Spider-Island (The Amazing Spider-Man (vol. 1)) 2 csillagozás

Dan Slott – Rick Remender: The Amazing Spider-Man (vol. 1) – Spider-Island

Between keeping New York City safe as Spider-Man, being a member of two Avengers teams and the FF, and his day job at Horizon Labs, Peter Parker's life is as crazy as it's ever been. And it's about to get even crazier. Welcome to Spider-Island, where a million New Yorkers suddenly possess Spider-Man's powers – but none of the responsibility! Can Spidey play world-saving super hero while the Big Apple gets eaten alive from the inside out when he's suddenly not quite so special? When he's surrounded by a million people just as powerful as him? When even his girlfriend is web-swinging through the city? And just wait until you meet J. Jonah Jameson, the Spectacular Spider-Mayor!

COLLECTING: Amazing Spider -Man 666-673, Venom 6-9, Spider -Island : Deadly Foes , material from Amazing Spider -Man 659-660, 662-665, Spider-Island Spotlight

>!
Marvel, 2013
376 oldal · ISBN: 9780785151050 · Illusztrálta: Stefano Caselli, Humberto Ramos, Tom Fowler

Kiemelt értékelések

FélszipókásŐsmoly >!
Dan Slott – Rick Remender: The Amazing Spider-Man (vol. 1) – Spider-Island

Miközben olvastam a Kingpinnél magyarul megjelent Póksziget füzeteket, furcsállottam a hirtelen váltásokat egyes jeleneteknél, aztán amikor varázsütésre ismeretlen szereplők tűntek fel olyan utalásokkal, amikről nem volt szó addig, bizonyossá vált, hogy ismét egy erősen megrövidített megjelenést kaptak a magyar olvasók… Elhiszem, hogy drágák a jogok, kézkötő a szerződés meg minden, de legalább egy oldalon összefoglalhatná a szerkesztő, hogy mi történt a mellékszálakon, ha már van rájuk utalás, és ne tegyenek úgy, mintha teljes anyagot adnának ki.

Szóval, ami itthon megjelent (vagy hamarosan meg fog jelenni):
A Hihetetlen Pókember különszám 2019/1.
A Hihetetlen Pókember 2019/2-5. (füzetek)

Ez pusztán a Pókember főszálat követi (ASM #665-673), bár itt-ott foghíjasan. A fő történetet felvezető Fertőzés (Infested) hatrészes, ebből pár oldalt kapunk csak a különszám végén. A 2019/2. számban megjelent Keresztutak végéről kimaradt egy jelenet (nem olyan fontos, May néniék költözésével kapcsolatos minidráma, de azért mégsem teljes így a 665. füzet). Ezen kívül még része a teljes történetnek, de a magyar változatból kimaradt jó néhány mellékszál. A Spider Island: I Love New York City kivételével ezek megtalálhatóak ebben a kötetben (a 659, számig visszanyúló távolabbi előzményekkel együtt), illetve a Spider-Man: Spider-Island Companionban.

Humberto Ramos folytontátott szájú, tízcentis fogsorú torz állkapcsai ellenére hatalmas élmény volt látni, hogy szinte minden szereplő pókképességeket kapott, és azt, hogy mihez kezdtek vele. A cselekmény a szaporodó póksereg lendületével hömpölygött, magával ragadott ellenséget, szövetségest, bámészkodót egyaránt. Nagy kérdések boncolgatása helyett inkább a harcok uralják az egészet, bár elgondolkodtathatja a tini olvasókat, hogy hiába a nagy hatalom, ha annak tisztázatlan az eredete és ára, és bizony az emberfeletti olykor az ember alulmaradásával jár. A főszálhoz érdemben a Venom ad hozzá, számos ponton összekapcsolódnak, az ott zajló események következményei megjelennek a Hihetetlen Pókember oldalain, és itt kap igazán szerepet Anti-Venom is spoiler.


Hasonló könyvek címkék alapján

Scott Snyder: Batman (vol. 2) 2. – The City of Owls
Jason Aaron: Doctor Strange 1. – The Way of the Weird
Brian K. Vaughan: Runaways (vol. 1-3) 2. – Teenage Wasteland
Ed Brubaker: Winter Soldier 3. – Black Widow Hunt
Brian Michael Bendis: Daredevil Ultimate Collection 2.
Evan Dorkin – Jill Thompson: Beasts of Burden – Animal Rites
Ed Brubaker – Mike Carey – Craig Kyle – Chris Yost – Peter David: X-Men: Messiah Complex
J. Michael Straczynski: Superman: Earth One 2.
Ed Brubaker: Captain America – Winter Soldier Ultimate Collection
Keith Giffen – Christos Gage – Stuart Moore: Annihilation 3.