False ​Memory (False Memory 1.) 4 csillagozás

Dan Krokos: False Memory Dan Krokos: False Memory

Miranda wakes up alone on a park bench with no memory. In her panic, she releases a mysterious energy that incites pure terror in everyone around her. Except Peter, a boy who isn't at all surprised by Miranda's shocking ability.
Left with no choice but to trust this stranger, Miranda discovers she was trained to be a weapon and is part of an elite force of genetically-altered teens who possess flawless combat skills and powers strong enough to destroy a city. But adjusting to her old life isn't easy--especially with Noah, the boyfriend she can't remember loving. Then Miranda uncovers a dark truth that sets her team on the run. Suddenly her past doesn't seem to matter…when there may not be a future.
Dan Krokos' debut is a tour-de-force of non-stop action that will leave readers begging for the next book in this bold and powerful new series.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Hyperion, 2012
328 oldal · ISBN: 9781423149767

Kedvencelte 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Rémálom
Dan Krokos: False Memory

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Bővebb reakció: OOFFPDOPJHPDPJDPsPSdSDADSD

Normalizált reakció: Jajj, ez a könyv! Az elején csak egy sima, adrenalin lökettel teli, felületes akció regénynek tűnik. Amit élveztem, mindegy, hogy mennyire nem időzik el az író a karaktereken. És tényleg nem egy mélyen szántó könyv, hiába veti fel a kérdést, hogy mennyit számítanak az emlékeink és a tapasztalataink abban, hogy kik is vagyunk, és kicsit megpiszkálja az alapvető emberi érzelmeket.

Aztán úgy a felétől olyan csavaros, izgalmas lett, és hullottak tucatjával a kedvenc szereplőim, és akkor már teljesen beleszerettem ebbe a könyvbe. Na, és persze a végén a kellő, idegtépő függővég, és annyi, de annyi párosnak szurkoltam, pedig nem is romantikus könyv, mégis olyan szépen megfogja az érzelmeket.

MEGHALOK A KÖVETKEZŐ RÉSZÉRT!

2 hozzászólás
>!
abstractelf
Dan Krokos: False Memory

És nekem most kéne értelmes értékelést írnom erről a könyvről? Nem megy.
Úgyhogy most gondoljatok az összes pozitívumra, amit egy könyvre lehet mondani – mind ráillik erre a kötetre.
A történet fantasztikus volt, csavarokkal telve, amelyekre nem is gondoltam, úgyhogy csak néztem, mikor bevetette őket Dan Krokos. Mert persze nem ám úgy történtek a dolgok, hogy felkészítette az olvasót. Nem! Épp nyugis jelenet lenne (elméletileg), aztán tessék! Dolgozd fel az új információt!
A karakterek – itt nem is tudok mit mondani, mert nem az, hogy sok van belőlük ez nem igazán volt találó kifejezés amúgy sem , hanem… nem tudom. Nem lehet róluk véleményt mondani csak úgy. Petert imádtam – ő a kedvencem közülük.
Volt benne romantika is, szerelmi sokszög gyakorlatilag – és nem sablonosan lett kidolgozva. Bár azért 1-2 jelenet nélkül boldogabb lettem volna, összességében úgy alakult ez, ahogy szerettem volna. :)
Oh, és legfontosabb – azon túl, hogy minden pozitív jelzőt megkapott – EREDETI! Még ehhez hasonló történetet nem olvastam, s ez az egyik legnagyobb varázsa a könyvnek.

15 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Rémálom

I don’t feel anger toward her. Something else. She’s upset about Noah and the situation, but she still remembers who she is. Jealous, then. I’m jealous she has her identity and I’m just scraps of a person stitched together.

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

False Memory sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Christopher Paolini: Inheritance
Rick Riordan: The Red Pyramid
Anne Plichota – Cendrine Wolf: The Heart of Two Worlds
John Flanagan: The Sorcerer of the North
Neal Shusterman – Eric Elfman: Edison's Alley
Charles Gilman: Professor Gargoyle
Pierdomenico Baccalario: The Door to Time
Roderick Gordon – Brian Williams: Terminal
Scott Westerfeld: Behemoth