Song ​of Kali 5 csillagozás

Dan Simmons: Song of Kali Dan Simmons: Song of Kali Dan Simmons: Song of Kali Dan Simmons: Song of Kali Dan Simmons: Song of Kali Dan Simmons: Song of Kali Dan Simmons: Song of Kali Dan Simmons: Song of Kali Dan Simmons: Song of Kali Dan Simmons: Song of Kali Dan Simmons: Song of Kali

Think you know true fear? You don't.

Think you've read the most chilling book? Not even close.

Think you can't be shocked? Good luck!

Maybe you're ready for the most truly frightening reading experience of your life, the World Fantasy Award-winning novel that's been terrifying readers for over a decade.

Eredeti megjelenés éve: 1985

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Fantasy Masterworks angol

>!
Open Road Media, New York, 2014
324 oldal · ASIN: B00J90EMK6
>!
Gollancz, London, 2008
288 oldal · ISBN: 9780575083073
>!
Gollancz, London, 2005
480 oldal · ISBN: 9780575076594

2 további kiadás


Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Marcus>!
Dan Simmons: Song of Kali

Dan Simmons első könyve mindenféle állítással ellentétben se nem horror, se nem fantasy. Inkább lélektani thrillernek mondanám.

Robert Luczak és családja Kalkuttába utazik, hogy megszerezze egy elvileg rég halott indiai költő újonnan felbukkant kéziratát. Eközben képet kap a kalkuttai – nem túl szép – valóságról, de a baj akkor kezdődik, amikor mindenképpen találkozni akar a „feltámadt” Das-szal. Egyre mélyebbre keveredik egy helyi, Káli-követő szekta ügyeibe, és megtörténik a baj.

Ha eddig tartana a regény, akkor egy viszonylag jól megírt, korrekt sztorival rendelkező thrillert kapnánk, ami mellesleg nélkülözi még a Simmons-tól megszokott színvonalat, bár egyes apró elemek – például számos irodalmi utalás, elsősorban Yeats-re – azért felbukkannak. Az igazi zsenialitás, ami miatt ez a regény sokkal több, mint egy szimpla Stephen King-utánérzés, az a „fordulat” után következik, amikor igazán mélyre merülünk Luczak lelkébe, és vele együtt járjuk meg a mélységeket, hogy aztán végül együtt is emelkedjünk fel.

Ezért az öt csillag, és ezért mondom azt, hogy a könyv megérdemelte a World Fantasy díjat (bár igazából fantasztikus elemek csak akkor vannak benne, ha nagyon akarjuk).

>!
Gollancz, London, 2008
288 oldal · ISBN: 9780575083073
ujhelyiz P>!
Dan Simmons: Song of Kali

Nem ismerem túl mélyen az indiai mitológiát, de Káli, a pusztítást megtestesítő istennőhöz kötődő alapdolgokkal tisztában voltam. És ez az előzetes információ segít abban, hogy kicsit ellensúlyozzam azt az érzést, hogy igazából sajnos addig próbálta fokozni Simmons a feszültséget, hogy a végén már nem tudtam a finálét túl pozitívan értékelni, hanem igazából csak azért olvastam, hogy a végére érjek az egésznek.

Főhősünk egy irodalmi újság képviseletében érkezik meg Calcuttába, hogy kezelje az esetet, hogy a neves, de pár éve eltűnt költő újra felbukkant, és megpróbálna újra publikálni. A könyv jelentős része arról szól, hogy próbálják neki elmagyarázni a kerettörténetet, ahogy a különböző szereplők rálátnak egy Káli-kultuszra, akik látszólag egyre komolyabb befolyásra tettek szert.

Ugyanakkor ez az, ami miatt az az érzésem, hogy egyszerre magyarázott túl sokat és túl keveset a szerző – túl sokat, mert a misztikus ugye mindig is rémisztőbb lenne, mint az, hogy teljes részletességgel elmondja, hogy egy frissen megismert szereplő hogyan találkozott a kultusszal, másrészt viszont nekem nem mondott eleget arról, hogy meg akarjam ismerni azt, hogy pontosan mit akarnak.

És ez az, amiért végső soron enyhén negatív értékeléssel zárom az egészet, látom a potenciált a könyvben, de engem őszintén hidegen hagyott – amiről nem tudom, hogy velem van-e a probléma, vagy egyszerűen a könyv ennyit tud.


Hasonló könyvek címkék alapján

Robert R. McCammon: Boy's Life
Joe Hill: The Fireman
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Shea Ernshaw: A History of Wild Places
Victor LaValle: The Changeling
Douglas Preston – Lincoln Child: Cemetery Dance
Dean R. Koontz: The servants of twilight
Laird Barron: The Light Is the Darkness
Dan Wells: I Don't Want to Kill You
Stephen King: It