Nagy magasságok / A Baljós Hatos világuralomra tör! / Az ördög a részletekben rejlik (A hihetetlen Pókember) 24 csillagozás

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.
Eredeti megjelenés éve: 2012

Pókember (Peter Parker) · Fenegyerek (Matthew Michael „Matt” Murdock)

A Póksziget eseményei után pár egyszerűbb kaland vár a hálószövőre.
A Nagy magasságokban Pókember fentről indított betöréses rablások elkövetőjét próbálja megtalálni, míg az immár ex-barátnője Carlie Cooper pedig titokzatos, öngyilkosságnak elkönyvelt esetek után nyomoz. Az útjaik hamarosan keresztezik egymást, tűzszünetet kötnek és együtt folytatják a nyomozást. Mondhatni tipikus Pókember-történet, a megszokott humorral és egy már ismert gonosztevővel a háttérben.
A Baljós Hatos világuralomra tör! c. egy részes az aktuális, Dr. Octopus által vezetett Baljós Hatost állítja a középpontba, amint elintézik a konkurenciát. Ennyi és nem több, de ettől függetlenül jó kis sztori volt és ha jól sejtem, megágyazott a jövőre érkező Ends of the Earthnek.
Az ördög a részletekben rejlik c. crossovert Mark Waid írta. A Horizont Laborból elrabolnak egy hologramgeneráló készüléket és a vádlott a Fekete Macska lesz, akit sikeresen el is kap a rendőrség. Pókember így Matt Murdockhoz fordul segítségért, majd hamarosan a Cicával kiegészülve próbálnak az elkövető nyomára bukkanni. Csapatdinamika és poénok szempontjából jó történet volt ez is, viszont az böki a csőröm, hogy erősen függővéges, és ha jól sejtem, ez a sztori a Fenegyerekben menne tovább, szóval maradt bennem némi hiányérzet.
Grafikailag a kötet vegyes képet mutat, mindhárom sztorit más alkotók rajzolták, Camuncoli tetszett, Rio mikor-hogy, a Fekete Macskája néhol elég érdekesnek tűnt, Ramos…hát ő meg Ramos.

Pókember: Adrian! Öreg cimbora! Öreg haver. Öreg…ember. Nem festesz túl jól.

Pókember: Bocs az előbbiért… De mivel felfedték a kiléted pár éve, ugye már nem titkolod ki vagy?
Fenegyerek: Is-is. Szerintem New York egyharmada hitt az újságoknak, a másik harmada kizártnak tartja, hogy vakon szuperhősködjön bárki, a maradék meg inkább valóságshow-kat néz. És mások életén csámcsog.

Vörös Szellem: Ááá! Nem bújhatsz örökké olcsó vásári trükkök mögé! Előbb-utóbb eltalállak! Nem lehet mindegyikőtök illúzió!
Mysterio: Tényleg? Ki mondta?
Vörös Szellem: MI?!
Mysterio: Ja, bocs, nem említettem…? Sosem hagytam el a Doki óriási oktobotját. Tudod, volt némi lemaradásom az Angry Birds-ben. Király! Új rekord!