!

Titanicus 5 csillagozás

Az isten-gépek háborúba vonulnak
Dan Abnett: Titanicus
Bookline · 3.990 Ft –15% 3.391 Ft
Könyvtár

Amikor Orestes kulcsfontosságú kohóvilágát ostrom alá veszik a Káosz titánjai, a bolygó kénytelen segítségért folyamodni. A küzdelemből frissen megtért Invicta Titán Légiónak bár égető szüksége lenne némi időre, hogy elvégezzék a létfontosságú javításokat, hogy feltöltsék a készleteiket, mégis válaszolnak a segélykérő hívásra, és hadba vonulnak. A háborúba induló isten-gépek lábai alatt maga a föld is megremeg, hisz a pusztítás, melyre képesek könnyen romlásba döntheti magát a világot is, melynek felszabadítására felesküdtek.

Az epikus Warhammer 40,000 regény lapjain az apokaliptikus léptékű, vad küzdelem sötét politikai intrikával párosul.

Eredeti mű: Dan Abnett: Titanicus (angol)

>!
Tuan, Budapest, 2017
458 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639940574 · Fordította: Takács Gergely

Enciklopédia 1


Hirdetés

Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
elge76 P
Dan Abnett: Titanicus

Dan Abnett: Titanicus Az isten-gépek háborúba vonulnak

Ha a Mechwarrior, a Transformers, vagy a Pacific Rim Mecha-i bármit is megmozdítanak benned, és még WH40K rajongó is vagy, akkor ezt a könyvet el KELL olvasnod!

Abnett mester ismét nem aprózta el. Ebben a könyvben is legalább fél tucatnyi történetszál fut egymás mellett, plusz néhány rövidebb mellékszál, amelyek a sztori szempontjából nem mérvadóak, nem lényegesek, de ezeken a rövid kis szálakon keresztül ismerhetjük meg a bolyvárosban maradt civilek álláspontjait a Titánokkal kapcsolatban, és hogy ezek a gépek hogyan okoznak spirituális révületet a civilek sorai között.
Történetünk elsősorban az Adeptus Mechanicus-ról szól, akik a Birodalom technikai tudásának birtoklói, de persze egyik oldal sincs elhanyagolva. Sőt, olyannyira nincs, hogy még egy spoiler is futja kettőjük között, amely esemény spoiler
A történet gerincét a Titánok alkotják, a Birodalom isten-gépei, a 30 méter magas, emberek és a gépszellem által irányított monstrumok, amelyek felveszik a harcot és megvédik az emberiséget a rájuk támadó ellenségtől.

És mielőtt azt hinnéd, hogy ezek a könyvek csak arról szólnak, hogy hőseink lövik egymást a gépeikben ülve, akkor nem is tévedhetnél nagyobbat. Emberi sorsokat és azok végkimenetelét élhetjük át, drámát, árulást, néha 1-2 fanyar hangulatú humort, politikai csatározásokat, és persze töménytelen akciót. Hiszen ez a világ erről szól, az örökös háborúkról, világokon és az univerzumon keresztül.
Nem szeretnék túl sok mindent elmondani a történettel kapcsolatban, de azt azért leírom (és valószínű már ezt is leírtam legalább egyszer), hogy olyan ez a világ, annyira kegyetlen és mégis annyira emberi, hogy képtelenség unatkozni rajta. Mindig történik valami, mindig lesz egy csavar, egy bukkanó, egy a semmiből felbukkanó probléma, amely újabb és újabb problémákat gördít hőseink elé, akik csak túlélni akarnak és hazajutni végre.
Nagyon jól be volt mutatva a gép-ember kapcsolat, ahogy a princeps és a Titán elméje egybeforr, és amit az egyik lát vagy érez, az a másikra is hatással van. A princeps a Titán agya, ő az, aki egy létfenntartó tartályban úszkál, a teste tele van implantokkal, és azon keresztül kapcsolódik a Titánhoz, a gépszellemhez, és természetesen a legénységhez.
Különösen tetszett Gearhart princeps küzdelme, azzal, hogy nevén szólítja a legénység tagjait, hogy érezzék a törődést, hogy emberként kezeli őket, hogy ő maga hiába csak egy szanaszét drótozott emberi roncsmaradvány, akinek konkrétan csak az agya és a tapasztalata számít, mégis foggal-körömmel küzd, hogy megőrizze az emberi méltóságát. Megrendítő volt olvasni, ahogy küzd az elméjére boruló sötétség, az őrület és a múlt szellemei ellen.
Vagy ott van Cally, aki harmadlagos tartalékos ugyan, mégis behívják a többi sorstársával együtt, nekik pedig fogalmuk sincs, hogy mi ez az egész, csak túl akarják élni. Nem akar a kis csapat vezetője lenni, mégis rá hárul a feladat, spoiler.
És még sorolhatnám. Ismét egy remek tempójú, végig izgalmas és letehetetlen könyv a Mester tollából.

.

Helyesírási hibák is maradtak azért, de messze nem olyan vészes, mint a hazai átlag, talán egy tucatnyi maradhatott benne.

>!
Csike_The_Techmarine
Dan Abnett: Titanicus

Dan Abnett: Titanicus Az isten-gépek háborúba vonulnak

Tisztelt Dan Abnett, az Omnissiásra mondom, hogy ez a legjobb könyv amit Warhammer címke alatt olvastam.
Hogy miért?
Mert végre a Mechanicusrol szólt. Jo ez nem indok. A háború titáni méreteket öltött. Tele volt a könyv erős momentumokkal, annak ellenere , hogy a tempó nem volt olyan pörgő, mint más köteteknél. A könyv megint csak tele volt borzalmasan erős karakterekkel. Egyedül a Samstag családdal voltak komolyabb problémáim, de Cally története a vége felé megváltozott. Kifejezetten kedv éltem a Fejet adeptussal történteket, ahogyan a Tarses-Prinzhorn ellentét is teljesen érthető es kidolgozott volt. De az igazi kedvenc az Varco katona volt. A könyv végig fent tartja a figyelmet, lebilincselő olvasmány. Es végre jo vastag is, bár egy menő keményfedeles borítót elviselt volna a lelkem. Azt hiszem, hogy Dan Abnett korunk egyik legtehetségesebb írója, akinek meg ez a legjobb könyve. Es ezt minden rajongásom ellenére mondom!


Népszerű idézetek

>!
elge76 P

Etta elkapta és gyakorlott mozdulatokkal felhúzta, hogy ellenőrizze a töltést.
– Tudtam én – vigyorgott a férfi.
– Az apám tanított meg rá.
– Biztosan nagyon szerette magát – vélekedett Gotch.
– Nem különösebben. De ölni azt nagyon tudott.

310. oldal

Dan Abnett: Titanicus Az isten-gépek háborúba vonulnak

>!
elge76 P

Amniotikus szarkofágjaik repulzorállványon lebegtek, mozgásukat pedig a körben álló adeptusok irányították. Mindkét férfi meztelenül, királyok és istenek nemességével lebegett az amniotikus adat-magzatvíz mélyén, hús és gép gyönyörű fúziójaként, csuklójukat, bokájukat, alkarjukat és combjukat pedig vastag kábelkötegek fogták bilincsbe, amelyekkel a szarkofág rendszereihez kapcsolódtak. A mindkettejük szeméből és tarkójából kiinduló széles kábelek dühödten kígyóztak a sűrű folyadékban. Az amniotikus folyadékot rózsaszínre festette a testükből szivárgó vér. Gearhart testének hatvanhárom, míg Bohrmanénak negyvenhárom százalékat tették ki a beültetések. Feist elámult a modifikációk finomságán, mellyel szörnyeteggé varázsolták őket.
Hisz valóban azok voltak.
Mindkét páncélüveggel védett szarkofág oldalából csatlakozók meredeztek, készen a bekötésre. A felettük tornyosuló irdatlan gépek tetején található foglalatok pedig némán, lélegzetvétel nélkül, éhesen várták, hogy végre befogadhassák őket.

82. oldal

Dan Abnett: Titanicus Az isten-gépek háborúba vonulnak

12 hozzászólás
>!
elge76 P

Koder válasz helyett kezeivel a Mechanicus-ikon jelét mutatta, majd bináris imába fogott.

117. oldal

Dan Abnett: Titanicus Az isten-gépek háborúba vonulnak

>!
elge76 P

Az ülésébe szíjazva figyelte a rakéták és a bolterlövedékek szintjelzőjének lassú emelkedését, közben pedig a technopap lágy kántálását hallgatta, ahogy megáldja a tárakba csusszanó lövedékeket.

426. oldal

Dan Abnett: Titanicus Az isten-gépek háborúba vonulnak

>!
Csike_The_Techmarine

– Üzenetet kaptunk Morbius Nagyúrtól, princeps – jelentette ki Bohrmann moderatija.
Bohrmann a beosztottja felé pördült az amniotikus szarkofágjában.
– Olvassa fel azonnal.
– Igenis, uram. Az üzenet így szól : „Megvan az első vér, Invicta” – felelte a moderati.
Az első princeps elmosolyodott.

136. oldal

Dan Abnett: Titanicus Az isten-gépek háborúba vonulnak

>!
Csike_The_Techmarine

Sose kérjen bocsánatot az, aki csak az igazat szólja

53. oldal

Dan Abnett: Titanicus Az isten-gépek háborúba vonulnak

Kapcsolódó szócikkek: igazság
>!
elge76 P

– Szükségetek lesz a lézerpuskára. Az pedig az enyém. Úgyhogy jövök.
Varco pont azért csatlakozott egykor régen a Büszkeséghez, hogy minél messzebb kerüljön az efféle körkörös női logikától.

403. oldal

Dan Abnett: Titanicus Az isten-gépek háborúba vonulnak

>!
elge76 P

A torony a megroskadó, szétszakadó fém ijesztő sikolyától kísérve dőlni kezdett.

410. oldal

Dan Abnett: Titanicus Az isten-gépek háborúba vonulnak

>!
elge76 P

A gép techpapja dühösen kántálta az irányítófülke mögötti páncélozott cellájából, hogy megtesz minden tőle telhetőt. Gentrian hallotta, ahogy megpróbálja elcsitítani és együttműködésre bírni a berzenkedő gépszellemet.

195. oldal

Dan Abnett: Titanicus Az isten-gépek háborúba vonulnak

8 hozzászólás
>!
elge76 P

– Azt hittem, minden adatunkat digitális formában tároljuk. A könyvek annyira anakronisztikusak.

212. oldal

Dan Abnett: Titanicus Az isten-gépek háborúba vonulnak


Hasonló könyvek címkék alapján

Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
J. L. Armentrout: Origin
Isaac Asimov: Asimov teljes Alapítvány – Birodalom – Robot univerzuma V.
Andy Weir: A marsi
Ernest Cline: Ready Player One
Frank Herbert: A Dűne
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Nalini Singh: Borzongás
Marissa Meyer: Scarlet
Suzanne Collins: Az éhezők viadala