I ​Am Not a Serial Killer (John Cleaver 1.) 19 csillagozás

Dan Wells: I Am Not a Serial Killer Dan Wells: I Am Not a Serial Killer

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

John Wayne Cleaver is dangerous, and he knows it. Obsessed with serial killers, he never wants to be one. Yet terrible impulses constantly tempt him.

Having grown up helping his mom at the family mortuary, dead bodies are no big deal to John. He likes them, actually. They don’t ask for the empathy he’s unable to offer. Perhaps that’s what gives him the clarity to recognize that something is frighteningly different about the freshest body on the slab.
For the first time, John must confront a danger outside his own mind, a threat he cannot control, a menace to everything and everyone he would love, if only he could.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Tor Books, New York, 2010
272 oldal · ISBN: 9780765327826
>!
Headline, London, UK, 2009
292 oldal · puhatáblás · ISBN: 97807553488172
>!
Headline, London, 2009
292 oldal · ISBN: 9780755348817 · ASIN: B002TXZR3Q

Kedvencelte 2

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

littlelinda P>!
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer

Továbbra is imádom ezt a könyvet. Már elég régen (lassan 3 éve) olvastam magyarul, így csak a fő vonalra emlékeztem igazán. Számomra ez a könyv az egyike azon kevésnek, ami angolul és magyarul is ugyanolyan élvezhető, nincsenek benne olyan nyelvi csavarok, amik magyarban nem érhetők és elrontják az angol jelentést. Ezt is nagyon gyorsan, könnyedén el lehet olvasni, nem csak a könnyű nyelvezete, de a történet izgalmassága miatt is. Nagyon szeretem ebben a könyvben, hogy rengeteg infót megtudunk arról, milyen szociopatának lenni, és ahogy látjuk John reakcióit vagy azok hiányát bizonyos dolgokra, nagyon egyszerűvé válik annak a megértése, hogy milyen és hogyan viselkedik egy szociopata. Lehet velem is van egy kis baj, mert én imádtam azokat a részeket, amikor John a sorozatgyilkosokról beszélt: szerintem is iszonyúan érdekes, hogy működik egy gyilkos agya, mi motiválja, és mit miért tesz – mindig is érdekelt a pszichológiája az ilyeneknek. A gore és horror részeket is szerettem, azokat kifejezetten, amikor John Mr. Monsterrel küzdött, hogy önmaga maradhasson, és ne uralkodjon el rajta a gyilkolási vágy. Mr. Crowley valódi kiléte, és a történet átívelése fantasybe nekem kifejezetten tetszett, főként az, hogy már egészen hamar kiderül róla, mi is valójában. A végén az FBI nyomozása egy ici-picit összecsapott hatást kelt, de mivel olvastam a többi részt is tudom, hogy ez ennyivel nincs befejezve, az FBI nem adja fel olyan könnyen, mint ahogy ennek a könyvnek a végén be van állítva. A következő kötet (Mr. Monster) a kedvencem az egész sorozatból, úgyhogy már nagyon várom, hogy olvashassam :)

FitzwilliamDarcy667>!
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer

Ez a könyv eléggé jól bemutatja, hogy milyen is igazából egy szociopata ember gondolkodása. Az ember azt hinné, hogy tényleg nem éreznek semmit, de ahogy John is elmeséli éreznek, csak nem tudnak vele mit kezdeni. Ebben a tekintetben egy kicsit hasonlítanak az autistákra. Meg tudják tanulni, hogyan kell viselkedni társaságban, de nem tudnak hirtelen reagálni, mert előbb utóbb feltör a valódi személyiségük. John továbbá nagyon nagyon okos. Mindent előre megtervez, tudja, hogy mikor mit kell csinálnia, hogy normálisnak érezze magát és normálisnak is tűnjön. Az, hogy ki volt a gyilkos eléggé váratlanul jött, és szerencsére nem ment el a darabolós gyilkosos, patakokban folyik a vér felé. Egyik szál sincs túlfeszítve, minden pont annyira van megírva amennyire kell.

Fiizso P>!
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer

Húha, nem is tudom, hogy hol kezdjem.
Tetszett? – A feléig.
Elolvasom a folytatást? – Valószínű, mivel megvettem.
De!
Annyi jót hallottam erről a sorozatról, hogy anélkül megvettem, hogy kicsit jobban utánna néztem volna, ezért a könyv feléig nem tudtam, hogy egy fantasy regényt fogok a kezembe. És, hogy őszinte legyek, attól a pillanattól fogva kicsit apadt a lelkesedésem.:(
Ha pár évvel ezelőtt a fantasy korszakom csúcsán találom meg ezt a sorozatot, biztos vagyok benne, hogy sokkal jobban élveztem volna, sőt még az is lehet, hogy a kedvenc sorozatom egyike lenne. De sajnos most sokkal jobban tudtam volna értékelni egy egyszerű thrillert.

Ami tetszett benne, hogy bepillantást nyerhetünk vele a balzsamozás tudományába, és egy szociopata mindennapjaiba. Érdekes volt, hogy John miként próbál normálisnak tűnni, és ahogy állandó harcban áll saját magával. Tetszett a szerelmi száll már ha annak lehet hívni kibontakozása, és ennyi.

Még egy dolog volt ami miatt kínlódás volt olvasni, és nagyon lehúzta a csillagokat, az az, hogy mennyire gyerekesen lett megírva a történet. Inkább egy tíz éves kisfiú mentalitást éreztem benne, mintsem egy 15 éves kamaszét.

Ez most nem az volt amit vártam, sajnos…

rapchee P>!
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer

jóval sötétebb és részletesebb, mint a film és olvasmányos az írás, viszont nem egy újraolvasós történet
spoiler

4 hozzászólás
Fairy_>!
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer

Ez a könyv akárhányszor elolvasva, akármilyen nyelven képes visszaadni azt a borzongó hangulatot, amit a John Cleaver sorozat magával hordoz. A következő lépés a német lesz, de úgy érzem, hogy az még várathat magára.
Ez a könyv az én drogom, ha mondhatom azt. Ahogy kiolvasom, úgy érzem, újra és újra meg kell tennem ezt, mert egy idő múlva akaratlanul is rá gondolok- és azt hiszem, mostantól nem fogom visszafogni magam, és legalább havonta olvasgatok belőle. Imádom azt az érzést, ami a hatalmába kerít, miközben John gondolatait olvasom, vagy épp vele együtt élem át a sok-sok történést, amit ez a könyv hordoz. Hiába gondolja azt Dan, hogy az első könyve, avagy a Nvsgy rossz könyv lett- számomra ez a könyv többet ér mindennél. Öröm volt elolvasni angolul is.

bogárk>!
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer

Örök kedvenc! Újraolvasás volt, hiszen a kedvenc sorozatom! John,John,John :D Imádom hogy John annyira intelligens és mindig tudja mit csináljon. Egyszerűen kötelező ! :)

Gulo_gulo>!
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer

Ezen még gondolkodom, mennyire hiszem el (mármint a főszereplőt)…

malasingud>!
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer

Túl nagy elvárásokat támasztottam a fülszöveg alapján, izgalmasnak izgalmas volt, de én az intellektuálisabb krimiket szeretem.

repe993 P>!
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer

Egy kihívás miatt vettem meg, mert mindenki szuperlatívuszokban nyilatkozott róla.
Hát, nekem egyáltalán nem jön, be nem igazán sikerült beleélnem magam egy nem-pszichopata lelki világába. Hiába erőltettem, elbuktam. :(


Népszerű idézetek

ℕnabella>!

It doesn’t matter what other people think when you’re right – John Cleaver

MortalSoul>!

“I remember now,” said Max, his eyes darkening. “Your posters gave me nightmares. That was boss.”
“Nightmares are nothing,” I said.
“Those posters gave me a therapist.”

ℕnabella>!

Fear is a … it's a weird thing, when you think about it. People are only afraid of other things, they're never afraid of themselves.

ℕnabella>!

Fear is about things that you can't control. The future or the dark, or someone trying to kill you. You don't get scared of yourself because you always know what you're going to do.

ℕnabella>!

I simply felt alone, one leaf sitting miles away from a giant, communal pile.

ℕnabella>!

Sow a thought and reap an action, sow an action and reap a habit, sow a habit and reap a destiny – John Cleaver

ℕnabella>!

The monster behind the wall stirred. I'd come to think of it as a monster, but it was just me. Or the darker part of me, at least. You probably think it would be creepy to have a real monster hiding inside of you, but trust me – it's far, far worse when the monster is really just your own mind. Calling it a monster seemed to distance it a little, which made me feel better about it. Not much better, but I take what I can get.

ℕnabella>!

Love's not the point. We just do what we always do, and we get by.

ℕnabella>!

I used to have a list of people I was going to kill one day. It was against my rules now, but sometimes I really missed that list.

ℕnabella>!

Please help me, I begged her silently. „I'm fine.” I'm not fine, and I am going to kill someone, and I don't know if I'll be able to stop "I'm fine, let's go back.”


A sorozat következő kötete

John Cleaver sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lois Duncan: Stranger With My Face
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Robert R. McCammon: Boy's Life
Kim Harrington: Clarity
Katie Alender: As Dead As It Gets
Aimee Agresti: Illuminate
Robert Beatty: Serafina and the Black Cloak
Jennifer L. Armentrout: Oblivion
Richelle Mead: Frostbite
Becca Fitzpatrick: Black Ice