Angels ​and Demons (Robert Langdon 1.) 49 csillagozás

Dan Brown: Angels and Demons Dan Brown: Angels and Demons Dan Brown: Angels and Demons Dan Brown: Angels and Demons Dan Brown: Angels and Demons Dan Brown: Angels and Demons Dan Brown: Angels and Demons Dan Brown: Angels and Demons Dan Brown: Angels and Demons Dan Brown: Angels and Demons Dan Brown: Angels and Demons

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

When ​a world renowned scientist is found brutally murdered in a Swiss research facility, a Harvard professor, Robert Langdon, is summoned to identify the mysterious symbol seared onto the dead man's chest. His baffling conclusion: that it is the work of the Illuminati, a secret brotherhood presumed extinct for nearly four hundred years – reborn to continue their bitter vendetta against their most hated enemy, the Catholic church.In Rome, the college of cardinals assembles to elect a new pope. Yet somewhere within the walls of the Vatican, an unstoppable bomb of terrifying power relentlessly counts down to oblivion. While the minutes tick away, Langdon joins forces with Vittoria Vetra, a beautiful and mysterious Italian scientist, to decipher the labyrinthine trail of ancient symbols that snakes across Rome to the long-forgotten Illuminati lair – a secret refuge wherein lies the only hope for the Vatican.But, with each revelation comes another twist, another turn in the plot, which… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Corgi, London, 2013
620 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780552160896
>!
Transworld, London, 2009
624 oldal · ISBN: 1409083942
>!
Transword, London (United Kingdom), 2009
620 oldal · ISBN: 9780552161268

8 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 6

Most olvassa 4

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

FairyDust P>!
Dan Brown: Angels and Demons

Sokszor hallottam már a könyvről, de nem vitt rá a lélek hogy elolvassak egy 600 oldalas monstrumot, ami a valláshoz/egyházhoz szorosan kapcsolódik.
Végülis nem bántam meg hogy kézbevettem, a könyv túlnyomó része tetszett, a problémáim az utolsó 20%-nál kezdőtek.
Tetszett Langdon karaktere, szerettem hogy ennyire logikus ember, mindig mosolyt csalt az arcomra mikor eszem bejutott, hogy egy ennyire okos embernek a kezén a Mickey egeres óra van. Vittoria ugyan szimpatikus volt, de kevésbé éreztem kidolgozott karakternek. Brown leginkább a camerlengo karakterére feküdt rá. spoiler
A legjobban a nyomozás nyerte el a szívemet. Imádtam ahogy fel-le szaladgálnak Rómában, és próbálják megfejteni a talányt.
Külön hálás vagyok, hogy Brown úgy írta meg a történetet, hogy igyekezett magyarázni is, így nem kellett folyton keresgélnem a neten a hiányos tudásom miatt, hogy értsem ki kicsoda, vagy mi micsoda.
Voltak részek amik felhúztak a könyvben, például spoiler
Továbbá nem tetszett, hogy a cselekmény végén ennyire csűrte-csavarta az eseményeket, rettentően untam, botrányosan túlírtnak éreztem a befejezést.
Ettől függeltenül a könyv lényegi része tetszett, izgalmas volt, lekötött, annak ellenére hogy én és a vallások egy évezredben sem férünk meg egymás mellett.

viidori I>!
Dan Brown: Angels and Demons

Dan Brown tisztában van azzal, hogy a népek szeretik a misztikumot, a titkos társaságokat, ősi összeesküvéseket, a jeleket és persze a rejtvényeket. Továbbá tudja, hogy épül fel egy akcióregény és hogy, hogyan is kell ezt a kettőt ötvöznie.
Itt van civilünk, Mr. Langdon, akiről nekem mindig Indiana Jones jut eszembe, ahogy a történelem, itt művészettörténet segítségével derítenek fel titkokat, de ilyen apróságokon nem akadunk fenn. Itt van természetesen a nő, aki segíti majd a főhősünk kutatását, és akit előreláthatólag meg kell majd menteni. Itt van a katasztrófaszituáció, ahol a helyi erők parancsnoka nem akar cselekedni, nehogy elmaradjon a lecsófesztivál, amiről majd a városa híres lesz. Aztán lótnak-futnak, és próbálják kibogozni az Illuminati hagyta jeleket. És annak ellenére, hogy ez így leírva kiábrándítóan cinikusan hangzott, eddig a pontig minden a lehető legnagyobb rendben van, és a könyv kb. kétharmadáig így is marad. A baj azzal van, hogy Brown szerintem rettentően szereti a saját hangját hallani, így került bele eggyel, majd még eggyel és még eggyel több csavarféle a történetbe. Mire az összes titok lelepleződött már nem voltam se izgatott, se kíváncsi, egyszerűen sok volt, és a vége már inkább röhejes volt, mint feszült. És ez áll az akcióra is. Nem érzem szükségesnek, hogy egy akciófilmben/regényben minden mozzanat hihető, hiteles és megvalósítható legyen. Nem akadok fenn apróságokon, de azért mindennek van határa, amit itt azért átléptek.
Összességében én sajnálom, mert jól indult, szórakoztató, könnyed olvasmányként, ami sajnos kicsit túlpörgette önmagát, és így elvesztette a varázsát. Az egyházat meg továbbra sem csípem.

Sajtkukac94>!
Dan Brown: Angels and Demons

Párom ajánlására kezdtem bele angolul a könyvbe, hogy belerázódjak kicsit az idegen nyelven való olvasásba. Az első néhány fejezettel rendesen szenvedtem, alig akart átállni az agyam a magyarról az angolra. Viszont úgy az 50. oldaltól teljesen beszippantott.
A történet nem volt teljesen új, a filmet többször is láttam már. Persze azért voltak kisebb-nagyobb eltérések, és a könyvet helyenként már kicsit túlzásnak éreztem. Oké, tudom, Langdon egy Harris tweed zakós szuperhős, de azért akkor is van egy határ. Az alapvető következetlenségeltől eltekintve egy nagyon szórakoztató, pörgős, olvasmányos könyv volt. Magyarul is szívesen elolvasnám, mert volt néhány angol kifejezés, aminél érdekelne, hogy mire jutott vele a fordító.

Juci P>!
Dan Brown: Angels and Demons

Igen, talán jobb, mint a DVK, de a filmet sikerült totál érdektelenre megcsinálni. Egyszer nem ment a pulzusom 72 fölé, pedig a regény jó pörgős, izgis.

worldtravellerinthemaking P>!
Dan Brown: Angels and Demons

Ez a könyv egyértelmű 5 csillagról indult nálam, annyira behúzott a sztori, hogy még a hatásvadász félmondatokat és a történetbe kevéssé illő megjegyzéseket is figyelmen kívül terveztem hagyni az értékelésnél. De mivel kíváncsi természet vagyok, idővel elkezdtem utánakeresgélni azoknak a helyszíneknek, illetve eseményeknek, amiket a szerző említ, és ahogy már sokan leírták előttem, rájöttem, hogy a valóságban nem éppen úgy vannak a dolgok, ahogyan azt Dan Brown elénk tárta. Ezzel önmagában nem lenne túl nagy problémám, hiszen létezik írói szabadság a világon, de a könyv elején lévő „Itt minden úgy van leírva, ahogy van.”-jellegű üzenettel együtt rossz szájízt hagyott maga után, úgy, ahogy az utolsó, számomra már túl drámai és B-kategóriás filmre hajazó eseménysor is. Nem teszek le örökre a Dan Brown könyvekről, mert összességében szórakoztatott és lekötött ez a regény, de azért örülök, hogy a könyv közepénél érzett lelkesedésemen felbuzdulva csak a következő kötetet vettem meg, és nem mindjárt az összeset.

tyundii>!
Dan Brown: Angels and Demons

Első Dan Brown könyv, amit olvastam, izgalmas és olykor elgondolkodtató volt számomra. Ha egyszer újra eljutok Rómába, tuti felkeresem a helyeket, amikről írt :)

SinkaZsuzsanna>!
Dan Brown: Angels and Demons

Igaz, hogy ismertem már a történetet, így meglepetés nem akadt benne, de mégis élveztem azt, ahogyan Brown felépítette a történetet és kibontakoztak az apró részletek. Rengeteg apró részlet. A nyelvezete is nagyon tetszett.

Light>!
Dan Brown: Angels and Demons

Szerintem sokkal jobb mint a Da Vinci, azt már a könyv felétől untam, ezt csak a háromnegyedétől :-) Pörgős, gyorsan lehet olvasni (még angolul is), de hiányzik valami plusz a nagy rohanásból. Tipikus hollywoodi sztori szuperhőssel, világmegmentéssel, csinos okoskával.


Népszerű idézetek

FairyDust P>!

Faith does not protect you. Medicine and airbags… those are things that protect you. God does not protect you. Intelligence protects you. Enlightenment. Put your faith in something with tangible results. How long has it been since someone walked on water? Modern miracles belong to science computers, vaccines, space stations… even the divine miracle of creation. Matter from nothing… in a lab. Who needs God? No! Science is God.

FairyDust P>!

Invisible to those who were not looking for it. And also invisible to those who didn’t understand it.

Rhealine>!

Of course. How simple of me. One does not need to have cancer to analyze its symptoms

21. oldal

VERDI>!

Langdon looked up, glancing around the frozen flat. “Perhaps we should discuss this in a warmer place?”
“This room is fine.” Kohler seemed oblivious to the cold. “We’ll talk here.”
Langdon frowned. The Illuminati history was by no means a simple one. I’ll freeze to death trying to explain it. He gazed again at the brand, feeling a renewed sense of awe.

49. oldal Corgi 2001.

8 hozzászólás
Rhealine>!

When you're a black woman, her mother said, ain't no hiding what you are. Day you try, is the day you die. Stand tall, smile bright, and let 'em wonder what secret's making you laugh.

256. oldal

Cheril>!

Miracles were nothing but stories we all clung to because we wished they were true.

550. oldal

Cheril>!

He hated hospitals, but they certainly beat aliens harvesting his testicles.

562. oldal

Rhealine>!

– Don't you trust me?
– Trust you? I barely know you.
Vittoria frowned. – And here I thought we were newlyweds.

240. oldal

aurorag>!

He held that science and religion were not enemies, but rather allies – 2 different languages telling the same story, a story of symmetry and balance…

worldtravellerinthemaking P>!

'Neutrinos have mass?' Langdon shot her a stunned look. 'I didn't even know they were Catholic!'

620. oldal, 137. fejezet (Corgi, 2013)


A sorozat következő kötete

Robert Langdon sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Steve Berry: The Templar Legacy
Steve Berry: The Romanov Prophecy
Douglas Preston – Lincoln Child: Brimstone
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
Christopher Golden: Uncharted: The Fourth Labyrinth
Becca Fitzpatrick: Black Ice
Julie Garwood: Mercy
Stephenie Meyer: The Chemist
Kathy Reichs: Seizure
Frei Tamás: Babel (angol)