Digital ​Fortress 20 csillagozás

Dan Brown: Digital Fortress Dan Brown: Digital Fortress Dan Brown: Digital Fortress Dan Brown: Digital Fortress Dan Brown: Digital Fortress Dan Brown: Digital Fortress Dan Brown: Digital Fortress

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Chillingly ​current and filled with more intelligence secrets than Tom Clancy, Digital Fortress transports the reader deep within the most powerful intelligence organization on earth--the National Security Agency (NSA)--an ultra-secret, multi-billion dollar agency which (until now) less than three percent of Americans knew existed.

When the NSA's most classified technological wonder--an invincible code-breaking machine--encounters a mysterious code it cannot break, the agency calls in its head cryptographer, Susan Fletcher, a brilliant and beautiful mathematician. What she uncovers sends shock waves through the corridors of power.

The NSA is being held hostage… not by guns or bombs, but by a code so ingeniously complex that if released it will cripple U.S. intelligence.

Caught in an accelerating tempest of secrecy and lies, Susan Fletcher battles to save the agency she believes in. Betrayed on all sides she finds herself fighting not only for her country,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Corgi, London (United Kingdom), 2009
510 oldal · ISBN: 9780552161251
>!
Corgi, London, 2004
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 0552151696
>!
St. Martin's, New York, 2004
430 oldal · ISBN: 0312995423

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
just_aGirl
Dan Brown: Digital Fortress

Dan Brown most sem okozott csalódást. Mivel kedvenc íróm, megbocsátottam volna neki, ha legelső regénye nem sikeredik olyan szenzációsra, mint az azt követőek, de erre nem volt szükség. Ő soha nem vált mesterré, ő már annak született!
A cselekmény két helyszínen zajlik párhuzamosan. Minden oldal izgalmas eseményekben gazdag, rengeteg nem várt fordulatot tartalmaz. Nincs vallás- illetve művészettörténet, sem műkincsek, műemlékek vagy Biblia. Annál több számítástechnikai fogalom. Nem hittem volna, hogy ebben a témában is ilyen otthonosan mozog. Természetesen a kódok és kódfejtők sem hiányozhatnak a műből. Információk áradatával találja szemben magát az ember, ahogy a világ egyik legtitkosabb szervezetét, a National Security Agency-t (NSA) választja helyszínéül, pellengérre állítva azt minden tökéletességével és hibájával együtt. Megismerhetjük a világ legdrágább kódfejtő gépezetét, mely az NSA-n belül működik. Az már megszokott, hogy az ember a későbbi referencia végett ceruzával és jegyzetfüzettel ellátva vagy pedig karnyújtásnyira egy számítógéptől olvassa Dan Brown regényeit, hogy az interneten mindennek még pontosabban utánna tudjon nézni az adott témával kapcsolatban. A szereplők karakterét cselekedeteiken keresztül formálja, mely gyakran nem várt fordulatot vesz, de a már megkedvelt szereplőt nehéz elítélni még akkor is, ha valami nagy galádságot követ el. Inkább megpróbáljuk megérteni a motivációját.
Ha nem lettem volna eleve elfogult az íróval szemben, akkor is öt csillagot kapott volna tőlem ez az izgamas, remek stílusban megírt thriller. Még egy könyve van, amit nem olvastam, Az elveszett jelkép, de most azonnal el is kezdem, aztán alig várom, hogy megjelenjen a következő műve.

>!
Coralie
Dan Brown: Digital Fortress

Nagyon tetszett! Érdekes volt a két cselekményszál párhuzamos futása, és ezúttal is egy női főszereplőt kaptunk. (+ Ez volt az első általam olvasott könyv, ami Spanyolországban (is) játszódik.) Az író stílusa itt is remekül átjött, fordulatokkal, sejtésekkel teletűzdelt eseményeket kapunk. A hajsza Sevillában izgalmasra sikeredett. A végén rendesen felpörögnek az események, ott már képtelenség letenni a könyvet! A szereplők szimpatikusak voltak, főleg David karaktere. Egy kicsit talán sok volt benne a szerencsés véletlen, néha kicsit naiv az egész, de ez még elmegy.

>!
MissWenut P
Dan Brown: Digital Fortress

Tetszett. Bár néhol úgy éreztem túl van csavarva a történet. Meg voltak elég valószerűtlen részek is benne, másrészt meg elég kiszámítható is volt. De összességében jó nyelvgyakorlásra, nem unalmas, elég eseménydús. És én azt is szerettem benne, hogy olyan rövid kis fejezetekre van bontva.

>!
Naira
Dan Brown: Digital Fortress

Számomra élvezhetőbb volt, mint a Davinci-kód, lehet hogy mindez a női főszereplőnek köszönhető…

>!
PuPilla
Dan Brown: Digital Fortress

Az eddig megjelent Dan Brownok közül ez tetszett legkevésbé. De a végén ennek is nagyon izgultam, azt felpörgették. Csak sajnos kevesebb a sztorija, kevesebb a háttér benne.

>!
ujhelyiz P
Dan Brown: Digital Fortress

Sokkal jobb, mint a The Lost Symbol – bár amikor próbálja a tudományos vonalat erőltetni, sajnos számomra újrahasznosított poénokat használ. Valamint filmes számítástechnikát/kriptográfiát… :D

Kellemes olvasmány, jól felpörgő végével – bár a végső rejtvény kicsit fura lett. Összességében 4 csillag.

>!
Christie_Zappert
Dan Brown: Digital Fortress

Lehet, hogy kocka-létem miatt, de nekem ez a kedvenc Dan Brownom… Már legalább háromszor olvastam.

>!
mokata I
Dan Brown: Digital Fortress

Nyelvgyakorlásnak jó volt. De azt fel nem foghatom, miért hiányzik a fülszövegből az a szereplő, aki gyakorlatilag elviszi a hátán a sztorit.

>!
Arcsibald
Dan Brown: Digital Fortress

Többet vártam tőle. A szokásos Dan Brown fordulatok és cselszövések. Ideje lenne valami újat is mutatni…
Egyébként akinek ez az első Dan Brown könyve, annak még érdekes lehet.


Népszerű idézetek

>!
PuPilla

Everything is possible. The impossible just takes longer.

>!
just_aGirl

I'm a survivor – but survival is nothing without honor. I'd rather die than live in the shadow of disgrace.

381. oldal

>!
Littlewhite 

Quis custodiet ipsos custodes. 'Who will guard the guards?'

page 179

>!
Littlewhite 

Susan had always thought the term 'bug' had an amusing origin: It came from the world's first computer – the Mark 1 – a room-size maze of electromechanical circuits built in 1944 in a lab at Harvard University. The computer developed a glitch one day, and no one was able to locate the cause. After hours of searching, a lab assistant finally spotted the problem. It seemed a moth had landed on one of the computer's circuit boards and shorted it out. From that moment on, computer glitches were referred to as bugs.

page 180

>!
Littlewhite 

You can't jump for the stars if your feet hurt.

page 96

>!
just_aGirl

She felt like an atheist coming face to face with God.

55. oldal

>!
just_aGirl

Force a hand, the voice warned, and it will fight you. But convince a mind to think as you want it to think, and you have an ally.

345. oldal

>!
Littlewhite 

During the Renaissance, Spanish sculptors who made mistakes while carving expensive marble often patched their flaws with cera – 'wax'. A statue that had no flaws and required no patching was hailed as a 'sculpture sin cera' or a 'sculpture without wax', The phrase eventually came to mean anything honest or true. The English word 'sincere' evolved from the Spanish sin cera – 'without wax'. David's secret code was no great mystery – he was simply signing his letters 'Sincerely.'

page 508

>!
Littlewhite 

Everything is possible. The impossible just takes longer.

page 36

>!
just_aGirl

The human mind is the fastest computer in existence.

374, oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Robin Cook: Invasion
Sam Bourne: The Righteous men
Mario Puzo: The Godfather
J. A. Redmerski: Killing Sarai
Dan Wells: The Devil's Only Friend
Celeste Ng: Everything I Never Told You
Dennis Lehane: Darkness, Take My Hand
Tess Gerritsen: The Sinner
Caleb Carr: The Alienist
Gillian Flynn: Dark Places