Fantasztikus ​utazás / A helyettes / Anti-Venom visszatér (A hihetetlen Pókember) 22 csillagozás

Dan Slott – Fred Van Lente – Christos Gage: A hihetetlen Pókember: Fantasztikus utazás / A helyettes / Anti-Venom visszatér

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Kingpin, Budapest, 2019

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Rodwin>!
Dan Slott – Fred Van Lente – Christos Gage: A hihetetlen Pókember: Fantasztikus utazás / A helyettes / Anti-Venom visszatér

Közvetlenül az aktuális füzetek után játszódik a cselekmény, tehát csak azoknak ajánlom akik ott is képben vannak. Bár fene tudja végül is külön olvasmányként is egész élvezetes tud lenni.
Fáklya halála után kedvenc pókunk csatlakozott a Fantasztikus négyeshez is, így most két tüzet tart egyszerre égve. Tagja a Bosszú angyalainak is, a négyesnek is, és mint oly sokszor az aktuális barátnő Carlie előtt is titkolóznia kell.
Rögtön egy élvezetes kalózkalanddal nyitunk a négyes oldalán, nem máshol mint a
Karib – tenger környékén. Szerepet kapnak zombik, egy csomó rosszfiú, Fekete szakáll, és a jövő alapítvány ifjai.
Kicsit később póki helyettes tanárként találja magát az Angyalakadémián, mint kiderül mégse olyan könnyű az ifjakkal, ahogy gondolta. De az biztos, hogy a kis lurkóknak az egyik legkalandosabb napjuk volt. Psycho ellen még a gyakorlott szuperhősöknek is fel kell kötni, a felkötnivalót.
Záró történetünkben pedig AntiVenom és Mr. Negatív körül bonyolódnak az események, melyben feltűnik Jean DeWolff szelleme is. Pörgős, fordulatos sztorit kaptunk itt is, AntiVenom próbál jófiú szerepben tündökölnie, de erről pókit igen nehezen győzi meg.
Az utolsó pár oldalon pedig bepillanthatunk a hamarosan megjelenő Póksziget kezdetébe.
Én személy szerint remekül szórakoztam, persze ez nem garancia, hogy mindenki így fog tenni. Tele volt humorral a kötet, és ha nem is kiemelkedő de jó sztorikkal.

>!
Kingpin, Budapest, 2019
fowler P>!
Dan Slott – Fred Van Lente – Christos Gage: A hihetetlen Pókember: Fantasztikus utazás / A helyettes / Anti-Venom visszatér

Minden szempontból remek különszám ez: kapunk egy kis F4-et, egy kis Bosszú Angyalait, egy kis Anti-Venomot, néhány régóta elvarratlan szál elvarrását, és egy ordas nagy cliffhangert a következő számmal beinduló giga-event, a Póksziget előtt.

Nos, nem tudom, ki hogy van vele, de én simán el tudnám viselni ebben a formátumban rendszeresítve kedvenc Pókunk kalandjait. Ha csak az ehavi felhozatalt nézem: Batman 32: 2 fejezet a Halál a családra sztoriból, 52 oldal 950-ért, Marvel+ 44: dupla terjedelmű X-Men + Venom-Vérontó 3. fejezet, 68 oldal 1190-ért, Pókember 2019/1 különszám, 6 egymást követő, összefüggő lapszám, 148 oldal 1750-ért. Nálam egyértelműen a harmadik formátum a nyerő.

1 hozzászólás
Csokky>!
Dan Slott – Fred Van Lente – Christos Gage: A hihetetlen Pókember: Fantasztikus utazás / A helyettes / Anti-Venom visszatér

Igazán izgalmas és jó történetek, különösen az utolsó kettő. Bármi egyéb már spoiler lenne, úgyhogy olvassátok bátran!

FélszipókásŐsmoly >!
Dan Slott – Fred Van Lente – Christos Gage: A hihetetlen Pókember: Fantasztikus utazás / A helyettes / Anti-Venom visszatér

Ritkán olvasok Pókembert, mert nehéz beszállni a folytatólagos sorba. Most viszont adódott egy korszakváltás Dan Slottal nemrég, ami kezdetben nem tetszett (az író stílusa igen, de a történet nem), de a Póksziget beharangozója miatt adtam egy esélyt a 42. számtól. Ez a különszám azt viszi tovább, de egyáltalán nem szükséges hozzá előzmény. A Fáklya halálával Pókember áll be az F4 csapatba, akik valójában jóval nagyobb létszámúak, mint 4 a sok gyerek miatt.

Rengeteg új szereplőt ismertem meg belőle (főleg ellenfeleket, de a Bosszú Angyalai Akadémistáit és az F4 gyerekeket is), és egyáltalán nem csak Pókemberről szól. Kellően modern, lendületes, színes és eleven, tele jó humorral és akcióval – mintha csak egy élvezetes filmet néznék. Jó volt a régről ismert szereplőket új szerepben vagy ábrázolásban látni.

Különösen tetszett a Christos Gage (aki nem C-vel írja a vezetéknevét) által írt A helyettes, amelyben Pókember helyettesítő tanárként igyekszik helyt állni a Bosszú Angyalok Akadémiáján rendkívül kihívásos tanulócsoporttal. Szembekerülnek Pszichóval, aki felszínre hozza a fiatalok zaklatott múltját, érzelmeiket, félelmeiket, így a kihívás túlnő minden határon. Rég olvastam ilyen emberközeli szuperhősképregényt.

Anti-Venom is teljesen új volt számomra, szóval az itthon a sorozat 2015/6. – 2016./2-3 füzeteiben (eredetileg: 568-573 számokban) feltűnt antihős visszatér. Legfőbb képessége, hogy spoiler Igyekszik ezt jóra használni, bebizonyítani, hogy nem őrült – de a sorozat főhőse nem hisz neki. A végére kiderül, kinek van igaza. Őt egyébként még viszontlátjuk a Pókszigetben, amit az utolsó pár oldal Fertőzés címen felvezet.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 1.
Brian Michael Bendis: Fenegyerek 1. – Alfőnök
Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága
Brian Michael Bendis – Steve Niles: Hellspawn – Pokolivadék-gyűjtemény 1.
Brian Michael Bendis: Jessica Jones: Alias 2.
Todd McFarlane: Spawn: Kezdetek 1.
Ed Brubaker: Amerika Kapitány – A Tél Katonája
Peter J. Tomasi: Batman és Robin 1. – Született gyilkos
Caaroy Carville: Titánember 4.
Brian Michael Bendis: Mutánsvilág – Angyalok és Mutánsok