A ​Da Vinci-kód (Robert Langdon 2.) 2348 csillagozás

Dan Brown: A Da Vinci-kód Dan Brown: A Da Vinci-kód Dan Brown: A Da Vinci-kód Dan Brown: A Da Vinci-kód

A tanulmányi úton Párizsban tartózkodó Robert Langdon szimbólumkutatót telefonon riasztják egy késő esti órán. A Louvre idős kurátorát meggyilkolták a múzeumban, és érthetetlen kódot találtak a holtteste mellett. Miközben Langdon és Sophie Neveu, a tehetséges francia titkosírás-szakértő a rejtvény megoldásán dolgozik, elképedten fedezik fel a rejtett utalások nyomát Leonardo da Vinci műveiben – noha ezeket az utalásokat mindenki láthatja, a festő zseniálisan álcázta őket. A hagyományos thrillerregények kliséiből A Da Vinci-kód egyszerre villámgyors, intelligens és többrétegű; részletek sokasága és alapos kutatások hitelesítik. Az első oldalaktól a váratlan és elképesztő végkifejletig Dan Brown bestsellerszerző már megint mesterien bonyolítja a történetet.

Eredeti mű: Dan Brown: The Da Vinci Code

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
GABO, Budapest, 2010
648 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636893453 · Fordította: Bori Erzsébet
>!
GABO, Budapest, 2006
516 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639635448 · Fordította: Bori Erzsébet
>!
GABO, Budapest, 2004
652 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639526770 · Fordította: Bori Erzsébet

1 további kiadás


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Robert Langdon · Sophie Neveu · Jacques Sauniére · Silas · sir Leigh Teabing

Helyszínek népszerűség szerint

Louvre


Kedvencelte 374

Most olvassa 98

Várólistára tette 312

Kívánságlistára tette 220

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
MissFortune
Dan Brown: A Da Vinci-kód

Egyszerűen zseniális Dan Brown! Tartalmas, mozgalmas, izgalmas kötetet. Jobban sikerült mint az első rész, valószínű azért mert Leonardo Da Vinci közelebb áll a szívemhez. Tetszett, ahogy bevonta az író pl. Az utolsó vacsora c. művét Leonardonak. Emlékszem, hogy anno a gimiben tanultuk is, de nekem fel sem tűnt akkor, hogy Szent Péter kést tart a kezében. És mikor kigugliztam, mit ad Isten, tényleg ott volt. A legjobb Dan Brown műveiben, hogy ennyire utánajár, felfigyel, a legapróbb dolgokra is és beleszövi a történetbe.

2 hozzászólás
>!
ozsolt
Dan Brown: A Da Vinci-kód

Emlékszem mikor megjelent ez a könyv milyen nagy zajt csaptak körülötte. Bent, az akkori munkahelyemen valaki megszerezte, és azonnal el kezdtük fénymásolni, nehogy lemaradjunk az évszázad könyvéről. Persze mindenki inkább a regény által kimondott titkokra volt kíváncsi. Napjaink Nostradamus próféciáját látszott megfogalmazni a regény. Sokan remélték, hogy ez a könyv lesz az, ami lerántja majd az egyházról a leplet és elénk tárja a nagy titkokat. A sok környezeti ráhatásnak engedve én is el kezdtem fénymásolgatni, és olvasni is. Hamar rá jöttem, hogy ez nem az az iromány ami titkokat hoz a felszínre, ellenben egy elég jól megírt regényről van szó. Hihetetlen, hogy a sok hamis propaganda mennyi mindent el tud hitetni az emberekkel. Nem kellet végig olvasnom, hogy rájöjjek fikció az egész, és a sok kutatás amit hangsúlyoz az író csak hiedelmi karc. Hát így történt hogy míg a többiek szaftos megbeszéléseket tartottak a könyv nyomán én szépen csendben nyugiban végig olvastam és élveztem a regényt. Dan Brown, még ha sokan nem is szeretik, mert szenzáció hajhásznak gondolja, szerintem nagyon jó író. El tudja adni a történetét mint történelmi tény, ugyanakkor a szkeptikus olvasó rétegnek is kiváló szórakozást biztosít. Ez a könyv olvastatja magát és tényleg elérte nálam, hogy többedik újraolvasásra is nehezen tudjam letenni. Pörgős, eseménydús és még izgalmas is. Nagyon jó könyv, én nagyon élveztem. Azoknak ajánlom akik nem ijednek meg a vaskos könyvektől :) és szeretik az izgalmakat.

>!
WindStorm P
Dan Brown: A Da Vinci-kód

Minő sötét az emberi ármány.

Aki még nem olvasott Dan Brown-tól, annak a Da Vinci-kód egy nagyon jó indítás!
Történelem fanatikus vagyok, bár a művészettörténelem annyira nem áll hozzám közel, a könyv mégis meghozta a várt kedvet. Az pedig egy másik kérdés, hogy igaz -e vagy sem?! Még ha az egész regény egy nagy hazugság is, akkor is lebilincselő.
A történet tele van rejtélyekkel, elméletekkel, felfedezésekkel, minden olyannal ami egy krimi-thriller rajongónak kedvez, szóval bátran ajánlom!
A sztori hangulata sem unalmas, az író úgy adja elő, mintha Robert Langdon mellett jártam volna körbe egész Párizst.
Cselekményleírása pedig gyors, csak úgy sodródtam az árral. Nehezen letehető könyv, annak ellenére is, hogy a regény stílusába bele kell rázódni, de aztán garantált a nem alvás.
Egy élmény.

>!
GABO, Budapest, 2010
648 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636893453 · Fordította: Bori Erzsébet
>!
AniTiger MP
Dan Brown: A Da Vinci-kód

Barátnőm könyvét volt lehetőségem elolvasni (és azóta vágyom egy saját példányra…) ezer éve, jóval a film előtt. Vastag és tartalmas könyvről van szó, nem feltétlenül az én stílusom, mégis megvett kilóra anno. A film és a könyv közötti eltérések miatt később morogtam, aztán megbarátkoztam a filmmel (Igen, Tom Hanks miatt…) – anyummal azóta többször is csaptunk Angyalok és démonok-os, DaVinci-kódos mozidélutánt.
Olyan könyv, amit sajnálok, hogy nem olvasott el.

5 hozzászólás
>!
Kata_
Dan Brown: A Da Vinci-kód

Még mindig az egyik kedvenc könyvem. Újraolvasni érdemes volt, mert nagyon sok részletet már elfelejtettem (sok van ami a filmből is kimaradt), vagy első olvasáskor fel sem tűnt. Nagyon mozgalmas, izgalmas, sok érdekességet lehet belőle tanulni, és szerintem sok embernél megalapozta az olvasás és történelem / művészettörténet szeretetét.
Ajánlom mindenkinek! :)

5 hozzászólás
>!
Dinah I
Dan Brown: A Da Vinci-kód

Amikor egy karácsonyon megláttam egy régi barátnőm éjjeliszekrényén, és elolvastam a (korántsem hétköznapi) fülszöveget, tudtam, hogy a könyvet is el kell. Kölcsön is kaptam, és 3 nap alatt elolvastam.
Sodródtam az árral, és talán ez volt az első könyv, amit alig bírtam letenni.
A rejtélyek, feladványok igazán tetszettek, és vártam, hogy mi sül ki majd belőle.
A vallási vonal egy dolog, arról mindenki gondoljon, amit akar.
Én azt mondom, hogy remek kis teória született a könyv lapjain, még ha semmi igazság sincs benne. A (számomra) legjobb DB-könyv, amikhez eddig szerencsém volt.

>!
GABO, Budapest, 2003
652 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639526770 · Fordította: Bori Erzsébet
3 hozzászólás
>!
Blissenobiarella
Dan Brown: A Da Vinci-kód

Egy hónappal ezelőtt jártam Rómában, és azóta eszemben volt, hogy újra elővegyem ezt a könyvet, annyi római helyszín volt benne, biztosan más élmény lenne így újraolvasni, hogy már ismerem a helyszíneket… aha…. a könyv nagyjából negyedénél ugrott be, hogy keverem az Angyalok és démonokkal, és bizony ez PÁRIZSBAN játszódik… így jártam, annyi baj legyen, majd előveszem azt is újra.
Régebben olvastam, szerettem, a film viszont elrontotta az emlékeimet, mert nagyon gáz. Újraolvasva azt mondom: végtelenül szórakoztató, pörgős krimi, némi intellektuális kitekintéssel. Mindenki vegye annyira komolyan, amennyire jól esik. (én mondjuk imádom a történelmi összeesküvés-elméleteket, úgyhogy csiklandozza ez a könyv mindenemet, amit kell.)

2 hozzászólás
>!
KingucK P
Dan Brown: A Da Vinci-kód

Még mindig a kedvencem. Azok közzé a könyvek közzé tartozik, amelyek miatt könyvfüggő lettem. Az eseménydús cselekménye, a történelmi és művészettörténeti vonatkozásai teljesen behúztak a regények világába és rövid időn belül elolvastam az író összes megjelent regényét. Bár azt hozzá kell tennem, hogy pont azért nem olvastam már hamarabb, mert elijesztett a megjelenése után csapott nagy hírverés.
A cselekmény izgalmas és mozgalmas, bár a krimi vonal nem a hagyományos módon bontakozik ki, mert már az elején tudjuk ki a gyilkos, még ha a nyomozók számára ez nem nyilvánvaló. A rejtély az okon és a háttérben megbúvó mesteren, és a jól védett titkon alapszik.
Mindenkinek ajánlom!

>!
Ibanez MP
Dan Brown: A Da Vinci-kód

Megjelenésekor olvastam ezt a könyvet, s egyből nagy kedvenccé vált. Miután eltelt jajnemmondommeghányév (sok, túl sok!) s közben ugye kijött a könyv, amit nem csak egyszer láttam, kíváncsi voltam, mit adna a könyv egy újraolvasásra. (És közben meg is lepődtem, mert én úgy voltam vele – talán a filmmegjelenések kapcsán – hogy ez az első Langdon kötet, úgyhogy kicsit elrontottam, de emlékeim szerint én ezt szerettem a legjobban)…

És a kötet még mindig a kedvencek között marad. Imádom az ilyen könyveket, amelyek két típusból állnak, jelen esetben a történelem és a krimi. A történelmi szál gondoskodik arról, hogy egy picit betekinthessünk a múltba, érdekes szálakba, a krimi azért, hogy az egész pörögjön, sose üljön le, valamint a kettő együtt jól megdolgoztatja az agyunkat. Itt ráadásként megkapjuk a Szent Grál-Jézus szálat, amely szinte amióta világ a világ (na jó, majdnem) megmozgatja a vallásosak táborát éppúgy, mint a „pogányokét”. És a hab a tortára Langdon professzor, aki egy kicsit Indiana Jones, egy kicsit meg Poirot :-D Gonosznak ott van Silas, aki számomra azért sajnálatra méltó is, inkább tartom gonosznak azokat, akik „hadjáratba” küldik a hozzá hasonlókat (és akik kihasználják őket és saját céljaikra használják fel).

A történet szerintem fenomenális, egy pár évvel ezelőtti párizsi tartózkodásom során még a Saint Sulpice-be is elmentem a rózsavonal miatt :-D És nekem a Louvre piramisáról mindig ez a könyv/film jut eszembe :-D Biztos, hogy újra fogom még olvasni!

>!
Echelon_girl
Dan Brown: A Da Vinci-kód

Ennyi izgalmat, csavart, fordulatot egy könyvben még nem olvastam, és az, hogy több, mint 600 oldalban Dan Brown le tudta írni 1/2 nap eseményét… hihetetlen. A befejezésről meg ne is beszéljünk! Sokat tanultam ebből a könyvből. Új kedvencem lett.


Népszerű idézetek

>!
Kovtünci

A Bibliát nem a mennyországból kaptuk faxon… a Biblia emberi termék, nem istentől való… soha nem létezett egyetlen érvényes változata

>!
zoli211 P

So dark the con of man. Minő sötét az emberi ármány.

1 hozzászólás
>!
Algernon +SP

A világon minden hit koholmányokon alapul. Ez a hit meghatározása: elfogadni azt, amit igaznak gondolunk, de nem lehet bizonyítani.

>!
beaaa93

A történelmet mindig a győztesek írják. Amikor két kultúra megütközik, a vesztes megsemmisül és a győztes írja meg a történelemkönyveket.

370. oldal, 60. fejezet

>!
gybarbii

– Vagyis a történelmet mindig a győztesek írják. Amikor két kultúra megütközik, a vesztes megsemmisül, és a győztes írja meg a történelemkönyveket. Amelyekben persze a saját ügyét ünnepli, az ellenfelét pedig becsmérli. Ahogy Napóleon monda: „A történelem nem más, mint egyezményes mese.” – Teabíing elmosolyodott. – A történelem, természeténél fogva, mindig egyoldalú beszámoló.

370. oldal (Gabo, 2004)

>!
Algernon +SP

Vár rátok a Szent Grál az ősi Roslinban,
Hol penge és kehely őrzi a kapukat.
Nagymesterek műve méltó nyughelyet ad,
Örökre megpihent a csillagok alatt.

>!
Hymnia

Valahogy kételkedett abban, hogy a francia rendőrség kapitánya humorosnak fogja találni, ha üldözőbe vesz és letartóztat egy darab szappant.

138. oldal

>!
szedmond01

– De ha ennyi könyvet írtak már róla miért nem ismerik szélesebb közben ezt az elméletet?
– Ezek a könyvek nem versenyezhetnek a történettudomány több száz éve meggyökerezett tanaival, kivált ha az egyik alapműnem más, mint minden idők legnagyobb bestsellere.
Faukmannak elkerekedett a szeme.
– Csak azt ne mondd, hogy a Harry Potter a Szent Grálról szól.
– Én a Bibliára gondoltam.

>!
AgiJovi

– Az élet tele van titkokkal. Nem fedezheted fel mindet egyszerre.

152. oldal

>!
PimPo

A tudatlanság vakká tesz.
Ó, nyomorult halandó, nyisd ki a szemed!
-LEONARDO DA VINCI

336. oldal


A sorozat következő kötete

Robert Langdon sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Frei Tamás: A bankár
Steve Berry: Veszedelmes hazafiak
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Adam Palmer: Mózes hagyatéka
Mario Puzo: A szicíliai
Douglas Preston – Lincoln Child: Az ereklyetartó
Robert Masello: Az Einstein-prófécia
David Mitchell: Felhőatlasz
Christopher Golden: Uncharted – A negyedik labirintus
Stieg Larsson: A kártyavár összedől