Rendkívüli ​pillanatok 7 csillagozás

Dan Millman: Rendkívüli pillanatok Dan Millman: Rendkívüli pillanatok

Megtanultam, hogy a pillanat minősége nem attól függ, amit kapunk tőle, hanem amit adunk. Egyetlen pillanatot sem tekintek mindennaposnak, bármilyen világiasnak vagy rutinszerűnek tűnjék is. Osztatlan figyelemmel írok, ülök, eszem és lélegzem" Nem az élet változott meg, hanem én. Mióta minden tettemre tisztelettel nézek, minden pillanatra megszenteltként tekintek, az élethez való viszonyom is megváltozott, szenvedély és céltudatosság hatja át.Mindaz, amit itt leírtam, a lehető legtermészetesebb, szinte semmi megerőltetésbe nem kerül, ha egyszer életünk belső gátlásait felszabadítjuk. Könyvemben éppen azt körvonalazom, hogy ezt miként valósíthatjuk meg. Ha a Rendkívüli pillanatok egy szemernyit is békésebbé, boldogabbá és egészségesebbé teszi életüket, erőfeszítéseim nem voltak hiábavalók, megkaptam jutalmam, és örömöm megsokszorozódott valamennyiük életének tükrében.-Dan MillmanA Békés harcos útja című könyv szerzője

>!
Édesvíz, Budapest, 2018
382 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635298969
>!
Édesvíz, Budapest, 2018
382 oldal · ISBN: 9789635298976
>!
Édesvíz, Budapest, 2002
372 oldal · ISBN: 9635285698 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Raizo >!
Dan Millman: Rendkívüli pillanatok

Ismét egy nagyon jó könyv Dan Millman-től, amelyben mélyebb bepillantást nyerhetünk a békés harcos életmódjáról: az elme lecsendesítéséről, a jelenben maradásról, a helyénvalóbb táplálkozásról, a testedzésről. Fontos átgondolni az életünket, terveinket, aztán cselekedni. Mindenkinek a figyelmébe ajánlom, mert nagyon hasznos könyv. :)

Emill>!
Dan Millman: Rendkívüli pillanatok

Nagyon sok spirituális és/vagy személyiség fejlesztési témakörrel kapcsolatban jelentkezett az a probléma hogy nem tudtam megfogalmazni amire rájöttem vagy azt véltem hogy rájöttem. Nos, ez a könyv összefoglal egy csomó olyan érzést/gondolatot, melyet nem tudtam elmondani/megfogalmazni. Ha több a kèrdésed mint a válaszod magaddal kapcsolatban, akkor alapmű, ha csak kíváncsi vagy rá, hogy miről szól, akkor keress tovább, nem ez kell neked.

Sue_Dylen I>!
Dan Millman: Rendkívüli pillanatok

Dan Millman összes könyve hatással volt rám, de talán eddig ez volt a leginkább. Persze fontos, hogy megfelelő időben találkozzon az olvasó és az írása, lehet ez volt a titka. Én csak ajánlani tudom fejlődni vágyóknak, útkeresőknek és érdeklődő lelkeknek egyaránt. :)


Népszerű idézetek

Raizo >!

Bármit akarjunk is az élettől – társat, több pénzt, jó egészséget, a siker örömét nyújtó pályát vagy megvilágosodást –, ez mind ugyanarra vezethető vissza: minden vágyunk, kívánságunk, minden jelkép mögött boldogok akarunk lenni. Végtére is, ha tökéletesen boldogok vagyunk, mi másra van szükségünk? És ha nem vagyunk azok, nincs az a kapcsolat, karrier vagy siker, amely kielégülést nyújthat.

Raizo >!

Valahányszor erőfeszítést teszünk, hogy valaki másért tegyünk valamit – ameddig ezt szívből tesszük –, magunkért is teszünk valamit.

Raizo >!

A világtól várjuk, hogy külső igényeinket kielégítse. Külső forrásokból pedig végső soron lehetetlen belső igényeinket kielégíteni.

Raizo >!

A bölcs ember az ínséges időket is hasznára fordítja. Elveti a magot, kivárja, míg elmúlik a vihar vagy a szárazság, alapot épít, igyekszik, hogy felkészült legyen, mire majd lehetőség kínálkozik.

Raizo >!

Kis erőfeszítéssel valamennyien találunk ürügyet és indokot, hogy feladjuk. De mi történne, ha minden mentséget sutba dobnánk, és átugranánk az utolsó gátat?
A békés harcos napi élettel kapcsolatos hozzáállásához szükség van arra, hogy hajlandók legyünk az őszinteségre, jóban-rosszban kitartsunk döntésünk mellett, higgyünk magunkban, amikor senki más nem hisz, elfogadjuk a siker vagy kudarc következményeit, tudva, hogy végigcsináltuk, és tőlünk telhetően mindent elkövettünk.

Raizo >!

A valódi szolgálat azonban alázatosságból, felismerésből fakad, hálából hogy és abból valamennyien egy a lényeges csónakban evezünk. A szeretet azzal jár, hogy a személyiség mögé nézzünk, és felismerjük, ahogy Platón mondja, hogy mind „kemény küzdelmet vívunk”. A szolgálat a cselekvő szeretet – amely oly egyszerű is lehet, mint egy barátságos mosoly vagy néma üdvözletként biccentés egy idegennek –, vagy olyan mindent felölelő is lehet, mint a Béke Zarándok vagy Teréz anya élete.

Raizo >!

A világi és spirituális hagyományok dicsőítették és bálványozták az istenkeresőket. Keresésünket mégis az élet jelen pillanatának, a pillanat boldogságának finom elutasítására alapozzuk. A keresők abban a tévhitben szenvednek, hogy amikor megragadják a kívánt tárgyat, az végre boldoggá teszi őket. A boldogság talán mind közül a legegyetemesebb élvezeti cikk, mert annyi minden tesz kis időre boldoggá bennünket, de mind ideiglenesnek bizonyul. Kialakítunk egy tűréshatárt, és napjaink, időnk és pénzünk javát a boldogság módjainak keresésével töltjük. A keresés végül csak megerősíti annak az elégedetlenségnek az érzetét, amely eleve elindított bennünket a keresés útján. A keresés abból fakad, hogy elutasítjuk az élet pillanatnyi állapotát, pedig csak a most létezik, tehát csak most lehetünk boldogok, vagy soha.

Raizo >!

Gondolkodjunk kevesebbet, és érezzünk többet. Legyünk minél boldogabbak. Csak ez a pillanat a miénk.

Raizo >!

Mások szolgálata remek alkalmat nyújt, hogy Alapvető Énünk javítson „meccseredményén”, amely múltbeli kihágásokból és bűntudatból tevődik össze. Mivel az én és a világ egymást tükrözik, a mások iránt tanúsított szeretettel feltétlenül önmagunkat szeretjük majd jobban. A szolgálat jelenti az önértékhez vezető királyi utat. Önértékünkön keresztül utat nyitunk a belső békéhez, a boldogsághoz és a Szellem érzéséhez.

Raizo >!

Ha egyszer teljes mértékben világossá válik előttünk, hogy a boldogság sugárzása belső állapot, felelősséget vállalhatunk belső állapotunkért, és gyakorlásba kezdhetünk. Aki a békés harcos útjára lép, felelősséget vállal boldogságáért vagy boldogtalanságáért, és a két állapot mögött meghúzódó meggyőződésekért.


Hasonló könyvek címkék alapján

Richard Bach: Illúziók
David R. Hawkins: Elengedés
Sri Chinmoy: A tökéletes isteni vállalkozás
Kahlil Gibran: A próféta
Neale Donald Walsch: Az élet kiskönyve
Jen Sincero: Vagány vagy!
Michael A. Singer: Az elengedés szabadsága
Michael A. Singer: Felszabadított lélek
Michael A. Singer: Felszabadultan élni
Eckhart Tolle: Új Föld