Már ​nincs vesztenivalód (John Cleaver 6.) 220 csillagozás

Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

A nevem John Wayne Cleaver. Nem rég múltam el tizennyolc éves, és a szörnyvadászat a hobbim. Egy ideig magányosan harcoltam ellenük, később néhány kormányzati ügynök oldalán, de aztán a szörnyek megtaláltak minket. Mindenkit megöltek, úgyhogy most kénytelen vagyok egyedül folytatni.

De már nem sokáig.

Ez itt az én történetem. Annak is a vége.

A John Wayne Cleaver-sorozat utolsó, lehengerlő felvonásában Dan Wells antihőse végső leszámolásra készül a Sorvadtakkal. A Már nincs vesztenivalód a fiatal sorozatgyilkos történetének váratlan fordulatokban bővelkedő, döbbenetes lezárása.

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Fumax Thriller

>!
Fumax, Budapest, 2017
244 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634700005 · Fordította: Rusznyák Csaba
>!
Fumax, Budapest, 2017
256 oldal · ISBN: 9789634700661 · Fordította: Rusznyák Csaba

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

John Wayne Cleaver · Jasmyn Shahi · Sam Harris (Mills) · Margo


Kedvencelte 28

Most olvassa 10

Várólistára tette 95

Kívánságlistára tette 142

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Szücsi
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

Próbáltam minél lassabban olvasni a könyvet mert egyszerűen nem akartam búcsút venni Johntól és az ő Sorvadtakkal teli világától. De Dan ezt megakadályozta. A franc esne belé hogy mindig olyan fantasztikusan ír hogy egyszerűen nem birok elszakadni a könyveitől.
De ahogy a mondás is tartja: egyszer minden véget ér, úgy ér most véget Johnnal folytatott csodás kalandjaim is.
A könyv akárcsak a többi Cleaver könyv ez is mesterien izgalmas és pörgös volt. És a vége…APÁM ez a pasi aztán tényleg nem 100as. Tényleg egy zseni amiért ilyen ütős befejezést kitudodtt találni. ZSE-NI! Nobel díjat neki!
Mindenkinek el kell olvasnia az egész sorozatot! Nem mindennapi történet és pont emiatt a különlegesége miatt kéne minél több embernek elolvasnia, mert zseniális.
Szomorú vagyok hogy vége de közben mégis…_boldog vagyok_ hogy elolvashattam.

Ég veled John Wayne Cleaver. Hiányozni fogsz❤

2 hozzászólás
>!
gesztenye63 P
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

Hamar írok pár mondatot a sorozat zárókötetéről, mert valószínű, hogy néhány nap elteltével már a címére sem emlékszem majd.
Ez meglehetősen könyörtelennek hangozhat, de úgy gondolom, hogy Dexterhez hasonlóan John Wayne Cleavert is elérte a szimpatikus sorozatgyilkosok átka, akár vannak a történet díszletei mögött természetfölötti erők spoiler, akár csak szimpla rosszfiúkat hentel a szociopata főhős.
Valószínűbb ugyan, hogy kisebbségbe szorulok szerény véleménnyel, de szerintem a zárókötet olyannyira nyögvenyelősre sikeredett, hogy a világmegváltás, mint zárójeles hátsó szándék, tulajdonképpen érdektelenségbe fulladt. Pedig a szerző mindent megtett. Bevetette a szokásos – mindeddig jól bevált – fordulatokat, újabb és újabb spoiler démonfajzatokat mutatott be nekünk, újra a nyakunkra hozta az FBI-t, sőt még szépen le is kerekítette a sztori végét. De jaj, ez bizony mit sem ért. Még a cím is árulkodó: Már nincs vesztenivalód. Mintha csak a szerző fülébe súgtak volna kiadói berkekből: „Kedves Dan, ha hozod a szokásos kliséket, és ügyelsz rá, hogy ne utáljuk meg túlságosan a Cleaver fiút, akkor az olvasóközönség mindent megbocsát…”
De van valami, amit szerintem nem néz el még a rajongó elcsábult lelke sem: a dögunalmat.
Bízom benne, hogy Dan Wells, aki egyébiránt igen kedvelt szerzőm, a jövőben valami kreatívba fog majd, és nem az exhumált döglött kutya bőrét próbálja eladni, mint nóvumot.

>!
AniTiger MP
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

Pörgős, izgalmas és sajnos nagyon rövid ez a befejező rész.
A „Fuss, ez Rain.” mondat megoldásánál hatalmasat koppant az állam… nem is értem, hogy bírt még egy ekkora csavart kitalálni a pasi! A lezárást illetőleg bármibe lefogadtam volna, hogy ezt a szériát csupán klisésen lehet befejezni, de Dan Wells ismét meglepett. A vége épp annyira különleges lett, mint az utolsó rész egésze, ugyanakkor nagyon, nagyon, nagyon megrázó volt! Az emberi fájdalom elviselhetetlensége miatti kétségbeesés annyira érezhető volt, hogy görcsbe rándult a gyomrom annál a résznél…

Összességében nagyon ütősre sikeredett – még ha John néha nem is volt annyira betegesen johncleaveres benne –, így különösen elszomorít, hogy nincs több JC-történet… Nem szokásom sorozatok vége felett sírni, de most eléggé elszontyolodtam.

(Szerencsére vár az író új könyve, a Szellemváros! ^.^)

Rajongás a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/08/dan-wells-…

>!
Fumax, Budapest, 2017
244 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634700005 · Fordította: Rusznyák Csaba
>!
jehuka P
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

Legszívesebben beugrottam volna a lapok közé, megragadtam volna főhősünk grabancát, jól megráztam volna, és megkérdeztem volna tőle: Te ki vagy, és mit csináltál John Cleaverrel?
Valahogy a hatodik részre már csak árnyéka önmagának a korábbi általam annyira megkedvelt szociopata karakter. Ezzel el is vesztette a varázsát.
Mellesleg a történet tetszett, pörgős volt, izgalmas, és megvolt benne a kellő rejtélyesség is (bár a könyv felétől sejtettem, hogy kicsoda valójában Rain). A lezárás kissé meghökkentett, de sajnos nem a jó értelemben. Nem illik a képbe ez a fajta happy end, bár ez csak személyes vélemény. Remélem nem azért lett így vége, mert az író valamikor folytatni akarja a sorozatot. Kár lenne még jobban elrontani.

1 hozzászólás
>!
Ferger_Jolcsi P
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

A kötet első fele kicsit laposra sikeredett, utolsó kötet lévén több izgalomra vártam volna. De a második felében már felgyorsultak az események. Sajnálom, hogy ezzel a kötettel búcsút kell mondanunk Johnnak. Még olvastam volna a kalandjairól. A befejezés furára sikerült, de hát John maga is fura.. spoiler

>!
deen
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

Az utolsó kötetben utalva a kezdetekre Dan Wells visszavitte főhősünket a halottasház falai köré, ami egyébként remek húzás volt tőle. Itt ismertük meg Johnt és itt is zárul a kötet. De még hogy! Igaz, hogy atörténet eleje lapos volt, viszont később Wells tényleg mindent bevetett. Fordulatokra fordulatokat halmozott, hozott egy csomó meglepetést és izgalmat, új szereplőket, és a tűkön ülve várt Rain-John Cleaver összecsapást, ami egyáltalán nem úgy alakult, ahogy vártam. Az egész cselekmény tetszett, viszont sajnálom, hogy az eredeti John-ból, a mi kis szociopatánkból immár semmi sem maradt. Pont ez miatt volt szerintem nagyon jó a sorozat. Kicsit hiányoltam Brooke-ot is és vártam, hogy a végén talán felbukkan. Ezért is érzem, hogy nem minden szálat varrt el az író.

>!
DoreenShitQ
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

Már az első könyv óta rajongok Dan Wellsért és Johnért, és egy normális értékelést se tudtam írni az eddigi öt könyvhöz a hatalmas fangirlségem miatt.
És ez az utolsó résznél sem változott.

>!
julcseee P
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

Nem szeretem amikor vége egy sorozatnak, pedig ez a sorozat vég már eleve túlnőtte magát hiszen alapvetően trilógiáról beszéltünk ebben az esetben, csak az író szerencsére hozzáadott még 3 részt.
John útja véget ért, nem öldös több sorvadtat, és én ennek nagyon nem örülök! Úgy olvastam volna még…
Kifejthetném mennyire vagyok elégedett vagy nem elégedett a befejezéssel de nem teszem, csak inkább próbálok örülni neki. És igen sokan írják, hogy milyen furcsa hogy egy szociopata spoiler lesz a végén, de engem nem zavar. Bár tény, hogy kicsit olyan mintha az író meghagyta volna magának azt a lehetőséget hogyha egyszer folytatni akarja majd, akkor meg tudja tenni. Én támogatnám :)
Hiányozni fogsz John Cleaver.

>!
agi89
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

Egyik szemem sír, a másik meg egy picit nevet.

Sírok, mert véget ért ez a zseniális sorozat.
4 éve fedeztem fel még kismolyként. Nagyon érdekelt (Dexter Morgan után szabadon), de jócskán tartottam is tőle, mert hát a fantasy nem igazán az én világom.
De Dan Wells és John Wayne Cleaver abszolút levertek a lábamról.
És azóta is padlón vagyok tőlük. :D

Boldog vagyok. :'))

>!
Fumax, Budapest, 2017
244 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634700005 · Fordította: Rusznyák Csaba
>!
hcs23
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

Igazságtalan – és kicsit értelmetlen is – lenne, ha nem egészében értékelném ezt a sorozatot, mert ha csak erről a részről kellene véleményt alkotnom, az határozottan kevesebb dicséretet érdemelne – de egyrészt az összkép még így is nagyon pozitív, másrészt eleve olyan történettel van dolgunk, amibe belecsöppenve egy „Cleaver-szűz” olvasó ezt a kevesebbet sem tudná a helyén kezelni. Persze én már nem vagyok az, és aki a 6. részig eljut, az ha teljesen lestrapáltnak nem is, de viharvertnek egészen nyugodtan tekinthető :) spoiler Hogy is mondja Wells az előszóban? „Bocs, John, amiért ilyeneken kellett keresztülmenned miattam.” Hát igen. John Cleaver az a szereplő, akit még antiszociális viselkedése ellenére is hamar megkedvel az olvasó, az első rész kissé lassú indulása és szokatlan hangulata pedig hamar izgalmas hajszává alakul, ami remekül megágyaz az egész sorozatnak (az a tóparti jelenet…). Aztán pedig csak szurkolunk, ámuldozunk, szomorkodunk, szurkolunk. Ezt nagyjából a harmadik részig tudta fokozni az író, hogy aztán ugyanolyan szép csendesen lejtmenetbe induljon. Talán ennek is köszönhető, h Wells próbálta kicsit visszahozni a kezdetek halottasházas jeleneteit (más okot nem látok), és mivel itt hősünk újra csak magára számíthat, egy in medias res-szel rögtön próbál visszakanyarodni a számomra – és talán sok más rajongó számára is – kedvesebb „régi szép időkhöz”, amikor még Johnt nem csak a sorvadtak kiírtása, hanem pusztán a kisvárosban megbújó gyilkos leleplezése, vagy Brooke és Mary védelme érdekelte (már ha érdekelte utóbbi egyáltalán – úgy igazán komolyan). Az akkor megteremtett atmoszféra védjegyévé vált a sorozatnak, és alapjaiban építette fel mindazt, ami az elért sikerek alappillérévé vált. Ez volt az én gyermeki lelkesedésem gyújtópontja is, mert egyébként nem várok ennyire – és nem értékelek ennyire lágyszívűen – egy józan ésszel csak 4 csillagot érdemlő alkotást Főleg úgy, h már az előzőek is csalódást okoztak. De betudom annak, h túl nagy elvárásokkal kezdtem az olvasást, és még így sem tudok haragudni rá. (A lezárás egyébként tetszett, annak ellenére, h kicsit naivnak és szentimentálisnak éreztem).

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Szücsi

– Ma pozitív dolgokra fogok gondolni, és rámosolygok mindenkire, akit meglátok.

5 hozzászólás
>!
Fumax KU

– Én vagyok a legrosszabb ember, akit ismerek – mondtam. – Ha én képes vagyok rá, akkor bárki más is képes rá.
– Ez nem lehet igaz. A legtöbb ember, akit ismer, szörnyeteg.
– Mindenki méltó a megmentésre. Még a szörnyetegek is.

>!
Fumax KU

– Miért kérdezgeti ezt mindenki?
– Mert hülye lenne, ha nem hívná el.
– Nem az esetem.
– Mert él?

>!
Fumax KU

– A halálban nincs semmi szórakoztató – szúrta közbe Margo.
– Mondja a nő, aki egy hulla bokáját fogja – élcelődtem.

Kapcsolódó szócikkek: halál
>!
DoreenShitQ

Ezt a könyvet neked ajánlom.
Köszönöm, hogy velem maradtál a sok borzalmon át, amelynek téged és Johnt kitettelek. De legalább együtt mentetek át rajta.
Bárcsak azt mondhatnám, hogy ebben az utolsó kötetben minden könnyebb lesz, de…
Bocs.

Ajánló

>!
Fumax KU

Senki, akárcsak Elijah, tele volt emberi emlékekkel. Másként tekintett ránk, mint a többi Sorvadt, mert a mi bőrünkben élt, nem egyszerűen csak közöttünk. Ismerte az álmainkat, mert álmodta őket, és ismerte a hétköznapjainkat, mert sosem tudott szembenézni velük. Egy lány mindig gyönyörűnek tűnik a távolból, akár egy játékbaba vagy egy márványszobor: valami, amit megcsodálunk, de sosem ismerünk meg igazán. De a lányt nagyon is megismerheted. Ha közel kerülsz hozzá, éppoly valóságos, mint bárki más. Ugyanúgy megvannak a hibái, a zűrjei, a szagai és az egyéb problémái, mint mindeni másnak. Azt hiszem, Senkit ez zavarta: az igazság. Az, hogy a világ makacs módon megtagadja, hogy tündérmese legyen, ahogy a lányok is megtagadják, hogy tündérhercegnők legyenek.

3 hozzászólás
>!
gesztenye63 P

Az élet munka, a munka pedig nehéz. És néha a döntéseink is nehezek. De ha a kihalás az egyetlen alternatíva, akkor meghozza azokat a nehéz döntéseket, és együtt él velük, mert az alternatíva az, hogy soha többé nem él együtt semmivel.

>!
BlueDeath IP

És kevesebbet kellene emberek megölésén gondolkodnom. Vagy legalábbis csak olyan megölésén kellene gondolkodnom, akik rászolgáltak.

116. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Wayne Cleaver
>!
AniTiger MP

    – A szappant megtarthatom?
    – Semmit sem tarthat meg, amit ténylegesen meg akar tartani.
    – Gyűlölöm a szappant.
    – Szemétbe vele.
    A szememet forgattam.
    – Jesszus, maguk szövetségiek olyan morcosak, amikor valamelyiküket kegyetlenül meggyilkolják.

175. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Wayne Cleaver
>!
Szücsi

Mást sem csináltam, csak új életet kezdtem. Újra meg újra.

Kapcsolódó szócikkek: John Wayne Cleaver

A sorozat következő kötete

John Cleaver sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Álom doktor
Szeghalmi Lőrincz: Levelek az árnyékvilágból
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 1.
Neil Gaiman: Amerikai istenek
Joe Hill: NOS4A2
Neil Gaiman: Coraline
Benjamin Percy: Vörös hold
Stefan Spjut: Stallo
Tiziano Sclavi: Dylan Dog – Az élőholtak ébredése
Sepsi László: Pinky