96. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

Fragments ​– Töredékek (Részlegesek 2.) 517 csillagozás

Dan Wells: Fragments – Töredékek

Dan ​Wells hazánkban is igéretesen mutatkozott be, a külföldön hatalmas sikert aratott Nem vagyok sorozatgyilkos című kötetével, a Partials trilógiája pedig még nagyobb siker kint.

Kira Walker megtalálta az RM vírus gyógymódját, de az emberek és a Részlegesek túléléséért vívott küzdelem még csak a kezdeténél tart. East Meadow-t elhagyván Kira kétségbeesetten próbálja kideríteni, hogy kicsoda is ő valójában. Nem lehet véletlen egybeesés, hogy az RM gyógymódja maguknak a Részlegeseknek a vérében található – ez nyilván valami nagyobb terv része, amelyben Kirának is szerepet szántak, és amely mindkét fajt megmenthetné. Kirához útja során többen csatlakoznak, köztük Samm, a Részleges is. De vajon megbízhat-e bennük? Ezalatt Long Islanden az emberiség utolsó képviselői felkészülnek a Részlegesek elleni háborúra, és Marcus tudja, az egyetlen reményük, hogy kitartsanak Kira visszatéréséig. Ám a lány útja hosszadalmas a posztapokaliptikus Amerika pusztaságán keresztül, és közben… (tovább)

Dan Wells: Fragments

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Fumax, Budapest, 2013
524 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639861565 · Fordította: Bayer Antal
>!
Fumax, Budapest, 2013
528 oldal · ISBN: 9789639861930 · Fordította: Bayer Antal
>!
Fumax, Budapest, 2013
528 oldal · ISBN: 9789639861992 · Fordította: Bayer Antal

Enciklopédia 38

Szereplők népszerűség szerint

Samm · Kira Walker · Heron · Marcus Valencio · Haru Sato · Woolf parancsnok · Owen Tovar · Hobb

Helyszínek népszerűség szerint

Empire State Building · Long Island · Toledo


Kedvencelte 97

Most olvassa 22

Várólistára tette 187

Kívánságlistára tette 219

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
Dan Wells: Fragments – Töredékek

Szeretem amikor egy sorozat nemhogy jó lesz, hanem sokkal jobb. Már az első sem volt piskóta, de a második sokkal jobb volt. Rengeteg dologra megkapjuk a választ de még több dolog lesz megválaszolatlan. Folyik a harc az emberek és a katonák közt rendesen. És mindkét felet megtudtam valamilyen szinten érteni. Még mindig lenyűgöző a Tröszt, a génmanipuláció, az égesz tudományos rész.

Elhaym>!
Dan Wells: Fragments – Töredékek

Első részt is imádtam, de a másodikat még jobban. Egy hete olvastam ki, de még mindig a hatása alatt vagyok, annyira, hogy mást az elmúlt 7 napban a kezembe sem vettem, egyikhez sem volt kedvem. Nehéz dolga lesz az idén olvasott könyveknek, ha ezt felülakarják múlni. 33 év alatt nem nagyon olvastam olyan könyvet, ami ennyiszer megtudott volna lepni. Elgondolkodtató, hátborzongató, hihetetlenül fantasztikus történet részese lehettem, ami tele van bánattal, fájdalommal és sokkoló fordulatokkal. Engem nagyon felkavart.

Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2014/01/19/dan-wells-fragme…

15 hozzászólás
kellyolvas P>!
Dan Wells: Fragments – Töredékek

A Fragments a legjobb második rész, amit valaha olvastam. Az első oldaltól olyan izgalmas volt, hogy lehetetlen letenni. Kedvenc disztópiás helyszínem, ha az elhagyott, félig növényekkel benőtt épületek között játszódik a cselekmény, mint a Legenda vagyok-ban. Imádtam ezeket a részeket. Kira tökéletes hősnő, csodáltam az összeszedettségét, az eszét, a kombinálását. Az akciójelenetek lenyűgözőek, minden tökéletesen filmszerű.
Óriási kedvenc ez a sorozat és a lehető legjobbkor olvastam, mert már rá is tettem a kezem a harmadik részre!

4 hozzászólás
Szami81>!
Dan Wells: Fragments – Töredékek

Behalok, hogy annyiból áll a szerelmi szál, hogy spoiler Hű, gyorsan egy hideg zuhanyt ezek után a fülledt izgalmak után, hadd hűtsem le magam! :))
A vége azért kárpótolt :))

8 hozzászólás
h_orsi>!
Dan Wells: Fragments – Töredékek

Ez a könyv egy hatalmas nagy meglepetés volt számomra az előzőhöz képest. Mivel azt nem szerettem sőt, gyűlöltem ezért eléggé lassan álltam neki a folytatásának is. Lehet, hogy majdnem egy év volt amíg kiolvastam, de ez alatt a pár hónap alatt megtanultam valamit: a jó történetekhez idő kell. Nem csak a megírásukhoz, hanem az elolvasásukhoz is. Mindig pár fejezet után abbahagytam, hogy ülepedjen egy kicsit a dolog, fel tudjam fogni, hogy mi történt.
Meg kell mondjam ebben a részben több a leíró rész, mint a párbeszéd, amitől már az első oldalon kiakadtam. Viszont a könyv végére annyira szépen kiforrta magát az egész történet és a szereplők, hogy nem tudtam letenni a könyvet.
Izgultam is, meg nem is. Most pedig mérges vagyok, mert még egy könyvet el kell olvasnom, hogy megtudjam a történet végét.

Aoimomo P>!
Dan Wells: Fragments – Töredékek

Az első rész után tartottam tőle, hogy ez is szenvedésbe fog fordulni, ehhez képest a tervezettnél 2 nappal korábban fejeztem be, mert döbbenet, érdekelt! :)
A vége egy icike-picikét melodramatikus lett spoiler, de ettől eltekintve Heron karaktere sokat dobott a sztorin, mint józan hang, Kira és Marcus nem voltak egymás nyakán, így a Samm/Marcus dilemma sem tudott bosszantó méreteket ölteni, teret nyert az oknyomozás, hurrá!
Hogy mire gondolt a költő spoiler megint csak nem volt egy nagy etvasz összerakni, a kérdés csak az, hogy működhet-e. Ha az emberi tényezőből indulunk ki, akkor csekély esélyt látok a boldog végre :P De legalább érdekel a folytatás, remélem nem rontotta el Dan a mókát.

off

1 hozzászólás
Csingike>!
Dan Wells: Fragments – Töredékek

Jaj, ne… Tudtam, hogy meg kellett volna várnom a Ruins megjelenését, annyira tudtam! Igaz, jóval korábban jelöltem az olvasást, de két nap alatt megvoltam vele. Annyira izgalmas és lebilincselő, hogy képes voltam ismét hajnal 4-ig fent lenni miatta. Nem sok posztapokaliptikus regényt olvastam, de kategóriájában ya disztópia ez a sorozat kenterbe veri az eddigieket! Egyszerűen zseniális! Amikor már azt hittem, hogy egy-egy sejtésem hamarosan beigazolódik, akkor az író olyat csavar a dolgokon, hogy csak keresem az államat a döbbenettől. Nem mondom, hogy teljesen kiszámíthatatlan, de nagyon sokszor sikerült meglepnie. És mikor egy kérdés megválaszolásra kerül, tíz újabb merül fel. Tetszett, hogy időnként más szemszögből is nyomon követhettük az eseményeket, és úgy, hogy egyáltalán nem untatott. Nekem a karakterek teljesen hitelesek, átéreztem a fájdalmukat, frusztráltságukat, hogy cselekedni akarnak, de ők maguk sem tudják, hogy mi is a helyes út. Olyan morális kérdések merülnek fel, amik mellett én sem tudok állást foglalni. És végre egy olyan szerelmi szál, amit már régóta hiányoltam a YA könyvekből. Ott van a háttérben, érezni lehet, hogy ebből lesz majd valami, de mégsem ezen van a hangsúly, nem nyomja el a cselekményt. És a vége olyan megható volt, hogy a gombóc a torkomból még most sem tűnt el. Nem sok könyvet vettem meg a megjelenése napján, de amint a polcokon lesz a befejező rész, azonnal rohanok is érte, annyira várom!

6 hozzászólás
gab001 >!
Dan Wells: Fragments – Töredékek

Általában már a könyv olvasása közben tudom, hogy mit fogok írni az értékelésben, de most elég tanácstalan vagyok. Talán kicsit csalódottnak érzem magam, ugyanis ez a könyv egy tökéletes második rész. Annak minden jó és rossz tulajdonságával együtt. Már nincs benne az az újdonság mint az első részben, de még nem kapunk meg minden magyarázatot mint az utolsóban. De mégis nagyon jó. A felépítése pedig igazán meg lett komponálva. Amikor már lankadt a figyelmem, akkor sikerült valami olyan fordulatot belevinni, ami után megint elkezdtem falni az oldalakat. Ez többször is megismétlődött nálam. A legjobban az tetszik, ahogy az író újra és újra szembesít azzal, hogy mit is jelent embernek lenni és szembe nézni az elkerülhetetlen döntések következményeivel. A világ pedig hátborzongatóan hihető. Elgondolkodtat és nem ereszt.

1 hozzászólás
ncsn87>!
Dan Wells: Fragments – Töredékek

Tetszett ez a rész is, csakúgy, mint a Részben ember, de valahogy félúton mégis hiányérzetem volt.
Az eleje nagyon izgalmasan indult, de aztán valamiért felúton elveszett a könyv lendülete. Bevallom, ott kicsit unatkoztam, mire elértek Denverig…
Na, de a vége meg, az utolsó száz oldal… Egyszerűen zseniális lett! Annyira, hogy szinte, de csak szinte, megbocsátottam az előtte lévő picike szenvedést. :)
Talán hiányérzetemet még az is kiváltotta, hogy kevesebb humor volt ebben a részben, hiszen Marcus és a többi ember kevesebbet szerepelt. Ez a humor számomra felüdítőleg hatott eddig, de sajna itt kevés volt. Bár értem, hogy már élesedik a helyzet, hiszen már a megoldás kapujában vagyunk.
Mindenesetre már sokmindenre választ kapunk, olyanok is kiderültek, amiket nem gondoltam volna… :O Jaj, annyira jó volt és állatira izgultam a végén!!!!!

SPOILER

Kezdjük ott, hogy persze sejtettem én, hogy Naditának ekkora szerepe volt a Részlegesek létrehozásában, de erre nem gondoltam, hogy most is kisérletezett ezeken az új típusú Részleges gyerekeken már kezdetek óta. Hogy Kira az, már kevésbé ért váratlanul, pedig ez is meglepett, de hogy Isolde és Ariel is az… Wow… Főleg, hogy Isolde egy ember-Részleges hibridet hozott a világra. Hogy mi lesz azzal a pici babával??? :/ Remélem Nadita tényleg tud segíteni a probléma megoldásában.
Azt mondjuk már az első kötetben is sejtettem, hogy a megoldás kulcsát az embereknek és a Részlegeseknek egymásban kell keresniük, de hogy ennyire kusza és nehéz lesz, azt nem. Annyira dukkolok nekik, hiszen megértem mind a két oldal problémáját és félelmeit a dologgal kapcsolatban, de cselekedni meg muszáj lesz, hiszen akkor meg mindenki meghal…
Jaj, az meg annyira megható volt, amikor végre Samm kimutatta az érzéseit, már amennyire Részlegesként ment neki és megcsókolta Kirát!!! Olyan édes volt, hogy megigérte neki, hogy megtalálja… <3 Melegszívű és kedves srác, aki kiáll az elvei mellett, imádnivaló! Nagyon drukkolok nekik! Bár sajnálom Marcust, hiszen imádom a sracot, de nem Kira az ideális nő a számára. Úgyis azt vettem ki, hogy Heron tetszik neki. :)
Ja, és még az nagyon megható jelenet volt, amikor Kira megölelte Afát, aki már sok-sok éve egy emberrel sem érintkezett… Nem csoda, hogy megbomlott az elméje. Sajnáltam, hogy végül meghalt szegény. :(

SPOILER VÉGE

Szóval mindenképpen nagyon is érdemes elolvasni ezt a részt is, főleg, ha már trilógia és a titkokra is kíváncsiak vagyunk. Hát egy részén át kell küzdeni magunkat, de megéri, mert a vége nagyon ütős és izgalmas. :)
És még azt is megjegyezném, hogy a borítója különösen tetszik. Nagyon szép lett! :)
Nem tudom, mikor jön a befejező kötet, de nagyon türelmetlen vagyok, hiszen ilyen befejezéssel abbahagyni egy könyvet… Igazi kínzás volt ez az író részéről, de ettől lesz csak nagyobb a feszültség és izgalmasabb a dolog, a végkifejlet!!!! Most azonnal kell a folytatás!!! Remélem a kiadó hamar elhozza nekünk! :)

6 hozzászólás
perpetua P>!
Dan Wells: Fragments – Töredékek

Az első rész nagy meglepetés volt, ezért nagyon érdekelt a folytatás. :)
Az elején megijedtem, mert az első 100 oldallal kicsit, nehezen haladtam. Túl sok volt a leírás, kevesebb volt az igazi cselekmény, mint eddig. De szerencsére utána már nem volt gond. Felpörögtek az események, és hozta a várható színvonalat. :) Nagyon tetszett, hogy kiszélesedett a látóterünk, több nézőpontból követhettük a világban zajló eseményeket. A csapat szétszakadt, de mindannyian ugyanazt a célt próbálják elérni. Mindenki gondolatmenete érdekes volt, ahogy külön külön apró információkból próbálják megfejteni a dolgokat. Nekünk pedig minden részlet fontos. :) Millió kérdés merült fel itt is, és féltem, hogy csak a következő részben tudunk meg mindent, de szerencsére a hosszas nyomozásnak már most akadt részben eredménye. Ha nem is teljesen, de ki lett elégítve kíváncsiságunk. :)
Az előző rész pozitívumait megtartotta ez a kötet is. Most is nagyrészt kiszámíthatatlan, sok meglepő fordulattal. Az újabb szereplőket is meg tudtuk szeretni, és a régi hőseink is csak fejlődtek. :) Borzasztóan kíváncsi vagyok a lezárásra. Remélem minden megoldódik, és nem lesznek nagy veszteségek. :)

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

ncsn87>!

Ha van erőd nyavalyogni, arra is van erőd, hogy tégy valamit ellene.

300. oldal, 28. fejezet

18 hozzászólás
Lanore P>!

Néha a bizalom a legijesztőbb dolog a világon.

204. oldal, 18. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: bizalom · Kira Walker
ncsn87>!

Addig nem lesz életed, amíg olyanná nem teszed, amit érdemes is élni.

336. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kira Walker
2 hozzászólás
Vladi>!

Kira fintorgott.
– Sokkal könnyebb lenne megmenteni a világot, ha azok, akiket meg akarunk menteni, abbahagynák egymás öldösését.

Kapcsolódó szócikkek: Kira Walker
Catronia>!

– Ilyen az én szerencsém – sóhajtotta. – Nekem lesz a legfeszesebb fenekem az egész bolygón, és senki nem láthatja.

80. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kira Walker
ncsn87>!

– A cselekvés hiánya nem kisebb bűn, mint a helytelen cselekvés

377. oldal

ncsn87>!

– A lovakat a pályaudvaron pányváztam ki – mondta Heron.
– Leszállított a lovamról – panaszkodott Afa. – Utálom azt a lovat.
– Akkor örülnie kéne, hogy megszabadult tőle – jegyezte meg Kira. Szúrósan nézett Heronra. – Biztonságban vannak?
– A tiédnek adtam egy pisztolyt, minden eshetőségre felkészülve.

Kapcsolódó szócikkek: Heron · Kira Walker
ncsn87>!

– […] Eddig azt gondoltam, hogy a világ megszenvedte, amit tettünk, amit mindkét faj elkövetett, de idekint úgy érzem, hogy a világot nem is érdekli, hogy kik vagyunk. Vagy voltunk. Jöttünk és mentünk, az élet meg megy tovább, és az a föld, ami itt volt már előttünk is, még mindig itt lesz, amikor már mind meghaltunk. A madarak még mindig repülni fognak, az eső még mindig esni fog. A világnak nem lett vége, csak… újraindult.

335. oldal, 31. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Samm
Shanara>!

Találd meg a válaszokat. Oldd meg a problémát. Addig nem lesz életed, amíg olyanná nem teszed, amit érdemes is élni.

336. oldal (Fumax Kiadó, 2013.)

ncsn87>!

– […] A tények túlságosan elfoglaltak azzal, hogy igazak, nem izgatják magukat azon, hogy mit gondolsz róluk.

255. oldal, 22. fejezet


A sorozat következő kötete

Részlegesek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marie Lu: Champion – Bajnok
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Amy Tintera: Rebel – Az új kezdet
Suzanne Collins: Énekesmadarak és kígyók balladája
J. Goldenlane: Napnak fénye
Stephenie Meyer: A burok
Lauren Oliver: Káosz
Martin Kay: Titkok útvesztője
Tahereh Mafi: Ne hazudj
Ally Condie: Matched – Egymáshoz rendelve