Ravenor (Warhammer 40,000: Ravenor-trilógia 1.) (Warhammer 40,000: Inkvizítor 4.) 46 csillagozás

Dan Abnett: Ravenor

A ​41. évezred háborúk tépázta jövőjében az Inkvizíció titkos háborút vív az emberi faj legsötétebb ellenségeivel – az idegenekkel, az eretnekekkel és a démonokkal –, hogy megvédje az Ember Birodalmát és az emberiség lelkét.

Gideon Ravenor inkvizítor, a hírhedt Eisenhorn inkvizítor egykori tanítványa, egyike azon keveseknek, akiket ezen háború megvívására választottak ki. Miután rögtön pályafutása elején, a Thracia Primarison, a Spatia Kapunál történt atrocitás során megnyomorodott, Ravenor egy létfenntartó egységben rekedt, amely megvon tőle minden, az univerzummal létesített fizikai kapcsolatot.

Terepen dolgozó ügynökei elit csapatán keresztül tevékenykedve, Ravenornak potens pszichikus képességei segítségével kell nyomozást végeznie az Angelus szubszektorban, ahol egy ismeretlen sötét erő fertőzi a gazdagok és szegények elméjét egyaránt. Csapatát a birodalmi űr határaira és azon túlra vezetve, Ravenor halálos csatát kell vívjon a túlélésért egy ugyanolyan… (tovább)

>!
Tuan, Budapest, 2015
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639940451 · Fordította: Bajer Katalin, Molnár Orsolya

Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

elge76>!
Dan Abnett: Ravenor

Úgy ültem neki ennek a könyvnek, hogy a szerző előző sorozatát, az Eisenhorn trilógiát még nem olvastam. Viszont az első fejezet után minden félelmem elszállt.
Dan Abnett írt egy újabb nyomozós történetet a Warhammer 40.000 világában, de szerencsére őbenne elég nehéz csalódni, ahogy ez a könyv sem tette.
Gideon Ravenor inkvizítor a regény egyik főszereplője, azért mondom, hogy az egyik, mert mellette egy több fős csapat tevékenykedik, ahogy egy bolyvároson belül próbálják felhajtani a helyi drogárusokat, akik az úgynevezett flek nevű cuccal kereskednek. Persze más is van ezen kívül, de ez a legveszélyesebb mert… nos, hogy miért, az a regényből kiderül.
Hőseink pedig a nyomozásuk során olyan fejleményekbe csöppennek, amelyet ők maguk sem hittek volna, hogy bekövetkeznek. A szálak elkezdenek összekuszálódni, és egyre szövevényesebb és ingoványosabb talajra futni. Erről pedig nem is mondok többet, hiszen a regénynek ennyi a története, viszont maga a sztori zseniálisan jól meg van írva.

Elképesztően tetszett a történet, és külön öröm, hogy jó volt végre megint Warhammer 40.000 könyvet olvasni. A sztori sodró lendülete, egyetlen pillanatig sem ül le, nem hiszed el, de tényleg. Nincsen. Benne. Üresjárat. Egyetlen olyan mondat sem került bele, aminek ne lenne értelme, vagy ne sugallna valamit az olvasó felé.
Ellenben van itt minden, ami ennek a világnak a jellemzője. Extrém brutális tűzharcok és verekedések, pszi összecsapások, árulások, megvesztegetések, tiltott kereskedelem, más csillagrendszerekbe való utazás, és a sztori vége felé, még egy nagyon rövid űrcsatát is kapunk.
A szereplőket mind imádtam, komolyan, elképesztően egyedi karakterek, akik közül az egyik legérdekesebb Frauka volt, akinek annyi a képessége, hogy spoiler
Zael, az utcakölyök is nagyon jó volt, ahogy rácsodálkozik a nagyvilágra, és még azt is el kell neki magyarázni, hogy mi az a gravitáció.
De a többiek is mind nagyon jók voltak, Kys, Kara, Thonius, stb. Imádom ezt a csapatot!
Eisenhorn-ról is kapunk némi infót, bár csak említés szintjén, amiből kiderül, hogy ő volt Ravenor spoiler.

A helyesírási hibák viszont… hát nem is tudom már mit mondhatnék, egyszerűen katasztrofális. Jócskán több, mint 100 (!!!) darab helyesírási hiba maradt benne.
Ennyire igénytelenül kiadott könyvvel én még sehol nem találkoztam. A Tuan állítólag elküldte kiadás előtt a Black Library-nek, de ezt csak simán nem hiszem el. Hiszen akkor azt kellene gondolnom, hogy ők is egy ilyen igénytelen kiadó, holott nyilván nem így van, legalábbis gondolom, remélem.
Szóval… a Tuan kiadó, csont nélkül lökte le a Fumaxot és a Gabot, a helyesírási igénytelenség dobogója legfelső fokáról. Siralmas… egyszerűen siralmas…

27 hozzászólás
Ikarosz>!
Dan Abnett: Ravenor

Jobbnak éreztem, mint az Eisenhorn nyitókötetét. Szerencsére itt inkább a külső nézőpont élvez elsőbbséget, és valahogy szerethetőbbek a szereplők, mint Eisenhorn sleppje. Elég fordulatos és izgalmas, mégis visszafogott, kifinomult nyomozás, rejtélyekkel és bizonytalan nyomokkal. Gördülékenyebben haladt, miközben maga a történet jelentéktelenebb.

Ui.: Vannak benne zavaró elgépelések, két helyen elkenödő betűvel is találkoztam, a papír és a kötés tekintetében is gyengébbnek tartom a minőségét a Szukits kiadásainál.

Balázs_Erőss>!
Dan Abnett: Ravenor

Eisehorn után szabadon, megint egy inkvizítor, aki nyomoz. Kivételesen nem xenók vagy káoszimádók után, hanem egyszerűen drogok után.
Teljesen hétköznapi alapötlet, talán a Miami Vice-ban is volt már ilyen, persze hatalmas rutinnal átültetve a W40K világába. Ennek megfelelően szórakoztató, lenyűgözően megírt történet, ami szépen illeszkedik az univerzumba. Csak.. csak semmi olyan nincs benne, ami miatt újra el akarnám olvasni.
Mezei krimi a 40. évezredből. Szerencsére lesz folytatása…

ChEebor>!
Dan Abnett: Ravenor

Első Warhammer 40K regényem, és tetszett. Jó velős, gyors, akciódús regény, aminek a története is érdekes, minden sötét helyével és izgalmas fordulatával együtt.

Tzzird>!
Dan Abnett: Ravenor

Igazi Warhammer 40k könyv. Aki szereti ezt a világot, annak kötelező. :)

WoD>!
Dan Abnett: Ravenor

Kettős érzés van bennem a könyvvel kapcsolatban. Egyrészt nagyon örülök, hogy újra adnak ki magyarul regényeket. Jó a stílusa, szimpatikusak és kidolgozottak a karakterek (már a történet hosszához képest), valamelyest a világ hangulatát is visszaadja. Mégis egy kicsit súlytalannak, kevésnek érzem és ugyanígy voltam az Eisenhorn trilógiával is.
Ennek ellenére bátran ajánlom, várom a folytatást és Dan Abnettet kiváló írónak tartom. Viszont a világgal ismerkedőknek mégsem ezzel a történettel és vonallal kellene kezdeni.

15 hozzászólás
Gazdag_Rudolf>!
Dan Abnett: Ravenor

Újabb Warhammer 40000 sorozat könyv.Érdekes volt az egyszer biztos.Végre folytatódik a történet, ami annyira megtetszett egy bizonyos másik Inkvizítor miatt.Várom a triológia többi részét is.

nemma>!
Dan Abnett: Ravenor

Sajnos néhol egy kicsit vontatott volt, túl sok idő telt el lényegtelen dolgok leírásával. De azért megérdemli a 4 csillagot, jó könyv volt és már várom a következő részt.

GumiApo_Tóth_Péter>!
Dan Abnett: Ravenor

Nagyon jó könyv, bár kissé fura talán a más kiadó miatt.


Népszerű idézetek

elge76>!

Nayl egyetlen lövéssel szétrobbantotta a kopaszodó férfi térdkalácsát. A sebesült a fedélzetre zuhant és szűkölve vonaglott.
– Azt hiszem, ezzel lefektettük az alapszabályokat – mondta Ravenor. – És most térjünk a lényegre.

213. oldal

elge76>!

De az igazi összeomlást egy hipertérvihar tombolása okozta, amely minden figyelmeztetés nélkül söpört végig a szubszektor peremterületein 085.M41-ben.
Súlyos katasztrófa volt. A halálos vihar elnyelt tizennyolc rendszert, köztük a Vincies fővilágát, a Spica Maximalt. Az alszektor valamennyi főbb népességközpontja és ipari világa elveszett a csapásban.

223. oldal


A sorozat következő kötete

Warhammer 40,000: Ravenor-trilógia sorozat · Összehasonlítás
Warhammer 40,000: Inkvizítor sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Chris Beckett: Sötét Éden
Adrian Tchaikovsky: Az idő gyermekei
Peter F. Hamilton: Pandóra csillaga I-II.
Alastair Reynolds: Jelenések tere
Philippa Gregory: A makrancos királyné
Valerio Evangelisti: Indulj, inkvizítor!
Andrew Lucas McIlroy: Árnyból az angyal
Joe Abercrombie: A királyok végső érve
Emmanuel Le Roy Ladurie: Montaillou
Göncz Árpád: Sarusok