Kétfejű ​Sas (Warhammer 40,000: Gaunt Szellemei) 10 csillagozás

Dan Abnett: Kétfejű Sas

Hajmeresztő légi csata a háború dúlta Sabbat Világok egén!

Amikor a Phantine XX-as elit pilótái földet érnek Enothis megtépázott világán, már tudják, kétségbeesett küzdelem vár rájuk. A Káosz erői a végső csapásra készülnek, ami a bolygó összes lakójának halálát jelentheti. Civilek ezrei menekülnek a sötétség hadai elől, Khrel Kas Obarkon, a Káosz seregeinek leghírhedtebb pilótája pedig minden nap új áldozatok után kutat…

E percben minden a Phantine légivadász-regiment bátor férfijain és asszonyain múlik. Vajon képesek féken tartani a Káosz hordáit, míg megérkezik az erősítés? A légi csaták villámgyors, gyomorszorító őrületében mégis mennyi esélyük lehet a démonok által megszállt ellenséggel szemben?

„Annyira hihető, hogy szinte érzed a testedet ostromló gravitációs erőt” – SciFi.com

Eredeti mű: Dan Abnett: Double Eagle

>!
Tuan, Budapest, 2016
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638691347 · Fordította: Takács Gergely

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
elge76 P
Dan Abnett: Kétfejű Sas

Ez a könyv hozza a kötelezőt. Aki olvasott már WH40K regényt, az tudja mire számíthat, a többieknek legyen elég annyi, hogy háborús kötetről van szó a 40.-ik évezredben.
Itt most csak a helyszín változott, a levegőbe helyezte a mester a fő konfliktust. Igaz, még így is kapunk pár nyúlfarknyi városi jelenetet, meg egy hosszabb harckocsi-ütközetet, de tulajdonképpen minden a légi csata körül összpontosul. Mindemellett ugyanúgy megvan a dráma, az izgalom, és az egyre elkeseredettebb csata a túlélésért folytatott küzdelemben. Dan Abnett-ben most sem kellett csalódnom.

.

Nagyjából másfél tucatnyi helyesírási hiba is maradt azért benne, bár messze nem olyan gyalázatosan rossz az arány, mint a kiadó által jegyzett Ravenor kötetben. Van még 2-3 lemaradt párbeszédjel is, illetve az egyik jelenetnél 2 szereplő csinál valamit, majd pár oldallal odébb ismét megtörténik a cselekmény, holott az volt a kiinduló szituáció. Ezt így nem igazán értettem, de nem kell aggódni, szerencsére a történetet nem kavarja meg.

5 hozzászólás
>!
Profundus_Librum
Dan Abnett: Kétfejű Sas

A Birodalmi Gárdáról és/vagy az Űrgárdistákról szóló „földhözragadt” regényfolyamok után a Kétfejű Sas az első olyan regény, amiben a csaták sora, és így Enothis világának a sorsa az égben dől el. Viharmadarak, Ciklonok, Pokolborotvák, elfogó-vadászokon és bombázókon repülő pilóták esnek egymásnak olyan intenzitással a könyvben, hogy hamarosan azon kezdünk el gondolkozni, hogy életben marad-e egyáltalán valaki a harcok csendesültével, aki a romokon majd eléldegélhetne akár a Császár, akár valamelyik Káosz Isten dicsőségét hirdetve. A tempó iszonyú, a pörgés, a harc szinte egy oldal erejéig sem szünetel! Még véletlenül sem hibaként emelném ki (sőt!) – főleg, hogy az előző Abnett könyv olvasása után pont az akciórészeket hiányoltam –, de ezt a non-stop akciót tessék szó szerint venni. Bevetés követ bevetést, utána, ha van egy perc szusszanásra idő – általában nincs –, akkor az elesetteket egy üveg amasec fölött meggyászolják a bajtársak, majd indul a következő menet. A regényben nincs csavar, nincs meglepetés, nincs rejtett konfliktus, nincs párbeszéd (na jó, az azért van: Umbra vezér! Umbra Nyolcas jelentkezik, vétel!), nincs főgonosz, nincs igazi világos cél, nincs semmi. Csak a Túlélés és maga a Háború.

Bővebben a blogon:
http://profunduslibrum.blogspot.hu/2016/10/dan-abnett-k…

>!
Csike_The_Techmarine
Dan Abnett: Kétfejű Sas

Kedves Mr. Abnett. Megint köszönöm.
Megint egy remek olvasnivalóval látta el a Warhammer rajongókat és az olvasás szerelmeseit.
De vegyük sorjában.
Ami tetszett:
– Légi csaták. Kiskoromban szerettem volna pilóta lenni, de sajnos sose jöhetett össze. Örültem, hogy ez a téma volt a soron következő. Tényleg lehetett érezni a gyorsulásokat, a dugóhúzókat. Mindent.
– A régi karakterek visszatérése. Jagdea és a phantini vadászok. Le Guin-nak kifejezetten örültem.
– Az új karakterek is nagyon jól, ügyesen lettek kidolgozva. Más írók példát vehetnének arról ,hogy milyen jól lehet karaktereket kidolgozni még úgy is ,hogy ha nagy részük meghal.
spoiler
– A könyv utolsó 50-60 oldala 600 km/h-s sebességgel száguldott .
– A háború örök.
– Viltry
Ami kevésbé tetszett:
– A könyv közepe egy kicsit laposabb volt, itt azt éreztem ,hogy jó pár oldalt kilehetett volna hagyni kábé 20-30-at. És akkor 5 csillagot kapott volna.

Dan Abnett. Zseni vagy. Tisztelet. Alig várom, hogy újra olvassak tőled és, hogy végig izgulhassam a véres és véget nem érő háború egy újabb történetét!

>!
Kávéfőző
Dan Abnett: Kétfejű Sas

Na, ez egész jó volt, kifejezetten szórakoztató. Igazi repülős pornó, zsufig tolva akcióval. Kicsit okos birodalmiak a buta káoszosok szinten, de azért hullanak a népek mind a két oldalon, mint a legyek.

A fordítás kifejezetten jobb, ízesebb, mint a Ravenor trilógia esetén, talán szóismétlésből van több a kelleténél, de ez szerintem inkább a QA (korrektor/szerkesztő) hibája.

Azt azért elmagyarázhatná valaki, hogy miért van visszarúgása egy lézerágyúnak? A zseblámpám is eltolja a kezem, ha erősebb fényre állítom?


Népszerű idézetek

>!
elge76 P

Kopogó hangot hallott, de nem törődött vele.

11. oldal

>!
elge76 P

Aztán újra elkezdődött a kopogás.

32. oldal

>!
elge76 P

Újból meghallotta az iménti kopogást.

12. oldal


A sorozat következő kötete

Dan Abnett: Titanicus Az isten-gépek háborúba vonulnak

Warhammer 40,000: Gaunt Szellemei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Obszidián
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Marissa Meyer: Scarlet
Dan Wells: Fragments – Töredékek
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
Scott Westerfeld: Behemót
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Fekete lobogó
Ann Aguirre: Helyőrség
Cathrin Smith: Teremtők
Howard L. Braden: Ammara