Kétfejű ​Sas (Warhammer 40,000: Gaunt Szellemei) 16 csillagozás

Dan Abnett: Kétfejű Sas

Hajmeresztő légi csata a háború dúlta Sabbat Világok egén!

Amikor a Phantine XX-as elit pilótái földet érnek Enothis megtépázott világán, már tudják, kétségbeesett küzdelem vár rájuk. A Káosz erői a végső csapásra készülnek, ami a bolygó összes lakójának halálát jelentheti. Civilek ezrei menekülnek a sötétség hadai elől, Khrel Kas Obarkon, a Káosz seregeinek leghírhedtebb pilótája pedig minden nap új áldozatok után kutat…

E percben minden a Phantine légivadász-regiment bátor férfijain és asszonyain múlik. Vajon képesek féken tartani a Káosz hordáit, míg megérkezik az erősítés? A légi csaták villámgyors, gyomorszorító őrületében mégis mennyi esélyük lehet a démonok által megszállt ellenséggel szemben?

„Annyira hihető, hogy szinte érzed a testedet ostromló gravitációs erőt” – SciFi.com

Eredeti mű: Dan Abnett: Double Eagle

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Tuan, Budapest, 2016
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638691347 · Fordította: Takács Gergely

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 11

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
elge76 P
Dan Abnett: Kétfejű Sas

Ez a könyv hozza a kötelezőt. Aki olvasott már WH40K regényt, az tudja mire számíthat, a többieknek legyen elég annyi, hogy háborús kötetről van szó a 40.-ik évezredben.
Itt most csak a helyszín változott, a levegőbe helyezte a mester a fő konfliktust. Igaz, még így is kapunk pár nyúlfarknyi városi jelenetet, meg egy hosszabb harckocsi-ütközetet, de tulajdonképpen minden a légi csata körül összpontosul. Mindemellett ugyanúgy megvan a dráma, az izgalom, és az egyre elkeseredettebb csata a túlélésért folytatott küzdelemben. Dan Abnett-ben most sem kellett csalódnom.

.

Nagyjából másfél tucatnyi helyesírási hiba is maradt azért benne, bár messze nem olyan gyalázatosan rossz az arány, mint a kiadó által jegyzett Ravenor kötetben. Van még 2-3 lemaradt párbeszédjel is, illetve az egyik jelenetnél 2 szereplő csinál valamit, majd pár oldallal odébb ismét megtörténik a cselekmény, holott az volt a kiinduló szituáció. Ezt így nem igazán értettem, de nem kell aggódni, szerencsére a történetet nem kavarja meg.

5 hozzászólás
>!
girion 
Dan Abnett: Kétfejű Sas

Már régóta gondolkodom hogy mi is a baj Dan Abnett 40k könyveivel. Azt hiszem a válasz nagyjából annyi hogy legtöbbször nem 40k regények.
Hiába remek író, aki könnyedén hoz egy elvárt színvonalat, ha nem hajlandó vagy nem tud olyan történetet írni ami valóban része lenne ennek a világnak. Talán csak lusta, vagy annyira zsákutcába írta magát ezzel Abneverse-sel (Sabbath Crusade és csatolt szereplői) hogy nem tud belőle kitörni. Azt nem hiszem hogy teljesen képtelen lenne 40k-ban gondolkodni, mert más regényeiben néha felcsillannak ötletek amik kivételesen tényleg reflektálnak a világra amiben játszódik.

Itt kapunk egy remek 2.világháborús repülős történetet, amiben mindössze át van írva pár kifejezés és elénk van lökve hogy „Nesze, zabáljatok!” Még csak a fáradságot sem veszi hogy legalább minimálisan beledolgozza az univerzum kontextusába. Ha egy szövegszerkesztővel átcserélnénk a megfelelő kifejezéseket akkor teljesen simán elmenne világháborús ponyvának. Ez pedig szégyen.

2 hozzászólás
>!
Profundus_Librum
Dan Abnett: Kétfejű Sas

A Birodalmi Gárdáról és/vagy az Űrgárdistákról szóló „földhözragadt” regényfolyamok után a Kétfejű Sas az első olyan regény, amiben a csaták sora, és így Enothis világának a sorsa az égben dől el. Viharmadarak, Ciklonok, Pokolborotvák, elfogó-vadászokon és bombázókon repülő pilóták esnek egymásnak olyan intenzitással a könyvben, hogy hamarosan azon kezdünk el gondolkozni, hogy életben marad-e egyáltalán valaki a harcok csendesültével, aki a romokon majd eléldegélhetne akár a Császár, akár valamelyik Káosz Isten dicsőségét hirdetve. A tempó iszonyú, a pörgés, a harc szinte egy oldal erejéig sem szünetel! Még véletlenül sem hibaként emelném ki (sőt!) – főleg, hogy az előző Abnett könyv olvasása után pont az akciórészeket hiányoltam –, de ezt a non-stop akciót tessék szó szerint venni. Bevetés követ bevetést, utána, ha van egy perc szusszanásra idő – általában nincs –, akkor az elesetteket egy üveg amasec fölött meggyászolják a bajtársak, majd indul a következő menet. A regényben nincs csavar, nincs meglepetés, nincs rejtett konfliktus, nincs párbeszéd (na jó, az azért van: Umbra vezér! Umbra Nyolcas jelentkezik, vétel!), nincs főgonosz, nincs igazi világos cél, nincs semmi. Csak a Túlélés és maga a Háború.

Bővebben a blogon:
http://profunduslibrum.blogspot.hu/2016/10/dan-abnett-k…

>!
Balázs_Erőss
Dan Abnett: Kétfejű Sas

Mivel imádom a katonai repülést és természetesen az oda kapcsolódó regényeket, kb a 20. oldal után a szívemhez nőtt a könyv.
Nem vártam érdemi karakterfejlődést, se érzelmi szálat, viszont repülést és légi harcokat rogyásig, igen. Lelki szemeim előtt szinte folyamatosan peregtek a légicsaták, és nem okozott gondott az sem, ha olyan megoldásokat alkalmaztak, melyekre az ember által tervezett (jelenlegi) légi járművek képtelenek.
Pasikönyv, tériszonyban és légibetegségben NEM szenvedőknek.

>!
Csike_The_Techmarine
Dan Abnett: Kétfejű Sas

Kedves Mr. Abnett. Megint köszönöm.
Megint egy remek olvasnivalóval látta el a Warhammer rajongókat és az olvasás szerelmeseit.
De vegyük sorjában.
Ami tetszett:
– Légi csaták. Kiskoromban szerettem volna pilóta lenni, de sajnos sose jöhetett össze. Örültem, hogy ez a téma volt a soron következő. Tényleg lehetett érezni a gyorsulásokat, a dugóhúzókat. Mindent.
– A régi karakterek visszatérése. Jagdea és a phantini vadászok. Le Guin-nak kifejezetten örültem.
– Az új karakterek is nagyon jól, ügyesen lettek kidolgozva. Más írók példát vehetnének arról ,hogy milyen jól lehet karaktereket kidolgozni még úgy is ,hogy ha nagy részük meghal.
spoiler
– A könyv utolsó 50-60 oldala 600 km/h-s sebességgel száguldott .
– A háború örök.
– Viltry
Ami kevésbé tetszett:
– A könyv közepe egy kicsit laposabb volt, itt azt éreztem ,hogy jó pár oldalt kilehetett volna hagyni kábé 20-30-at. És akkor 5 csillagot kapott volna.

Dan Abnett. Zseni vagy. Tisztelet. Alig várom, hogy újra olvassak tőled és, hogy végig izgulhassam a véres és véget nem érő háború egy újabb történetét!

>!
Kávéfőző
Dan Abnett: Kétfejű Sas

Na, ez egész jó volt, kifejezetten szórakoztató. Igazi repülős pornó, zsufig tolva akcióval. Kicsit okos birodalmiak a buta káoszosok szinten, de azért hullanak a népek mind a két oldalon, mint a legyek.

A fordítás kifejezetten jobb, ízesebb, mint a Ravenor trilógia esetén, talán szóismétlésből van több a kelleténél, de ez szerintem inkább a QA (korrektor/szerkesztő) hibája.

Azt azért elmagyarázhatná valaki, hogy miért van visszarúgása egy lézerágyúnak? A zseblámpám is eltolja a kezem, ha erősebb fényre állítom?


Népszerű idézetek

>!
elge76 P

Kopogó hangot hallott, de nem törődött vele.

11. oldal

>!
elge76 P

Aztán újra elkezdődött a kopogás.

32. oldal

>!
elge76 P

Újból meghallotta az iménti kopogást.

12. oldal


A sorozat következő kötete

Dan Abnett: Titanicus Az isten-gépek háborúba vonulnak

Warhammer 40,000: Gaunt Szellemei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

William C. Dietz: A testőr
John Scalzi: Pusztító tűz
Orson Scott Card: Végjáték
John Scalzi: Vének háborúja
Jack Campbell: Vakmerő
Orson Scott Card: Ender száműzetésben
Alexander Freed: Battlefront: Alkony század
Aaron Allston: Lidérc osztag
Ann Leckie: Mellékes háború
Lois McMaster Bujold: Maréknyi becsület