A ​Da Vinci-kód (Robert Langdon 2.) 2868 csillagozás

Dan Brown: A Da Vinci-kód Dan Brown: A Da Vinci-kód Dan Brown: A Da Vinci-kód Dan Brown: A Da Vinci-kód

A tanulmányi úton Párizsban tartózkodó Robert Langdon szimbólumkutatót telefonon riasztják egy késő esti órán. A Louvre idős kurátorát meggyilkolták a múzeumban, és érthetetlen kódot találtak a holtteste mellett. Miközben Langdon és Sophie Neveu, a tehetséges francia titkosírás-szakértő a rejtvény megoldásán dolgozik, elképedten fedezik fel a rejtett utalások nyomát Leonardo da Vinci műveiben – noha ezeket az utalásokat mindenki láthatja, a festő zseniálisan álcázta őket. A hagyományos thrillerregények kliséiből A Da Vinci-kód egyszerre villámgyors, intelligens és többrétegű; részletek sokasága és alapos kutatások hitelesítik. Az első oldalaktól a váratlan és elképesztő végkifejletig Dan Brown bestsellerszerző már megint mesterien bonyolítja a történetet.

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
GABO, Budapest, 2021
648 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635661688 · Fordította: Bori Erzsébet
>!
GABO, Budapest, 2010
648 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636893453 · Fordította: Bori Erzsébet
>!
GABO, Budapest, 2006
516 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639635448 · Fordította: Bori Erzsébet

2 további kiadás


Enciklopédia 30

Szereplők népszerűség szerint

Robert Langdon · Silas · Sophie Neveu · Jacques Sauniére · sir Leigh Teabing · Mona Lisa

Helyszínek népszerűség szerint

Louvre


Kedvencelte 451

Most olvassa 104

Várólistára tette 415

Kívánságlistára tette 285

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Dan Brown: A Da Vinci-kód

„Az élet tele van titkokkal. Nem fedezheted fel mindet egyszerre.”

Számomra A Da Vinci-kód egyike azon könyveknek, amiket képtelen vagyok megunni.
Ez már a sokadik újraolvasásom volt, de a történet még mindig úgy le tudja kötni a figyelmem, mintha először olvasnám.
Továbbra is lenyűgöz a könyv fordulatossága, a szebbnél szebb helyszínek és a különleges témaválasztás. Dan Brown remekül szövi a történet fonalát, egy pillanatra sem hagyja, hogy csökkenjen az érdeklődésem a cselekmény iránt.
Valószínűleg még sokszor fogom újraolvasni.

>!
GABO, Budapest, 2010
648 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636893453 · Fordította: Bori Erzsébet
MissFortune>!
Dan Brown: A Da Vinci-kód

Egyszerűen zseniális Dan Brown! Tartalmas, mozgalmas, izgalmas kötetet. Jobban sikerült mint az első rész, valószínű azért mert Leonardo Da Vinci közelebb áll a szívemhez. Tetszett, ahogy bevonta az író pl. Az utolsó vacsora c. művét Leonardonak. Emlékszem, hogy anno a gimiben tanultuk is, de nekem fel sem tűnt akkor, hogy Szent Péter kést tart a kezében. És mikor kigugliztam, mit ad Isten, tényleg ott volt. A legjobb Dan Brown műveiben, hogy ennyire utánajár, felfigyel, a legapróbb dolgokra is és beleszövi a történetbe.

2 hozzászólás
ozsolt>!
Dan Brown: A Da Vinci-kód

Emlékszem mikor megjelent ez a könyv milyen nagy zajt csaptak körülötte. Bent, az akkori munkahelyemen valaki megszerezte, és azonnal el kezdtük fénymásolni, nehogy lemaradjunk az évszázad könyvéről. Persze mindenki inkább a regény által kimondott titkokra volt kíváncsi. Napjaink Nostradamus próféciáját látszott megfogalmazni a regény. Sokan remélték, hogy ez a könyv lesz az, ami lerántja majd az egyházról a leplet és elénk tárja a nagy titkokat. A sok környezeti ráhatásnak engedve én is el kezdtem fénymásolgatni, és olvasni is. Hamar rá jöttem, hogy ez nem az az iromány ami titkokat hoz a felszínre, ellenben egy elég jól megírt regényről van szó. Hihetetlen, hogy a sok hamis propaganda mennyi mindent el tud hitetni az emberekkel. Nem kellet végig olvasnom, hogy rájöjjek fikció az egész, és a sok kutatás amit hangsúlyoz az író csak hiedelmi karc. Hát így történt hogy míg a többiek szaftos megbeszéléseket tartottak a könyv nyomán én szépen csendben nyugiban végig olvastam és élveztem a regényt. Dan Brown, még ha sokan nem is szeretik, mert szenzáció hajhásznak gondolja, szerintem nagyon jó író. El tudja adni a történetét mint történelmi tény, ugyanakkor a szkeptikus olvasó rétegnek is kiváló szórakozást biztosít. Ez a könyv olvastatja magát és tényleg elérte nálam, hogy többedik újraolvasásra is nehezen tudjam letenni. Pörgős, eseménydús és még izgalmas is. Nagyon jó könyv, én nagyon élveztem. Azoknak ajánlom akik nem ijednek meg a vaskos könyvektől :) és szeretik az izgalmakat.

Madama_Butterfly>!
Dan Brown: A Da Vinci-kód

Dan Brown – Robert Langdon karakterén keresztül – megint egy igen megosztó és egy mindmáig vitatott témát boncolgat ..
A nők, a nőiesség szerepe és alakulása az emberiség történelmével egyidejű – egy történelmi témájú könyv pedig akkor jó, ha elgondolkodtat, ha késztet arra, hogy még több információt szerezzen az ember az adott témában, és ha úgy csukja be az olvasó az utolsó lapok elolvasása után a könyvet, hogy vannak még kérdései. Ez a kötet hemzseg nemcsak a bibliai jellegű kutatni valóban, hanem ezzel párhuzamosan számos olyan képzőművészeti és építészeti adatot ad az olvasó kezébe, ami után muszáj utána járni és saját szemünkkel látni dolgokat.
A fentieket megfejelve egy pörgős, izgalmas sztorival kapunk egy zseniálisan megírt, ragyogó stílusú történetet. Dan Brown tud valamit. Remélem a következő kötet után én is.

WindStorm>!
Dan Brown: A Da Vinci-kód

Minő sötét az emberi ármány.

Aki még nem olvasott Dan Brown-tól, annak a Da Vinci-kód egy nagyon jó indítás!
Történelem fanatikus vagyok, bár a művészettörténelem annyira nem áll hozzám közel, a könyv mégis meghozta a várt kedvet. Az pedig egy másik kérdés, hogy igaz -e vagy sem?! Még ha az egész regény egy nagy hazugság is, akkor is lebilincselő.
A történet tele van rejtélyekkel, elméletekkel, felfedezésekkel, minden olyannal ami egy krimi-thriller rajongónak kedvez, szóval bátran ajánlom!
A sztori hangulata sem unalmas, az író úgy adja elő, mintha Robert Langdon mellett jártam volna körbe egész Párizst.
Cselekményleírása pedig gyors, csak úgy sodródtam az árral. Nehezen letehető könyv, annak ellenére is, hogy a regény stílusába bele kell rázódni, de aztán garantált a nem alvás.
Egy élmény.

>!
GABO, Budapest, 2010
648 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636893453 · Fordította: Bori Erzsébet
dagikám>!
Dan Brown: A Da Vinci-kód

Ismét magával ragadott ez a kincsvadászat. Nem pörgött annyira a nyomozás,mint az első részben,de ennek is meg volt a maga hangulata,fordulatai. Sokkal jobban tetszett nekem a könyv,mint a film. Szerintem itt a történelmi háttér sokkal érthetőbb,követhetőbb volt,mint az első kötetben. Voltak benne meglepő csavarok,amiktől fogtam a fejem a végén. Szuper volt.

AniTiger P>!
Dan Brown: A Da Vinci-kód

Barátnőm könyvét volt lehetőségem elolvasni (és azóta vágyom egy saját példányra…) ezer éve, jóval a film előtt. Vastag és tartalmas könyvről van szó, nem feltétlenül az én stílusom, mégis megvett kilóra anno. A film és a könyv közötti eltérések miatt később morogtam, aztán megbarátkoztam a filmmel (Igen, Tom Hanks miatt…) – anyummal azóta többször is csaptunk Angyalok és démonok-os, DaVinci-kódos mozidélutánt.
Olyan könyv, amit sajnálok, hogy nem olvasott el.

5 hozzászólás
Dinah>!
Dan Brown: A Da Vinci-kód

Amikor egy karácsonyon megláttam egy régi barátnőm éjjeliszekrényén, és elolvastam a (korántsem hétköznapi) fülszöveget, tudtam, hogy a könyvet is el kell. Kölcsön is kaptam, és 3 nap alatt elolvastam.
Sodródtam az árral, és talán ez volt az első könyv, amit alig bírtam letenni.
A rejtélyek, feladványok igazán tetszettek, és vártam, hogy mi sül ki majd belőle.
A vallási vonal egy dolog, arról mindenki gondoljon, amit akar.
Én azt mondom, hogy remek kis teória született a könyv lapjain, még ha semmi igazság sincs benne. A (számomra) legjobb DB-könyv, amikhez eddig szerencsém volt.

>!
GABO, Budapest, 2003
652 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639526770 · Fordította: Bori Erzsébet
3 hozzászólás
Kata_>!
Dan Brown: A Da Vinci-kód

Még mindig az egyik kedvenc könyvem. Újraolvasni érdemes volt, mert nagyon sok részletet már elfelejtettem (sok van ami a filmből is kimaradt), vagy első olvasáskor fel sem tűnt. Nagyon mozgalmas, izgalmas, sok érdekességet lehet belőle tanulni, és szerintem sok embernél megalapozta az olvasás és történelem / művészettörténet szeretetét.
Ajánlom mindenkinek! :)

5 hozzászólás
Blissenobiarella>!
Dan Brown: A Da Vinci-kód

Egy hónappal ezelőtt jártam Rómában, és azóta eszemben volt, hogy újra elővegyem ezt a könyvet, annyi római helyszín volt benne, biztosan más élmény lenne így újraolvasni, hogy már ismerem a helyszíneket… aha…. a könyv nagyjából negyedénél ugrott be, hogy keverem az Angyalok és démonokkal, és bizony ez PÁRIZSBAN játszódik… így jártam, annyi baj legyen, majd előveszem azt is újra.
Régebben olvastam, szerettem, a film viszont elrontotta az emlékeimet, mert nagyon gáz. Újraolvasva azt mondom: végtelenül szórakoztató, pörgős krimi, némi intellektuális kitekintéssel. Mindenki vegye annyira komolyan, amennyire jól esik. (én mondjuk imádom a történelmi összeesküvés-elméleteket, úgyhogy csiklandozza ez a könyv mindenemet, amit kell.)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Kovtünci>!

A Bibliát nem a mennyországból kaptuk faxon… a Biblia emberi termék, nem istentől való… soha nem létezett egyetlen érvényes változata

Algernon P>!

A világon minden hit koholmányokon alapul. Ez a hit meghatározása: elfogadni azt, amit igaznak gondolunk, de nem lehet bizonyítani.

beaaa93>!

A történelmet mindig a győztesek írják. Amikor két kultúra megütközik, a vesztes megsemmisül és a győztes írja meg a történelemkönyveket.

370. oldal, 60. fejezet

Algernon P>!

Vár rátok a Szent Grál az ősi Roslinban,
Hol penge és kehely őrzi a kapukat.
Nagymesterek műve méltó nyughelyet ad,
Örökre megpihent a csillagok alatt.

gybarbii >!

– Vagyis a történelmet mindig a győztesek írják. Amikor két kultúra megütközik, a vesztes megsemmisül, és a győztes írja meg a történelemkönyveket. Amelyekben persze a saját ügyét ünnepli, az ellenfelét pedig becsmérli. Ahogy Napóleon monda: „A történelem nem más, mint egyezményes mese.” – Teabíing elmosolyodott. – A történelem, természeténél fogva, mindig egyoldalú beszámoló.

370. oldal (Gabo, 2004)

Hymnia>!

Valahogy kételkedett abban, hogy a francia rendőrség kapitánya humorosnak fogja találni, ha üldözőbe vesz és letartóztat egy darab szappant.

138. oldal

Pompi>!

A tudatlanság vakká tesz.
Ó, nyomorult halandó, nyisd ki a szemed!
-LEONARDO DA VINCI

336. oldal

AgiJovi P>!

– Az élet tele van titkokkal. Nem fedezheted fel mindet egyszerre.

152. oldal

szedmond01>!

– De ha ennyi könyvet írtak már róla miért nem ismerik szélesebb közben ezt az elméletet?
– Ezek a könyvek nem versenyezhetnek a történettudomány több száz éve meggyökerezett tanaival, kivált ha az egyik alapműnem más, mint minden idők legnagyobb bestsellere.
Faukmannak elkerekedett a szeme.
– Csak azt ne mondd, hogy a Harry Potter a Szent Grálról szól.
– Én a Bibliára gondoltam.


A sorozat következő kötete

Robert Langdon sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Steve Berry: A templomosok öröksége
Steve Berry: A Romanov-jóslat
Ken Follett: A katedrális
Douglas Preston – Lincoln Child: Kénköves pokol
Stephenie Meyer: A Vegyész
Julie Garwood: Kegyes halál
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Frei Tamás: A megmentő
Andrew Gross: Egy kém Auschwitzban
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok