Inferno ​(angol) (Robert Langdon 4.) 34 csillagozás

Dan Brown: Inferno (angol) Dan Brown: Inferno (angol) Dan Brown: Inferno (angol) Dan Brown: Inferno (angol) Dan Brown: Inferno (angol)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Dan Brown's new novel, Inferno, features renowned Harvard symbologist Robert Langdon and is set in the heart of Europe, where Langdon is drawn into a harrowing world centred around one of history's most enduring and mysterious literary masterpieces.

As Dan Brown comments: „Although I studied Dante's Inferno as a student, it wasn't until recently, while researching in Florence, that I came to appreciate the enduring influence of Dante's work on the modern world. With this new novel, I am excited to take readers on a journey deep into this mysterious realm.a landscape of codes, symbols, and more than a few secret passageways.”

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Transworld, London, 2016
620 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780552169592
>!
Doubleday, New York, 2014
496 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780385539852
>!
Bantam, London, 2013
462 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780593072493

5 további kiadás


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Robert Langdon

Helyszínek népszerűség szerint

Palazzo Vecchio, Firenze


Kedvencelte 1

Most olvassa 6

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Luca87 I>!
Dan Brown: Inferno (angol)

Az első élményem Dan Brownnal kapcsolatban az volt, hogy családilag beültünk a Da Vinci-kódra a moziba, és engem úgy felidegesített a film, hogy komolyan fontolgattam, kijövök róla. (Ilyen hatással még egy film volt rám eddigi életemben, A parfüm, de végül azt is kibírtam.) Szóval kicsit megijedtem, amikor megkaptam az Infernót az unokaöcsémtől, aki nagyon bírja az írót, és egészen kilenc hónapig eltartott, mire kézbe mertem venni a regényt. Pedig nem volt mitől félni.

Adott egy szimpatikus művészettörténet professzor, aki nagyon otthon van a szimbólumok világában, valamint imádja az olasz, pontosabban itáliai művészetet és irodalmat. Ez a professzor egy napon egy kórházban ébred, nem emlékszik rá, hogy került oda, viszont döbbenten veszi észre, hogy nem Bostonban van, hanem Firenzében. (Toto, I've a feeling we're not in Kansas anymore.) Hamarosan megtámadják, ezzel egy időben segítőre akad, és egy egész nap alatt együtt rohanják végig Firenzét meg mindazt, ami még adódik. Persze nem csak úgy, mint a fejetlen csirke, hanem egy első kódot megfejtve eljutnak egy másodikhoz, onnan egy harmadikhoz, és így tovább. Mint egy szabadulós játékban, amit egyébként nagyon szeretek, csak ebben itt pont nem lennék nagyon jó, mert sajnos a kanyarban sem vagyok Dantéból és itáliai művelődéstörténetből Langdon professzorhoz képest.

Aztán következik egy csomó fordulat, amelyek mind úgy vannak megkomponálva, hogy az ember egy-két lépéssel Langdon előtt már rájöjjön, kivéve persze az igazán jelentős meglepetéseket. Közben olyan csomó információt kapunk a történelemmel, az irodalommal, a művészetekkel kapcsolatban, hogy lehetetlen mindet megjegyezni, pedig érdekes lenne. Óriási kutatómunka előzhette meg a regény megírását. Bár már voltam Firenzében, annak már 13 éve, és egy csomó minden nyilván nem tűnt fel abból, amit itt most elmesél a történet, pedig a nagy része valós infó, csak kerekedett köré egy izgalmas fikció. Szóval most eléggé visszavágyom, mert eddig nem volt elég hosszú a vágyott úti célok listája, kösz, Dan Brown.

A végén aztán minden kiderül és felgöngyölítődik, igaz, megoldást nem kapunk. Szerintem nem is hiányzik, jó ez így, ahogy van.

spoiler

Finch>!
Dan Brown: Inferno (angol)

Az első könyv, amit életemben először angolul olvastam. Büszke vagyok magamra! :)
És akkor a könyvről: jó, jó, de valahogy a korábbi könyveihez képest ez gyengébbre sikerült.

miaow P>!
Dan Brown: Inferno (angol)

Szeretem Dan Brown könyveit, de ez a regénye nem sikerült a legjobban, inkább csak közepesnek mondanám. Egy-két meglepő fordulat ugyan feldobta a sztorit, de valahogy mégse az igazi.

Annamaria_Nagy_Korodi>!
Dan Brown: Inferno (angol)

Egy újabb csodálatosan izgalmas Langdon-regény. Nagyon tetszett. Végig dobogott a szívem a torkomban. Dan Brown valahogy mindig eléri, hogy toporzékolva várjam a következő regényét, pedig nem is vagyok a műfaj rajongója.

Helyna>!
Dan Brown: Inferno (angol)

Elég rég olvastam utoljára Dan Brown-t, úgyhogy csak zsenge középiskolás emlékeimre tudok hagyatkozni, mikor a többi könyvével akarom ezt összehasonlítani. A Da Vinci kódot szerettem, azt tudom, és igazából a maga nemében a többi regénnyel sem volt bajom. Változatok egy sémára. Ez is olyasmi volt, és nem is volt rossz, tetszettek a helyszínek, mindig meg-googliztam őket, miközben olvastam. Izgalmas volt, vagyis legalábbis fenntartotta az érdeklődést. Bár mikor már épp elkezdett volna összeállni a kép, sajnos elkezdtek nagyon zavarni is az író szándékos félrevezetései, ez annyira most nem jött össze, inkább csak a szemem forgattam, hogy aha, köszi. A fordulatokat nagyjából lehetett látni előre, de jó volt a végignyomozás egészen a keresett dologig (bár kicsit béna volt a megmagyarázása, annak, hogy miért is van hozzá vezető út). A végén meglepődtem, hogy spoiler. Szóval egynek elmegy tényleg.
Ja igen, még egy dolog. Nyúúúúlt, mint a rétestészta. Én érzem, hogy ezzel időnként drámai akart lenni (egy bizonyos dolgot újra meg újra leírt és meg-megmutogatott, de mindig egy nyúlfarknyival többet belőle, hogy húzza az embert, spoiler), de nem jött össze, csak idegesítő volt. Szerencsére ez később picit elmaradt.

Nagy_Reka_Ingrid>!
Dan Brown: Inferno (angol)

Ezt nem értem. Mi történt? Miért nem az a dan Brown Thriller, amit képtelen vagyok letenni. Csak én vagyok így ezzel? Ezreket költöttem a könyveire, erre… mégjó, hogy hecből előbb a neten olvastam bele, és nem adtam ki rá a horribilis összeget. Számomra felfoghatatlan. Talán velem a baj? Egyszerűen, semmi… SEMMI. Nem sorod, nem érdekel, nem köt le… Nem… Nem… Passz. Feladom. Nem éri meg, hogy jobban gajra tegyem a szemem az e-book olvasóm bámulva…

D_Erika>!
Dan Brown: Inferno (angol)

Eléggé el kellett gondolkodnom, hogy hány csillagot is adjak ennek a könyvnek… Szeretem az író könyveit, izgalmas témáit, de valamiért ez a könyve annyira nem tudott lekötni. Nem volt meg a „letehetetlen” érzés. Pedig jó volt az alapötlet. Valami nekem hiányzott mégis.


Népszerű idézetek

psn>!

The human mind has a primitive ego defense mechanism that negates all realities that produce too much stress for the brain to handle. It’s called denial.

psn>!

Just because the human mind can’t imagine something happening … doesn’t mean it won’t.

psn>!

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis.

Deszy P>!

Ask yourself, What followed the Black Death?
We all know the answer.
The Renaissance.
Rebirth.
It has always been this way. Death is followed by birth.
To reach Paradise, man must pass through Inferno.

psn>!

Anything is possible when people believe in a cause.

psn>!

The worst kind of loneliness in the world is the isolation that comes from being misunderstood. It can make people lose their grasp on reality.

psn>!

I’ve got to stop being such a snob about leather-bound books, he reminded himself. E-books do have their moments.

1 hozzászólás
psn>!

‘Remember tonight… for it’s the beginning of forever.’

Juci P>!

„I've heard of denial,” Langdon quipped blythely, „but I don't think it exists.”

214. oldal, 50. fejezet (Doubleday, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Robert Langdon · tagadás
psn>!

For nearly four decades, Langdon had worn an antique collector’s edition Mickey Mouse timepiece, a gift from his parents. Mickey’s smiling face and wildly waving arms had always served as his daily reminder to smile more often and take life a little less seriously.

Kapcsolódó szócikkek: Robert Langdon

A sorozat következő kötete

Robert Langdon sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Douglas Preston – Lincoln Child: Brimstone
Steve Berry: The Romanov Prophecy
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
Steve Berry: The Kaiser's Web
Stephenie Meyer: The Chemist
Becca Fitzpatrick: Black Ice
Julie Garwood: Mercy
Frei Tamás: Babel (angol)
Kathy Reichs: Seizure
Christopher Golden: Uncharted: The Fourth Labyrinth