I ​Don't Want to Kill You (John Cleaver 3.) 12 csillagozás

Dan Wells: I Don't Want to Kill You Dan Wells: I Don't Want to Kill You

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Dan ​Wells introduced us to John Wayne Cleaver in the chilling novels I Am Not a Serial Killer and Mr. Monster. In I Don't Want to Kill You, Cleaver faces his toughest challenge yet.

John Wayne Cleaver has called a demon—literally called it on the phone—and challenged it to a fight. He’s faced two monsters already, barely escaping with his life, and now he’s done running; he’s taking the fight to them. As he wades through the town’s darkest secrets, searching for any sign of who the demon might be, one thing becomes all too clear: in a game of cat and mouse with a supernatural killer, you are always the mouse.

In I Am Not a Serial Killer we watched a budding sociopath break every rule he had to save his town from evil. In Mr. Monster we held our breath as he fought madly with himself, struggling to stay in control. Now John Wayne Cleaver has mastered his twisted talents and embraced his role as a killer of killers. I Don't Want to Kill You brings his story to a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Tor Books, New York, 2013
352 oldal · ISBN: 9780765362384
>!
Tor Books, New York, 2011
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780765328441
>!
Headline, London, 2011
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780755348831

3 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

John Wayne Cleaver


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

littlelinda>!
Dan Wells: I Don't Want to Kill You

Lehet, hogy csak változom, de ez a rész nekem most jobban tetszett, mint az előző, ami egyébként a kedvencem volt eddig. Jobb volt benne, hogy ezúttal volt egy spoiler sorozatgyilkos, aki összezavarta Johnt: a lányok öngyilkossága közel sem volt olyan feltűnő számára, mint egy sorozatgyilkos, aki közszemlére teszi az áldozatait. Továbbra is nagyon imádom, ahogy John ki tudja találni a gyilkosok gondolatit, ahogy nyomon követi őket, majd kitalál egy tervet az elpusztítsukra. Nagyon tetszett a Handyman és John közötti párhuzam, hiszen mindketten a nagyobb jóért öltek. Nobodyról továbbra is úgy gondolom, hogy a depressziót reprezentálja a sötét, kegyetlen és folyton gyűlölködő gondolataival, amivel megfertőzi az áldozatait. Ebben a kötetben már megjelentek a későbbi köteteket jellemző filozofikus gondolatok, amik nekem szintén nagyon tetszettek. Az egyetlen, ami kicsit zavaró volt, hogy a könyv elején újra el lettek ismételve a korábbi kötetben már megismert infók, de szerencsére ez nem folyamatos, és a könyv vége elég sokkoló, hogy ezzel kiengeszteljen.
Ami vicces volt, hogy az elején nagyon néztem, hogy mégis ki ez a Marci, aztán leesett, hogy a magyarban ő Mary volt – fel is háborodtam a névcsere miatt, amíg párom fel nem világosított, hogy magyarul a Marci nem éppen női név… :'D

abstractelf>!
Dan Wells: I Don't Want to Kill You

Annyira sokkolt ez a rész, hogy sírni is elfelejtettem.
Túl sok érzelmem van most, a szívem apró darabokra tört, miért?!
Oké, megpróbálok megnyugodni, de annyira fájt ez a rész egész végig, és hogy volt képes Dan Wells ilyen befejezést írni?!
Én kérek egy alternatív 150 oldalt, és talán elfelejtem, hogy bármit olvasok most egy darabig, a közelébe sem fog érni ennek.
Nagyon-nagyon fogsz hiányozni, drága John Cleaver sorozat. ♥

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

pas_de_deux>!

Everyone always talked about love, but I didn't have any idea what it really meant.

250. oldal

ℕnabella>!

You don’t have to march into hell every single time they open the gate.

pas_de_deux>!

Today I will smile all day, and think good thoughts about everyone I meet.

Kapcsolódó szócikkek: John Wayne Cleaver
ℕnabella>!

Life is too short. It's too precious. We have to live in this world, but we don't have to wallow in it. We don't have to fill our lives with all of this darkness.

ℕnabella>!

Dead bodies are calm and silent—perfectly still, perfectly harmless. A corpse will never move, it will never laugh, and it will never judge. A corpse will never shout at you, hit you, or leave you. Far away from the zombies and junk that you see on TV, a corpse is actually the perfect friend. The perfect pet. I feel more comfortable with them than I do with real people.

ℕnabella>!

I'm not scared anymore, I just … I don't know. I think it's because I saw someone else, someone behind your face, like you'd taken off a mask. It was still you, but it wasn't. And I don't think that person is going to hurt me, or Marci, or anybody else, but … I guess the thing is that I don't know anything about that person. At all. And that's what scares me more than anything – that there could be two people, so different, and one of them so secret.

abstractelf>!

People always go away, and it doesn't matter if they're shot or stabbed or hit by a truck or killed by cancer or worn out by old age; it'll never stop.

198. oldal, 15. fejezet (Tor Books, 2013)

pas_de_deux>!

I was starting to realize that everyone had a secret. But in sixty-three days I still hadn't found te secret I was looking for.

pas_de_deux>!

Yes, finding a killer is easy. Finding someone before they kill is almost impossible.

pas_de_deux>!

Now there were two people in town who wanted to kill me – the Handyman, and Max as soon as he found out I had a date with Marci.


A sorozat következő kötete

John Cleaver sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Kim Harrington: Clarity
Christine Lynn Herman: The Deck of Omens
Libba Bray: The Diviners
Katie Alender: As Dead As It Gets
Robert Beatty: Serafina and the Black Cloak
Julie Kagawa: The Eternity Cure
Robert R. McCammon: Boy's Life
Aimee Agresti: Illuminate
Marzia Bisognin: Dream House