Ravenor, ​a kívülálló (Warhammer 40,000: Ravenor-trilógia 3.) (Warhammer 40,000: Inkvizítor 6.) 26 csillagozás

Dan Abnett: Ravenor, a kívülálló

Ravenor, a kívülálló

A 41. millennium háború tépázta jövőjében, az Inkvizíció titkos háborút vív az emberiség ellenségeivel – idegenekkel, eretnekekkel és démonokkal – hogy megvédje az Ember Birodalmát és az emberiség lelkét.

Ravenor inkvizítor tovább folytatja nyomozását az eretnek Zygmunt Molotch után – ez a vadászat számára immáron megszállottsággá vált. Prédájuk fáradhatatlan üldözése közben, az Inkvizíció törvényeit áthágva, Ravenor és csapata kívülállóvá válik. Téren és időn keresztül, végtelen hatalommal és ravaszsággal felvértezett ellenségekkel harcolva, vajon mit kell még feláldoznia Ravenornak és embereinek, hogy mégis megszerezzék a győzelmet?

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tartalomjegyzék

>!
Tuan, Budapest, 2017
492 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639940604 · Fordította: Molnár Orsolya

Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

elge76>!
Dan Abnett: Ravenor, a kívülálló

Álszent lenne ha azt mondanám, hogy csak az egyik oldal szereplőit kedveltem meg. Voltak itt szimpatikus szereplők mind a két oldalon, még akkor is, hogyha hőseink voltak azok, akiknek a sorsa előrébb való.
A legfőbb mondanivaló ebben a könyvben talán a fanatizmus volt. A fanatizmus és a lángoló hév, amely katalizátorként hajtotta előre hőseinket, hogy végül az egymással szemben álló felek egymás nemeziseiként nézhessenek a másikra.
A történet lezárása pedig egészen drámaira sikerült. A kezdetek óta ismert szereplőket veszítettünk el, olyanokat, akik nem ezt a sorsot érdemelték, de ebben a világban, ahogy bármelyik másikban is, az élet mindig is egy kiszámíthatatlan tényező volt, van és lesz. Az egyetlen pozitívum talán az, spoiler
A történet vége pedig… mintha nem is vége lenne, csak egy kaland lezárása, ahonnan még bármilyen irányba lehetne ezt folytatni, mert lehetne, de ez a sztori így lett kerek egész.

.

Talán egy tucatnyi hibába botlottam bele, de szerintem nem volt ennyi, egész jó arány.

Dawnofmyth P>!
Dan Abnett: Ravenor, a kívülálló

Én balga, egy kihíváshoz a trilógia befejező részét adtam meg :) így a történet végén kezdtem. Ez mondjuk nem tántorít el attól, hogy az első két részt is elolvassam. Tetszettek a visszaemlékezések, így kicsit megismerhettem a szereplőket. Ravenor nekem eléggé szimpatikus volt, bár amennyi megpróbáltatáson eddig keresztül ment, valahogy nem éreztem benne. Megszállottan keresi régi ellenfelét Molotch-ot, ami miatt megkerüli kicsit a felettesei utasítását, és kívülállóvá válik. A képességei lehengerlőek, a csapatának tagjai közül egyedül Patience volt szimpatikus. Carl-t és Kara-t sajnáltam a legjobban. Nagyon tetszett az utazás az ajtón keresztül, és a tyranidákkal való összecsapás. Elég nyitott vége lett, és remélem lesz még folytatása Ravenor történetének.

Profundus_Librum>!
Dan Abnett: Ravenor, a kívülálló

Nem titok, hogy Dan Abnett a kedvencem a Warhammer-szerzők hosszú sorában. Még jó régen, a Gaunt Szellemei sorozatával állított maga mellé, és bár látom a hibáit, és vannak olyan (nem Warhammer) regényei is, amik egyáltalán nem tetszettek, a harci leírásokban és a karakteralkotásban a tehetsége megkérdőjelezhetetlen. A Ravenor-trilógia – ellentétben a Gaunt Szellemeivel vagy a The Horus Heresy sorozattal – nem háborús sci-fi, inkább valami krimi-thriller-szerűség, így a harci jelenetek nem dominálnak benne ezúttal sem. Gyilkosságok azonban történnek, valamint kisebb volumenű kézifegyveres összetűzések, szóval akciójelenetekben végül is nem szenvedünk hiányt, de jóval nagyobb hangsúly kerül most is a karakterekre.

Bővebben a blogon:
https://profunduslibrum.blogspot.hu/2017/10/dan-abnett-…

Balázs_Erőss >!
Dan Abnett: Ravenor, a kívülálló

Annyira régen olvastam az előző részt, hogy már nem is igazán emlékeztem a korábbi történésekre, de a sztori ezt nagyon ügyesen megoldotta, szépen morzsánként visszaadta az emlékeket. Kifejezetten jó történet volt, amiben szinte minden megtalálható, ami a W40k-univerzumot jellemzi. Abnett stílusa is hiányzott már, így ez az olvasás jókor és megfelelő hangulatban lett kiválasztva.
Bár az első kötettől nem voltam hasra esve, a lezárása viszont rendben volt, megérte várni rá.

pelikanbence>!
Dan Abnett: Ravenor, a kívülálló

Idén 2017-ben kaptam szülinapi ajándékba ! :) A Ravenor Trilógia akciókban bővelkedő és izgalmas lezárása szerethető karakterekkel. :) Kedvencem ez a regény ! :)


Népszerű idézetek

elge76>!

Szenvedélyes, lángoló gyűlöletet érzek. Ez erőt ad.

364. oldal

elge76>!

Birodalmi inkvizítor vagyok. Nem fogok harc nélkül távozni.

285. oldal

elge76>!

Urbitane-től nyugatra kezdődik a nyomornegyed, ahol az ember leereszkedik a nyomasztó romok elnyűtt vadonjába, ahol az élet egyedüli jeleként emelkednek a narkóbárók páncélozott kúriái, s roppant fémhólyagokat alkotva magasodnak a végtelen törmelék fölé.

(első mondat)

Lice>!

– Bízzátok ezt rám! – mondta Nayl.
– Miért? – kérdezte Carl.
– Nézz az arcomra. Úgy nézek ki, mint aki bevesz bármilyen baromságot?

126. oldal


A sorozat következő kötete

Dan Abnett: A Magos és Gregor Eisenhorn hiteles nyomozati aktája

Warhammer 40,000: Inkvizítor sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

David Guymer: Dorn utolsó fia
Graham McNeill: Mechanicum
John Scalzi: Az utolsó emperátor
Robert E. Vardeman: A hatalom romjai
James Lovegrove: Zeusz kora
Steve Perry: Lidérces utazás
Sandy Mitchell: Az Áruló Keze
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Fekete lobogó
Karen Traviss: Jacinto romjai
Orson Scott Card: Végjáték