A ​békés harcos bölcsessége 7 csillagozás

Dan Millman: A békés harcos bölcsessége Dan Millman: A békés harcos bölcsessége

A békés harcos útja és a Szókratész utazásai szerzője összefoglalja a könyveiből sugárzó életbölcsességet, és feltárja a nagy sikerű regények létrejöttének titkait. A céltudatos személyiség és a sors kihívásainak harcában napról-napra új fejezet kezdődik. Csak egy békés szív képes a világban kiteljesedni, és megvalósítani egy magasabb rendű életet.

Eredeti cím: Wisdom of the Peaceful Warrior

>!
Casparus, Budapest, 2017
236 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158043496
>!
Casparus, Budapest, 2013
216 oldal · ISBN: 9789638940582

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Szókratész


Kedvencelte 3

Most olvassa 5

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

>!
Zsuzsanna_Makai 
Dan Millman: A békés harcos bölcsessége

„Szörnyű dolgokon mentem keresztül az életben, és ezek közül néhány valóban meg is történt velem.”
Először, amikor megvettem, és belenéztem, megijedtem, hogy ez is egy „húzzunk le több bőrt egy sikersztoriról” könyv lesz, fel is került a polcomra porosodni, aztán mostanában valahogy egyszer csak úgy éreztem, el kell olvasnom, de mondhatom, hogy kellemes csalódás volt.
Rengeteg dolgot megmagyarázott, ami esetleg homályban maradhatott eddig, de nálam most inkább azt érte el, hogy el akarom olvasni Millman összes könyvét, leginkább a Békés harcost újra. Nagyon szerettem ezt a könyvet, nagyon sokat nyújtott újra is, és szerettem Millmant azért, hogy a végén bevallotta, hogy bizony Ő is tisztában van az elvekkel, de egyszer csak elfelejti, akkor fel kell elevenítenie őket, így járok mindig én is.

>!
csatacsita
Dan Millman: A békés harcos bölcsessége

Jó volt hogy világosabbá tette az előző regények mondani valóját. Imádtam, még le fogom venni a könyvespolcomról mind a négy könyvet rendszeresen és bele olvasgatni. :)


Népszerű idézetek

>!
moonchristal P

Képesek vagyunk gyökeresen megváltoztatni az életünket, ha nagyobb szerepet vállalunk benne.

53. oldal

2 hozzászólás
>!
Zsuzsanna_Makai 

Hallom és elfelejtem, látom és megjegyzem, csinálom és megértem.

>!
Zsuzsanna_Makai 

Soha nem sejtettem, hogy egyszer meg kell majd tanulnom, hogyan kell élni – és hogy léteznek a világlátásnak olyan különleges szabályai és módszerei, amelyeket el kell sajátítanom, mielőtt egyszerű, boldog és elégedett életemre ráébredhetnék.

>!
XDóra

Szókratész egyszer azt mondta: „Azért hívom magam békés harcosnak, mert a legfontosabb csaták a bensőnkben zajlanak.”

73.

>!
Melchiadesian

Szókratész egyáltalán nem arra célzott, hogy én egy ostoba fajankó vagyok. Az énképemet szólította meg: az illúziót, hogy “össze vagyok rakva”. Tudta, hogy el kell veszítenem a magabiztosságomat; el kell engednem azt, amiben addig hittem; és szembe kell néznem a sötét oldalammal és a félemeimmel, mielőtt nyitottá válhatnék valami nagyobbra. Ugyanez érvényes mindannyiunkra. Ahogy Szókratész mondta: “A spiritualitáshoz előbb érett emberré kell válnod.”

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szókratész
>!
moonchristal P

Ha az életünket egy mozifilmhez hasonlítjuk, vannak időszakok (sőt akár ilyen az egész életünk), amikor statisztának vagy beugrónak látjuk magunkat, aki mások instrukcióira vár, vagy a körülmények diktálják neki, mit tegyen. Nem játszunk, csupán reagálunk. Nekem is szükségem volt erre az emlékeztetőre, hogy ha akarom, egyszerre rendezője, forgatókönyvírója is lehetek a filmemnek – a saját életemnek.

53. oldal

>!
moonchristal P

Ha egy maratonfutó versenyre akarsz formába kerülni, az egyfajta felkészülést igényel; ha ennél szerényebb a célod, például egy lépcsősort megmászni anélkül, hogy kapkodnod kellene a levegőt, akkor kötetlenebb, kevésbé szigorú edzés is elég. Ehhez hasonlóan, hogy milyen tanárra van szükséged, attól függ, hogy mit akarsz megtanulni. Az a lényeg, hogy olyan tanítókat találj, akik már jártak azokon az ösvényeken, és megmászták azokat a hegyeket, amelyeket célba vettél. Ha megtaláltad a szükségleteidnek megfelelő tanárokat, figyelj oda szavaikra, de még inkább arra, amit és ahogy tesznek – az élő példa mindig fontosabb, mint a szavak!

28. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Ni Hua-Ching: Belső alkímia
Jen Sincero: Vagány vagy!
Eckhart Tolle: Új Föld
Eckhart Tolle: A most hatalma a gyakorlatban
Háen: Tükörszerelem
Clarissa Pinkola Estés: Farkasokkal futó asszonyok
Doreen Virtue: Gyógyítás angyalokkal
Darsho M. Willing: Csokoládé orákulum
Csernus Imre: Egy életed van
Peter Lauster: Az Én megerősítése