Megváltás (Warhammer 40,000: Gaunt Szellemei 13.) 40 csillagozás

Dan Abnett: Megváltás

A Szellemek már több mint két éve vannak távol a frontvonaltól, amikor új lehetőséget kapnak, hogy ismét bizonyíthassák rátermettségüket. Képességeikhez illő feladattal bízzák meg őket: Jussanak el a távoli Megváltás titokzatos erődvilágára, ahol olyan titkokat őriznek, amik megfordíthatják a háború menetét.
A múlt árnyaival és az elenség erőivel versenyt futva lassan kezd úgy tűnni, ez lesz a Szellemek legdicsőbb órája – vagy a legutolsó.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Szukits, Szeged, 2012
392 oldal · ISBN: 9789634972358 · Fordította: Oszlánszky Zsolt

Kedvencelte 2

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

KerekesCs P>!
Dan Abnett: Megváltás

Már egy jó ideje nem jártak a Szellemek igazi hadszíntéren, és már alig várják a következő bevetést. Jó szokásukhoz híven ismét nehéz feladatot kapnak, és nagyon úgy tűnik, hogy a jegyük csak az oda útra szól, de tudjuk, hogy valahogy mindig kiverekedik magukat, bár ez alkalommal egy ismeretlen faktor is a segítségükre van.
Nagyon jó rész volt, élveztem, az átlagnál több űrgárdistával, magánélettel, humorral és sajnos gyásszal. Izgalmas volt olvasni, hogy nagy kedvencemnek Rawne-nak is van lelkivilága, még ha olyan is, amilyen. Azért lassan neki is kopnak az élei, ellentétben puszta acéljával.
Bírom Abnett-et, amikor már úgy gondolom, hogy a borzalmas mészárlások minden bugyrában jártunk már, ő mindig rá tud tenni egy lapáttal. Még szerencse, hogy erős a gyomrom, meg a lelkem. Mivel a tömeges öldöklések valahogy felfoghatatlanok, ezért a személyes tragédiák és egyéni halálok sokkal jobban ütnek.

elge76>!
Dan Abnett: Megváltás

Történetünk, pár hét eltéréssel, onnan folytatódik, ahol az előző rész abbamaradt.
Behatolás, egy a világ végén fekvő űrbéli komplexumba, ahonnan olyan bizonyítékokat kell megszerezni, amely az egész Sabbat világokért vívott hadjárat menetét megfordíthatja.
Ebben az utolsó (?) történetben aztán megkapunk mindent.
Egy érdekes fordulatot Gaunt komisszár ezredessel kapcsolatban, na meg persze űrcsatát, űrgárdistákat, árulást, szerelmet, szenvedést és halált egyaránt.
Hőseinkkel ellentétben pedig az elmaradhatatlan ellenséget, Urlock Gaur Archon hadseregét, a Káosz hívő Vértestvéreket, és Anakwanar Sek hadseregét, a Sek fiait, egyszerre.
Nem tudom, hogy lesznek-e még további részei a sorozatnak, de ha nem, ez így méltó lezárása volt Gaunt komisszár ezredes, és a Tanithi szellemek kalandjainak. Nem nagyon lehetett volna ezt már tovább fokozni.

Összességében meg vagyok elégedve a Gaunt szellemei sorozattal, bár szerintem a befejezés folytatásért kiált.
Voltak közte gyengébb részek is, de ez talán 2 darab könyv a 13-ból, ami szerintem egész jó arány. A Trónok harcához hasonlóan, szívesen néznék ebből is sorozatot, de olyan igazi, bevállalós, tökös, és még véletlenül sem gagyi kivitelezéssel, minimum HBO színvonalon.
Egy óriási hangvételű és fordulatokban gazdagon bővelkedő kaland végére tehettünk pontot. Hatalmas élmény volt végigkövetni, ezt a 26 éven keresztül hömpölygő történetfonalat.
Az Istencsászár oltalmazzon mindannyiunkat!

4 hozzászólás
Csike_The_Techmarine>!
Dan Abnett: Megváltás

Elolvastam.
Bődületesen jó volt. Bődületesen jó. Méltó lezárása ennek a remek sorozatnak.
Végre az SM-ek is képviselték magukat, ami még jobbá tette az egészet.
Viszont egy kis kritika : még vagy 100 oldalt írhatott volna az öreg Abnett bácsi.
Na nem baj.
Köszönöm szépen! Remek volt.

4 hozzászólás
Stuvv>!
Dan Abnett: Megváltás

A szokásos Dan Abnett színvonalat hozza. Talán nekem már egy kicsit unalmas a Gaunt szellemei sorozat. Nincs vele semmi baj. Gyorsan el lehet olvasni, mert visz a cselekmény magával. Egy pár napos kikapcsolódásnak a tömegközlekedésen teljesen ideális.

Profundus_Librum>!
Dan Abnett: Megváltás

Már a felétől gyanítottam, hogy hiába ígérték az előző részben, hogy a Megváltáson megfordul a Sabbath-háború menete – és hiába értük be az amerikai kiadásokat is –, látszott, hogy itt semmi olyan nem történhet, ami a Gaunt Szellemei sorozatot esetleg végleg lezárná (max ha meghalnak mindannyian, de szerintem ezt Abnett sosem merné megcsinálni), ezért is nem volt olyan meglepő a vége, sokkal inkább bosszantó, hogy így otthagyta az olvasót a történet kellős közepébe, és most ki tudja meddig kell várni a következő részig – még csak az amerikai kiadásra is, hát még a magyarra (bár remélem a Szukits Könyvkiadónál már előre le is fixálták a jogokat rá régen)!

Bővebben:
http://profunduslibrum.blogspot.hu/2012/07/dan-abnett-m…

Attila_Herman>!
Dan Abnett: Megváltás

Ibrahim Gaunt és a szellemek nekem nagy kedvencek voltak .
Sorban elolvastam mindet. Csak ajánlani tudom

Kopac>!
Dan Abnett: Megváltás

Zseniális! Ennyi, többet nem is kell mondani, Abnett nagyon nagyot alkot ezzel a sorozattal!

girion>!
Dan Abnett: Megváltás

Nagyon jó volt. Űrgárdisták!!! Remekül illetek ide és a csata jelenetek is élvezetesek voltak. Csak éppen a könyv hemzseg az elvarratlan szálaktól. Ez viszont nagyon idegesítő.


Népszerű idézetek

Csike_The_Techmarine>!

– Ahogy annak idején egy öreg, bölcs hadúr mondta … tartsd közel a barátaidat, de a halott elődöd öccsét még közelebb. Vagy rács mögött.

Rolbag>!

, vagy talán attól, hogy egy igazi, anyaszomorító rohadéknak született, de Elim Rawne, a Tanithi Egyes őrnagya igazán penge fickó volt. Olyan penge, hogy azzal akár torkot is lehetett metszeni.

9. oldal


A sorozat következő kötete

Warhammer 40,000: Gaunt Szellemei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Patrick Ness: Háború a békéért
Ian Watson: Űrgárdista
Orson Scott Card: Végjáték
Orson Scott Card: Ender árnyéka
John Scalzi: Pusztító tűz
Drew Williams: Gazdátlan csillagok
Michael A. Stackpole: Szellemháború
Alastair Reynolds: Napok háza
Chris Beckett: Sötét Éden
Arthur C. Clarke: 2001 – Űrodisszeia