I ​Am Not a Serial Killer (John Cleaver 1.) 21 csillagozás

Dan Wells: I Am Not a Serial Killer Dan Wells: I Am Not a Serial Killer

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

John Wayne Cleaver is dangerous, and he knows it. Obsessed with serial killers, he never wants to be one. Yet terrible impulses constantly tempt him.

Having grown up helping his mom at the family mortuary, dead bodies are no big deal to John. He likes them, actually. They don’t ask for the empathy he’s unable to offer. Perhaps that’s what gives him the clarity to recognize that something is frighteningly different about the freshest body on the slab.
For the first time, John must confront a danger outside his own mind, a threat he cannot control, a menace to everything and everyone he would love, if only he could.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Tor Books, New York, 2010
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780765327826
>!
Headline, London, UK, 2009
292 oldal · puhatáblás · ISBN: 97807553488172
>!
Headline, London, 2009
292 oldal · ISBN: 9780755348817 · ASIN: B002TXZR3Q

Kedvencelte 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

littlelinda P>!
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer

Továbbra is imádom ezt a könyvet. Már elég régen (lassan 3 éve) olvastam magyarul, így csak a fő vonalra emlékeztem igazán. Számomra ez a könyv az egyike azon kevésnek, ami angolul és magyarul is ugyanolyan élvezhető, nincsenek benne olyan nyelvi csavarok, amik magyarban nem érhetők és elrontják az angol jelentést. Ezt is nagyon gyorsan, könnyedén el lehet olvasni, nem csak a könnyű nyelvezete, de a történet izgalmassága miatt is. Nagyon szeretem ebben a könyvben, hogy rengeteg infót megtudunk arról, milyen szociopatának lenni, és ahogy látjuk John reakcióit vagy azok hiányát bizonyos dolgokra, nagyon egyszerűvé válik annak a megértése, hogy milyen és hogyan viselkedik egy szociopata. Lehet velem is van egy kis baj, mert én imádtam azokat a részeket, amikor John a sorozatgyilkosokról beszélt: szerintem is iszonyúan érdekes, hogy működik egy gyilkos agya, mi motiválja, és mit miért tesz – mindig is érdekelt a pszichológiája az ilyeneknek. A gore és horror részeket is szerettem, azokat kifejezetten, amikor John Mr. Monsterrel küzdött, hogy önmaga maradhasson, és ne uralkodjon el rajta a gyilkolási vágy. Mr. Crowley valódi kiléte, és a történet átívelése fantasybe nekem kifejezetten tetszett, főként az, hogy már egészen hamar kiderül róla, mi is valójában. A végén az FBI nyomozása egy ici-picit összecsapott hatást kelt, de mivel olvastam a többi részt is tudom, hogy ez ennyivel nincs befejezve, az FBI nem adja fel olyan könnyen, mint ahogy ennek a könyvnek a végén be van állítva. A következő kötet (Mr. Monster) a kedvencem az egész sorozatból, úgyhogy már nagyon várom, hogy olvashassam :)

FitzwilliamDarcy667>!
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer

Ez a könyv eléggé jól bemutatja, hogy milyen is igazából egy szociopata ember gondolkodása. Az ember azt hinné, hogy tényleg nem éreznek semmit, de ahogy John is elmeséli éreznek, csak nem tudnak vele mit kezdeni. Ebben a tekintetben egy kicsit hasonlítanak az autistákra. Meg tudják tanulni, hogyan kell viselkedni társaságban, de nem tudnak hirtelen reagálni, mert előbb utóbb feltör a valódi személyiségük. John továbbá nagyon nagyon okos. Mindent előre megtervez, tudja, hogy mikor mit kell csinálnia, hogy normálisnak érezze magát és normálisnak is tűnjön. Az, hogy ki volt a gyilkos eléggé váratlanul jött, és szerencsére nem ment el a darabolós gyilkosos, patakokban folyik a vér felé. Egyik szál sincs túlfeszítve, minden pont annyira van megírva amennyire kell.

rapchee P>!
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer

jóval sötétebb és részletesebb, mint a film és olvasmányos az írás, viszont nem egy újraolvasós történet
spoiler

4 hozzászólás
pas_de_deux>!
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer

Ez a könyv akárhányszor elolvasva, akármilyen nyelven képes visszaadni azt a borzongó hangulatot, amit a John Cleaver sorozat magával hordoz. A következő lépés a német lesz, de úgy érzem, hogy az még várathat magára.
Ez a könyv az én drogom, ha mondhatom azt. Ahogy kiolvasom, úgy érzem, újra és újra meg kell tennem ezt, mert egy idő múlva akaratlanul is rá gondolok- és azt hiszem, mostantól nem fogom visszafogni magam, és legalább havonta olvasgatok belőle. Imádom azt az érzést, ami a hatalmába kerít, miközben John gondolatait olvasom, vagy épp vele együtt élem át a sok-sok történést, amit ez a könyv hordoz. Hiába gondolja azt Dan, hogy az első könyve, avagy a Nvsgy rossz könyv lett- számomra ez a könyv többet ér mindennél. Öröm volt elolvasni angolul is.

bogárk>!
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer

Örök kedvenc! Újraolvasás volt, hiszen a kedvenc sorozatom! John,John,John :D Imádom hogy John annyira intelligens és mindig tudja mit csináljon. Egyszerűen kötelező ! :)

Gulo_gulo>!
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer

Ezen még gondolkodom, mennyire hiszem el (mármint a főszereplőt)…

Gábor_Hernádi>!
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer

John Cleavert legtobben leginkabb, logikusan Dexterhez hasonlitjak es valoban akadnak hasonlosagok. Mindketten gyilkos hajlamu szociopatak, akik keszteteseik ellen probalnak harcolni. Azonban a ket karakter megis teljesen mas, ahogy a regenyek is, hiszen Johnnak nem „rosszfiukkal”, hanem egy termeszetfeletti gyilkossal kell szembeneznie.


Népszerű idézetek

ℕnabella>!

It doesn’t matter what other people think when you’re right – John Cleaver

MortalSoul>!

“I remember now,” said Max, his eyes darkening. “Your posters gave me nightmares. That was boss.”
“Nightmares are nothing,” I said.
“Those posters gave me a therapist.”

ℕnabella>!

Fear is a … it's a weird thing, when you think about it. People are only afraid of other things, they're never afraid of themselves.

ℕnabella>!

Fear is about things that you can't control. The future or the dark, or someone trying to kill you. You don't get scared of yourself because you always know what you're going to do.

ℕnabella>!

I simply felt alone, one leaf sitting miles away from a giant, communal pile.

ℕnabella>!

Sow a thought and reap an action, sow an action and reap a habit, sow a habit and reap a destiny – John Cleaver

ℕnabella>!

The monster behind the wall stirred. I'd come to think of it as a monster, but it was just me. Or the darker part of me, at least. You probably think it would be creepy to have a real monster hiding inside of you, but trust me – it's far, far worse when the monster is really just your own mind. Calling it a monster seemed to distance it a little, which made me feel better about it. Not much better, but I take what I can get.

ℕnabella>!

Love's not the point. We just do what we always do, and we get by.

ℕnabella>!

I used to have a list of people I was going to kill one day. It was against my rules now, but sometimes I really missed that list.

ℕnabella>!

Please help me, I begged her silently. „I'm fine.” I'm not fine, and I am going to kill someone, and I don't know if I'll be able to stop "I'm fine, let's go back.”


A sorozat következő kötete

John Cleaver sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Kim Harrington: Clarity
Katie Alender: As Dead As It Gets
Robert R. McCammon: Boy's Life
Aimee Agresti: Illuminate
Robert Beatty: Serafina and the Black Cloak
Maggie Stiefvater: The Raven King
Susan Ee: Angelfall
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never