A ​hosszú élet oázisai – Földünk Kék Zónái 5 csillagozás

A legidősebbek tanai a hosszú életről
Dan Buettner: A hosszú élet oázisai – Földünk Kék Zónái

Hosszú, ​jó egészségben eltöltött élet – bizony, ez még mai világunkban is lehetséges! Hogy miként? A körülményeket mindenütt vitatják, és gyakran félremagyarázzák, de a tény ettől még tény marad: a földteke bizonyos zugaiban feltűnően sokan megérik a nyolcvan, kilencven, sőt száz esztendős kort, méghozzá úgy, hogy mindvégig tevékeny életet élnek és élvezik a mindennapok adta örömöket.
Glóbuszunk különleges tájain, a Kék Zónákban rejtezik a titok nyitja – az ott élők jellegzetes alkata, életvitele és étrendje adja a hosszú és tevékeny élet zálogát.
Az Egyesült Államok öregedéskutató intézetének munkatársaival, a szakma kitűnő képviselőivel társulva Dan Buettner, a világutazó újságíró felkereste a Kék Zónákat, hogy kiderítse, mi teszi oly tartalmassá és kiegyensúlyozottá az ottaniak napjait.
Könyvében Buettner nem elvont tudományos modelleket, nem magasröptű elméleti példákat állít elénk; hús-vér emberekről mesél, mindenki számára kézzelfogható tanulságokkal,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Geographia, Budapest, 2009
286 oldal · ISBN: 9789639547803 · Fordította: Tóth Katalin

Most olvassa 1

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

meseanyu P>!
Dan Buettner: A hosszú élet oázisai – Földünk Kék Zónái

Nagyon olvasmányos és érdekes könyv, jól összeszedi a Kék Zónák tapasztalatait. Persze, hogy mennyire tudományosan megalapozott ez az egész koncepció, azt nem tudom megítélni, mindenesetre sok olyan életmódtanácsot írt, amiben én is hiszek, hogy hasznos. Nekem a legjobb részek azok voltak a könyvben, és szerencsére ezekből sok volt, amikor egy-egy hosszú életű embert személyesen bemutattak, ez nagyon inspiráló volt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Wisniewska Roszkowska: A nők másod- és harmadvirágzása
Ram Dass: Az öregedés művészete
Michael T. Osterholm – Mark Olshaker: Halálos ellenségünk
Szekeres Ilona: Ötórai tea
Rudi Westendorp: Öregség öregedés nélkül
Marék Antal: Hogyan éljen az idős ember?
V. V. Frolkisz: Az öregedés és az életkor
Marton István: Korkontroll
Vadász Katalin – Sallai Antalné (szerk.): Derűs időskor