ha lehet, még izgalmasabb és rejtélyesebb. Ez a rész inkább az érzelmekre koncentrál és(ahogy a címből rá lehet jönni)John szörnyeteg úrral való – belső – harcáról, hogy keresi az igazi énjét, és próbál rájönni hogy ki akar lenni valójában. Még mindig imádom Johnt, legjobb szereplő ever :'DD Természetesen a befejezés a legjobb, már először odavoltam érte, most újraolvasás után is übermenő :)) Amúgy vicces, de elvileg ez a rész a sorozatból a legkevésbékedvencem, úgyhogy azt hiszem lehet sejteni hogy a többit mennyire szeretem :))) Ps: Amúgy tudom hogy sokan a Részlegesekhez képest kezdetlegesnek gondolják ezt a sorozatot, őszintén nem tudom miről beszélnek. :)) /mondjuk még nem olvastam, úgyhogy remélem az még jobb??/


Népszerű idézetek

abstractelf>!

„You do look very nice today.” I said.
„What was that for?”
„You don't want to know.”

Rémálom P>!

'Maybe I just want to spend some time with my son,' she said, scowling in what I had come to learn was a humourous way. 'You ever think of that?'
I looked at her earnestly. 'My favourite part of family togetherness is when we aspirate body cavities. What's yours?'

Fairy_>!

I can't tell my dreams from my nightmares.

18. oldal

Fairy_>!

I closed my eyes and dreamed of death.

203. oldal

Rémálom P>!

'A vegetarian!' cried Curt. 'What on earth would possess a sane man to do that?'
It's so I don't hurt idiots like you, I thought.

Rémálom P>!

'That figures,' said Mom, stepping in from the landing and closing the door. 'The only member of this family with a normal relationship is a sociopath.'

Rémálom P>!

'I know you love me too much to do anything drastic.'
'I'm a sociopath, Mom, I don't love anybody. By definition.'
'Is that an implicit threat?'
'Oh, for the--! No, it was not a threat, Okay, I'm leaving.'

Fairy_>!

You see, I'm a monster too- not a supernatural demon, just a messed-up kid.

11. oldal

Fairy_>!

„Did you ever want to kill anyone?”
„You're going to have to arrest most of Clayton County if wanting to kill someone is suddently a crime.”

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clark Forman · John Wayne Cleaver

A sorozat következő kötete

John Cleaver sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: Oblivion
Rick Riordan: The Ship of the Dead
Cassandra Clare: City of Ashes
Becca Fitzpatrick: Silence
Stephen King: Christine (angol)
Darren Shan: Zom-B (angol)
Madeleine Roux: House of Furies
Kevin Hearne: Hounded
Ransom Riggs: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
George Mann: Wychwood