Megjelenésének várható időpontja: 2017. november 30.

Olümposz (Ílion-duológia 2.) 0 csillagozás

Dan Simmons: Olümposz

Görögország ​és Trója dicsőséges seregei összecsapnak az istenek figyelő tekintete előtt, gondosan követve Homérosz időtlen narratívájának forgatókönyvét. De ez még azelőtt történik, hogy egy megfigyelő — Thomas Hockenberry, a huszonegyedik századi — fel nem kavarja a véres állóvizet; azelőtt, hogy a felháborodott Akhilleusz egyesítené erőit a nemezisével, Hektórral; és azelőtt, hogy a gyorslábú férfiölő Zeusz, Héra, Athéné, Afrodité, Apollón és a többi manipulatív isten ellen fordítaná a dühét.

Dan Simmons, a Hyperioni énekek-ciklus többszörösen díjazott szerzője ezzel a várva-várt befejezéssel tér vissza, amely a kritikusok elismerését is elnyerő Ílion-duológiát zárja le. Ez a koncepcióját és mélységét tekintve önmagában is lélegzetelállító regény egy zseniálisan elképzelt katasztrofális jövő képét vetíti elő, amelyben a halhatatlan “poszthumánok” a saját szórakoztatásukra újraalkotják a marsi Olympos Mons tetejéről a trójai háborút, miközben az emberiség megmaradt… (tovább)

Eredeti mű: Dan Simmons: Olympos

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2017
800 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634193777 · Fordította: Huszár András, Farkas Veronika · Megjelenés időpontja: 2017. november 30.

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 105


Hasonló könyvek címkék alapján

Andy Weir: A marsi
Philip K. Dick: Palmer Eldritch három stigmája
Philip K. Dick: Időugrás a Marson
Edgar Rice Burroughs: Mars hadura
Lao Sö: Macskaváros krónikája
Pierce Brown: Vörös lázadás
Blake Crouch: Sötét anyag
Armageddon 2092 – Mars
Nemere István: A kráter árnyéka
Kim Stanley Robinson: Vörös Mars I-II.