Már ​nincs vesztenivalód (John Cleaver 6.) 260 csillagozás

Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

A nevem John Wayne Cleaver. Nem rég múltam el tizennyolc éves, és a szörnyvadászat a hobbim. Egy ideig magányosan harcoltam ellenük, később néhány kormányzati ügynök oldalán, de aztán a szörnyek megtaláltak minket. Mindenkit megöltek, úgyhogy most kénytelen vagyok egyedül folytatni.

De már nem sokáig.

Ez itt az én történetem. Annak is a vége.

A John Wayne Cleaver-sorozat utolsó, lehengerlő felvonásában Dan Wells antihőse végső leszámolásra készül a Sorvadtakkal. A Már nincs vesztenivalód a fiatal sorozatgyilkos történetének váratlan fordulatokban bővelkedő, döbbenetes lezárása.

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Fumax Thriller

>!
Fumax, Budapest, 2017
244 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634700005 · Fordította: Rusznyák Csaba
>!
Fumax, Budapest, 2017
256 oldal · ISBN: 9789634700661 · Fordította: Rusznyák Csaba

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

John Wayne Cleaver · Jasmyn Shahi · Sam Harris (Mills) · Margo


Kedvencelte 27

Most olvassa 7

Várólistára tette 92

Kívánságlistára tette 153

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Szücsi>!
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

Próbáltam minél lassabban olvasni a könyvet mert egyszerűen nem akartam búcsút venni Johntól és az ő Sorvadtakkal teli világától. De Dan ezt megakadályozta. A franc esne belé hogy mindig olyan fantasztikusan ír hogy egyszerűen nem birok elszakadni a könyveitől.
De ahogy a mondás is tartja: egyszer minden véget ér, úgy ér most véget Johnnal folytatott csodás kalandjaim is.
A könyv akárcsak a többi Cleaver könyv ez is mesterien izgalmas és pörgös volt. És a vége…APÁM ez a pasi aztán tényleg nem 100as. Tényleg egy zseni amiért ilyen ütős befejezést kitudodtt találni. ZSE-NI! Nobel díjat neki!
Mindenkinek el kell olvasnia az egész sorozatot! Nem mindennapi történet és pont emiatt a különlegesége miatt kéne minél több embernek elolvasnia, mert zseniális.
Szomorú vagyok hogy vége de közben mégis…_boldog vagyok_ hogy elolvashattam.

Ég veled John Wayne Cleaver. Hiányozni fogsz❤

2 hozzászólás
gesztenye63 P>!
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

Hamar írok pár mondatot a sorozat zárókötetéről, mert valószínű, hogy néhány nap elteltével már a címére sem emlékszem majd.
Ez meglehetősen könyörtelennek hangozhat, de úgy gondolom, hogy Dexterhez hasonlóan John Wayne Cleavert is elérte a szimpatikus sorozatgyilkosok átka, akár vannak a történet díszletei mögött természetfölötti erők spoiler, akár csak szimpla rosszfiúkat hentel a szociopata főhős.
Valószínűbb ugyan, hogy kisebbségbe szorulok szerény véleménnyel, de szerintem a zárókötet olyannyira nyögvenyelősre sikeredett, hogy a világmegváltás, mint zárójeles hátsó szándék, tulajdonképpen érdektelenségbe fulladt. Pedig a szerző mindent megtett. Bevetette a szokásos – mindeddig jól bevált – fordulatokat, újabb és újabb spoiler démonfajzatokat mutatott be nekünk, újra a nyakunkra hozta az FBI-t, sőt még szépen le is kerekítette a sztori végét. De jaj, ez bizony mit sem ért. Még a cím is árulkodó: Már nincs vesztenivalód. Mintha csak a szerző fülébe súgtak volna kiadói berkekből: „Kedves Dan, ha hozod a szokásos kliséket, és ügyelsz rá, hogy ne utáljuk meg túlságosan a Cleaver fiút, akkor az olvasóközönség mindent megbocsát…”
De van valami, amit szerintem nem néz el még a rajongó elcsábult lelke sem: a dögunalmat.
Bízom benne, hogy Dan Wells, aki egyébiránt igen kedvelt szerzőm, a jövőben valami kreatívba fog majd, és nem az exhumált döglött kutya bőrét próbálja eladni, mint nóvumot.

AniTiger P>!
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

Pörgős, izgalmas és sajnos nagyon rövid ez a befejező rész.
A „Fuss, ez Rain.” mondat megoldásánál hatalmasat koppant az állam… nem is értem, hogy bírt még egy ekkora csavart kitalálni a pasi! A lezárást illetőleg bármibe lefogadtam volna, hogy ezt a szériát csupán klisésen lehet befejezni, de Dan Wells ismét meglepett. A vége épp annyira különleges lett, mint az utolsó rész egésze, ugyanakkor nagyon, nagyon, nagyon megrázó volt! Az emberi fájdalom elviselhetetlensége miatti kétségbeesés annyira érezhető volt, hogy görcsbe rándult a gyomrom annál a résznél…

Összességében nagyon ütősre sikeredett – még ha John néha nem is volt annyira betegesen johncleaveres benne –, így különösen elszomorít, hogy nincs több JC-történet… Nem szokásom sorozatok vége felett sírni, de most eléggé elszontyolodtam.

(Szerencsére vár az író új könyve, a Szellemváros! ^.^)

Rajongás a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/08/dan-wells-…

>!
Fumax, Budapest, 2017
244 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634700005 · Fordította: Rusznyák Csaba
MissFortune>!
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

Furcsa lenne, ha azt mondanám, hogy hiányozni fog ez a sorozat? Meglehet, azonban attól még így van, akármilyen beteges is.
Nagyon megszerettem ezt a történetet. John, aki szociopata, hatalmas karakterfejlődésen ment keresztül, élmény volt a részese lenni. Izgalmas befejező rész ez, gyorsan pörögtek az események. Rengeteg csavarral meg lett spékelve. Méltó befejezés, az már biztos. :) Tutira elő fogom még venni.

jehuka P>!
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

Legszívesebben beugrottam volna a lapok közé, megragadtam volna főhősünk grabancát, jól megráztam volna, és megkérdeztem volna tőle: Te ki vagy, és mit csináltál John Cleaverrel?
Valahogy a hatodik részre már csak árnyéka önmagának a korábbi általam annyira megkedvelt szociopata karakter. Ezzel el is vesztette a varázsát.
Mellesleg a történet tetszett, pörgős volt, izgalmas, és megvolt benne a kellő rejtélyesség is (bár a könyv felétől sejtettem, hogy kicsoda valójában Rain). A lezárás kissé meghökkentett, de sajnos nem a jó értelemben. Nem illik a képbe ez a fajta happy end, bár ez csak személyes vélemény. Remélem nem azért lett így vége, mert az író valamikor folytatni akarja a sorozatot. Kár lenne még jobban elrontani.

1 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

A kötet első fele kicsit laposra sikeredett, utolsó kötet lévén több izgalomra vártam volna. De a második felében már felgyorsultak az események. Sajnálom, hogy ezzel a kötettel búcsút kell mondanunk Johnnak. Még olvastam volna a kalandjairól. A befejezés furára sikerült, de hát John maga is fura.. spoiler

deen>!
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

Az utolsó kötetben utalva a kezdetekre Dan Wells visszavitte főhősünket a halottasház falai köré, ami egyébként remek húzás volt tőle. Itt ismertük meg Johnt és itt is zárul a kötet. De még hogy! Igaz, hogy atörténet eleje lapos volt, viszont később Wells tényleg mindent bevetett. Fordulatokra fordulatokat halmozott, hozott egy csomó meglepetést és izgalmat, új szereplőket, és a tűkön ülve várt Rain-John Cleaver összecsapást, ami egyáltalán nem úgy alakult, ahogy vártam. Az egész cselekmény tetszett, viszont sajnálom, hogy az eredeti John-ból, a mi kis szociopatánkból immár semmi sem maradt. Pont ez miatt volt szerintem nagyon jó a sorozat. Kicsit hiányoltam Brooke-ot is és vártam, hogy a végén talán felbukkan. Ezért is érzem, hogy nem minden szálat varrt el az író.

DoreenShitQ>!
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

Már az első könyv óta rajongok Dan Wellsért és Johnért, és egy normális értékelést se tudtam írni az eddigi öt könyvhöz a hatalmas fangirlségem miatt.
És ez az utolsó résznél sem változott.

Ibanez P>!
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

„Minden halál örökre szól.”

Gondolkodtam rajta, hogy levonjak-e fél/egy csillagot azért, mert túl rövid volt :-D vagy azért, mert a végét nem így képzeltem spoiler

"…. minden Sorvadt mindig, minden esetben embereket ölt. Még azok is, akik nem akartak. Ők a világ parazitái, akik sosem kapják meg, amit akarnak, hacsak el nem veszik tőlünk.
– Pont, mint az emberek – szúrta közbe Mr. Connor.
– Egy nagy különbséggel. Az emberek képesek megállni."

Speciel én örültem, hogy az utolsó részben nem szerepelt Brooke, mindig is Johnt szerettem, így örültem, hogy a végén visszatértünk a magányos szociopata magánakcióihoz. Furcsa, mert már a könyv eleje felé beletrafáltam egy kósza gondolattal, hogy ki lesz a Sorvadt :-D spoiler

„Mindenki méltó a megmentésre. Még a szörnyetegek is.”

Nagyon meglepődtem a befejezésen, bár egy kicsit „naivnak” találtam az egészet, szerintem jobb lett volna úgy megoldani, hogy spoiler. Viszont nagyon jó rész volt ez is, a sorozat teljes egészében kedvencemmé vált, nem volt rossz rész, egyiknél sem éreztem visszaesést, Cleaver abszolút vagány antihős-szereplő :-D

julcseee P>!
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód

Nem szeretem amikor vége egy sorozatnak, pedig ez a sorozat vég már eleve túlnőtte magát hiszen alapvetően trilógiáról beszéltünk ebben az esetben, csak az író szerencsére hozzáadott még 3 részt.
John útja véget ért, nem öldös több sorvadtat, és én ennek nagyon nem örülök! Úgy olvastam volna még…
Kifejthetném mennyire vagyok elégedett vagy nem elégedett a befejezéssel de nem teszem, csak inkább próbálok örülni neki. És igen sokan írják, hogy milyen furcsa hogy egy szociopata spoiler lesz a végén, de engem nem zavar. Bár tény, hogy kicsit olyan mintha az író meghagyta volna magának azt a lehetőséget hogyha egyszer folytatni akarja majd, akkor meg tudja tenni. Én támogatnám :)
Hiányozni fogsz John Cleaver.


Népszerű idézetek

Szücsi>!

– Ma pozitív dolgokra fogok gondolni, és rámosolygok mindenkire, akit meglátok.

6 hozzászólás
Fumax KU>!

– Én vagyok a legrosszabb ember, akit ismerek – mondtam. – Ha én képes vagyok rá, akkor bárki más is képes rá.
– Ez nem lehet igaz. A legtöbb ember, akit ismer, szörnyeteg.
– Mindenki méltó a megmentésre. Még a szörnyetegek is.

Fumax KU>!

– Miért kérdezgeti ezt mindenki?
– Mert hülye lenne, ha nem hívná el.
– Nem az esetem.
– Mert él?

Fumax KU>!

– A halálban nincs semmi szórakoztató – szúrta közbe Margo.
– Mondja a nő, aki egy hulla bokáját fogja – élcelődtem.

Kapcsolódó szócikkek: halál
DoreenShitQ>!

Ezt a könyvet neked ajánlom.
Köszönöm, hogy velem maradtál a sok borzalmon át, amelynek téged és Johnt kitettelek. De legalább együtt mentetek át rajta.
Bárcsak azt mondhatnám, hogy ebben az utolsó kötetben minden könnyebb lesz, de…
Bocs.

Ajánló

Fumax KU>!

Senki, akárcsak Elijah, tele volt emberi emlékekkel. Másként tekintett ránk, mint a többi Sorvadt, mert a mi bőrünkben élt, nem egyszerűen csak közöttünk. Ismerte az álmainkat, mert álmodta őket, és ismerte a hétköznapjainkat, mert sosem tudott szembenézni velük. Egy lány mindig gyönyörűnek tűnik a távolból, akár egy játékbaba vagy egy márványszobor: valami, amit megcsodálunk, de sosem ismerünk meg igazán. De a lányt nagyon is megismerheted. Ha közel kerülsz hozzá, éppoly valóságos, mint bárki más. Ugyanúgy megvannak a hibái, a zűrjei, a szagai és az egyéb problémái, mint mindeni másnak. Azt hiszem, Senkit ez zavarta: az igazság. Az, hogy a világ makacs módon megtagadja, hogy tündérmese legyen, ahogy a lányok is megtagadják, hogy tündérhercegnők legyenek.

3 hozzászólás
BlueDeath IP>!

És kevesebbet kellene emberek megölésén gondolkodnom. Vagy legalábbis csak olyan megölésén kellene gondolkodnom, akik rászolgáltak.

116. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Wayne Cleaver
AniTiger P>!

    – A szappant megtarthatom?
    – Semmit sem tarthat meg, amit ténylegesen meg akar tartani.
    – Gyűlölöm a szappant.
    – Szemétbe vele.
    A szememet forgattam.
    – Jesszus, maguk szövetségiek olyan morcosak, amikor valamelyiküket kegyetlenül meggyilkolják.

175. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Wayne Cleaver
Szücsi>!

Mást sem csináltam, csak új életet kezdtem. Újra meg újra.

Kapcsolódó szócikkek: John Wayne Cleaver
gesztenye63 P>!

Az élet munka, a munka pedig nehéz. És néha a döntéseink is nehezek. De ha a kihalás az egyetlen alternatíva, akkor meghozza azokat a nehéz döntéseket, és együtt él velük, mert az alternatíva az, hogy soha többé nem él együtt semmivel.


A sorozat következő kötete

John Cleaver sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Álom doktor
Stephen King – Owen King: Csipkerózsikák
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Anne Rice: Interjú a vámpírral
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Neil Gaiman: Amerikai istenek
Stephen King: A Setét Torony – Callai farkasok
Stephen King: A halálsoron
Susan Ee: World After – Túlélők világa
Justin Cronin: A szabadulás