Superman: ​The Death of Superman (The Death and Return of Superman 1.) 1 csillagozás

Dan Jurgens – Jerry Ordway – Louise Simonson: Superman: The Death of Superman

THE EPIC EVENT THAT SHOCKED A NATION AND CHANGED SUPERMAN FOREVER!

Doomsday. A creature with single-minded purpose of death and destruction. He has landed on Earth, laying waste to anything--and anyone--who dares stand in his way. The Justice League makes a valiant, but ultimately desperate, attempt to stop the unknown juggernaut. When the beast nears Metropolis, Superman answers the call to stop him.

And then the unthinkable happens. The Man of Steel…is dead.

Join DAN JURGENS (SUPERMAN: LOIS & CLARK), JERRY ORDWAY (ADVENTURES OF SUPERMAN), LOUISE SIMONSON (SUPERMAN: THE MAN OF STEEL), and many more as they bring you the seminal moment in the history of the DC Universe and the world itself. Collects ACTION COMICS 18-20, ADVENTURES OF SUPERMAN 496-498, SUPERMAN 73-75, SUPERMAN: THE MAN OF STEEL 17-19, and for the first time ever in a collected edition, NEWSTIME: THE LIFE AND DEATH OF SUPERMAN.

>!
DC Comics, 2016
puhatáblás · ISBN: 9781401266653

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Doctor_Manhattan
Dan Jurgens – Jerry Ordway – Louise Simonson: Superman: The Death of Superman

Ódzkodtam tőle, mert nagyjából tudtam, mire számíthatok, de ha már lépten-nyomon belefutok a címbe, mint az egyik legjobb Superman-képregény, megadtam neki az esélyt. Ám cserbenhagyott…

Ép ésszel fel nem foghatom, hogyan szerethetik ezt ennyien, vagy miként tarthatja bárki is jó gonosznak Doomsday-t. Egyszerűen az egész mögött nincs valódi tartalom, többnyire még annak tűnő blöff sem, adott egy féldimenziós szörny, akinek két ismertetőjegye az, hogy erős és szeret pusztítani. Superman meg az Igazság Ligájának krémje nélkül lép a tettek mezejére és marad alul ez ellen a teljesen komolytalan ellenféllel szemben. Az Acélember elpusztításának ötlete merész volt annak idején, de egyrészt tiszavirág életűnek bizonyult, másrészt ennél sokkal komplexebb történetet érdemelt volna meg és egyébként is legfeljebb arra lett jó, hogy a sok amatőr-spekuláns a nyugdíjalapját lássa benne.

Az egyetlen igazán értékelhető rész az egészben a borító, ami kellően szemléletes egyszerűségével és van benne valami lírai fájdalom, ami a tartalomból teljesen hiányzott. Sebaj, Grant Morrisonnak sikerült minőségi történetet írnia egy ilyen alapvetés köré, úgyhogy legfeljebb majd megint előveszem azt….


A sorozat következő kötete

The Death and Return of Superman sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Matt Fraction: Hawkeye 1. – My Life as a Weapon
Frank Miller: Batman: The Dark Knight Returns
Scott Snyder: Batman (vol. 2) 2. – The City of Owls
Peter Milligan: Justice League Dark 1. – In the Dark
Brian K. Vaughan: Runaways (vol. 1-3) 2. – Teenage Wasteland
Dan Abnett – Andy Lenning: Guardians of the Galaxy (vol. 2) 3. – War of Kings 2.
Ed Brubaker: Winter Soldier 3. – Black Widow Hunt
Brian Michael Bendis: Daredevil Ultimate Collection 2.
Tom Taylor: Injustice: Gods Among Us: Year Two 1.
Jason Aaron: Doctor Strange 1. – The Way of the Weird