A ​hatalmas Thor: Istenek nyomában 38 csillagozás

Dan Jurgens: A hatalmas Thor: Istenek nyomában

Ő a mennydörgés istene, egy elképesztő erejű égi hatalmasság emberi alakban, aki megfogadta, hogy páratlan erejét s Mjölnir nevű pörölyét a Föld védelmének szolgálatába állítja. Ám amikor három panteon istenei fordulnak ellene, elég erős lesz ahhoz, hogy szembenézzen velük?

A gyűjtemény a The Mighty Thor 1-7. számát tartalmazza.

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Nagy Marvel Képregénygyűjtemény

>!
206 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: John Romita Jr., Klaus Janson, Scott Hanna

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
vicomte P
Dan Jurgens: A hatalmas Thor: Istenek nyomában

Amikor realizáltam, hogy ennek a képregénynek az írója az a Dan Jurgens, aki a legtöbb ismerősöm által erősen átlag alattinak értékelt Superman halálát is elkövette, lejjebb szállítottam az elvárásaimat, és alapvetően jól tettem, mert így legalább nem csalódtam túl nagyot.

A sztori szerint Asgard romokban hever, az ott lakozó hősök és istenek pedig vagy meghaltak, vagy eltűntek, Thor pedig némi kesergés után visszatér a Földre, hogy valamit kezdjen magával, legalább, mint Bosszúangyal.
Ott aztán szinte azonnal bele is keveredik egy olyan csetepatéba, ami – természetesen – a világ pusztulását is okozhatná spoiler. S ez a harc nem egészen úgy sül el, ahogy várható lenne spoiler.
Persze ez igen kurtán-furcsán véget vetne a sztorinak, uh. meglepő csavarral feltűnik egy isteni entitás, aki megoldást kínál, ami kb. az eredeti Thor koncepció rebootja spoiler.
Ezt követően jön néhány érdekesebbnek tűnő csavar, és egy tkp. vicces epizód spoiler, ami Thor új állapotának első napját mutatja be. Majd elindul egy epikusabb történetszál, amiből kiderül, hogy kik és miért okozták Asgard spoiler pusztulását, és egyre másra tűnnek fel az isteni hatalmú entitások, akik egy durcás ötéves érzelmi érettségének minden toporzékoló bájával reagálják le a kialakult helyzetet.
A kötet pedig úgy fejeződik be, hogy ennek a történetívnek valahol a kezdetén járunk, így rohadtul nem lehet tudni, hogy hová fog kifutni ez az egész…

Nem voltam lenyűgözve.
Az egy dolog, hogy Thor a skandináv mitológiában sem a legélesebb kés a fiókban – nem véletlenül a pöröly lett a kedvenc fegyvere –, de itt simán buta, mint a föld, és annak a bájos bumfordiságnak helyét, ami a mítoszokban jellemzi, átveszi az irritálóan színpadias patetikusság, amitől én konkrétan a falra tudnék mászni. Olyan mondatok hagyják el a száját spoiler amilyenek már Petőfi idején is közröhej tárgyává tették azt, aki hagyta, hogy ily' szavak szökkenjenek által fogának kerítésén…
Ráadásul szerencsétlen Thor a korai képregényekre jellemzően minden cselekedét fennszóval kommentálja, mint egy büszke bölcsis, akinek először sikerült biliznie…

Annak alapján, amit eddig láttam, Jurgens egy epikus (de minden mélységet nélkülöző), nem túl szellemes (bár egy-két viccesebb motívum azért felbukkan a sztoriban), viszont az erkölcsi mondanivalót spoiler erősen szájbarágó történetet kanyarított Thor köré, amivel én nem nagyon tudok együtt rezonálni.

5 hozzászólás
>!
Rodwin
Dan Jurgens: A hatalmas Thor: Istenek nyomában

Nem igazán a szívem csücske a Viharisten. Persze a hozzá kapcsolódó mitológiai hátteret nagyon szeretem, de Thor legutóbbi filmjét is szenvedések árán tudtam végignézni.
De ez a képregény felülmúlta a várakozásaimat, látva a százalékot rosszabbra számítottam.
A kötet sajnos több kérdést vet fel, és hagy megválaszolatlanul, mint amennyire fény derül. Mi is történt Asgardban, hogy kerüld Odin oda ahova, a Pusztító hogyan is kerül New York-ba, és még sorolhatnám.
A történet főhőse a Viharistenen kívül Jake Olson, aki a Pusztítóval vívott csatának köszönhetően megrekedt.spoiler
Thornak köszönhetően ugye akcióban nem lesz hiány, és azért néha felötli a fejét a humor is. Világok közt utazhatunk, mélyen az óceánok alján, majd pedig a görög mitológiai alakokba is belebotlunk.
A rajzolás pedig nem igazán szemkápráztató, ahogy az ajánlóban elhangzott, de meg lehet szokni. Ez a baj ezekkel a kiadványokkal, hogy ritkán érünk valaminek a végére, csak ízelítőket kapunk. Ezt is olvasnám tovább.

>!
206 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: John Romita Jr., Klaus Janson, Scott Hanna
>!
Dávidmoly
Dan Jurgens: A hatalmas Thor: Istenek nyomában

Téged nem ismerlek, idegen. Thor szövetségese vagy esküdt ellensége vagy?
– Marnot vagyok, Odinsarj. Célom és szándékaimat megtartom magamnak.

A biztatóan eposzi kezdet után a képregény túlságosan elaprózódik, így hiába tartalmazza a képregény-sorozat első hét számát a kötet, nem igazán láthatjuk át, hogy mi folyik a háttérben, vagy hogy mire fut ki az egész. A megválaszolatlan kérdések sora spoiler kifejezetten frusztráló. És nem szeretem, amikor frusztrálnak. A rajzolás nem nézhetetlenül csúnya, de nem is kiemelkedő: tipikus szuperhős-képregényes megoldások, néhány röhejes karakterdizájnnal spoiler.
Összességében ez csak három pöröly az ötből.

>!
FélszipókásŐsmoly
Dan Jurgens: A hatalmas Thor: Istenek nyomában

Nagyon érdekes volt a történet ezzel a titokzatos múlttal és az isteneket is leigázó hatalommal. A rajzok kicsit furák (Kockafej Thor), a sok effekthang eleinte vicces, idővel fárasztó volt – de azért jól szórakoztam. Kár, hogy ez csak amolyan betekintő volt a sorozatba.

>!
Morn
Dan Jurgens: A hatalmas Thor: Istenek nyomában

Egy darabig kerülgettem ezt a kötetet, valahogy nem volt kedvem a viharisten újabb kalandjaihoz. Végül csak rávettem magam és elsőre az tűnt fel, hogy milyen csúnya a rajz! Nem tetszettek ezek a szögletes, egyforma arcok, az árnyékolás, amitől úgy tűnt, mintha mindenki csíkos garbóban feszítene… Még a különleges betűtípusok sem jöttek át annyira, valahogy felesleges próbálkozásnak éreztem, pedig tényleg amolyan igazi képregényesre vette így a figurát a történet.
A sztori sajnos azonban kevés. Túlságosan kusza, semmitmondó. Mire éppen belerázódnék, beindulna, történne valami, véget is ér. Ez csak egy lagymatag bevezető volt, felesleges mellékszállal (a halandó Jake, elvégre az egésznek nincsen súlya), és egy meglehetősen bugyuta Thorral. Bár való igaz, a többi istenség is igencsak megéri a pénzét, az utolsó helyszínen a fejemet fogtam, mennyire nem bírják végighallgatni egymást ezek az agymosottak. Fuh, nagyon irritált az egész, a fennköltség, a halhatatlanság, a csodálatos lakóhely és hogy mi vagyunk a királyok, hozzánk nem érhet senki, meg nem alázkodunk, de amint egy kis csorba éri a büszkeségünket, kiderül, hogy mi is sebezhetőek vagyunk, máris oda minden büszke fejtartás, csak az acsarkodás marad. Nem jobbak mint egy lincselő tömeg, komolyan.
Nem tetszett. Bíztam benne, hogy a végére valahogy összeáll a kép, ad valami kis üzenetet, lesz benne valami kis izgalom, kiderül néhány furcsaság, de sajnos csak sejtetnek és minden homályban maradt. Ami tekintve, hogy nincs folytatása vagy legalábbis nem tudok róla hogy lesz a sorozatban, meglehetősen rossz húzás volt, így kiadni ezt a történetet.

>!
206 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: John Romita Jr., Klaus Janson, Scott Hanna
>!
JoPiTi
Dan Jurgens: A hatalmas Thor: Istenek nyomában

Az egyik kedvenc szuperhősöm Thor, de most kicsit csalódott vagyok. Ez a történet nem nagyon tetszett. Kicsit zavarosnak éreztem és a válogatásban egyik szál sem volt igazán elvarrva. Hiányérzettel zártam le a könyv olvasását.

>!
FitzwilliamDarcy667
Dan Jurgens: A hatalmas Thor: Istenek nyomában

John Romita Jr. rajzstílusa nekem egyáltalán nem tetszik, mind a női mind a férfi karaktereket agyonszexualizálva ábrázolja. Ez magában is elég ahhoz, hogy csak 3 csillagot kapjon, de ráadásnak a történet is gáz. Egyáltalán mi az, hogy Thor lekerül a pokolba? Fegyverrel a kezében halt meg tehát minimum a Valhallába kellett volna mennie, de mindegy. Megint előveszik a kettős élet sztorit és Thor úgy csinál, mintha még sose élt volna így, ahelyett, hogy megpróbál eleget tenni az ígéretének inkább keresztbe szarja és próbál kibújni a felelősség alól. Ez a 3 dolog így összességében az egész képregényt tönkreteszi nekem. Se a rajzstílus, se a sztori, se a szereplők nem jöttek át.

>!
Lanti18
Dan Jurgens: A hatalmas Thor: Istenek nyomában

Nagyon jó sztori, nagyon szépek a rajzai is. Az olvasás elején megörültem ,hogy bár az előzményeket nem ismerem, egyáltalán nem zavaró ez a hiányosság, könnyedén felvehető a történet fonala és élvezni lehet a művet. Így megy ez egészen az utolsó oldalig, ahol a felénél véget ér a sztori, és nem tudjuk befejeződik-e a sorozat lapjain.

>!
Csokky
Dan Jurgens: A hatalmas Thor: Istenek nyomában

Igazából az volt a gondom a sztorival, hogy nagyon az eleje valaminek, és ez érződik is. 7 füzet van egyben, de összességében nem nagyon történt benne semmi. Az érdekes dolgok minden bizonnyal a folytatásban történnek.

>!
Panda
Dan Jurgens: A hatalmas Thor: Istenek nyomában

Rosszabbra számítottam, mint amilyen valójában lett. Szerintem érdekes volt a sztori, és jó látni az alapanyagot, amiből a filmek merítettek ihletet.
A rajzok annyira nem tetszettek, viszont a kiemelések és a különböző betűtípusok adtak hozzá pluszt, olyan igazi képregényessé alakították.
Herkules felbukkanása meglepett, de hát itt semmi sem lehetetlen. :)


Népszerű idézetek

>!
Dávidmoly

– Téged nem ismerlek, idegen. Thor szövetségese vagy esküdt ellensége vagy?
Marnot vagyok, Odinsarj. Célom és szándékaimat megtartom magamnak.

2. szám, Alku az ördöggel!

>!
Dávidmoly

Ne aggódjatok emiatt, emberek. A világ ötven évig engem is halottnak hitt. Ötven perc nem gond.

2. szám, Alku az ördöggel!


Hasonló könyvek címkék alapján

Alan Moore: A teljes Watchmen
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Jason Aaron: Thor: A mennydörgés istene
Geoff Johns: Zöld Lámpás – Titkos eredet
Donny Cates – Chris Hastings – Kieron Gillen – Katie Cook – Ryan North – Al Ewing: Thanos győz
Rob Rodi: Loki
Mark Millar: Marvel Könyvek: Pókember – Holtak között
Gerard Way: The Umbrella Academy: Az Esernyő Akadémia 2. – Dallas
Neil Gaiman: Sandman: Az álmok fejedelme-gyűjtemény 1.
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 2.