Az ​ördög egyetlen barátja (John Cleaver 4.) 533 csillagozás

Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja

John ​Wayne Cleaver démonokra vadászik: megölték a szomszédait, a családját, és a lányt, akit szeretett, mégis mindig győzelmet aratott fölöttük. Most egy titkos kormányzati elitcsapatnak dolgozik, és arra használja az adottságait, hogy a lehető legtöbb szörnyeteggel végezzen…

…csakhogy a szörnyetegek rájöttek, hogy üldözik őket, és a csendes macska-egér játék totális természetfeletti háborúvá készül kirobbanni.

Johnnak nem tetszik ez az életmód. Nem akar az FBI bábja lenni, nem akarja, hogy egyetlen barátját egy elmegyógyintézeti szárnyba zárják, nem akar szembenézni a magát A Vadásznak nevező, rettenetes kannibállal és legfőként nem akar embereket ölni. De ahogy a mondás tartja, nem kaphatsz meg mindent, amit akarsz. Ezt a saját kárán tanulta meg, ahogy azt a ruháján egyre csak szaporodó vérfoltok is bizonyítják.

Amikor John ismét szembeszáll a gonosszal, tudni fogja, mit kell tennie.

Az ördög egyetlen… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Fumax Thriller Fumax

>!
Fumax, Budapest, 2015
310 oldal · ISBN: 9786155514647 · Fordította: Rusznyák Csaba
>!
Fumax, Budapest, 2015
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155514371 · Fordította: Rusznyák Csaba

Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

John Wayne Cleaver · Brooke Watson · Elijah Saxton · Albert Potash

Helyszínek népszerűség szerint

Clayton megye


Kedvencelte 86

Most olvassa 21

Várólistára tette 211

Kívánságlistára tette 258

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja

John ismét bebizonyította nekem, hogy érdemes rá figyelni: zseniális tervező, okos és jó logikájú főszereplő, aki szokott hibázni is, esendő ember. Imádom a kis pszichopatát!
A sztori egy részét már ismertem a Next of Kin című bónusz-novellából, amit az alaptrilógia lezárása után szinte mániákusan kutattam fel, mert igényeltem az újabb részt (akkor is, ha csak egy néhány oldalas novella) és most ismét nincs mit olvasnom – remélem, hogy Wells bácsi belehúz. Ez a sorozat függőséget okoz.

Ez a kötet túlságosan jól van felépítve, túlságosan vezetve vagyunk. Mindent megad, amire vágyunk, és amikor már azt hittem, hogy minden logikus, akkor innentől már egyenes a pálya a Célig, akkor ejtett pofára. De nagyon. Régen vert át ennyire könyv!
Alig várom, hogy olvassam a következő részt!

A legérdekesebb a sorozattal kapcsolatban, spoiler Döbbenet, hogy milyen mélyen érintett az Ő halála… Durva.

Kedvenc részeim: spoiler (alig spoiler)

Kedvence(i)m: John. Meshara. Potash.

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/10/johncleaver4.html

>!
Fumax, Budapest, 2015
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155514371 · Fordította: Rusznyák Csaba
7 hozzászólás
Csabii>!
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja

Az első három rész nekem egy könyvet alkot. Mégis a negyedik résznél írok értékelést pedig a harmadik volt a katarzispont. Nem szándékosan írtam rímelve.
Na térjünk vissza a tárgyra. Negyedik rész.
Az előző kötetnél valamint ennek a végéhez közeledve is azt mondtam, hogy valami más jellegű könyvet fogok olvasni. Kétszer is hazudtam magamnak… Ahogy befejeztem ma, már nyúltam is a következő után mint valami drogos az anyag után.
Nálam John magasan az egyik legjobb karakter akit megismertem eddigi olvasásaim során. Már csak azért mert legalább olyan hülye humora van mint nekem így teljesen azonosulni tudok azzal a szarkazmussal amit használ idegesítés gyanánt is. Anyukám a tanú rá hogy igazat mondok innen is bocsi Anya…
Szóval most már inkább azon gondolkodom mennyi idő lesz kiheverni ha befejezem ezt a sorozatot. De hát ez majd a jövő Csabi problémája.

MissFortune>!
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja

Imádom.. Annyira beteg és mégis, roppant izgalmas, letehetetlen a maga módján.

John ebben a részben kénytelen csapatban dolgozni. Elég nehézkesen megy neki, sokat mosolyogtam rajta. Tulajdonképpen ez az eddigi legjobb rész. A nyomozás része nagyon érdekes volt, John eszméletlenül okos és rafinált, bármire rájön. Tetszett, hogy Brooke is megmaradt szereplőnek.
Elég sok mellék szereplővel is gyarapodott a sorozat, mivel ugyebár John csapatban dolgozott. A csapat mindegyik tagja igazán érdekes – eléggé hasonlóak Johnhoz. Kelly és Potash#bár ő a végén már nem# volt a kedvencem.
Elijah nem tartozott ugyan a csapathoz, de ő is belopta magát a szívembe. Ő igazán jó akart lenni.
Dan Wells nagyon tehetséges író.. Ennyire csavaros, gondolkodós krimit elég nehéz lehet írni, de neki mindig sikerül.

Ms_thebetty P>!
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja

Óhogyb***námegajegesmedve! Emberek! Még mindig tartom azon elméletem, hogy Dan Wells egy beteg állat, és én imádom ezért, Johnért pedig örökre hálás leszek neki.
Ki van ez találva rendesen, odáig is vagyok meg vissza. Bár, meg kell mondanom, hogy szerintem a sztori nem olyan erős, mint az előző részekben, bár ettől én el is tekintek, mert akkor is élvezném John történetet, ha 300 oldalon keresztül másról sem mesélne, csak, hogy miként rendezi színek szerint az ingjeit. :D
Imádom, hogy John egyre emberibb, ugyanakkor vannak pillanatok, mikor annyi érzelem sincs benne, mint egy döglött muskátliban. Igazi harcos a srác, de a legnagyobb harcát saját maga ellen vívja, viszont elég intelligens és bátor ahhoz, hogy mindig megnyerje a csatákat. Csak remélni tudom, hogy a háborút sem veszíti el!

Teljes bizonyossággal állíthatom, hogy ez a könyv sem érdemel öt csillagnál kevesebbet.

Még ilyen könyveket Dan barátom, még ilyen könyveket! *megemeli a kalapját*

13 hozzászólás
Disznóparéj_HVP IP>!
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja

Szóval John Wayne Cleaver túlélte az első trilógiáját.
Egészségére.
És további sok szerencsét kívánok neki, mert amennyire én látom, a papája, Dan Wells a továbbiakban is mindent el fog követni ellene.

Az első trilógiában kifacsarodott, de nagyon logikus ellenfelekkel futott össze John: olyan sorozatgyilkosokat vadászott le, akiket az határoz meg, ami a leginkább hiányzik belőlük.
Én személy szerint főleg a Nem akarlak megölni főellenségétől, Senkitől irtóztam, és elképzelni sem tudtam, hogy hogyan lehet annál durvább egy potenciális Cleaver-ellenfél.

Nos, úgy, ahogy a jelen kötet főrohadékja teszi. Mert hogy hozzá képest Senki senki.
Ugyanis ez a fickó spoiler. A mitológia bővül: nem egyszerűen a sorozatgyilkosok világába látunk bele egyre jobban, hanem nagyon sok minden ki is derül ezekről a figurákról. Még mindig nem elég… de hé, jön a folytatás. :D

A kötetben ezek a derék gonoszok gyülekeznek. Háború lesz. John társai, az FBI-os csapat, a helyi rendőrség, mindenki veszélyben van és senki sincs biztonságban a könyvben. Bár ez szerintem elég egyértelmű a Nem akarlak megölni vége után is…

Johnnak ráadásul most már mindenkit ki kell játszania. Itt van neki Brooke, akibe hajdan őrülten szerelmes volt, és akit a Senkivel való találkozás „kicsit” megtört, és örökké valaki másnak hiszi magát, mint aki (vagy tényleg más, mint aki?… Ez a regény leghátborzongatóbb része.), és emiatt nem bízhat meg benne. Vannak az FBI-os társak, akiket ki kell játszania, ha győzni akar – és persze vannak ezek a sorvadt gyilkosok…

És semmi sem fekete-fehér.

Míg az előző trilógia azért sok YA-kra jellemző elemet tartalmazott, itt már ezekből kevesebb van, a hangvétel jóval komorabb, komolyabb, ráadásul Johnnak nem csak tököt, hanem szívet is kéne növesztenie lassan – és azt ugye mind tudjuk, hogy az első könnyebben megy neki, mint a második.

Pedig szív nélkül itt már nem jut át.

Minden ízében jó krimi/thriller/spoiler ez a könyv, egyre jobban úgy érzem, Dan Wells nem nagyon tud mellényúlni semmilyen ötlettel, stílussal.

Úgyhogy csak nyúlkáljon szépen jó sokhoz, és akkor én boldog leszek. :)

21 hozzászólás
brena>!
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja

Hónapok óta az első könyv amit nem tudtam letenni! Még ugy is hogy nem olvast el az összes elozmenyet be kell potoljam. Beteg egy könyv, de kell néha ilyen is! Köszönöm az idei molyangyalkamnak (@Erika_Szabadi )hogy ezzel a könyvvel újra „úgy olvashattam mint régen” :)

5 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja

Nagyon izgalmas volt, csak olyan régen olvastam a 3. részt, hogy elő kellett kaparnom az emlékeimet pl. Maryvel kapcsolatban. Az előző rész végén John csatlakozik az FBI egy speciális csapatához, hogy ún. démonokra vadásszon. Ha Wells nem írt volna folytatást, akkor azt hihetnénk, hogy hurrá, innen minden szupi, ezek profik. Ez a különleges alakulat azonban inkább amolyan kriplikommandó, mert minden egyes tagjának van valami sötét folt a múltjában. Kírúgott kommandósok, rendőrök egy fura tudós és egy tömeggyilkosokra hajazó profi. Johnt pedig a fiatal kora miatt nem veszik elég komolyan. Ezek után nem is csoda, hogy a következő városkában elszabadul a pokol.

deen>!
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja

Valamiért azt hittem, hogy John egy kicsit idősebb lesz ebben a kötetben, biztos mert az FBI-nál dolgozik. Aztán gyorsan kiderült számomra, hogy nem vagyunk olyan messze időben a Claytonban történtektől, John csak 17 éves. Mégis nagyon sokat változott. Már nem az a tini, aki egymagában old meg bűneseteket és száll szembe a démonokkal. Mary halála összetörte azt, amiről azt hitte neki nincs is, a szívét. A csapat, amiben dolgozik egy szedett-vedett második esélyesekből álló szörnyirtó brigád, akiknek minden mindegy, mégis elég hatékonyan dolgoznak. John próbálja betartani a szabályait, és úgy cselekedni, ahogy várják tőle, a természetét azonban nem tudja elzárni. Így hamarosan megint kézbe veszi a dolgokat, hogy közelebb kerüljön egy olyan Sorvadthoz, aki talán nem is létezik. Nagyon tetszett a cselekmény, bár az elején egy kicsit vontatott volt, viszont gyorsan belendült és onnantól nem is volt megállás. Zseniális. John rendkívüli nyomozó, egy zseniális elme, amit itt megint bebizonyított. A végén, amikor már azt hittem minden világos, jött a nagy bumm! Letehetetlen volt.

Riszperidon P>!
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja

Új szereplők, új démonok. Pörgős maradt most is, bár számomra kissé kevésbé sikerült a történet végi tűzijáték, valamint nem tudom megmondani, hogy mi, hiányzott, de valami nagyon.
Összességében szerettem a könyvet, pont abban a formában volt beteg, amit én nagyon szeretek.
A sorozatra nem untam rá, kíváncsi vagyok a következő részekre is, de most nem akarom annyira mindenáron a kezemben tudni az ötödik kötetet, mint az, az ezt megelőző rész után volt.

4 hozzászólás
FairyDust P>!
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja

Annak idején a sorozat első része olyannyira megfogott, hogy azóta szorít magához, és nem enged el. Nem is tudtam a könyv létezéséről, de amit belebotlottam, egyből kényszert éreztem arra, hogy megszerezzem. Mikor a kezemben tartottam, alig vártam, hogy elkezdjem és ismét John-nal vadásszak a sorvadtak után. Azt kell hogy mondjam, Dan Wells még mindig nagyszerű író. Hozta az elődjei színvonalát! Imádom John cinikus jellemét, mindig jót mosolygok a beszólásain/hozzászólásain. Egy remekül felépített, ütős kis krimit kapunk, amely egy percig nem hagyja lankadni a figyelmedet. Ha az előző részek, egy kicsit is megfogtak, szinte kötelező ezt is elolvasnod! Nálam bizony felcsücsült a kedvencek polcra, az előző részek mellé!


Népszerű idézetek

Fumax KU>!

Mi olyat tettem, amit nem kellett feltétlenül megtennem? Mindig is ez volt a nagy kérdés. Vizsgáljuk meg, hogyan döntünk, amikor bárhogyan dönthetünk, és akkor tudni fogjuk, hogy kik vagyunk valójában.

Kapcsolódó szócikkek: John Wayne Cleaver
AniTiger P>!

– Normális emberek nem tudják csak úgy kikapcsolni az érzéseiket, valahányszor azok kényelmetlennek bizonyulnak…
– Hát, az szívás a normális embereknek.

29. oldal, 1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: John Wayne Cleaver
AniTiger P>!

Már volt szívem, de nem tudtam, hogyan használjam.

161. oldal, 9. fejezet

AniTiger P>!

Embereket öltem. Nem olyan sokat, mint egyesek, az tény, de hát ez aligha vigasz, nem igaz? Ha valaki melléd ül a buszon, és a kezét nyújtva azt mondja, hogy „Helló, John vagyok, és csak néhány embert öltem meg”, az még nem igazán fog megnyugtatni téged.

7. oldal, 1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: John Wayne Cleaver
AniTiger P>!

Úgy éreztem magam, akár egy kifordított tornádó: odakint a vihar szélcsendes szeme nyugodott, belül azonban káosz, düh és erőszak őrült forgataga tombolt.

51-52. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: John Wayne Cleaver
LanaRaven>!

– Szóval maga milyen zenét szeret?
– Ír zenét.
– Miért?
Mosolya csak egészen kicsit megremegett.
– Mert minden szerelmes daluk a halálról szól.

205. oldal, 12. fejezet

DoreenShitQ>!

[…] a szabadság illúziója az egyik kedvenc illúzióm. A másik az, amikor előhúznak egy negyeddollárost valaki füle mögül. Azt imádom.

36. oldal

Black_Angel>!

Statisztikailag nem túl biztonságos a barátomnak lenni.

22. oldal


A sorozat következő kötete

John Cleaver sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Kim Harrington: Clarity – A tisztánlátó
Robert Beatty: Szerafina és a Fekete Köpeny
Robert McCammon: Egy fiú élete
Aimee Agresti: Megbűvölve
Victoria Schwab: Egy sötét duett
V. E. Schwab: Viszály
Isaac Marion: Eleven testek
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete
Csóti Lili: Hetedvérig